Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia niestety lekarz lekarzowi nie równy i chyba nie ma znaczenia czy na NFZ czy prywatnie, trzeba trafić na fajnego lekarza i się go trzymać
Lili ja idę na połówkowe w 20+3, byłam tam w pierwszym trymetrze i to było w 12+3. Pani doktor powiedziała żebym się zapisała za 8 tygodni i tak też zrobiłam
Jedna pani doktor mi powiedziała że połówkowe najlepiej robić między 20+0 a 22+0, niby piszą że między 18-22, ale po skończonym 20tc więcej widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:52
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Lili90 wrote:Dziewczyny w ktorym tyg i dniu dokładnie idziecie na badania połówkowe Ja sie zapisałam jak wypadnie mi 22+2 i teraz tak poczytałam ze najlepiej przed tym 22 tyg.
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka jaką szkołę rodzenia masz wybraną jeśli można spytać? Masz jakąś polecaną czy sama znalazłaś?
Fasolka77 w piątek mam mieć kontrole czy szyjka sie dalej skraca.
Jestem takim typem człowieka, który ma za bardzo rozbudowana wyobraźnie, widzę najgorsze scenariusze. -
nick nieaktualnyJa idę 26 listopada wg OM i wielkości małej to bedzie 21+1 ale wg usg początkowych i owulacji to bedzie 20+4, ja na prenatalnych pytałam doktora powiedział po 20 tygodniu najlepiej np w 18,1 dziecko moze mieć 250g a w 20+1 juz 500g i to samo wyczytałam u mamy ginekolog na blogu i juz byłam na prenatlanych w 11+5 z tego co pamietam a w 13 niunia była juz taka wyraźniejsza i mielibyśmy lepszy obraz jej dlatego teraz juz sie nie spieszyłem sie ale mój lekarz od genetycznych mówił zeby nie było wiecej niż 21+6
Malutka mycha ja libido mam całkiem na dobrym poziomie No ale jest zakaz a mój maz bardzo chętnie, na niego ja w ciazy działam jak afrodyzjakWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:18
-
A mi lekarz po ostatniej wizycie pozwolił powoli próbować się seksić ale bez szaleństw i obserwować czy coś się dzieje. jak powiedziałam to uradowana mojemu mężowi to on zrobił minę jak przysłowiowy srajacy kot i stwierdził, że w zasadzie to on się boi xd
Także libido u mnie tak jak w pierwszym trymestrze było dużo poniżej zera tak teraz jest i to duże
Ja szczerze mówiąc myślałam, że bejbiś na zimę to już będzie w spacerówkę. Urodzi się na początku kwietnia czyli prawie cały kwiecień też liczę to w listopadzie będzie 7 miesięcy miał. Ale może faktycznie trzeba to przemyśleć
U mnie połówkowe 22+1 będą, żeby dobrze serduszko było widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:26
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
ja też jeszcze się nie zapisałam, ale na połówkowe pójdę chyba dwa razy. W poprzedniej ciąży też byłam bo w 18 tygodniu, nie było wszystkiego widać i trzeba było uzupełnić badanie po dwóch tygodniach. Teraz przez za niskie białko pappa chce mieć wszystko pod kontrolą wcześniej.
-
Ja idę na polowkowe 14.11 to będzoe 20t4d myślę ze tak jest dobrze.
A mnie dziś gin załatwil, mialam miec wizytę o 10 po 5 tyg. od ostatniej i umowiłam się z nim że da mi L4, a on zadzwonił rano że dziś nie przychodzi do pracy Polożna mnie na szybko do innego zapusała, ale czeka mnie zmiana lekarza, bo moj już tu gdzie chodzę nie będzie pracowal. -
AniaKJ wrote:ja też jeszcze się nie zapisałam, ale na połówkowe pójdę chyba dwa razy. W poprzedniej ciąży też byłam bo w 18 tygodniu, nie było wszystkiego widać i trzeba było uzupełnić badanie po dwóch tygodniach. Teraz przez za niskie białko pappa chce mieć wszystko pod kontrolą wcześniej.
-
Ja prowadzę ciążę w luxmedzie i usg mam co wizytę, ale ten sprzęt w gabinecie jest słaby. Na te 3 najważniejsze usg dostaję skierowanie i te usg wykonywane są na lepszym sprzęcie. Na polowkowe jestem zapisana na 13.12. To będzie 21+5, ale chce jeszcze to badanie zrobić dodatkowo prywatnie jakiś tydzień wcześniej. A na szkołę rodzenia już się nawet zapisalam i zaczynam w styczniu .