X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No i mam pewność ze to znow pasożyty. Zrobila dzis dwojeczke w ktorej ewidentnie są. Dobrze ze podalam tabletkę. Teraz kolejną dam po 9 dniach nie po 14. Wyczytalam ze te 14 dni to za pozno jest i żeby powtórzyć jeszcze 3 serią.
    Dobrte ze wiesz co i jak leczyc, bidulka 😘

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No i mam pewność ze to znow pasożyty. Zrobila dzis dwojeczke w ktorej ewidentnie są. Dobrze ze podalam tabletkę. Teraz kolejną dam po 9 dniach nie po 14. Wyczytalam ze te 14 dni to za pozno jest i żeby powtórzyć jeszcze 3 serią.

Jezu ale skąd? Przecież Jula jest na zdalnym....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu ale skąd? Przecież Jula jest na zdalnym....
    Na moje oko tocjest caly czas niewyleczone i wraca bo zbyt dlugie przerwy i 2 serie lekow zbijają dorosle osobniki a jaja zostaja.. teraz zrobie tak inaczej i zobaczymy. Jula ze swojej strony przelamala sie i pije sok z kapusty kiszonej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny histori pecherza cd.
    Dzis od rana nie umialam sie wysikac, o 15 pojechalam do urologa i musieli wprowadzic cewnik i odciagnac mocz, do gabinetu wchodzilam na czworaka z bolu a wychodzilam usmiechnieta, bo nic nie bolalo, dostalam cewwnik do domu, gdyby nie szlo sikac to sie sama mam zacewnikowac...
    Naszczescie chodze co 30 min. I sikam...
    Rano mam sie stawic na jakies badania czy pecherz sie caly oproznia
    2 lekarzy twierdzi ze pecherz zdrowy, ale cos w srodku brzucha na niego uciska, np. Jelito albo macica albo kregoslup i dlatego boli jak sie napelni albo gdy sie poruszam
    Chyba bedzie laparoskopia bo tomografia nic nie wykazala
    Dostalam tramal od bolu..
    Nie dosc ze chuj pomog i boli dalej to jeszcze rzygalam cale popludnie, w zyciu juz tego nie wezme

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to straszne, nie umiem sobie wyobrazić co przeżywasz. I jakim cudem miałabyś się sama zacewnikowac. Mam nadzieję że tak szybko jak to możliwe wykryją o co chodzi.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Stresant...obys szybko znalazlam przyczynę... strasznie Ci wspolczuje tyle bolu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki przeciwcial...igg, igm ujemne 😁😁😁

stresant, Daffi lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka czyli nie mial?

Ja dzis dostalam skierowanie na laparoskopie, jutro ide termin umawiac, mam nadzieje ze szybko bedzie, i cos w koncu znajda w brzuchu...
    Rano bolalo ale teraz nie boli moge w koncu troche dychnac....ale powiem Wam ze bol mnie chyba o 10 lat postarzal, jestem wykonczona, zamiast sobie uzywac macierzynskiego to po lekarzach gonie...dobrze ze do roboty nie chodze bo byl juz 3 miesiace na L4 byla

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka czyli nie mial?

Ja dzis dostalam skierowanie na laparoskopie, jutro ide termin umawiac, mam nadzieje ze szybko bedzie, i cos w koncu znajda w brzuchu...
    Rano bolalo ale teraz nie boli moge w koncu troche dychnac....ale powiem Wam ze bol mnie chyba o 10 lat postarzal, jestem wykonczona, zamiast sobie uzywac macierzynskiego to po lekarzach gonie...dobrze ze do roboty nie chodze bo byl juz 3 miesiace na L4 byla

Wychodzi na to, ze nigdy nie mial styczności z korona.

Obyś saybko termin miala, trzymam kciuki! Skoro antybiotyk nie pomaga to chyba nie jest to sprawa bakterii...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi sasiedzi maja teraz 2 raz korone po 3 miesiacach znow sie zarazili.....i nie ze testy falszywe, w listopadzie byli umierajacy a teraz tez tragicznie sie czuja....wlasciwie objawy podobne...z ostatniej korony miesiac sie leczyli.....czyli da sie zarazic bardzo szybko....

Fasolka ja nigdy nie mialam bakterii w moczu, mocz byl zawsze super czysty a antybiotyki tak mi dali gdyby czasem wyniki byly zafalszowane...teraz gin mowi ze mam to odstawic i do operacji nic nie brac....(bralam w styczniu augumentin na streptokoka w cewce moczowej ale widocznie to nie z jego powodu bolalo)

• Bubek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny - moja dzielna dziewczynka przeszla pozytywnie test sluchu.

na poczatku ryk jak zobaczyla fartuchy, wytlumaczylam jej ze musi zasnac zeby pani zrobila badanie i wiecie co ona zrobila? Poprosila zeby wlozyc ja do wozka, ulozyla sie i zaciskala mocno oczka zeby zasnac....no w szoku jestem do teraz.

a zasnela na 10min badania i wstala od razu jak zdejmowalam plasty od kabelkow...cyrk

stresant, malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze się udało 😊 jakie macie badania robione?
    Nina też płaczę na widok lekarzy, za dużo ich u nas. I nie są jej się nic wytłumaczyć. Zazdroszczę 😁

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek swietne wiesci :-* Ale jaka Twoja mala mądra! Ja w kwietniu mam kolejna wizyte w czd. Te badania genetyczne na tamta chorobe i kariotyp, jak pisalam wyszly prawidlowo i choc to wiedzialam, jak przyszly poczta wyniki, to rece mi sie trzesly kiedy otwieralam koperte. Nie oznacza to ze nic mu nie dolega, moze cos innego, ale jak milo przeczytac ze choc z tymi rzeczami jest ok. No i zawsze jest nadzieja ze bedzie zdrowy, to pozwala oddychac bardziej gleboko i miec spokojniejszy sen ;) Stresant, brak mi slow, na to, co sie z Toba dzieje. To straszne, co przechodzisz. Życze Ci zeby Cie szybko zdiagnozowano i zaradzono temu bolowi. Jeszcze z malym dzieckiem na karku, wspulczuje. Trzymaj sie!

Bubek lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    hej dziewczyny - moja dzielna dziewczynka przeszla pozytywnie test sluchu.

na poczatku ryk jak zobaczyla fartuchy, wytlumaczylam jej ze musi zasnac zeby pani zrobila badanie i wiecie co ona zrobila? Poprosila zeby wlozyc ja do wozka, ulozyla sie i zaciskala mocno oczka zeby zasnac....no w szoku jestem do teraz.

a zasnela na 10min badania i wstala od razu jak zdejmowalam plasty od kabelkow...cyrk

Ale te dzieciaki duzo juz rozumieja 😊

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin laparoskopi, we wtorek ide pod noz, dzis 2 lekarzy robilo usg i nic nie widzialo, twierdza ze w laparo i tak nic nie wyjdzie 😒
    Oczywiscie znow dostalam kolejne silniejsze antybiotyki 😪

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Super ze się udało 😊 jakie macie badania robione?
    Nina też płaczę na widok lekarzy, za dużo ich u nas. I nie są jej się nic wytłumaczyć. Zazdroszczę 😁

nie wiem jakim cudem to sie udalo, nie ma rady u normalnej pani dr.jak jest szczepienie albo zwykla kontrola.
    Mialysmy badanie sluchu, nastepne za rok. Jeszcze w kwietniu czeka nas badanie wzroku...krople i inne cyrki..juz sie boje

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mam termin laparoskopi, we wtorek ide pod noz, dzis 2 lekarzy robilo usg i nic nie widzialo, twierdza ze w laparo i tak nic nie wyjdzie 😒
    Oczywiscie znow dostalam kolejne silniejsze antybiotyki 😪

Boze co sie dzieje, nie jestem w temacie.....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 10 lutego 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    nie wiem jakim cudem to sie udalo, nie ma rady u normalnej pani dr.jak jest szczepienie albo zwykla kontrola.
    Mialysmy badanie sluchu, nastepne za rok. Jeszcze w kwietniu czeka nas badanie wzroku...krople i inne cyrki..juz sie boje
    Chodziło mi jakie dokładnie badanie, nazwę znasz? Wiesz jako spec ciekawa jestem 😁

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant powodzenia kochana! Ilez Ty nam się nacierpisz bidulko! Trzymaj sie do wtorku.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek super ze badania wyszly dobrze. Najważniejsze jest zdrowie a jak tego nie braluje to wszystko inne się ułoży 😊

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 4276 4277 4278 4279 4280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ