X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też myślałam o basenie bo kręgosłup napierdziela. Ale lekarza jeszcze o to nie pytałam. Ale sama się trochę tych infekcji obawiam, rok temu dopiero się z tego wyleczylam a wcześniej też miałam mega skłonności. I nie wiem czy się decyduje.
    Koleżanka powiedziała że jej lekarz zalecił używać tamponow. Ze to pomoże uniknąć infekcji. I nie miała w ciąży. Ale czy to zasługa tamponow to nie wiem. I nie wiem czy to bezpieczne

Ja znowu mam zakaz tamponow bo zrobilam sobie tamponami nadzerke.
    Tak na moj rozum to lepsza jest podpaska przy infekcjach tylko trzeba koniecznie co te 2 godziny zmieniac.
    Wkładając tampon chyba mozna sobie gorzej narobic.
    Ale ja nigdy nie mualam infekcji.
    Moj poprzedni gin mówił mi że sperma ma dobry wplyw na mikroflore pochwy. Nie pamietam o co tam chodzilo dokladnie, ale chyba o ph. Ale w to tak srednio wierze ;)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Co do basenów to ja mam taka sama obawę... chce zapytać moja gin o pływanie w tamptnachc. Czytałam jeszcze ze można zaraz po wyjściu z basenu wsadzić probiotyk profilaktycznie...

A mnie dziś meczy takie rozpieranie w szyjce o którym pisałyśmy wcześniej... dziwne uczucie jak wstaje to czyje jak mi tam coś napiera... ale pamietam ze pisalyscie ze to ok...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale te tampony to profilaktycznie w ciąży jak idziesz na basen. Żeby właśnie się tej infekcji nie nabawic.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Cześć! Co do basenów to ja mam taka sama obawę... chce zapytać moja gin o pływanie w tamptnachc. Czytałam jeszcze ze można zaraz po wyjściu z basenu wsadzić probiotyk profilaktycznie...

A mnie dziś meczy takie rozpieranie w szyjce o którym pisałyśmy wcześniej... dziwne uczucie jak wstaje to czyje jak mi tam coś napiera... ale pamietam ze pisalyscie ze to ok...
    Aga ja miałam to rozpieranie w pochwie. Natomiast mnie tez dzisiaj rożne odczucie w pochwie męczą :( i niestety stresują mnie znowu bo dotykowo doszły Klocia po bokach brzuszka na dole. A w pochwie czuje pulsowanie, jakby mikro drżenie nie wiem jak to nazwac inaczej i zakwasy do okoła pochwy takie dziwne doznania :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula ale te tampony to profilaktycznie w ciąży jak idziesz na basen. Żeby właśnie się tej infekcji nie nabawic.

Kompletnie nie skojarzylam. Jakos nie wydaje mi sie to ok. Wtedy te wszystkie zarazki wchodza w tampon i dluzej tam siedza. Tak mi sie wydaje.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po wizycie :) wszystko w porządku, rośniemy :) nasz synek ma już 12 cm :D i schodzę z luteiny 3x dziennie do 2x dziennie, krwiaka nie było widać na usg :)

Lolka30, Kiwona, Sansivieria, Wiewióreczka, kamylalyt, Lili90, B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kompletnie nie skojarzylam. Jakos nie wydaje mi sie to ok. Wtedy te wszystkie zarazki wchodza w tampon i dluzej tam siedza. Tak mi sie wydaje.
    Właśnie też nie wiem czy to rozsądne. Ale niby lekarz tak zalecił.

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duża fasola DorotaAnna :)
    No właśnie ja też mam redukcję leków, odstawiam dupka :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też dzisiaj po wizycie :) wszystko w porządku, rośniemy :) nasz synek ma już 12 cm :D i schodzę z luteiny 3x dziennie do 2x dziennie, krwiaka nie było widać na usg :)
    A jaki masz wiek ciąży? Może ustawisz suwaczek? A luteine jeszcze bierzesz przez to że miałaś kiedyś krwiaka? Dopytuje bo mój gin mi odstawil luteine jak tylko krwiak się wchlonal i byłam po 12tc.

age.png
    age.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelika ja nie mialam problemu ze skaracajaca sie szyjka. Odczucia mialam przeróżne, nawet takie skurcze jakby po orgazmie ale po sprawdzeniu przez gina okazalo sie, ze szyjka dluga :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16+5 dzisiaj. Luteinę biorę bo miałam ogromnego krwiaka plamienia i krwawienia i krwiak się odnawiał ciagle :( ostatni raz plamiłam mniejwiecej w dniach 14-21 października i dlatego schodzę powoli.

A no faktycznie muszę ustawić suwaczek :) jakoś tak zapomniałam o nim xd

Sansivieria lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam dzis na wizycie, ale u jakiegos gina na karte medyczna. Nie zachwycila mnie wizyta. Ale fajnie bylo znowu popatrzec na malutka... bo podobno pewne juz jest na 100%, ze to dziewczynka :)
    Gin mi nie podpasowal... mimo, ze zgłosiłam moje dolegliwosci i podejrzenie infekcji nie zrobil mi posoewu bo stwierdził, ze wszystko wg niego jest ok i on nie widzi zapalenia. Ogolnie juz wiecej nie skorzystam.z jego usług.

Wiewióreczka, B_002, Ewe tka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kruszynka waży juz 260 g :)

Natalia-tosia, DorotaAnna, Kiwona, Wiewióreczka, Lili90, Ewe tka, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    16+5 dzisiaj. Luteinę biorę bo miałam ogromnego krwiaka plamienia i krwawienia i krwiak się odnawiał ciagle :( ostatni raz plamiłam mniejwiecej w dniach 14-21 października i dlatego schodzę powoli.

A no faktycznie muszę ustawić suwaczek :) jakoś tak zapomniałam o nim xd

A ginekolog określił Ci wagę malucha ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba go nie mierzył tak żeby go zważyć :( powiedział, że jest malutka waga jeszcze i żeby się nie stresować

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Tez bylam dzis na wizycie, ale u jakiegos gina na karte medyczna. Nie zachwycila mnie wizyta. Ale fajnie bylo znowu popatrzec na malutka... bo podobno pewne juz jest na 100%, ze to dziewczynka :)
    Gin mi nie podpasowal... mimo, ze zgłosiłam moje dolegliwosci i podejrzenie infekcji nie zrobil mi posoewu bo stwierdził, ze wszystko wg niego jest ok i on nie widzi zapalenia. Ogolnie juz wiecej nie skorzystam.z jego usług.

Ja ostatnio tez narzekalam na infekcje i nawet sie nie popatrzyl okiem.....kazal brac provag i raz na tydzien lactovaginal....cale szczescie mi przeszlo :) wiec chyba nie bylo infekcji

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli lubicie basen i nie macie skłonności do infekcji, to w ciąży jest wskazany. Gin mnie wręcz zmuszał ostatnio, żebym chodziła, tylko że ja bardzo nie lubię (jestem alergiczką i wysusza mi skórę). Próbowałam go przekonać na fitness dla ciężarówek, ale powiedział, że basen dużo lepszy. Ostatecznie nie chodzę na nic :P

Super wieści z wizyt :) Jutro ja wizytuję i na pewno ktoś jeszcze. Przyznać się, kto! :)

Paula, nie mam zwierzątka przez alergię, ale wydaje mi się, że mądrze piszesz :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, możesz mi wpisać polowkowe na 17 grudnia? :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero bałyśmy się o to czy serduszko będzie biło na wizycie, czy dotrwamy do końca I trymestru, czy prenatalne wyjdą OK.....a tu zaraz w listopadzie posypią się połówkowe :) Ale ten czas leci, nie? Nie obejrzymy się, a będziemy tu zaraz pisać wagę i cm naszych urodzonych maluchów...

DorotaAnna, B_002, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe też będę miałam grudniu, moja ginekolog wczoraj mówiła, że robi w 21-22 tyg.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ