Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Też myślałam o basenie bo kręgosłup napierdziela. Ale lekarza jeszcze o to nie pytałam. Ale sama się trochę tych infekcji obawiam, rok temu dopiero się z tego wyleczylam a wcześniej też miałam mega skłonności. I nie wiem czy się decyduje.
Koleżanka powiedziała że jej lekarz zalecił używać tamponow. Ze to pomoże uniknąć infekcji. I nie miała w ciąży. Ale czy to zasługa tamponow to nie wiem. I nie wiem czy to bezpieczne
Ja znowu mam zakaz tamponow bo zrobilam sobie tamponami nadzerke.
Tak na moj rozum to lepsza jest podpaska przy infekcjach tylko trzeba koniecznie co te 2 godziny zmieniac.
Wkładając tampon chyba mozna sobie gorzej narobic.
Ale ja nigdy nie mualam infekcji.
Moj poprzedni gin mówił mi że sperma ma dobry wplyw na mikroflore pochwy. Nie pamietam o co tam chodzilo dokladnie, ale chyba o ph. Ale w to tak srednio wierze -
Cześć! Co do basenów to ja mam taka sama obawę... chce zapytać moja gin o pływanie w tamptnachc. Czytałam jeszcze ze można zaraz po wyjściu z basenu wsadzić probiotyk profilaktycznie...
A mnie dziś meczy takie rozpieranie w szyjce o którym pisałyśmy wcześniej... dziwne uczucie jak wstaje to czyje jak mi tam coś napiera... ale pamietam ze pisalyscie ze to ok...
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Cześć! Co do basenów to ja mam taka sama obawę... chce zapytać moja gin o pływanie w tamptnachc. Czytałam jeszcze ze można zaraz po wyjściu z basenu wsadzić probiotyk profilaktycznie...
A mnie dziś meczy takie rozpieranie w szyjce o którym pisałyśmy wcześniej... dziwne uczucie jak wstaje to czyje jak mi tam coś napiera... ale pamietam ze pisalyscie ze to ok...i niestety stresują mnie znowu bo dotykowo doszły Klocia po bokach brzuszka na dole. A w pochwie czuje pulsowanie, jakby mikro drżenie nie wiem jak to nazwac inaczej i zakwasy do okoła pochwy takie dziwne doznania
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Paula ale te tampony to profilaktycznie w ciąży jak idziesz na basen. Żeby właśnie się tej infekcji nie nabawic.
Kompletnie nie skojarzylam. Jakos nie wydaje mi sie to ok. Wtedy te wszystkie zarazki wchodza w tampon i dluzej tam siedza. Tak mi sie wydaje. -
Ja też dzisiaj po wizycie
wszystko w porządku, rośniemy
nasz synek ma już 12 cm
i schodzę z luteiny 3x dziennie do 2x dziennie, krwiaka nie było widać na usg
Lolka30, Kiwona, Sansivieria, Wiewióreczka, kamylalyt, Lili90, B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja też dzisiaj po wizycie
wszystko w porządku, rośniemy
nasz synek ma już 12 cm
i schodzę z luteiny 3x dziennie do 2x dziennie, krwiaka nie było widać na usg
-
16+5 dzisiaj. Luteinę biorę bo miałam ogromnego krwiaka plamienia i krwawienia i krwiak się odnawiał ciagle
ostatni raz plamiłam mniejwiecej w dniach 14-21 października i dlatego schodzę powoli.
A no faktycznie muszę ustawić suwaczekjakoś tak zapomniałam o nim xd
Sansivieria lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tez bylam dzis na wizycie, ale u jakiegos gina na karte medyczna. Nie zachwycila mnie wizyta. Ale fajnie bylo znowu popatrzec na malutka... bo podobno pewne juz jest na 100%, ze to dziewczynka
Gin mi nie podpasowal... mimo, ze zgłosiłam moje dolegliwosci i podejrzenie infekcji nie zrobil mi posoewu bo stwierdził, ze wszystko wg niego jest ok i on nie widzi zapalenia. Ogolnie juz wiecej nie skorzystam.z jego usług.Wiewióreczka, B_002, Ewe tka lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:16+5 dzisiaj. Luteinę biorę bo miałam ogromnego krwiaka plamienia i krwawienia i krwiak się odnawiał ciagle
ostatni raz plamiłam mniejwiecej w dniach 14-21 października i dlatego schodzę powoli.
A no faktycznie muszę ustawić suwaczekjakoś tak zapomniałam o nim xd
A ginekolog określił Ci wagę malucha ? -
No właśnie chyba go nie mierzył tak żeby go zważyć
powiedział, że jest malutka waga jeszcze i żeby się nie stresować
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
india wrote:Tez bylam dzis na wizycie, ale u jakiegos gina na karte medyczna. Nie zachwycila mnie wizyta. Ale fajnie bylo znowu popatrzec na malutka... bo podobno pewne juz jest na 100%, ze to dziewczynka
Gin mi nie podpasowal... mimo, ze zgłosiłam moje dolegliwosci i podejrzenie infekcji nie zrobil mi posoewu bo stwierdził, ze wszystko wg niego jest ok i on nie widzi zapalenia. Ogolnie juz wiecej nie skorzystam.z jego usług.
Ja ostatnio tez narzekalam na infekcje i nawet sie nie popatrzyl okiem.....kazal brac provag i raz na tydzien lactovaginal....cale szczescie mi przeszlowiec chyba nie bylo infekcji
-
Dziewczyny, jeśli lubicie basen i nie macie skłonności do infekcji, to w ciąży jest wskazany. Gin mnie wręcz zmuszał ostatnio, żebym chodziła, tylko że ja bardzo nie lubię (jestem alergiczką i wysusza mi skórę). Próbowałam go przekonać na fitness dla ciężarówek, ale powiedział, że basen dużo lepszy. Ostatecznie nie chodzę na nic
Super wieści z wizytJutro ja wizytuję i na pewno ktoś jeszcze. Przyznać się, kto!
Paula, nie mam zwierzątka przez alergię, ale wydaje mi się, że mądrze piszeszPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Dopiero bałyśmy się o to czy serduszko będzie biło na wizycie, czy dotrwamy do końca I trymestru, czy prenatalne wyjdą OK.....a tu zaraz w listopadzie posypią się połówkowe
Ale ten czas leci, nie? Nie obejrzymy się, a będziemy tu zaraz pisać wagę i cm naszych urodzonych maluchów...
DorotaAnna, B_002, Natalia-tosia lubią tę wiadomość