X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam małej, 7 cudnych ubraniowych perełek, w idealnym stanie, za stówkę! :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjeżdżacie gdzieś na wszystkich świętych? Ja dzisiaj wieczorem czeka mnie pewnie ponad 2 h w samochodzie juz mnie wszystko boli na sama myśl :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, mam dalej, nie codziennie, ale co drugi-trzeci dzień. Częściej są to twardnienia bez bólu, że jak się położę na plecach z ugiętymi nogami to wywala macicę tak, że czuć ją przez skórę, mija po kilku minutach. Ale to tylko u chuderlaków tak wywali, a jak ktoś jest normalnej postury, to będzie tylko napięcie/skurcz czuł. Dziś mam gina, więc wszystko posprawdza.

Kiwona, oczywiście bierz nospę cały dzień. Ja robię tak, że jak jednego dnia mam skurcze to przez cały dzień biorę i jeszcze następny tylko już w mniejszych dawkach. W efekcie biorę nospę codziennie od 15 tc, odkąd stawia mi się macica, no ale co zrobić :) To co opisujesz rzeczywiście na skurcz chyba wygląda.

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • india Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed praca wpadlam do Lidla wiec zakupy trwały doalownie 10 min. Nabrałam ciuszkiw dla małej a sobie leginsy i rajie luzniejsze spodbje ala dresowe. W domu po pracy bede mierzyć. Wzielam tez kołderke z poduszka ale nie wiem czy warto

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolinka, mam dalej, nie codziennie, ale co drugi-trzeci dzień. Częściej są to twardnienia bez bólu, że jak się położę na plecach z ugiętymi nogami to wywala macicę tak, że czuć ją przez skórę, mija po kilku minutach. Ale to tylko u chuderlaków tak wywali, a jak ktoś jest normalnej postury, to będzie tylko napięcie/skurcz czuł. Dziś mam gina, więc wszystko posprawdza.

Kiwona, oczywiście bierz nospę cały dzień. Ja robię tak, że jak jednego dnia mam skurcze to przez cały dzień biorę i jeszcze następny tylko już w mniejszych dawkach. W efekcie biorę nospę codziennie od 15 tc, odkąd stawia mi się macica, no ale co zrobić :) To co opisujesz rzeczywiście na skurcz chyba wygląda.

Daj znać koniecznie, co powiedział gin! Moja mi jeszcze nie mierzyła szyjki i chyba powiem jej na wizycie 15 listopada, żeby zmierzyła. Mi wczoraj też wywaliło znów macicę, jak leżałam na wznak, z nogami wyprostowanymi, przełożyłam się na bok i przeszło ale pobolewania mam codziennie, takie lekkie, biorę ten magnez i wbiłam sobie do głowy, że może tak ma być :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylismy z synkiem w smyku bo mamy najblizej, kupic mu skarpetki i moj czteroletni syn uparl sie ze chce kupic skarpetki dla braciszka, to nasza pierwsza kupiona rzecz :) a dla niego nie kupilismy zadnych bo chcielismy bezuciskowe :) Ja mam wizyte jednak 15 listopada, bo 12 jest zamkniete i dopiero wczoraj mnie poinformowali ;) Za dlugo czekac :) Jestem smiertelnie ciekawa co u mlodszego braciszka :) Ja czuje ruchy - oczywiscie nie codzien- od 14 tygodnia i jestem pewna ze to nie ruchy jelit ktore sa bardziej jak przelewanie, a tamto jak pukanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 11:06

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj od rana u weta, moja psina miala krwiomocz. Zapalenie pecherza, piasek w pecherzu i najprawdopodobniej duzy kamień. Dostalismy zastrzyki 2 na dzien, bede robic w domu bo mam doświadczenie ze schroniska. W piątek mamy przyjechac z psem i z moczem zlapanym.
    Bede latac za nia z kubeczkiem :D

Zapomniałam o tym lidlu. W sumie dla siebie nic nie potrzebuje. A dla Malenstwa zacznę kupowac jak bedzie wiadomo czy na 100% chlopczyk.

U nas piekna pogoda, grzeje jak w lecie. Na moim południowym balkonie jest 32 stopnie w cieniu :D
    Robilam wczoraj przetwory z pigwy, będzie bomba z witaminy C na zime.

Nie mam zadnych objawow, tylko lekko czasem ciagnie, aleto nic takiego.
    Ide pic kawe i opalac brzuszek na balkon :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z HM mam dzinsy ale specjalnie bralam bez kieszyni i guzika w przodzie bo pomyslalam ze beda uwierac......do tego normalnie nosze 40 a tam musialam 44 zabrac .....42 by moze byly lepsze ale nie lubie jak mnie cos uwiera wiec wzielam luzniejsze szczegolnie ze jeszcze pol roku musze w nich chodzic a raczej chudnac nie bede :)

Dzis mnie brzuch pobolewa ale nie tak okresowo tylko normalnie jakby mnie kto piecia pobil co chwile takie dziwne ukłucie wzielam magnez i szykuje sie na miasto po kwiatki i na grob.....zla jestem na siebie ze to zostawilam na ostatnia chwile, ludzi jak nasrane bedzie.......

Wyobrazcie sobie ze przed chwila w sypialni na pierwszym pietrze, majac siatke w oknie i okno uchylone zeby sie wietrzylo, patrze a tam po wewnetrznej stronie domu mysz mi lezie po szybie.....nie wiem jakim cudem dostala sie przez siatke....jak sie rzucilam na okno zeby go zamknac...no i siedzi teraz miedzy szyba a siatka i lazi fujjjj, zeby juz maz przyszedl z pracy......oczywisice juz mam schize bo w pokojach u dzieci cale dopoludnia okna otwarte, napewno juz stado myszy nalazlo.....dzieki bogu ze ja w tej sypialni akurat bylam bo tak to bym nie wiedziala

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny wyjeżdżacie gdzieś na wszystkich świętych? Ja dzisiaj wieczorem czeka mnie pewnie ponad 2 h w samochodzie juz mnie wszystko boli na sama myśl :/
    Wyjeżdżam, mamy w rodzinie 140 km od nas, babcie i prababcie, babcia prawie 80 lat prababcia 101 :D mieszkają same, radzą sobie w życiu codziennym, ale co drugi weekend i właśnie na wszystkich świętych i ogólnie w święta z mężem jeździmy do nich aby wszystko oogarnąć i świętować wspólnie. Niestety na resztę rodziny nie mogą liczyć :( a ja tak bardzo kocham babcie, że nie wyobrażam sobie do nich nie jeździć. Większe mieszkanie kupiliśmy z myślą o nich. Już się nie mogę doczekać dnia gdy się do nas przeprowadzą!

kamylalyt lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia cudowne jest takie uczucie! Trzeba dbać o rodzine.
    My z mężem jedziemy do rodzicow, ja zostane w domu a maz pojedzie po tesciowa i pojedzie z nią na cmentarze. Moja mama mowi żebym nie szła wdychać tych zniczy. Pojadę tylko popołudniu do babci na grób, i dzisiaj w Krakowie do dziadka.

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)
    podczytuję Was od początku i w końcu postanowiłam coś napisać.
    termin wprawdzie mam na 10 maja, ale będę mieć cesarkę, więc najpóźniej 3 maja pewnie już będę rozpakowana, no i wątpię, że doturlam się do maja... raczej będę kwietniówką ;)
    przyjmiecie mnie? :)

Natalia-tosia, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp, Martita25, Kiwona lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie posiew ujemny, umówiłam się na założenie pessara w pon lub wt, będę się zdzwaniac z moja gin po weekendzie. Zapomniałam, ze dziś albo w pon musi wystawić mi zwolnienie, Wam lekarze wystawiają już elektronicznie? W sensie jak elektronicznie to już karteczki nie dostajecie?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej, u mnie posiew ujemny, umówiłam się na założenie pessara w pon lub wt, będę się zdzwaniac z moja gin po weekendzie. Zapomniałam, ze dziś albo w pon musi wystawić mi zwolnienie, Wam lekarze wystawiają już elektronicznie? W sensie jak elektronicznie to już karteczki nie dostajecie?

Ja dostaje za każdym razem wersję papierową też.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    cześć Dziewczyny :)
    podczytuję Was od początku i w końcu postanowiłam coś napisać.
    termin wprawdzie mam na 10 maja, ale będę mieć cesarkę, więc najpóźniej 3 maja pewnie już będę rozpakowana, no i wątpię, że doturlam się do maja... raczej będę kwietniówką ;)
    przyjmiecie mnie? :)

Hej, ja mam urodziny 3 maja :D

Witamy cieplutko

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:

Ja dostaje tylko papierowe

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja dostaje za każdym razem wersję papierową też.
    A dostarczasz do pracodawcy wydruk ze zwolnienia elektronicznego?
    Ja tez po raz pierwszy dostałam i moja kadrowa pyta kiedy jej dostarczę, a poinformowałam że zwolnienie tym razem jest w wersji elektronicznej.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    A dostarczasz do pracodawcy wydruk ze zwolnienia elektronicznego?
    Ja tez po raz pierwszy dostałam i moja kadrowa pyta kiedy jej dostarczę, a poinformowałam że zwolnienie tym razem jest w wersji elektronicznej.

Znaczy ja dostaje właśnie taki wydruk i niosę dla pracodawcy, o to mi chodziło :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kwietnia byłam na zwolnieniu, bo miałam zabieg na kolano i właśnie tez zwolnienie było w wersji elektronicznej, nie dostałam żadnego wydruku i moja szefowa upominała się o ten wydruk, bo twierdziła że księgowa tego wymaga ...
    Teraz za każdym razem dostaje ten wydruk, nawet o niego nie pytam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kolejce do giną i taki obrazek. Pół godziny już siedzi matka z dzieckiem okolo rocznym którego nawet nie rozebrała z kurtki nie wyjrzał z wózka dla telefon z bajkami do ręki i uwaga chipsy..... powiedzcie ze was tez to oburza... dodam ze obok piękny kącik zabawek dla dzieci

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest w wersji elektronicznej to nic nie musisz dostarczać. ZUS i pracodawca są automatycznie powiadamiani :) ja nawet tego wydruku nie dostawałam w poprzedniej poronionej ciąży, która prowadziłam u innego lekarza. Ten obecny wystawia mi jeszcze stare zielone l4

Jeżeli wasze księgowe/kadrowe to chcą to pewnie nie ogarniają jeszcze tego systemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 12:43

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ