Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam połówkowe 7 grudnia i to chyba będzie 22+1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:36
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyWiewioreczka - dziekuje. Zwierzeta to moja milosc od urodzenia. Pracowalam w wolontariacie kilka lat w schronisku, szkolilam się z filmow, wykladow i ksiazek. A psychologia zwierzat to moj konik. Uwazam, ze one maja nam o wiele wiecej do "powiedzenia" niz nam się wydaje, ale jeszcze nie umiemy ich sluchac
Ja do wizyty mam jeszcze ponad dwa tygodnie. Nie moge sie doczekac juz. Moze potwierdzi się że mamy chłopca
A do polowkowych ponad miesiac, bo dopiero 11 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:50
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia przeraszam pomyliłam twój nick z aaysha (??) cos przekręciłam. Ale właśnie jak ty piszesz o tych odczuciach w pochwie to minsienwudaje ze ja tez schizuje i musze dopuścić do głowy ze tam rożne rzeczy mogą sie dziać. Teraz byłam na spacerze i od biodra do pachwiny bol. Dziewczyny, które juz sa mamusiami czy wy miałyście dolegliwosci związane z bólem kości? Ja wiem ze to jest normalne ze to sie rozciąga ale ja sie boje ze jak przytyje jeszcze to bede kaleka w ciazy ze sama z łóżka nie wstanę
-
nick nieaktualnyA ja od kilku dni luzuje troche z dolegliwościami. Przyjelam ze tam cały czas bedzie cos ciagnac, rozpychac, pukac i szturchac. I nawet jak cos sie dzieje to obserwuje ale nie dopuszczam zadnych negatywnych mysli. I jest mi super
Tak sobie mysle ze jak cos bedzie sie działo zlego to to nie bedzie takie subtelne i zresztą od razu zorientuje sie ze cos jest nie tak.
Jeśli potraficie tak się uspokoić to ogromnie polecam -
Z tym basenem dziewczyny to jak chcecie chodzić to chodźcie, to chyba najlepsza forma ruchu w ciąży
Jeśli któraś ma skłonności do infekcji to nie sądzę żeby tampony były dobrym rozwiązaniem, z resztą na myśl o wkładaniu ich i wyciąganiu "na sucho" mam ciarki.
Chyba dla zabezpieczenia najlepiej po basenie zastosować probiotyk dopochwowy i to już powinno odpowiednio ochronić
Ruch to zdrowie, a basen tym bardziej, bo to bezpieczna forma ćwiczeńPaula 90, Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka ja mam jutro wizytę w samo południe, a ty? Ciekawe czy się potwierdzi z prenatlnych ze to Jacuś lub Julian siedzi w brzuszku. (chyba prawie wybraliśmy imię)
Co do tamponów to są specjalne tampony na basen chroniące przed infekcjami (nie pamietam czym nasączone), nie chodziło mi takie zwykle. Ale fakt wersja z probiotykiem po podoba mi się bardziej:)
-
Paula 90 wrote:B002 - mi wlasnie tez przeszly ciarki jak o tym napisalas. Auć...
Pewnie rzeczy są oczywiste, dziwi mnie tylko że niektórzy lekarze takie rzeczy polecają.
Aga2606 wrote:Wiewióreczka ja mam jutro wizytę w samo południe, a ty? Ciekawe czy się potwierdzi z prenatlnych ze to Jacuś lub Julian siedzi w brzuszku. (chyba prawie wybraliśmy imię)
Co do tamponów to są specjalne tampony na basen chroniące przed infekcjami (nie pamietam czym nasączone), nie chodziło mi takie zwykle. Ale fakt wersja z probiotykiem po podoba mi się bardziej:)
U mnie też maluch z "ogonkiem" był widoczny na poprzednich USG -
Dziewczyny kiedy zaczyna się 5 miesiąc? 17+1 czy 18+1?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Aga2606 wrote:Co do tamponów to są specjalne tampony na basen chroniące przed infekcjami (nie pamietam czym nasączone), nie chodziło mi takie zwykle. Ale fakt wersja z probiotykiem po podoba mi się bardziej:)
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Nawet nie wiedziałam że takie tampony są. Jeśli tak to co innego, aż sobie wygoogluję Ale i tak wolałabym ten probiotyk w razie czego tak jak też piszesz.
B_002 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny kiedy zaczyna się 5 miesiąc? 17+1 czy 18+1?
Na zdrowy rozum 18+1 jak pisze Paula, ale mi kalendarz Belly pokazuje od 17+1, że jestem w 5-tym miesiącu. I tego się trzymam, bo miło mi z tą świadomością -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny kiedy zaczyna się 5 miesiąc? 17+1 czy 18+1?
Ja to ogólnie liczę pełnymi miesiącami akurat bo termin mam na samą końcówkę marca lub początek kwietnia, więc sobie liczę że jak zacznie się listopad to równocześnie 5 miesiąc, będzie to u mnie 18+6. A cały grudzień w moim przypadku to 6 miesiąc i tak dalej... Trudno zapamiętać w których tygodniach się to liczy więc taki mam łatwiejszy ogólny sposób, może mniej dokładny ale liczę pełne miesiące kalendarzowe.
A dobrze też od daty porodu odliczyć 5 miesięcy wstecz i wtedy się zaczyna właśnie piąty, to tak "na chłopski rozum"Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:30
Dzięki kirde no właśnie wszędzie inne informacje ale to sobie założę, że od 18+1👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Dzięki kirde no właśnie wszędzie inne informacje ale to sobie założę, że od 18+1
DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny