Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To u mnie maly jakos stanal ze wzrostem i waga, wciaz ma od jakis 3 miesiecy 88 cm lub 89, ale bardziej 88 i wazy 12.5 kg. Jest troche wiekszy niz Michalek w jego wieku, ale chyba nie bedzie wielkoludem
-
Tunia76 wrote:Została mi jeszcze ospa i meningokoki C
Wiki kawał kobiety. Ja uwazam ze przyjdzie wiosna, lato juz coraz starsza to wybiega i zatrzyma wage. Nie ma rozbieżności miedzy waga a wzrostem wiec z ta dieta bylabym spokojna. -
Daffi wrote:Ja juz C sobie daruję. Zostaje tylko ospa.
Wiki kawał kobiety. Ja uwazam ze przyjdzie wiosna, lato juz coraz starsza to wybiega i zatrzyma wage. Nie ma rozbieżności miedzy waga a wzrostem wiec z ta dieta bylabym spokojna.
Mam nadzieję, że przystopuje i przestanie tak szybko rosnąć.
Od września przybyło jej 6cm i 2,3kg.
Już mi się rozmiarówka bodów kończy. A nocnik gryzie w pupę. Nawet nie usiądzie. -
Tunia76 wrote:Tak się pocieszam.
Już mi się rozmiarówka bodów kończy. A nocnik gryzie w pupę. Nawet nie usiądzie.
Co do nocnika to ja nawet nie mam w domu.
Ale nadal mecza malego zaparcia.. jest problem z kupka. Dzis spytam pediatre czy moge mu dawac lactulosum.
Boje sie strasznie tego co będzie kilka godzin po szczepieniu. -
U nas waga zwolnila.. ostatnio ważył 13.5 dzis 13.630g. płacz był jak tylko weszlismy do przychodni, badanie tez cale z placzem a szczepienie bez. Odwrotne moje dziecie jest.
Podałam paracetamol co bylo chyba najtrudniejsze...
Zaraz położę na drzemke i jak wstanie dam czopka. Moze jakos spokojniej to przetrwamy choć nie łudzę sie za bardzo.
Na zaparcia dostalismy dicopeg na 10 dni i zobaczymy co dalej.
Mamy ograniczyc banany bo one tez powoduja zaparcia a to ulubiony owoc Filipa...
Mam go przekonać do kaszy.. tylko nie wiem jak 😭 -
Tunia76 wrote:Tak się pocieszam.
Już mi się rozmiarówka bodów kończy. A nocnik gryzie w pupę. Nawet nie usiądzie.
a o nocniku nawet jeszcze nie myślę. spokojnie z rok poczekam jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 13:25
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Daffi wrote:U nas waga zwolnila.. ostatnio ważył 13.5 dzis 13.630g. płacz był jak tylko weszlismy do przychodni, badanie tez cale z placzem a szczepienie bez. Odwrotne moje dziecie jest.
Podałam paracetamol co bylo chyba najtrudniejsze...
Zaraz położę na drzemke i jak wstanie dam czopka. Moze jakos spokojniej to przetrwamy choć nie łudzę sie za bardzo.
Na zaparcia dostalismy dicopeg na 10 dni i zobaczymy co dalej.
Mamy ograniczyc banany bo one tez powoduja zaparcia a to ulubiony owoc Filipa...
Mam go przekonać do kaszy.. tylko nie wiem jak 😭
U nas ta ostatnia dawka przeszła najgorzej.
Nóżka ją boli przy dotyku, a dzisiaj ma 38,1. -
U nas jest problem z jedzeniem warzyw.
Wcześniej jadła więcej, a przynajmniej próbowała. Teraz to tylko marchewka w zupce i ogórki kiszone. Reszta jest be.
Mięsa nie chce jeść, tylko mączne. Chyba stąd ta masa. Je ile chce. Nie latam za nią z jedzeniem
Słodyczy nie kupuję. W domu są tylko chrupki kukurydziane.
Czasem coś piekę, ale bardzo rzadko, bo ja też ograniczam słodkie. -
Tunia76 wrote:A urósł?
U nas ta ostatnia dawka przeszła najgorzej.
Nóżka ją boli przy dotyku, a dzisiaj ma 38,1. -
Jestem w szoku bo drzemka 3h, szczepiony był jakoś po 10tej i do teraz nic sie nie działo. Cud normalnie. Wiem ze zagoraczkowac jeszcze moze ale chociaż nie placze z bolu nozki. Jest wesoly, usmiechniety i bawi sie dobrze jak codzien. Uff
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Sprawdzacie temperature na skroni? Mi kiedyś pediatra powiedziala ze sie tam nie sprawdza bo jest tetnica ktora zawyza temp ale mysle ze jest cos na rzeczy.. choc na srodku czoła 36.5 to skroń 37.9 i czuc ze na boku, rączki cieplejsze i nóżka w miejscu wkłucia takze.
-
W instrukcji mojego termometru jest napisane żeby mierzyć na środku czoła.
Ponieważ Wiki ciągle wychodził stan podgorączkowy to robiłam doktoryzacje z pomiaru temp.
Proponują pomiar na szyi, na powiece.
Pomiar w uchu , tylko trzeba ucho odciągać,bo mierzyć trzeba temp błony i termometr musi być prostopadle do niej ułożony.
Wiki ma na czole temp o stopień wyższą niż pod pachą. Na szyi jeszcze wyższą, a w innych miejscach nie mierzyłam.
Kupiłam ostatnio termometr elektroniczny, w którym pomiar trwa 10s.
W jego instrukcji napisano że pomiar najdokładniejszy w odbycie i pod językiem. Pod pachą nie.
Wice zmierzyłam pod pachą, potem sobie, a potem sobie rtęciowym. Taką mam fiksację, że sprawdzam wynalazki elektroniczne starym rtęciowym. -
Tunia76 wrote:W instrukcji mojego termometru jest napisane żeby mierzyć na środku czoła.
Ponieważ Wiki ciągle wychodził stan podgorączkowy to robiłam doktoryzacje z pomiaru temp.
Proponują pomiar na szyi, na powiece.
Pomiar w uchu , tylko trzeba ucho odciągać,bo mierzyć trzeba temp błony i termometr musi być prostopadle do niej ułożony.
Wiki ma na czole temp o stopień wyższą niż pod pachą. Na szyi jeszcze wyższą, a w innych miejscach nie mierzyłam.
Kupiłam ostatnio termometr elektroniczny, w którym pomiar trwa 10s.
W jego instrukcji napisano że pomiar najdokładniejszy w odbycie i pod językiem. Pod pachą nie.
Wice zmierzyłam pod pachą, potem sobie, a potem sobie rtęciowym. Taką mam fiksację, że sprawdzam wynalazki elektroniczne starym rtęciowym.
Mały wstał o 6 na mleko byl fajny chlodny i nie miał temp. Zasnal po mleczku i spi do teraz. Pewnie wstanie po 10tej. Wydaje mi się ze mamy juz za sobą ta szczepionke .