X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Chodziło mi jakie dokładnie badanie, nazwę znasz? Wiesz jako spec ciekawa jestem 😁

jeju nie powiem Ci..

najpierw wlozyla w uszko jakas sluchawke podlaczona do aparatu, poustawialy cos i czekalysmy ok 15sek. Tak samo z 2 uchem.

A potem nakleila malej za uszami, na czolo i skronie plastry z elektordami, jak do ekg, podlaczyla do nich kabelki i znow w kazde ucho wtykala ta rurke, wlaczala cos na aparacie i czekalysmy do pol min w kazdym uchu.
    Puszczaja jakies dzwieki ale wiecej nie wiem, tyle ze aparat "krzyknal" PASS ! i mi to wstarczylo :)

jak sie uda to za rok, bedzie sie bawic i wrzucac kuleczki za kazdym razem jak uslyszy cos, a jak nie bedzie chciala kooperowac to znow musi pospac

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze to otoemisja a drugie assr 😉 cieszę się że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 17:51

Bubek lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tympanometria to jeszcze coś innego? Młody miał mieć to robione, ale okazało się, że ma płyn w uchu, więc nici z badania.

Pamiętacie skurcze braxtona-hicksa? Pewnie nie... Kuźwa, jestem tak przewrażliwiona teraz, ale od 2 dni mnie wieczorem nawiedzają, a boję się, że znowu za szybko urodzę 😭 gin dopiero za 10 dni 😱

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już też nawiedzają prawie codziennie...
    trzymam kciuki, żeby Bobo poczekało 😘

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    A tympanometria to jeszcze coś innego? Młody miał mieć to robione, ale okazało się, że ma płyn w uchu, więc nici z badania.

Pamiętacie skurcze braxtona-hicksa? Pewnie nie... Kuźwa, jestem tak przewrażliwiona teraz, ale od 2 dni mnie wieczorem nawiedzają, a boję się, że znowu za szybko urodzę 😭 gin dopiero za 10 dni 😱
    To w sumie też podobne, ale jakoś bardziej mi ta otoemisja pasuje. Ale w sumie co za różnica. A dlaczego mieliście mieć tympanometrie?

f1d9680377.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To w sumie też podobne, ale jakoś bardziej mi ta otoemisja pasuje. Ale w sumie co za różnica. A dlaczego mieliście mieć tympanometrie?
    Po konsultacji ze żłobkowym logopedą skierowałam kroki do laryngologa. No i też J ma wieczny "katar" od tygodni, cobysmy nie robili, więc od razu alergolog przy okazji. J mało słów nowych przybywa ogólnie, czaassem mam wrażenie, że jest głuchy, ale szepnięte słowo banan usłyszy z drugiego końca domu 🤣🤣 no i ma też powiększony 3 migdał, więc jak to się uda wyleczyć to zrobimy to badanie i pomyślimy co dalej.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u nas po usunieciu u corki 3 migdala katar juz nigdy nie powrocil, a byl calymi latami...wiec cos w tym chyba jest....
    Na usuniecie poslala nas taka starsza lekarka co bylo na zastepstwie za naszego lekarza..i dzieki bogu ze byla ...ale sterydow sie napsikalismy do nos nic nie pomagalo....gdyby nie ona pewnie nasz lekarz by nigdy nie skierowal....

Wiadomosci z pola bitwy z pecherzem.....coraz bardziej zaczynam.wierzyc w to ze to bole psychosomatyczne...wczoraj bol przed wyjazdem na badania do 2 godz. Przeszlo.....dzis przy kasie w tesco jak sie spieszylam zeby wypakowac towar...po przyjezdzie do domu przeszlo...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tysia u nas po usunieciu u corki 3 migdala katar juz nigdy nie powrocil, a byl calymi latami...wiec cos w tym chyba jest....
    Na usuniecie poslala nas taka starsza lekarka co bylo na zastepstwie za naszego lekarza..i dzieki bogu ze byla ...ale sterydow sie napsikalismy do nos nic nie pomagalo....gdyby nie ona pewnie nasz lekarz by nigdy nie skierowal....

Wiadomosci z pola bitwy z pecherzem.....coraz bardziej zaczynam.wierzyc w to ze to bole psychosomatyczne...wczoraj bol przed wyjazdem na badania do 2 godz. Przeszlo.....dzis przy kasie w tesco jak sie spieszylam zeby wypakowac towar...po przyjezdzie do domu przeszlo...

Stresant ja Ci juz dawno mowilam zebys poszla do psychiatry... poważnie

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant ja Ci juz dawno mowilam zebys poszla do psychiatry... poważnie
    Pojde pojde

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pojde pojde
    Jak Sie czujesz? Jak po laparoskopii? Dala jakies odpowiedzi?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant daj znać co z Tobą ❤️

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daffi dopiero się zmotywowałam...
    [była fotka]

nie cytujcie, potem usune 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 13:15

Misiabella, Fasolka77, Tysia89, Daffi lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir pieknie wygladasz zazdroszcze wygladu i ciazy

Ja juz w domu czuje sie fatalnie nie jestem w stanie z lozka wstac, endometrioze wykluczyli, znalezli jakies zrosty porozrywali i zobacza czy pomoze...jak nie to beda szukac dalej, za tydzien wyciaganie szwow...wczoraj sikanie co godzine ale juz bez bolu, dzis czasami bolalo czasami nie...ja jak bym chciala juz byc zdrowa
    Jezu czuje sie gorzej niz po cesarce a to mam tylko 2 dziury w brzuchu

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, Ty to sie dziewczyno nacierpisz. Ja kiedys chorowalam przez miesiac na jakas dziwna infekcje. Dostalam zapalenia krtani, spojowek i ucha na raz, plus meczacy kaszel i mega dokuczliwe bole glowy, no taki covid jakby, choc to bylo prawie 3 lata temu przed zajsciem w ciaze i myslalam ze nie wytrzymam tego, bo choc dalo sie to zniesc to trwalo zbyt dlugo i bylo bardzo dokuczliwe, nie porownalabym tego do bolu takego jaki przechodzisz, bo lykalam przeciwbolowe i jakos to przezylam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant zdrówka 😘

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    daffi dopiero się zmotywowałam...

nie cytujcie, potem usune 😉
    Wow! Jak pięknie! Dzięki że pamiętałaś. Wyglądacie super i pięknie rosniecie😊 juz niebawem bedzie wśród nas czwarty kawaler😘😘😘

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Espoir pieknie wygladasz zazdroszcze wygladu i ciazy

Ja juz w domu czuje sie fatalnie nie jestem w stanie z lozka wstac, endometrioze wykluczyli, znalezli jakies zrosty porozrywali i zobacza czy pomoze...jak nie to beda szukac dalej, za tydzien wyciaganie szwow...wczoraj sikanie co godzine ale juz bez bolu, dzis czasami bolalo czasami nie...ja jak bym chciala juz byc zdrowa
    Jezu czuje sie gorzej niz po cesarce a to mam tylko 2 dziury w brzuchu
    Trzymaj się! Tyle juz przeszlas! Oby w koncu wyszło słońce ..

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy szczepienie.. ostatnie bexsero.. chyba nie musze mowic ze juz dzis mam rozwolnienie z nerwów. Nie wiem w sumie jak bedzie teraz ale nozka go bolala poprzednim razem i płakał.. teraz nie będzie pewnie inaczej.
    Jeszcze zostanie nam ospa ale to później bo wciąż czekam na telefon ze żłobka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:26

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekalam ten kontakt ze zlobka. W srode zebranie i podpisanie umowy. Maly startuje od 1 marca. Jestem zdziwiona wymogami pościelowymi.. poszewka na podusie niestandardowa,kocyk 150x200 strasznie duzy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 12:58

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My jutro mamy szczepienie.. ostatnie bexsero.. chyba nie musze mowic ze juz dzis mam rozwolnienie z nerwów. Nie wiem w sumie jak bedzie teraz ale nozka go bolala poprzednim razem i płakał.. teraz nie będzie pewnie inaczej.
    Jeszcze zostanie nam ospa ale to później bo wciąż czekam na telefon ze żłobka.

My tez mamy zalegle bexsero ale Bunio nadal pokasluje nad ranem....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4277 4278 4279 4280 4281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ