X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja mieszam ostatnio Asmag Forte z Magne B6. Gin dał luteinę na twardnienia, ale kazał zejść z nospy. Trochę się boję, więc biorę chociaż 1 tabl. dziennie dla zdrowia psychicznego ;)
    Co ciekawe, macica często stawia mi się przy zmianie pozycji z boku na bok i ogólnie podczas leżenia.

Mi się stawia najwcześniej jak leżę na plecach, zmienię pozycję i też jest ok. Ten Magneb6 jest lepszy?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi się stawia najwcześniej jak leżę na plecach, zmienię pozycję i też jest ok. Ten Magneb6 jest lepszy?
    To mi tak samo!
    Sama nie wiem który lepszy, mi dwóch mądrych ginekologów zalecało Asmag Forte, ale wiele dziewczyn bierze Magne B6 jako ten, który się najlepiej wchłania. No i bądź tu mądra :) Dlatego ostatnio zaczęłam mieszać i w sumie jetem zadowolona póki co.

Kiwona, ja jestem szczęściarą co mdłości i złego samopoczucia ani razu nie miała, więc nie wiem, ale chyba nawet B-002 pisała, że I trymestr super, a teraz mdłości i ogólnie kiepsko, mimo że ciąża zaawansowana.
    A dzieciaczek jeszcze nie raz skopie Ci detektor tak, że podskoczysz lub uszy będą boleć ;) Mam tak prawie codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 21:16

Kiwona lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, ja zaczęłam wymiotować na początku tego tygodnia, dodam że wwcześniej tylko mdłości, a jednak w równo 16 tygodniu dopadły mnie wymioty:/ po trzech dniach minęło, znowu jestem jak nowo narodzona ;-)

Kiwona lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To mi tak samo!
    Sama nie wiem który lepszy, mi dwóch mądrych ginekologów zalecało Asmag Forte, ale wiele dziewczyn bierze Magne B6 jako ten, który się najlepiej wchłania. No i bądź tu mądra :) Dlatego ostatnio zaczęłam mieszać i w sumie jetem zadowolona póki co.

Kiwona, ja jestem szczęściarą co mdłości i złego samopoczucia ani razu nie miała, więc nie wiem, ale chyba nawet B-002 pisała, że I trymestr super, a teraz mdłości i ogólnie kiepsko, mimo że ciąża zaawansowana.
    A dzieciaczek jeszcze nie raz skopie Ci detektor tak, że podskoczysz lub uszy będą boleć ;) Mam tak prawie codziennie.

To może i ja zakupię ten Magne B6 :) dzięki!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jak leżę na plecach to czuję takie spięcie w brzuchu. Mam teraz też nowe uczucie, takie ciągnięcie w dół w kroczu. Coś jak przy wyjmowaniu tamponu. Ale jutro mam wizytę i sprawdzimy, czy coś się tam dzieje, czy też to kolejne, normalne objawy.
    Głodna jestem ciągle a na nic nie mam ochoty. Muszę spróbować zasnąć już bo rano przed pracą pilnuje rocznej córki koleżanki. Tak więc spadam :* do jutra i spokojnych nocy Wam życzę :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka życzę Ci żebyś jutro na wizycie usłyszała same dobre wiadomosci. Moze to był tylko taki szybkie ale chwilowe skracanie się szyjki. I uważam, że jeżeli coś Cię niepokoi to smiało możesz pisać tutaj o każdym swoim zwątpieniu, a jeśli komuś to przeszkadza tak bardzo to albo niech nie czyta albo niech opuści forum jezeli całkowicie nie jest w stanie tego zaakceptować. Mam wrażenie że zrobiło się tu takie wzajemne koło adoracji kilku mam, które z byle katarku muszą się wspierać jak w walce z rakiem, a jak ktoś potrzebuje naprawde wsparcie bo nie ma aż takiej siły by sobie samemu radzić to niemal zlinczowany bo przeciez wnosi aby czarne scenariusze.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jakby któraś chciała skorzystać to w 5-10-15 jest -40%

india lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja nadal nie mam mdłości ciążowych, dziś to tylko zatrucie pokarmowe na szczęście, bo był zarówno ból żołądka, biegunka i wymioty. Wymęczyło mnie, ale od razu po wymiotach przeszło wszystko szybciutko.
    Chyba się zapominałam w ostatnich dniach i zbyt ciężkie dania jadłam :P Będę się bardziej pilnować.

Co do wigilii to nie martwcie się. Mama-ginekolog nawet pisze, że w wigilię można jeść wszystko, zachowując oczywiście umiar :) Nie ma zakazanych dla nas potraw wigilijnych.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiewioreczko, ja od wczoraj słucham tętna i nie mam takich przerw. A może jest tak, że coś Ci na słuchawkach nie styka? Ale to pewnie byś zauważyła... W każdym razie Chciałam Ci powiedziec, że ja nie słyszę ruchu malucha, jedynie tętno i nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy się ruszył. Mój bąbelek jest jeszcze mały, może to dlatego.
    Apropo tego, że u mnie to dopiero 16 tydzień, dobrze pamiętam że wspominalyscie Wy bardziej zaawansowane, że wróciły Wam objawy z 1 trymestru? Ja czułam się już świetnie a od kilku dni mam nudności, bolą mnie piersi i cera znów się pogorszyła. Pewnie wahania hormonów, nie? JAK wy się teraz czujecie z tym wszystkim?
    Mi wrocil znow mocny bol piersi. Bolaly juz tak delikatnie a teraz znów bardzo. I nic poza tym.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B-002, cieszę się, że przeszło :) Myślałam, że to ciążowe mdłości Cię tak nagle dopadły.
    Dziś zakańczasz I połowę ciąży, jutro półmetek :)
    Wszystkie czekamy na ten moment :) A za chwilę będziemy czekać na 24 tc, gdzie dzidziuś ma już szanse przeżyć itd. itd... :)

Natalia-tosia, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już pospalam :)
    Lili kochana, Karmelka i reszto dziewczyn, jeśli poczulyscie, że kogoś linczuje, to przepraszam. Nie taki miałam zamiar. Ja rozumiem obawy, jasne że mamy prawo się martwić. Ale po 1 chodziło mi i myślę paru innym dziewczynom o dodanie właśnie otuchy Karmelce. A po 2 nie wiem, czy chodzi Ci Lili o moje zapalenie zatok z tym lekkim katarkiem :D Ale obawy moje nie dotyczyły kataru a ogromnej ilości leków, które na dany czas przyjmowałam i byłam tym przerażona. Chyba jest różnica, co?
    Ale ok, zostawiam to. Napisałam już Karmelce, że życzę aby jej wszystkie obawy zostały rozwiane. Przykro mi, że się tak stresuje i tak, nie będę czytała wszystkich postów jeśli uznam, że za dużo dla mnie, ale nie powiem żadnej, że ma tu nie pisać, nie mam na to "papierów" ani też krzty ochoty :) Możemy spróbować nadal się wspierać na forum, czy ktoras uważa, że nie powinnam się wypowiadać i chciałaby mi to powiedzieć? Myślę, że to jest takie miejsce, które powinno być dla nas bezpieczne, i jeśli robię komuś krzywdę, to proszę o zwrócenie mi uwagi, ok?
    To ja aplikuje pomału leki i wio na powitanie piąteczku :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w się w piątek i ja. Kamelka- trzymam kciuki za wizytę daj znac! Ja mam jakieś lekkie zapalenie pęcherza chyba... ale ze mam dziś wizytę u rodzinnego (idiotyczna kontrola w karcie ciąży np pukają w kolano i sprawdzają odruchy...) to przynajmniej może tez sprawdzi mocz.

A za tydzień jedziemy do Krakowa na kilka dni - już się nie mogę doczekac❤️

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie tez dziś piąty miesiąc:D

espoir, malutka_mycha, india, DorotaAnna lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie Laski z igly widly. Mamy prawo czytać i nie czytac jesli widzimy ze nam sie udziela albo nie podoba. Ja po moich postach o cukrzycy zostalam zlinczowana i dostalam kilka nieprzyjemnych wiadomosci. Ale wiecie co? Mam to gdzies. Mamy dowolnosc w pisaniu i czytaniu. Jesteśmy dla siebie kompletnie obcymi osobami i z calym szacunkiem i sympatią do Was, mimo, ze mi napiszecie, ze macie dosc to ja nadal bede straszyć cukrzyca jesli ktoras bagatelizuje cukier. A Wy nie musicie czytać jesli dla Was to za duzo. Ja sie nie obrazam, jestem juz duza:D

Mi rowniez nie chodzilo i nie chodzi o to, zeby komukoleiek ublizyc. Nie czytam, bo mi tez zaczyna walic na garnek. Mimo ze uspokoilam w sobie strach i ufam moim lekarzom to zaczelam od nowa sie niepotrzebnie martwic. Skoro w kazdym Waszym poscie jest o skracajacej szyjce to ja tez zaczelam miec czestsze bóle brzucha i mysli, ze to na bank to. Mam za tydzien wizyte i było wszystko super a teraz jednak jest niepokoj.

Pamietajcie jeszcze na koniec, ze watpliwosci powinno sie konsultowac z lekarzem. Nie z forum. Nikt tu nie ma wiedzy aby udzielać rad medycznych. My mozemy sobie pisac co myslimy, uspokajac sie, pic sobie z dziobkow albo klocic. Ale zeby to nie uspokajalo w Was uzasadnionych obaw.
    Jak zawsze powtarzam - lepiej zareagowac 10 razy na darmo niz raz za pozno.
    A to jest TYLKO forum. Zbior ludzi, ktorzy nie wiedzą o sobie kompletnie nic. I odradzam uzaleznianie swojego humoru od wpisow na forum.

Ja Wam zycze miłego dnia, długich i twardych jak diabli szyjek i zero przykrych objawów. Kazdej zycze jak najlepiej i sobie tez. Dlatego wszystkie filtrujmy przez grube sito posty i nie dajmy sie zwariowac. Bo jakbysmy tak mialy sie obrazac o kazde slowo to nikt by tu nie zostal.

Kiwona, Lili90, Karollinax26, Wiewióreczka, DorotaAnna, Lolka30, Misiabella, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wywaliło mi konto!
    Jakimś cudem zalogowałam się na poprzednim (które też mi wcześniej wywaliło) ale nick podobny to przecież kojarzycie!
    Dzień dobry i miłego dnia.. Życze ja i synek.. Czort mały. Naparza już od rana w brzuchol (oczywiście nie narzekam, cieszę się) i wiem że zaraz wszystkie tak będziemy pisać bo czas leci jak szalony. Kochane ja siedzę w domu. Odkryłam wczoraj przez przypadek promocje na tesco 20 proc na ciuchy (nawet te z promocji) do 5-10-15 zobaczę. Macie jakąś fajną promke piszcie tutaj! :*

Daffi, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka - u mnie przerwy sie zdarzaja. Czytalam ze te detektory to sa srednio dokladne i zdarza sie ze niezauważalnie przesuniesz o milimetr i on traci "zasieg". Ja czesto przekladam jak slucham dluzej. Moj tez obkopuje zawsze detektor strasznie :) przygotowuje nas na utratę sluchu od decybeli swojego głosu :D. Ale przy najblizszej wizycie zwróć lekarzowi uwage na to, bo to nigdy nie wiadomo. Ja dotychczas nie przykladalam do tego az takiej wagi.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla potwierdzenie, mi też bardzo zależy by wesprzeć Karmelke i każdą z nas :-) miłego dnia kochane z radością i uśmiechem :-) jutro weekend!!! :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_OO2 jak sie czujesz? dzis ostatni dzien w robocie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy macie jakies potwierdzone info na temat maku w ciazy? Bo wlasnie jem przepysznego rogala a'la marcinskiego i tak mi przyszlo ze o maku sprzeczne informacje wszędzie.
    Co do kalorycznosci i cukru w rogalu to wiem :D ale udaje sama przed soba ze pohdzie w cycki.

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wybieram sie na zakupy, takie troche dzieciowe a troche juz swiateczne......nie bede potem w sniegu i zlej pogodzie jezdzic do galerii wypchanej ludzmi .....teraz pozalatwiam i bedzie spokoj

Bylam wczoraj w pracy na ploteczki, nikogo jeszcze na moje miejsce nie znalezli, "biedne" panie musza zastepowac :) chyba nie znajda ,bo nie ma ludzi do pracy jak sobie przypomne ze dyra mnie cale zycie straszyla ze ma caly segregator CV i na moje miejsce 5 kandydatow ....a ja portkami zawsze trzepalam to mnie krew zalewa....

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ