Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dokładnie - mnie zaprawiona w boju koleżanka powiedziała tak "a ile on może teraz ważyć? 200 gram? Jak zjesz schabowego to też go czujesz? "
W 18 tygodniu dno macicy jest ok 3cm pod pepkiem. I jak dzidziol kopie w dno to mozna czuc prawie na pepku. Ja czuje raczej zdecydowanie ponizej. -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Mnie też już drugi raz ale jakoś już mnie to nie przeraża póki co
Ja to w ogole sie zastanawiam czy nadal mam ta cukrzyce. Jem wszystko a cukier caly czas w normie oprocz porankow, ale srednia z 7 dni zawsze ok. Mam we wtorek diabetologa to sie dowiem. Ciekawe czy cukrzyca moze sie "wyleczyc" w ciazy -
Paula 90 wrote:No schabowy mniej zywy od plodu
W 18 tygodniu dno macicy jest ok 3cm pod pepkiem. I jak dzidziol kopie w dno to mozna czuc prawie na pepku. Ja czuje raczej zdecydowanie ponizej.
ja czasem tylko czuje takie kłucie w pępku. I raz może poczułam takie smyrnięcie w dole brzucha... na razie się nie zastanawiam bo lekarka powiedziała, że to za wcześnieFasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:a wiecie jakie są normy cukru w ciąży?
Jak masz ns czczo powyzej 92 to sie robi krzywa. Jesli masz na czczo 125 i wiecej to powtarza sie na czczo i jesli wyjdzie nadal 125 i wiecej to diagnozuje sie cukrzyce bez krzywej cukrowej -
Fasolka77 wrote:.ze poprostu nic nie wiedzom.....nawet o ciąży
ojjjj... przepraszam, że się czepiam ale w oczy kole... uczysz w szkole i taki babol? WIEDZOM? To na pewno przez hormony ciążowe mam nadzieję
Fasolka od 20 lat mieszkam za granica, nie mam kontaktu z zywym językiem polskim, literowki czasem sie zdarzaja, błedy tez, lepiej nie oceniac czlowieka czy to nauczyciel czy jakikolwiek inny zawod, jak nie zna sie sytuacji zyciowej danego osobnika :)nie ma ludzi nieomylnych poza tym mysle ze to forum ciazowe a nie literackie :)dla scislosci ja ucze w-f a tam nie piszemy, a po polsku to juz wogoleNatalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Hihi, ja to mam swira na tym punkcie. Na czczo 92(125), po godzinie od "zwyklego posilku" 140 a przy krzywej cukrowej po godzinie 180.
Jak masz ns czczo powyzej 92 to sie robi krzywa. Jesli masz na czczo 125 i wiecej to powtarza sie na czczo i jesli wyjdzie nadal 125 i wiecej to diagnozuje sie cukrzyce bez krzywej cukrowej
dzięki
robiłam krzywą pod koniec września...
93
129
99
w sumie to dobre wyniki czy nie?Fasolka77
-
stresant wrote:Fasolka od 20 lat mieszkam za granica, nie mam kontaktu z zywym językiem polskim, literowki czasem sie zdarzaja, błedy tez, lepiej nie oceniac czlowieka czy to nauczyciel czy jakikolwiek inny zawod, jak nie zna sie sytuacji zyciowej danego osobnika :)nie ma ludzi nieomylnych poza tym mysle ze to forum ciazowe a nie literackie :)dla scislosci ja ucze w-f a tam nie piszemy, a po polsku to juz wogole
Stresant luz! dałam "" więc się nie denerwuj.Fasolka77
-
nick nieaktualnystresant wrote:O maku nic mi nie wiadomo....ja ogolnie jem wszystko, choc podobnie jak Kiwona ciagle jestem glodna ale jakos apetytu na nic nie mam .....i w sumie juz nie wiem co jesc, bo kanapki mi obrzydly, na mieso tez sie nie moge patrzec, owocow teraz jak na lekarstwo ....
Ale sluchajcie najlepsze jest to, ze od poczatku ciaży wpieprzam namietnie Pawełki, tak mi smakuja a wczoraj przeczytalam na opakowaniu "Batonik o smaku śmietankowym w mlecznej czekoladzie Z DODTKIEM ALKOHOLU " no nic nie zrobie, jak juz tyle zjadlam to jakbym flache wypiła
Pytanie z serii czy tez tak macie: Ruchy juz czuje codziennie, ale nie na brzuchu, tylko na "dole" tak jakby mały byl ustawiony pionowo i przebieral nogami tak jak sie biega....rzadko kiedy poczuje ruch w okolicach pępka...... -
Na czczo 92, ja miałam 96 i zostałam skierowana na krzywą. Na krzywej na czczo miałam 87, po godzinie 160(norma do 180), po dwóch godzinach 155(norma do 153). Teraz diabetolog mówiła mi, że rano na czczo do 90, a po posiłkach tak jak pisze Paula do 140.
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:dzięki
robiłam krzywą pod koniec września...
93
129
99
w sumie to dobre wyniki czy nie?
w sumie niedawno przestałam brać encorton.. on zaburza gospodarkę węglowodanową... ciekawa jestem jak teraz moja krzywa wygląda kiedy robi się krzywą? w którym miesiącu?Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Dobre na czczo watpliwe, ale pozostale super wiec raczej jest ok. Powtorzysz krzywa za kilka tygodni to porownasz.
super, dzięki staram się zdrowo odżywiać ale zdarzyła mi się ochota na frytki w ciąży a wczoraj zjadłam czekoladę mleczną... całą... samaPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Na czczo 92, ja miałam 96 i zostałam skierowana na krzywą. Na krzywej na czczo miałam 87, po godzinie 160(norma do 180), po dwóch godzinach 155(norma do 153). Teraz diabetolog mówiła mi, że rano na czczo do 90, a po posiłkach tak jak pisze Paula do 140.
Mi moj diab powiedzial, ze mam trzymac na czczo 95. Oni to zmieniaja widac zaleznie od osoby Ja jestem gruba i moj cukier byl bardzo brzydki wiec moze tu jest powod -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:w sumie niedawno przestałam brać encorton.. on zaburza gospodarkę węglowodanową... ciekawa jestem jak teraz moja krzywa wygląda kiedy robi się krzywą? w którym miesiącu?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:super, dzięki staram się zdrowo odżywiać ale zdarzyła mi się ochota na frytki w ciąży a wczoraj zjadłam czekoladę mleczną... całą... sama
Uuuu, nieladnie
Ja dzisiaj zezarlam pol rogala swietomarcinskiego i cukier po godzinie 121. Obżartuchy.
Ja tez glodna jestem non stop i jestem w stanie zjesc kazda ilosc jedzenia. A najlepiej mi smakuje teraz pasta makrelowa i rogaliki z ciasta francuskiego. Razem -
Szonka dopiero zauważyłam na suwaczku, że jest tu ktoś z większą ilością dzieci niż ja - no hej w jakim wieku starszaki?
w ogóle napiszcie proszę ile macie dzieci i w jakim wieku, bo jak nie macie suwaczków, to ciężko zapamiętać💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Paula 90 wrote:Uuuu, nieladnie
Ja dzisiaj zezarlam pol rogala swietomarcinskiego i cukier po godzinie 121. Obżartuchy.
Ja tez glodna jestem non stop i jestem w stanie zjesc kazda ilosc jedzenia. A najlepiej mi smakuje teraz pasta makrelowa i rogaliki z ciasta francuskiego. Razem
jesz makrelę wędzoną? Jezu ja jestem jakaś pop*** chyba bo to wędzona i nie jem.. a lubię.. śledzia bym zjadła ale marynowany ... zestresowałam się tą odrobiną parmezanu co zjadłam w środę
ja bym zjadła ale nie wiem co.. jem tyle co przed ciążą ale mam wrażenie, że szybko jestem pełna i wydaje mi się, że się nażarłam jak świnia...
strasznie wchodziły mi przez jakiś czas jabłkaFasolka77