X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ej a pamiętacie z początku forum Peppe. Z trzecim dzieckiem w ciazy, co miała krwawienia w każdej. Któraś wie co z Nią? Tak mi jakoś po głowie chodzi.
    Ja pamiętam, że coś wspominała o przeniesieniu się na inne forum, ale może coś pogmatwałam :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie moze wozki Junama?
    Kurcze bujalam je w sklepie, mam na oku junama madena i junama diamond.
    Swietnie sie prowadza, sa duze (takie chce) i masywne, ale nie strasznie ciezkie. Ale nie ma nic o nich w internetach. Sa robione w Polsce a to dla mnie wazne. I maja piekny design.
    Pani wlozyla nam do wozka 5litrowa butelke i wyprowadzilismy sie z obydwoma wozkami na spacer, zeby zobaczyc jak sie prowadzi z obciazeniem po chodniku, kraweznikach i kocich lbach. Raczej jestem zdecydowana, ale jeszcze szukam.
    Madena jest w ekoskorze. I tak sie zastanawiam nad funkcjonalnoscia tego materialu. Bo zmywalnosc to ogromny plus. Ale co z rysowaniem na przyklad albo zolknieciem bialej skory (chce raczej czarna, ale tak pytam) i jak z "gotowaniem" dziecka w tej ekoskorze (z drugiej strony plastikowa misa ma tyle samo wentylacji co ekoskora).
    Co myslicie?

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah, to ja czekam na krzywą cukrową jak na zbawienie! 3 godziny robienia NIC - dla matki raj :D

Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Szonka dopiero zauważyłam na suwaczku, że jest tu ktoś z większą ilością dzieci niż ja - no hej :D w jakim wieku starszaki? :D

w ogóle napiszcie proszę ile macie dzieci i w jakim wieku, bo jak nie macie suwaczków, to ciężko zapamiętać :)
    Ja mam jedno paskudztwo :D córka lat 7 :-)

espoir lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą makrela to chodzi o to, że metale ciężkie może zawierać. Chyba ;) Ja uwielbiam makrela wędzony, ale nie kupuje w ciąży.
    Zjadłabym jakąś rybkę. Śledzie! O to to! Ale jestem chwilę uziemiona z córką koleżanki, czekam aż wróci z badań. A w brzuchu już burczy :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Z tą makrela to chodzi o to, że metale ciężkie może zawierać. Chyba ;) Ja uwielbiam makrela wędzony, ale nie kupuje w ciąży.
    Zjadłabym jakąś rybkę. Śledzie! O to to! Ale jestem chwilę uziemiona z córką koleżanki, czekam aż wróci z badań. A w brzuchu już burczy :P

no ja się dalej boję tych śledzi :( na prawdę można? takie w śmietanie? occie? one tylko są marynowane czy poddane jakiejś innej obróbce?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Szonka dopiero zauważyłam na suwaczku, że jest tu ktoś z większą ilością dzieci niż ja - no hej :D w jakim wieku starszaki? :D

w ogóle napiszcie proszę ile macie dzieci i w jakim wieku, bo jak nie macie suwaczków, to ciężko zapamiętać :)
    Syn 13 lat
    Syn 11 lat
    I trzeci syn w brzuchu :)

espoir, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ja się dalej boję tych śledzi :( na prawdę można? takie w śmietanie? occie? one tylko są marynowane czy poddane jakiejś innej obróbce?

Ja słyszałam i czytałam, że przeciwwskazań medycznych nie ma, jeśli chodziło śledzie. Jadłam w ciąży 2-3 razy, nie mam żadnych obaw :)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wypowiedzieć:D jak to możliwe, że lubicie śledzie, makrele? :D ja nienawidzę tych smaków :D moja córka też pożera jak szalona, mąż to samo a ja na samą myśl mogłabym wymiotować:D nie lubię też jajek w postaci jajecznicy, omletow lub gotowanych. Lubię tylko mocno ukryte :D w ciąży oodrzuciło mnie od mięsa :D więc śmieje się, że poza warzywami i owocami nie mam czym się żywić :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - jem makrele, pasztety i sery. Ale ja nie polecam, tylko mowie ze jem. Bo to juz od kazdej z nas zalezy. Zresztą to tak samo jak ze wszystkim.
    Toksoplazmoza mozesz teoretycznie zarazic sie nawet podnosząc obsikany przez zarazone zwierze lisc i nie myjac rak dotknac sie do buzi.
    Ja jem od kilku dni makrele ale juz przestaje mi smakowac wiec szukam co innego.
    Uwazam co jem, ale jednak nie daje sie zwariowac ;) (inaczej bylo w I trymestrze)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - mi sie smaki w takim tempie zmieniaja ze nie nadazam. Na mięso teraz tez nie moge patrzec. Na ryby nie moglam do teraz. Poczulam zapach z rybnego i poszlam bezwiednie doslownie. Na poczatku ciazy jadlam pomidory. Tonami. 2kg na dzien to bylo malo. Plus sok pomidorowy. A teraz nawet jak o tum pisze to mi niedobrze. Jajka lubie ale nie mocno ścięte. Takich mocno scietych nie jem. W tej chwili nie wiem co zrobie na obiad. Moze bedzie kanapka z serem ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śniadaniu wyszedł mi 115.

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryby uwielbiam! Makrele, śledzie, filety smażone. Makreli dawno nie jadłam, bardzo mi się chce ale chyba prędko nie zjem ze względu na to, że nie lubię się grzebać w tych ościach.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię podejście do smażenia ryby:D Już się boję na samą myśl. Trzymajcie kciuki!
    Pomidorów też nie lubię w sensie takich świeżych na kanapkę, w sałatce tylko zjadam :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, uda się! :D bierzesz się za mirunę?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - jem makrele, pasztety i sery. Ale ja nie polecam, tylko mowie ze jem. Bo to juz od kazdej z nas zalezy. Zresztą to tak samo jak ze wszystkim.
    Toksoplazmoza mozesz teoretycznie zarazic sie nawet podnosząc obsikany przez zarazone zwierze lisc i nie myjac rak dotknac sie do buzi.
    Ja jem od kilku dni makrele ale juz przestaje mi smakowac wiec szukam co innego.
    Uwazam co jem, ale jednak nie daje sie zwariowac ;) (inaczej bylo w I trymestrze)

wiem, ze z toxo nie ma żartów... też już mniej się trzęsę jak w I trymestrze ale jednak jakaś blokada jest .. a w lodówce śledzie wiejskie w słoiku...a zalewie octowej... z cebulką... K. kupił i część zjadł a ja się tylko oblizalam...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Natalia - mi sie smaki w takim tempie zmieniaja ze nie nadazam. Na mięso teraz tez nie moge patrzec. Na ryby nie moglam do teraz. Poczulam zapach z rybnego i poszlam bezwiednie doslownie. Na poczatku ciazy jadlam pomidory. Tonami. 2kg na dzien to bylo malo. Plus sok pomidorowy. A teraz nawet jak o tum pisze to mi niedobrze. Jajka lubie ale nie mocno ścięte. Takich mocno scietych nie jem. W tej chwili nie wiem co zrobie na obiad. Moze bedzie kanapka z serem ;)

ja się zajadałam kiszoną kapustą i ogórkową... a teraz jak pomyślę to mi słabo... no nie wiem na co mam ochotę... ten rogal świętomarciński za mną chodzi ale nie wiem skąd go wziąć....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Natalia, uda się! :D bierzesz się za mirunę?
    TAAAKKK :D Swoją drogą ile powinnam ją smażyć?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robiłam pstrąga teczowego z piekarnika z cytryna. Mniaaaammmm!!!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filety odmrażam, posypuję pieprzem, solą i trochę skrapiam sokiem z cytryny, można tez posypać przyprawą do ryb, bodajże Prymat :) no i panierka, robię tak, że tą stronę bez skóry panieruję najpierw w mące, później w jajku i znów w mące. A tą ze skórą w samej mące. A jeśli chodzi o smażenie to tak 4-5 minut, żeby się przesmażyła, no i wiadomo żeby nie od razu na dużym ogniu, bo się zjara a w środku będzie surowa :D poradzisz sobie!

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ