X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie buciki planujecie na wiosne? Nuz taka fajna pogoda a my nie mamy nic poza zimowymi.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jakie buciki planujecie na wiosne? Nuz taka fajna pogoda a my nie mamy nic poza zimowymi.
    Ja myślę o jakiś sportowych typu adidaski.
    Pewnie jeszcze jakieś balerinki kupię, bo mamy w maju komunię

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak jakieś adidaski ale tu zawsze ktos dowie jakies sprawdzone perełki i jeszcze w super cenie wiec wole zapytać. 😊

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak tak jakieś adidaski ale tu zawsze ktos dowie jakies sprawdzone perełki i jeszcze w super cenie wiec wole zapytać. 😊
    Aż tak to jeszcze nie szukałam.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na zebraniu w zlobku
    Boje sie dziewczyny. Nie ma mozliwosci adaptacji z rodzicem ze wzgledu na wytyczne covidowe. Moge krócej go zostawiac j wejsc do szatni by przebrać dziecko.. ale nie mogę wejsc na sale 😭

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Boje sie dziewczyny. Nie ma mozliwosci adaptacji z rodzicem ze wzgledu na wytyczne covidowe. Moge krócej go zostawiac j wejsc do szatni by przebrać dziecko.. ale nie mogę wejsc na sale 😭
    No to kiepsko.
    Mnie to czeka na wakacjach. I naiwnie marzę że będzie lepiej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u mojej siostry było identycznie... roczne dziecko, nowe miejsce, a ona nawet do środka budynku nie mogła wejść, tylko przed dawała w ręce pani i "nara"...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam na szczepieniu z M. i W. i duży budynek dwupiętrowy, a do środka wpuszczają max 2 osoby, nie mogłam wejść z Piotrkiem, tylko musieliśmy się podzielić dziećmi i czekać przed budynkiem, nie mogłam skorzystać z poczekalni, bo oni nie będą tego potem dezynfekować. nawet po szczepieniu nie mogłam uspokoić i w spokoju ubrać dziecka tylko od razu wyjazd z budynku z takim spoconym, zryczanym dzieckiem... już dzisiaj im powiedziałam, że covid covidem, ale to już wykorzystywanie sytuacji dla ich wygody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 22:06

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja dzisiaj byłam na szczepieniu z M. i W. i duży budynek dwupiętrowy, a do środka wpuszczają max 2 osoby, nie mogłam wejść z Piotrkiem, tylko musieliśmy się podzielić dziećmi i czekać przed budynkiem, nie mogłam skorzystać z poczekalni, bo oni nie będą tego potem dezynfekować. nawet po szczepieniu nie mogłam uspokoić i w spokoju ubrać dziecka tylko od razu wyjazd z budynku z takim spoconym, zryczanym dzieckiem... już dzisiaj im powiedziałam, że covid covidem, ale to już wykorzystywanie sytuacji dla ich wygody...
    O ja pierdziele! A przeciez powinno sie 15min po szczepieniu odczekac z dzieckiem w razie wystapienia jakiś niepożądanych odczynów!
    Ten covid nas wykonczy!
    Jeszcze Ty w zaawansowanej ciąży i nie mogłaś wejsc z kompletem dzieci i mężem... Paranoja..
    Gotuje sie we mnie wszystko na te absurdy.

Calkiem niedawno ja bylam lekarzem swojego dziecka.. musiałam ocenic jak boli i gdzie boli brzuch Julke.. nikt sie nią nie zainteresowal i jej nie zobaczył.
    Rodzice na spotted naszego miasta opisuja nasza przychodnie.. rodzice musza nagrywac filmiki jak dziecko kaszle i na tej podstawie leczy sie dzieci! Co to ma byc???!??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 00:22

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja tez nie moglam... dalismy rade. Bedzie dobrze!

My zaliczamy znowu przerwe bo Bunio znowu chory.

Ja dzis sie rozstalam z pracodawca... mialam w maju ale twardo negocjowalam i mam tak zajebiste warunki, ze zal bylo nie skorzystac 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

Jestem w szoku!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny BUNIO przeziębiony, w zasadzie kaszel non stop od grudnia...raz wiekszy raz mniejszy... a mam zalegle bexsero... co w tej sytuacji?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny BUNIO przeziębiony, w zasadzie kaszel non stop od grudnia...raz wiekszy raz mniejszy... a mam zalegle bexsero... co w tej sytuacji?
    Odczekaj. Nic sie nie stanie jak później dostanie..
    Ja zaszczepilam w piatek a od niedzieli gluty.
    Dzis maly zero kataru a mnie rozlozylo na lopatki 😂

Mam jedna dobra wiadomosc odnośnie zlobka! Moja kolezanka jest jedną z 4 opiekunek i bedzie mi wysylac zdj i pisac co sie dzieje i jak maly sobie radzi.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Pytałam swojej pediatry.
    Trzecia dawke bexsero trzeba podać do roku od drugiej dawki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam wejść z Niną na salę ale mamy monitoring na salach więc pierwsze dwa dni cały czas na kamerkę spogladalam😂

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Pytałam swojej pediatry.
    Trzecia dawke bexsero trzeba podać do roku od drugiej dawki.

Dzięki, zaraz sprawdze kiedy mial druga

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też nie mogłam wejść z Niną na salę ale mamy monitoring na salach więc pierwsze dwa dni cały czas na kamerkę spogladalam😂

Ja bym siedziała caly czas na kamerce 🤣🤣🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boryka się ktoras z Was z refluksem u dziecka? Jakie sa objawy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia miala refluks zoladkowo-jelitiwy ale to jakoś od 6 m-ca do roku, po roczku rzeczywiście samo przeszlo jak mowila lekarka. Objawami byl suchy kaszel, wybudzenia ze snu z płaczem i kwasnym zapachem z ust. Wiem ze tez ulewanie moze wskazywać na refluks ale u nas byly właściwie dwa objawy, które bardzo nam psuły sen.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kasia miala refluks zoladkowo-jelitiwy ale to jakoś od 6 m-ca do roku, po roczku rzeczywiście samo przeszlo jak mowila lekarka. Objawami byl suchy kaszel, wybudzenia ze snu z płaczem i kwasnym zapachem z ust. Wiem ze tez ulewanie moze wskazywać na refluks ale u nas byly właściwie dwa objawy, które bardzo nam psuły sen.

No właśnie Bunio kaszle... i czuć mu rano i po drzemce z ust...nie wiem czy to kwasny zapach czy to nie...a jak to sie diagnozuje i leczy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4279 4280 4281 4282 4283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ