X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie buciki planujecie na wiosne? Nuz taka fajna pogoda a my nie mamy nic poza zimowymi.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jakie buciki planujecie na wiosne? Nuz taka fajna pogoda a my nie mamy nic poza zimowymi.
    Ja myślę o jakiś sportowych typu adidaski.
    Pewnie jeszcze jakieś balerinki kupię, bo mamy w maju komunię

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak jakieś adidaski ale tu zawsze ktos dowie jakies sprawdzone perełki i jeszcze w super cenie wiec wole zapytać. 😊

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak tak jakieś adidaski ale tu zawsze ktos dowie jakies sprawdzone perełki i jeszcze w super cenie wiec wole zapytać. 😊
    Aż tak to jeszcze nie szukałam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na zebraniu w zlobku
    Boje sie dziewczyny. Nie ma mozliwosci adaptacji z rodzicem ze wzgledu na wytyczne covidowe. Moge krócej go zostawiac j wejsc do szatni by przebrać dziecko.. ale nie mogę wejsc na sale 😭

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Boje sie dziewczyny. Nie ma mozliwosci adaptacji z rodzicem ze wzgledu na wytyczne covidowe. Moge krócej go zostawiac j wejsc do szatni by przebrać dziecko.. ale nie mogę wejsc na sale 😭
    No to kiepsko.
    Mnie to czeka na wakacjach. I naiwnie marzę że będzie lepiej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mojej siostry było identycznie... roczne dziecko, nowe miejsce, a ona nawet do środka budynku nie mogła wejść, tylko przed dawała w ręce pani i "nara"...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam na szczepieniu z M. i W. i duży budynek dwupiętrowy, a do środka wpuszczają max 2 osoby, nie mogłam wejść z Piotrkiem, tylko musieliśmy się podzielić dziećmi i czekać przed budynkiem, nie mogłam skorzystać z poczekalni, bo oni nie będą tego potem dezynfekować. nawet po szczepieniu nie mogłam uspokoić i w spokoju ubrać dziecka tylko od razu wyjazd z budynku z takim spoconym, zryczanym dzieckiem... już dzisiaj im powiedziałam, że covid covidem, ale to już wykorzystywanie sytuacji dla ich wygody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 22:06

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj byłam na szczepieniu z M. i W. i duży budynek dwupiętrowy, a do środka wpuszczają max 2 osoby, nie mogłam wejść z Piotrkiem, tylko musieliśmy się podzielić dziećmi i czekać przed budynkiem, nie mogłam skorzystać z poczekalni, bo oni nie będą tego potem dezynfekować. nawet po szczepieniu nie mogłam uspokoić i w spokoju ubrać dziecka tylko od razu wyjazd z budynku z takim spoconym, zryczanym dzieckiem... już dzisiaj im powiedziałam, że covid covidem, ale to już wykorzystywanie sytuacji dla ich wygody...
    O ja pierdziele! A przeciez powinno sie 15min po szczepieniu odczekac z dzieckiem w razie wystapienia jakiś niepożądanych odczynów!
    Ten covid nas wykonczy!
    Jeszcze Ty w zaawansowanej ciąży i nie mogłaś wejsc z kompletem dzieci i mężem... Paranoja..
    Gotuje sie we mnie wszystko na te absurdy.

Calkiem niedawno ja bylam lekarzem swojego dziecka.. musiałam ocenic jak boli i gdzie boli brzuch Julke.. nikt sie nią nie zainteresowal i jej nie zobaczył.
    Rodzice na spotted naszego miasta opisuja nasza przychodnie.. rodzice musza nagrywac filmiki jak dziecko kaszle i na tej podstawie leczy sie dzieci! Co to ma byc???!??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 00:22

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja tez nie moglam... dalismy rade. Bedzie dobrze!

My zaliczamy znowu przerwe bo Bunio znowu chory.

Ja dzis sie rozstalam z pracodawca... mialam w maju ale twardo negocjowalam i mam tak zajebiste warunki, ze zal bylo nie skorzystac 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Jestem w szoku!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny BUNIO przeziębiony, w zasadzie kaszel non stop od grudnia...raz wiekszy raz mniejszy... a mam zalegle bexsero... co w tej sytuacji?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny BUNIO przeziębiony, w zasadzie kaszel non stop od grudnia...raz wiekszy raz mniejszy... a mam zalegle bexsero... co w tej sytuacji?
    Odczekaj. Nic sie nie stanie jak później dostanie..
    Ja zaszczepilam w piatek a od niedzieli gluty.
    Dzis maly zero kataru a mnie rozlozylo na lopatki 😂

Mam jedna dobra wiadomosc odnośnie zlobka! Moja kolezanka jest jedną z 4 opiekunek i bedzie mi wysylac zdj i pisac co sie dzieje i jak maly sobie radzi.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pytałam swojej pediatry.
    Trzecia dawke bexsero trzeba podać do roku od drugiej dawki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam wejść z Niną na salę ale mamy monitoring na salach więc pierwsze dwa dni cały czas na kamerkę spogladalam😂

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Pytałam swojej pediatry.
    Trzecia dawke bexsero trzeba podać do roku od drugiej dawki.

Dzięki, zaraz sprawdze kiedy mial druga

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też nie mogłam wejść z Niną na salę ale mamy monitoring na salach więc pierwsze dwa dni cały czas na kamerkę spogladalam😂

Ja bym siedziała caly czas na kamerce 🤣🤣🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boryka się ktoras z Was z refluksem u dziecka? Jakie sa objawy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia miala refluks zoladkowo-jelitiwy ale to jakoś od 6 m-ca do roku, po roczku rzeczywiście samo przeszlo jak mowila lekarka. Objawami byl suchy kaszel, wybudzenia ze snu z płaczem i kwasnym zapachem z ust. Wiem ze tez ulewanie moze wskazywać na refluks ale u nas byly właściwie dwa objawy, które bardzo nam psuły sen.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kasia miala refluks zoladkowo-jelitiwy ale to jakoś od 6 m-ca do roku, po roczku rzeczywiście samo przeszlo jak mowila lekarka. Objawami byl suchy kaszel, wybudzenia ze snu z płaczem i kwasnym zapachem z ust. Wiem ze tez ulewanie moze wskazywać na refluks ale u nas byly właściwie dwa objawy, które bardzo nam psuły sen.

No właśnie Bunio kaszle... i czuć mu rano i po drzemce z ust...nie wiem czy to kwasny zapach czy to nie...a jak to sie diagnozuje i leczy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4279 4280 4281 4282 4283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ