X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam że przy ojcach nie ma dramatu. Może dajcie sobie więcej czasu żeby tata miał szansę zaprowadzić. Zobaczycie czy jest lepiej

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam go po 2h. Wchodzac do zlobka slyszalam juz ze placze.
    Miał moment ze spal ze zmeczenia na tej mojej kolezance az 15min. Chwile chodzil po sali ale jęczał. Na sniadanie siedzial ladnie przy stoliczku. Zjadl chlebek i wypił kawę zbozowa z kubeczka. Zjadl jeszcze 2 jabłuszka ale wody nie tknal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 11:53

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Odebralam go po 2h. Wchodzac do zlobka slyszalam juz ze placze.
    Miał moment ze spal ze zmeczenia na tej mojej kolezance az 15min. Chwile chodzil po sali ale jęczał. Na sniadanie siedzial ladnie przy stoliczku. Zjadl chlebek i wypił kawę zbozowa z kubeczka. Zjadl jeszcze 2 jabłuszka ale wody nie tknal.
    A jakbyś nie miała tam koleżanki.
    Siedziałby biedny w kąciku i płakał.😥
    Według mnie to jakiś koszmar.
    Oby jutro było lepiej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma zaczęła pracę w nowym żłobku.
    Mieli zapisanych 17 dzieci. Zostało 5.
    Reszta zrezygnowała, bo dzieci tak płakały.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 1 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oby jutro było lepiej.
    U nas ciocie noszą te dzieci które płaczą więc nie jest powiedziane ze zostałby pozostawiony sam sobie.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas ciocie noszą te dzieci które płaczą więc nie jest powiedziane ze zostałby pozostawiony sam sobie.
    A jak płacze więcej niż cioć?😥
    Mam jeszcze pół roku, a już martwię się żłobkiem 😭

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 1 marca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A jak płacze więcej niż cioć?😥
    Mam jeszcze pół roku, a już martwię się żłobkiem 😭
    U Niny są trzy grupy i w sumie tylko w najmłodszej dzieci płaczą. Ale na pewno taka sytuacja się zdarza. Z drugiej strony nie można też tych dzieciaczków non stop nosić bo nigdy się nie zaadaptują. Więc w sumie sek nie w tym żeby pocieszyć ale żeby zabawić. A to już można kilkoro dzieci na raz.

Tunia76 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oby jutro było lepiej.
    Wiesz co.. one tam naprawde sie staraly. Widzialam ze kazda z Pan miala po 2 dzieci na rekach... Ta moja Ania miala tylko Filipa tak sie zlozylo ale nawet Pani z kuchni siedziala w fartuszku i trzymala spiacego maluszka. Staraja sie jak mogą! Bardzo sa kochane dla tych dzieciaczków.
    Na pewno latwiej by bylo gdyby mamy mogly byc.. a tak? Wszyscy mamy chaos.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak minęła noc?
    A dzisiaj jak w żłobku?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Daffi jak minęła noc?
    A dzisiaj jak w żłobku?
    Maly spał dobrze.. ja nieco gorzej.
    Dzis szlismy wozeczkiem do zlobka. Wnioslam go na rekach do srodka i byl spokojny. Spokojnie rozebralamni kapcie założyłam. Placz byl w momencie jak go ode mnie odbierali.
    Dziś bylo duzo lepiej.. zreszta jak przyszlam to zadne dziecko nie plakalo. Wszystkie były skupione bo dmuchali balony i mieli jakąś zabawe. Fifi jak mnie zobaczyl to sie oczywiscie rozplakal.
    Panie powiedzialy ze bylo duzo lepiej. Nawet sie bawił. Mam kilka fotek to wstawie na fejsa.
    Ale jedno jest pewne.. dzis był juz progress.. jak weszlam do zlobka to była cisza.. naprawde cisza.. jeszcze jutro na 2h i w czwartek juz na 3.

b2ujp2.png

Wysłany: 2 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Maly spał dobrze.. ja nieco gorzej.
    Dzis szlismy wozeczkiem do zlobka. Wnioslam go na rekach do srodka i byl spokojny. Spokojnie rozebralamni kapcie założyłam. Placz byl w momencie jak go ode mnie odbierali.
    Dziś bylo duzo lepiej.. zreszta jak przyszlam to zadne dziecko nie plakalo. Wszystkie były skupione bo dmuchali balony i mieli jakąś zabawe. Fifi jak mnie zobaczyl to sie oczywiscie rozplakal.
    Panie powiedzialy ze bylo duzo lepiej. Nawet sie bawił. Mam kilka fotek to wstawie na fejsa.
    Ale jedno jest pewne.. dzis był juz progress.. jak weszlam do zlobka to była cisza.. naprawde cisza.. jeszcze jutro na 2h i w czwartek juz na 3.

Super🥳🥳 u nas wyglądało podobnie, na początku płakała na początku i na końcu, później przy odbiorze a teraz wchodzi i wychodzi z uśmiechem 😉 będzie dobrze 😁

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bardzo się cieszę że już lepiej.😀😀😀

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, z Twoim tata i podejsciem przychodni, straszna historia. Niestety, ale rzeczywiscie moze byc to na reke niektorym, nieodpowiedzialnym ludziom, ktorzy zamiast wykonywac swoje obowiazki wykorzystuja covid, zeby nic nie robic i nie ponosic zadnego ryzyka. Najgorsze ze ciezko ich pociagnac za to do odpowiedzialnosci.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za miekka jestem by poslac swoje dzieci do zlobka, no i trafily mi sie jakies wyjatkowo chorojace egzemplarze ;) Kiedys mialam podejscie, ze zlobek jest dla dzieci ktorych rodzice nie maja wyjscia i jest to przykra koniecznosc, a nie wybor, ale obecnie bylabym nieobiektywna, gdybym twierdzila tak nadal. Znam dzieci co swietnie sie odnalazly w zlobku i pozytywnie wplynal na ich rozwoj, choc znam tez historie ze kolezanka zabrala corke ze zlobka po roku i udalo sie jej sprowadzic swoja matke do opieki z innego miasta, bo jej corka stala sie apatyczna, stracila zainteresowanie swiatem, jedzeniem, no bylo mocno drastycznie. Dlatego uwazam ze zlobek jest dla jednych dzieci super sprawa, a dla niektorych niekoniecznie. Gdyby Jeremi nie mial problemow watrobowych i nie bylo covida, ktorego wolalabym zeby nie przechodzil, wlasnie z tego wzgledu, to obecnie chcialabym zaryzykowac z zlobkiem, choc nie na 8 h i pod warunkiem, ze nie mialabym zastrzezen do placowki, a moje dziecko po kilku tygodniach zaakceptowaloby sytuacje, bo jesli widzialalabym, ze minal miesiac i nie ma poprawy, to bym uznala, ze to oznacza, ze dla mojego dziecka nie jest to dobry moment na tego typu placowke. Czy w zlobku czy przedszkolu zawsze bedzie adaptacja i bedzie to trudny moment dla dziecka i dla rodzica.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jak dzis Filipek w zlobku?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Daffi jak dzis Filipek w zlobku?
    No niestety nadal jest kiepsko. Wczoraj dzwonili po mnie bym przyszla bo mial histerie.. odpychal Panie nie chcial sie dac utulic i uspokoic. Nie bawil sie ani chwili.
    Dzis juz myslalam ze lepiej bo nie plakal przy oddawaniu tylko bardziej jęczał, lamentował..
    Niestety jak przyszlam po 2h to uslyszalam ze ogolem poplakiwal caly czas, siedział na kolanach przytulony do Pani.. nie plakal tyloo na sniadaniach.. z 24 dzieci bylo tylko 6... Wszyscy od wczoraj goraczkuja... Kolejna dziewczynka czekala na mame bo tez miała gorączkę.. ale mieli dzis dzieci ktore sa super zaklimatyzowane wiec Filip miał Panie na wyłączność.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No niestety nadal jest kiepsko. Wczoraj dzwonili po mnie bym przyszla bo mial histerie.. odpychal Panie nie chcial sie dac utulic i uspokoic. Nie bawil sie ani chwili.
    Dzis juz myslalam ze lepiej bo nie plakal przy oddawaniu tylko bardziej jęczał, lamentował..
    Niestety jak przyszlam po 2h to uslyszalam ze ogolem poplakiwal caly czas, siedział na kolanach przytulony do Pani.. nie plakal tyloo na sniadaniach.. z 24 dzieci bylo tylko 6... Wszyscy od wczoraj goraczkuja... Kolejna dziewczynka czekala na mame bo tez miała gorączkę.. ale mieli dzis dzieci ktore sa super zaklimatyzowane wiec Filip miał Panie na wyłączność.
    Dafi podziwiam Cie, ja bym nie dala rady psychicznie, moj chyba nigdy nie pojdzie do przedszkola 😅 szczegolnie w tym czasie, od roku nie widzi wogole ludzi bo nigdzie nie chodzimy, wiec boji sie nawet smieciarki jak raz w tygodniu przyjezdza po kosze...poza tym nikt nas nie odwiedza ani my nie chodzimy nigdzie...bedzie ciezko juz teraz to wiem

Z nowosci to Franio ma zapalenie krtani od wczoraj, szczeka jak pies i charczy jak dycha.....pozatym dzis wybil 2 gorne jedynki 🙈

Ja z pecherzem o wiele lepiej, bylam w Polsce u lekarza postawil diagnoze "srodmiaszowe zapalenie pecherza" przepisal leki i da sie zyc.....codziennie sie modle zeby bol nie wrocil, bo czasami czuje jak znow chcialo bolec 🙄

Wysłany: 5 marca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant myślisz że taka izolacja jest lepsza od normalnego życia? Uważasz że plusy takiej sytuacji przeważają nad minusami trochę mniejszej izolacji? Nie chce absolutnie wywołać gówno burzy, jestem ciekawa. Każdy wiadomo robi jak uważa, ale chciałabym poznać zdanie drugiej strony, bo my w sumie się specjalnie nie ograniczamy, kilka osób w otoczeniu chorowało, ja nie wiem. Ale patrząc na to co się dzieje to szybko te ograniczenia nie miną, strach nie zniknie. Będziecie tak siedzieć jeszcze 2 lata w domu?

f1d9680377.png

Wysłany: 5 marca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi przykro mi ze Filip tak źle to znosi, nawet nie wiem co przeżywasz. A Ty do pracy nie wracasz?

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie korony to ja bym bardzo chciała się zaszczepić, ale pewnie jeszcze X lat.

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 4281 4282 4283 4284 4285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ