X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś kotlety, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka :)

Niepokoję się o Wiewióreczkę, dawno nie pisała. Może cierpi na brak czasu :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka leżałam , było to okropnie męczące. Teraz nie leżę, mam córkę 3,5 letnia wiec ciężko ... rano muszę ja zawieźć do pkola, zakupy, ogólnie zająć się domem, odebrać ... szyjka się jakoś mocno nie skróciła , wiec gin jest spokojna, jej długość jest prawidłowa-36 mm to super wynik , szyjka się może skracać wraz z upływem ciąży ale jeśli będzie się skracała to powiedziała dr ze założymy pessar na wszelki wypadek, właśnie z tego powodu ze nie mam zbytnio możliwości na leżenie
    Leżenie mnie dobija. Ja biorę tez luteinę profilaktycznie. Mi tez sie skróciła juz z 4,5 na 3,6 ale szybko sie skraca i to mnie martwi. Dodatkowo te wibracje brzucha i pochwy. Drżenie i powieki jak leżę niestety czuje to cześciej.
    Ja strasznie panikuje a ciebie podziwiam za opanowanie.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam kasze z warzywami i kurczaczkiem i mam jeszcze na dzisiaj :) posprzątane jest także mogę bez wyrzutów oglądać netflixa :D zastanawiam się dziewczyny skąd Wy macie pomysły i sile i chęci na takie fajne obiadki. Może jak mąż wraca wcześniej niż o 19 i jest dziecko i jest dziecko, które musi zjeść obiad to jest więcej motywacji :D ja pubie gotować naprawdę, tylko czasem mam kryzys z pomysłami a ostatnio nic mi się nie chce
    Moja je obiad w szkole wiec w domu to juz taki dodatek dla niej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie umyłam okna, ale energie zyskałam zjadając pół skoika masła orzechowego tuż po obiedzie:)

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A u mnie dziś kotlety, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka :)

Niepokoję się o Wiewióreczkę, dawno nie pisała. Może cierpi na brak czasu :)
    Na pewno z wiewióreczka wszytsko dobrze. To zuch dziewczyna jest pewnie ma jakieś interesujące wciągające zajęcia albo gdzieś wyjechali? Tak jak Lola znikła a ona w Wiedniu sie relaksuje.

Ale Adonis tak bardzo dawno nic nie pisała i tak nagle.

• india Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK mnie każdy przestrzega przed myciem okien... niedlugo swiata zewnetrznegonie zobacze ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja też jestem z natury panikarą i mega panikowałam na początku, teraz tez się trochę martwię tymi bólami brzucha, twardnieniem, wywalaniem macicy ale wbiłam sobie do głowy, że na pewne rzeczy nie mam wpływu. Zdarza się tak, trudno, może tak musi być:

Główka do góry! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam kasze z warzywami i kurczaczkiem i mam jeszcze na dzisiaj :) posprzątane jest także mogę bez wyrzutów oglądać netflixa :D zastanawiam się dziewczyny skąd Wy macie pomysły i sile i chęci na takie fajne obiadki. Może jak mąż wraca wcześniej niż o 19 i jest dziecko i jest dziecko, które musi zjeść obiad to jest więcej motywacji :D ja pubie gotować naprawdę, tylko czasem mam kryzys z pomysłami a ostatnio nic mi się nie chce
    Mój mąż wraca zwykle o 21:D Wychodzi o 5:00, wolne ma tylko w weekendy:D Ale obiadek zawsze bierze do pracy, więc głupio byłoby mu nie ugotować. Przed wczoraj zrobiłam leczo i jedliśmy 2 dni. Dziś jest na szkoleniu więc pozwoliłam sobie na odrobinę luksusu i zjadłyśmy z córką w restauracji :D Na jutro planuję zrobić zapiekankę makaronową ze szpinakiem, bo już wiem, że będę miała lenia ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    ja właśnie umyłam okna, ale energie zyskałam zjadając pół skoika masła orzechowego tuż po obiedzie:)

oj, masło orzechowe z orzeszków ziemnych? orzeszki ziemne są zakazane w ciąży

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja teraz mam taki ogromny lek ze cis sie stanie ze nie donoszę. Okropne mysli. Wyrzucam sobie ze jaka ze mnje bedIE matka jak nie zapewniam dziecku bezpieczeństwa w brzuchu ze cos jej grozi. A przecież szans na przeżycie nie ma żadnych. Ehh nie bede pisać lepiej i moich głupich myślach

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też to słyszałam, wydaje mi się, że to nieaktualna już wiedza.ja tam jem wszystkie orzechy i mój dwuletni synek też:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ja teraz mam taki ogromny lek ze cis sie stanie ze nie donoszę. Okropne mysli. Wyrzucam sobie ze jaka ze mnje bedIE matka jak nie zapewniam dziecku bezpieczeństwa w brzuchu ze cos jej grozi. A przecież szans na przeżycie nie ma żadnych. Ehh nie bede pisać lepiej i moich głupich myślach

Nie martw się, ja też mam czasem czarne myśli ale naprawdę mega się staram nie dopuszczać ich do siebie. Poza tym mój M. sprowadza mnie szybko na ziemię.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka kochana, skąd u Ciebie tyle pesymizmu? Ja rozumiem, że może Twoja ciąża nie przebiega tak idealnie jakby każda sobie z nas tego życzyła, ale kochana, przecież robisz dla swojego dzieciątka wszystko co najwspanialsze.
    Twój skarb potrzebuje silnej, szczęśliwej i uśmiechniętej mamuśki ;-) Wiem, że łatwo się pisze, ale powiedz w czym pomaga Ci ciągłe samobiczowanie i martwienie się o wszystko? Co to zmienia w Twoim życiu? Moim zdaniem warto iść w kierunku poprawy samopoczucia, może warto byłoby porozmawiać z psychologiem, skoro ciąża to dla Ciebie taki trudny czas? Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki, abyś w końcu w tych swoich czarnych myślach, ujrzała słońce :* Tak będzie łatwiej Tobie jak i również Twojemu maluszkowi. ;-)

espoir, DorotaAnna, AniaKJ, Fasolka77, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    niechcący polubiłam.

czemu? klik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 14:48

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co Ty mowisz? Ja też żrem masło orzechowe i orzeszki :o

espoir lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Co Ty mowisz? Ja też żrem masło orzechowe i orzeszki
    jedz, na zdrowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 14:51

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To pomyśl sobie co przeżywają inne kobiety.Ja jestem po konizacji szyjki w każdej chwili może puścić, mam problem z krzepnięciem w każdej chwili może zrobić się zator, mam cukrzyce ciążowa , jestem krótko po operacji przegrody nie wiadomo czy nie zrobiły sie zrosty. a do tego zaraz wchodzę w tydzień,w którym straciłam
    dziecko.Napeawdę tylko usiąść i płakać.Ale nie można tak ,decydując się na ciążę trzeba być twardym bo kochana za 5 miesiecy jjuz nie będziesz miała czasu na mmyslenie.Odpoczywaj ile możesz , pozytywne nastawienie i idziesz dalej.

Paula 90, espoir, Natalia-tosia, Fasolka77, AniaKJ, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka kochana, skąd u Ciebie tyle pesymizmu? Ja rozumiem, że może Twoja ciąża nie przebiega tak idealnie jakby każda sobie z nas tego życzyła, ale kochana, przecież robisz dla swojego dzieciątka wszystko co najwspanialsze.
    Twój skarb potrzebuje silnej, szczęśliwej i uśmiechniętej mamuśki ;-) Wiem, że łatwo się pisze, ale powiedz w czym pomaga Ci ciągłe samobiczowanie i martwienie się o wszystko? Co to zmienia w Twoim życiu? Moim zdaniem warto iść w kierunku poprawy samopoczucia, może warto byłoby porozmawiać z psychologiem, skoro ciąża to dla Ciebie taki trudny czas? Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki, abyś w końcu w tych swoich czarnych myślach, ujrzała słońce :* Tak będzie łatwiej Tobie jak i również Twojemu maluszkowi. ;-)

Mialam te slowa na koncu jezyka, ale sie powstrzymywalam ;)
    Ten poziom pesymizmu jest juz tak wysoki, ze przyznam sie, ze nie czytam wszystkich postow bo sie tez zaczynalam nakrecac.

Spokojnie, ja wierze ze to w co wierzymy i o czym myslimy, przyciagamy do siebie. Troche na zasadzie samospelniajacej sie przepowiedni.

Wiecej optymizmu nam tu trzeba zdecydowanie :)

espoir, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój maz jest w pracy do późnego wieczora jak sa korki w domu jest o 19:00 moja mama dzisiaj ma operacje na woreczek. MusE wstawać, No nie mam opcji. Do łazienki do kuchni. Leżenie plackiem, ehh nie było odleżyn ? Ruszałaś chociaż nogami? Bo dla mnie plackiem to zero ruchu.
    Kasionek ja dobrej szyjki miałam przeczucie, nie wiem czemu ale sobie to wykrakałam. I ja czuje ze ona sie dalej skraca jak aplikuje luteinę zawsze ja wyczuwam nawet jeszcze w poniedziałek a teraz ona juz jest gdzieś tam wysoko
    Nie, nie miałam. Między 22 a 27tc wstawałam tylko do toalety, pod prysznic i wychodziłam na podwórko na leżak. Nic poza tym. Między 27 a 32 tc podobnie tylko już w mieszkaniu, bez rodziców do pomocy, wiec odgrzewalam jeszcze obiad. Mam nadzieje, ze w tej ciąży już takich atrakcji nie będzie, bo nie ma opcji na leżenie przy rocznym dziecku. Ale czuje, ze będzie dobrze :) dziś właśnie pierwszy taz się położyłam poleżeć i odpocząć, bo dziadek zajął się wnuczka, a tak... trzeba ganiać za młoda:P życzę Ci, żebyś nie musiała leżeć plackiem, ten okres ciąży mega mi się dłużył... przeczytałam z nudów całe ogniem i mieczem :D a teraz jak już mam dziecko to czasem zdarza mi się zapomnieć, ze jestem w ciąży. Perspektywa bardzo się zmienia, i czas płynie dużo szybciej. Ja tam się cieszę :) choć po wczorajszej nieprzespanej nocy (córka od 20 do 5 rano płakała prawie cały czas, nie mogliśmy jej uśpić, pierwsze przeziębienie i id razu dramat) zaczelam się zastanawiać, jak to będzie przy dwójce ;-)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha będzie dobrze, ja to przy dwójce jestem bardziej zorganizowana i mniej zmęczona niż przy pierwszym :D

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ