X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    A serio acard i heparyna maja wpływ na nadciśnienie ciążowe? Ja miałam nadciśnienie w poprzedniej ciąży od 32tc pomimo brania ww leków i nikt mi nie mówił, ze to jakaś profilaktyka miałaby być, dostałam leki na obniżenie ciśnienia. Ps. Ja już z założonym pessarem. I zakazem noszenia córki. A właśnie jest chora, ciężki temat :/

:(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja w sumie nie wiedziałam że acard obniża, ale oczywiście gdyby się głębiej nad tym zastanowić to logiczne. To ciekawe jakie ja mam teraz ciśnienie, skoro już było niskie

też nie wiedziałam, że acard obniża.. moja gin skierowała mnie na holter ciśnieniowy i dziś właśnie byłam u kardiologa i na szczęscie wszystko ok

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka a ktory masz tydzień?
    U mnie nadal łożysko nisko i nachodzi na ujscie szyjki :/

kończę 16-ty, 3 tyg temu miałam pierwsze krwawienie i w przypadkowym szpitalu (akurat byłam przejazdem) powiedzieli o łożysku przodującym... wyśmiała to moja gin i powiedziała, że na tym etapie nie ma takiego rozpoznania. Na szczęście zaczęło się podnosić, uspokoiła mnie dzisiejsza wizyta

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Rozbawilo mnie to stwierdzenie :D chociaż wiem że czasami sam fakt może wkurzac. Ale w sumie nieźle to chyba oddaje też nasza sytuację, ujęte w punkt. Trudno, dzisiaj się odstrzelilam to się nie oprze ;)

:)))) ja się boję sama z siebie, 2 poronienia, krwawienia w tej ciąży.. wytrzymam :)

AniaKJ lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi działa na olej :D Właśnie mąż słuchał :) Wyczytałam, że oliwka jest ok, ale ze nie mam to wzięłam olej słonecznikowy i teraz na moim brzuchu można schabowe smażyć :P
    Fasolka, ja zapłaciłam 90 zł za używany z przesyłką, na olx kupiłam. Przykładasz do brzucha i szukasz tętna malucha :) Fajna sprawa zwłaszcza, jeśli jeszcze nie czujesz ruchów. Ja poczułam kilka razy lekkie musniecia, więc jestem zachwycona moc słyszeć bąbelka :)
    Byłam przypadkiem w Lidlu i kupiłam dresik najbardziej unisex jaki był ;) na 74 cm i spodnie jeansowe dla mnie. Wzięłam rozmiar 40,czyli mój standardowy, i są trochę luźne. Zastanawiam się nad wymiana na mniejsze, ale nie wiem czy nie urosne za dużo i potem będę miała kłopot. Hmm. W 1 ciąży 10 lat temu przytyłam ponad 20 kg, teraz mam na plusie 3. I co tu zrobić?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, udało się zdobyć wyniki pappa? Mam nadzieję, że wszystko ok. Ale rozumiem, że jak zakupy poczynione to wszystko jest jak najbardziej w porządku:)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Odebrałam w końcu wyniki z krwi i mam niskie ryzyko aberracji :)
    Wolne bhcg 1,308 MoM
    PAPPA 1,558 MoM
    Trisomia 21 1:5582
    Trisomia 18 1:13563
    Trisomia 13 <1:20000
    Preeklampsja przed 34 Tc 1:2304
    Preeklampsja przed 37 Tc 1:519
    Zahamowanie wzrostu płodu przed 37 Tc 1:926
    Chyba ok, co?

Fasolka77, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wyniki:)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi działa na olej :D Właśnie mąż słuchał :) Wyczytałam, że oliwka jest ok, ale ze nie mam to wzięłam olej słonecznikowy i teraz na moim brzuchu można schabowe smażyć :P
    Fasolka, ja zapłaciłam 90 zł za używany z przesyłką, na olx kupiłam. Przykładasz do brzucha i szukasz tętna malucha :) Fajna sprawa zwłaszcza, jeśli jeszcze nie czujesz ruchów. Ja poczułam kilka razy lekkie musniecia, więc jestem zachwycona moc słyszeć bąbelka :)
    Byłam przypadkiem w Lidlu i kupiłam dresik najbardziej unisex jaki był ;) na 74 cm i spodnie jeansowe dla mnie. Wzięłam rozmiar 40,czyli mój standardowy, i są trochę luźne. Zastanawiam się nad wymiana na mniejsze, ale nie wiem czy nie urosne za dużo i potem będę miała kłopot. Hmm. W 1 ciąży 10 lat temu przytyłam ponad 20 kg, teraz mam na plusie 3. I co tu zrobić?

już czujesz w 15 tc? mnie się dziś wydawało, że czułam muśnięcie ale lekarka powiedziała, że to za wcześnie :), Ja mam fioła na punkcie serduszka bo w drugiej ciąży przestało bić i odwiedzam moją lekarkę co 2 tygodnie a czasem częściej, dziś jej powiedziałam, że za chwilkę jej z lodówki wyskoczę :)
    Spodnie zostaw :)- majątku nie kosztują a pewnie się przydadzą!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha bo moja szyjka zaczęła sie skracać w sumie od 19 października do 31 października z 4,5 cm na 4,1 cm a 5 listopada juz 3,88 cm - twarda i zamknięta na szczęście ale sam fakt skracania. W zoraj zrobiłam wymazy ale czas na wyniki 10 dni w takim tempie skracania to moze być roznie. Tobie założyli teraz ten pessar profilaktycznie, a ja usłyszałam ze profilaktycznie nie zakładają. Ale chyba kupie go sama jak tak bedzie sie skracać i zgłoszę sie do lekarza zeby założyli. Ja czuje takie cholerne wibrowanie w pochwie i w brzuchu jak czuje w pochwie i chce zacisnąć mięśnie kegla to sie praktycznie nie da czuje jakby minkę wypychało. Jestem zła bo juz mówiłam o tym tylu lekarzom i nikt nie wie co to za wibracje a szyjka ze jeszcze w normie to nienchca mnie położyć na oddział i zacząć dzialac cos zeby ona sie wiecej nie skróciła

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę na prawde duzo magnezu bo 3x2 od długich tygodni juz z 8!tyg tak biorę dzisiaj zrobiłam badania a mój magnez 0,83 a dolna granica 0,7 juz brak sił. Mozna kupić sobie kroplówkę? Musze pogadac z moja ginka o jakimś magnezie dożylnie

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wyniki masz super :) nic tylko pozazdroscic :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziiuu!! I ja uslyszalam wreszcie serduszko na detektorze!!! Jak mi laptop wroci z naprawy to podlacze detektor i sobie nagram!! Zaczelam krzyczec z radosci i corka mi sluuchawki zdejmowala by posłuchać widzialam te rumience na jej polikach i usmiech lekkiego szoku i radosci po czym zaczelam krzyczeć do M by przyszedl posluchac. Chyba pierwszy raz mial okazje poza ktg z corka. Byl w szoku jak miarowo uderza. Nie wiem ile jest prawidlowo ale wyszlo mi 144/min. Mam taka euforie ze juz nie mysle i glowie ktora od rana boli.
    Dodam ze mam detektor angel sounds z olx za 20zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:28

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam ciagle wozka i tak myślę ciagle o adamex barletta. Znalazlam nawet kilka w okolicy uzywanych bo uznalismy ze wolimy zainwestowac w lepszy fotelik i spacerowke i wciaz nie wiem czy kupić czy nie.

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi super :D Ja też dzisiaj miałam radochę jak usłyszałam tętno :D
    Co do wózka, to ja ciągle czytam opinie, potrzebuję lekki. Myślę nad takim typowo spacerowym ale z opcją dokupienia gondoli, bo myślę że nie będziemy jej długo używać. Fotelik chciałabym taki z możliwością obrotu, a na pewno do jazdy tyłem.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    :)))) ja się boję sama z siebie, 2 poronienia, krwawienia w tej ciąży.. wytrzymam :)
    Ja w poprzedniej ciąży wytrzymałam,chociaż łatwo mi było bo libido niskie. W tej po stosunku na początku ciąży pojawiły się nitki krwi żywo czerwonej, więc zarówno moje, jak i męża libido osłabło.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Szukam ciagle wozka i tak myślę ciagle o adamex barletta. Znalazlam nawet kilka w okolicy uzywanych bo uznalismy ze wolimy zainwestowac w lepszy fotelik i spacerowke i wciaz nie wiem czy kupić czy nie.

Daffi ja też patrzyłam na ten wózek podoba mi się :) ale w podobnej cenie oglądałam bebetto holland i jest on lżejszy i taki zgrabniejszy- chociaż ogólnie są podobne i mi się właśnie ten typ wózka podoba

espoir lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Bebetto Holland i Bebetto42 - obydwa są super!! :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi ja też patrzyłam na ten wózek podoba mi się :) ale w podobnej cenie oglądałam bebetto holland i jest on lżejszy i taki zgrabniejszy- chociaż ogólnie są podobne i mi się właśnie ten typ wózka podoba
    Tylko nir wiem czym sie sugerowac. Podoba mi sie ten podwojny amortyzator a adamex a w Holland juz tego nie ma. Ale czy jakas istotna role odgrywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:24

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że ja na to nie zwróciłam uwagi jak sobie je „prowadziłam” w sklepie. Ale to pewnie zależy gdzie mieszkach i gdzie będziesz spacerować- jak po leśnych drogach to pewnie ten dodatkowy amortyzator się przyda.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ