X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dokładnie :)- mnie zaprawiona w boju koleżanka powiedziała tak "a ile on może teraz ważyć? 200 gram? Jak zjesz schabowego to też go czujesz? " :) :) :)
    No schabowy mniej zywy od plodu ;)
    W 18 tygodniu dno macicy jest ok 3cm pod pepkiem. I jak dzidziol kopie w dno to mozna czuc prawie na pepku. Ja czuje raczej zdecydowanie ponizej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mnie też już drugi raz ale jakoś już mnie to nie przeraża :D póki co :D
    Ja tez taki chojrak a potem przed samym badaniem rece mi sie trzesa. Mimo ze moja cukrzyca kontrolowana.
    Ja to w ogole sie zastanawiam czy nadal mam ta cukrzyce. Jem wszystko a cukier caly czas w normie oprocz porankow, ale srednia z 7 dni zawsze ok. Mam we wtorek diabetologa to sie dowiem. Ciekawe czy cukrzyca moze sie "wyleczyc" w ciazy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mnie też już drugi raz ale jakoś już mnie to nie przeraża :D póki co :D

a wiecie jakie są normy cukru w ciąży?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No schabowy mniej zywy od plodu ;)
    W 18 tygodniu dno macicy jest ok 3cm pod pepkiem. I jak dzidziol kopie w dno to mozna czuc prawie na pepku. Ja czuje raczej zdecydowanie ponizej.

ja czasem tylko czuje takie kłucie w pępku. I raz może poczułam takie smyrnięcie w dole brzucha... na razie się nie zastanawiam bo lekarka powiedziała, że to za wcześnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a wiecie jakie są normy cukru w ciąży?
    Hihi, ja to mam swira na tym punkcie. Na czczo 92(125), po godzinie od "zwyklego posilku" 140 a przy krzywej cukrowej po godzinie 180.
    Jak masz ns czczo powyzej 92 to sie robi krzywa. Jesli masz na czczo 125 i wiecej to powtarza sie na czczo i jesli wyjdzie nadal 125 i wiecej to diagnozuje sie cukrzyce bez krzywej cukrowej

• stresant Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    .ze poprostu nic nie wiedzom.....nawet o ciąży

ojjjj... przepraszam, że się czepiam ale w oczy kole...:) uczysz w szkole i taki babol? WIEDZOM? To na pewno przez hormony ciążowe mam nadzieję :)

Fasolka od 20 lat mieszkam za granica, nie mam kontaktu z zywym językiem polskim, literowki czasem sie zdarzaja, błedy tez, lepiej nie oceniac czlowieka czy to nauczyciel czy jakikolwiek inny zawod, jak nie zna sie sytuacji zyciowej danego osobnika :)nie ma ludzi nieomylnych poza tym mysle ze to forum ciazowe a nie literackie :)dla scislosci ja ucze w-f :) a tam nie piszemy, a po polsku to juz wogole :)

Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a pamiętacie z początku forum Peppe. Z trzecim dzieckiem w ciazy, co miała krwawienia w każdej. Któraś wie co z Nią? Tak mi jakoś po głowie chodzi.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hihi, ja to mam swira na tym punkcie. Na czczo 92(125), po godzinie od "zwyklego posilku" 140 a przy krzywej cukrowej po godzinie 180.
    Jak masz ns czczo powyzej 92 to sie robi krzywa. Jesli masz na czczo 125 i wiecej to powtarza sie na czczo i jesli wyjdzie nadal 125 i wiecej to diagnozuje sie cukrzyce bez krzywej cukrowej

dzięki :)
    robiłam krzywą pod koniec września...
    93
    129
    99

w sumie to dobre wyniki czy nie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka od 20 lat mieszkam za granica, nie mam kontaktu z zywym językiem polskim, literowki czasem sie zdarzaja, błedy tez, lepiej nie oceniac czlowieka czy to nauczyciel czy jakikolwiek inny zawod, jak nie zna sie sytuacji zyciowej danego osobnika :)nie ma ludzi nieomylnych poza tym mysle ze to forum ciazowe a nie literackie :)dla scislosci ja ucze w-f :) a tam nie piszemy, a po polsku to juz wogole :)

Stresant luz! dałam ":)" więc się nie denerwuj.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    O maku nic mi nie wiadomo....ja ogolnie jem wszystko, choc podobnie jak Kiwona ciagle jestem glodna ale jakos apetytu na nic nie mam .....i w sumie juz nie wiem co jesc, bo kanapki mi obrzydly, na mieso tez sie nie moge patrzec, owocow teraz jak na lekarstwo ....

Ale sluchajcie najlepsze jest to, ze od poczatku ciaży wpieprzam namietnie Pawełki, tak mi smakuja a wczoraj przeczytalam na opakowaniu "Batonik o smaku śmietankowym w mlecznej czekoladzie Z DODTKIEM ALKOHOLU " no nic nie zrobie, jak juz tyle zjadlam to jakbym flache wypiła :(

Pytanie z serii czy tez tak macie: Ruchy juz czuje codziennie, ale nie na brzuchu, tylko na "dole" tak jakby mały byl ustawiony pionowo i przebieral nogami tak jak sie biega....rzadko kiedy poczuje ruch w okolicach pępka......
    Nie przejmuj się ja z drugim musiałam wypić co dwa dni temu karmi.. I niedawno sie dowiedziałam że niby coś tam alkoholu ma haha. I super mega chłopak mi rośnie. Nic z nim nie jest nie tak haha.. Ja kocham ser plesniowy winogrona.. W ogóle się nie ograniczam. No nie jem sushi z surowa ryba.. Przrzucilam się na grilowanego łososia. :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 92, ja miałam 96 i zostałam skierowana na krzywą. Na krzywej na czczo miałam 87, po godzinie 160(norma do 180), po dwóch godzinach 155(norma do 153). Teraz diabetolog mówiła mi, że rano na czczo do 90, a po posiłkach tak jak pisze Paula do 140.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    93
    129
    99

Dobre :) na czczo watpliwe, ale pozostale super wiec raczej jest ok. Powtorzysz krzywa za kilka tygodni to porownasz.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    93
    129
    99

w sumie niedawno przestałam brać encorton.. on zaburza gospodarkę węglowodanową... ciekawa jestem jak teraz moja krzywa wygląda :) kiedy robi się krzywą? w którym miesiącu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dobre :) na czczo watpliwe, ale pozostale super wiec raczej jest ok. Powtorzysz krzywa za kilka tygodni to porownasz.

super, dzięki :) staram się zdrowo odżywiać ale zdarzyła mi się ochota na frytki w ciąży a wczoraj zjadłam czekoladę mleczną... całą... sama :(

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Na czczo 92, ja miałam 96 i zostałam skierowana na krzywą. Na krzywej na czczo miałam 87, po godzinie 160(norma do 180), po dwóch godzinach 155(norma do 153). Teraz diabetolog mówiła mi, że rano na czczo do 90, a po posiłkach tak jak pisze Paula do 140.

Mi moj diab powiedzial, ze mam trzymac na czczo 95. Oni to zmieniaja widac zaleznie od osoby ;) Ja jestem gruba i moj cukier byl bardzo brzydki wiec moze tu jest powod

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    w sumie niedawno przestałam brać encorton.. on zaburza gospodarkę węglowodanową... ciekawa jestem jak teraz moja krzywa wygląda :) kiedy robi się krzywą? w którym miesiącu?
    Rutynowo miedzy 24 a 28 tygodniem ciazy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    super, dzięki :) staram się zdrowo odżywiać ale zdarzyła mi się ochota na frytki w ciąży a wczoraj zjadłam czekoladę mleczną... całą... sama :(

Uuuu, nieladnie :D :D :D

Ja dzisiaj zezarlam pol rogala swietomarcinskiego i cukier po godzinie 121. Obżartuchy.

Ja tez glodna jestem non stop i jestem w stanie zjesc kazda ilosc jedzenia. A najlepiej mi smakuje teraz pasta makrelowa i rogaliki z ciasta francuskiego. Razem :P

• espoir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka dopiero zauważyłam na suwaczku, że jest tu ktoś z większą ilością dzieci niż ja - no hej :D w jakim wieku starszaki? :D

w ogóle napiszcie proszę ile macie dzieci i w jakim wieku, bo jak nie macie suwaczków, to ciężko zapamiętać :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Uuuu, nieladnie :D :D :D

Ja dzisiaj zezarlam pol rogala swietomarcinskiego i cukier po godzinie 121. Obżartuchy.

Ja tez glodna jestem non stop i jestem w stanie zjesc kazda ilosc jedzenia. A najlepiej mi smakuje teraz pasta makrelowa i rogaliki z ciasta francuskiego. Razem :P

jesz makrelę wędzoną? Jezu ja jestem jakaś pop*** chyba bo to wędzona i nie jem.. a lubię.. śledzia bym zjadła ale marynowany :( ... zestresowałam się tą odrobiną parmezanu co zjadłam w środę :(
    ja bym zjadła ale nie wiem co.. jem tyle co przed ciążą ale mam wrażenie, że szybko jestem pełna i wydaje mi się, że się nażarłam jak świnia...
    strasznie wchodziły mi przez jakiś czas jabłka :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dzisiaj zezarlam pol rogala swietomarcinskiego

ten rogal chodzi za mną już kilka dni... skąd go wzięłaś? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ