X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja nie aplikuję luteiny ale raz na jakiś czas zdarzyło mi się próbować sprawdzić jaka jest moja szyjka i szczerze ci powiem że nawet jej nie dosięgnęłam jest tak wysoko teraz w ciąży.
    Najlepiej to jednak tam palców nie pchać, tak jak zalecają wszyscy. Zaaplikujesz luteine to wyciągaj palec i nie szukaj szyjki, też się już do tego stosuję :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które aplikują luteinę dopochwowo. Czy macie wrażenie przy aplikacji luteiny i w zależności kiedy zmienia sie położenie szyjki? Raz bardziej gdzieś ja czuc a raz nie? Bo ja juz mam obsesje. :(

ja też to czuję, po 2 krwawieniach przestałam używać aplikatora i aplikuję delikatnie palcem. Po prostu czasem czuję jakby większy opór i bałam się, że może to przez ten cholerny aplikator

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mi lekarz zabrania basenu, bo boi się bakterii i infekcji. Zła jestem, bo wiem, że by mi to pomogło na te cholerne plecy. Mam tak, jak Ty Karmelka, jak wejdzie w miednicę (ja mówię że mi w dupsko włazi :P ) to nie da się funkcjonować. Zamierzam w wolnym czasie zaopatrzyć się w probiotyk dopochwowy i doustny i pójść chociaż kilka razy popływać.

moja lekarka z ciężkim sercem ale się zgodziła i to na taki mało uczęszczany... więc odpuściłam bo raczej ciężko o taki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    niech mnie ZUS pocałuje w .... jak masz duszności to nie wyobrażam sobie siedzenia w domu, na spacer codziennie muszę wyjść, dla dobra swojego i dziecka. Jestem po dwóch poronieniach i nie zaryzykuję głupiego zachowania żeby stracić 3 ciążę więc zamierzam się dotleniać a nie kiśnieć w domu.
    Ja niestety spacerów i wychodzenia z domu unikam teraz jak mogę bo w Krakowie normy czystości powietrza przekroczone niemal codziennie. Aż się boję wietrzyć ale trzeba i wtedy w ruch wchodzi oczyszczacz powietrza. Ale racja, czasem poprostu trzeba wyjść.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka ja nie aplikuję luteiny ale raz na jakiś czas zdarzyło mi się próbować sprawdzić jaka jest moja szyjka i szczerze ci powiem że nawet jej nie dosięgnęłam jest tak wysoko teraz w ciąży.
    Najlepiej to jednak tam palców nie pchać, tak jak zalecają wszyscy. Zaaplikujesz luteine to wyciągaj palec i nie szukaj szyjki, też się już do tego stosuję :)

dokładnie, mnie wczoraj badała lekarka usg dopochwowym i nie mogłam potem przez chwilę wstać bo mnie po badaniu bolało...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja niestety spacerów i wychodzenia z domu unikam teraz jak mogę bo w Krakowie normy czystości powietrza przekroczone niemal codziennie. Aż się boję wietrzyć ale trzeba i wtedy w ruch wchodzi oczyszczacz powietrza. Ale racja, czasem poprostu trzeba wyjść.

ja mam ten komfort, że po przeprowadzce z Krk do Łodzi, 3 lata temu zmieniłam lokalizację na miasteczko 40 km od Łodzi.. obok mam park, stawy, kaczki, łabędzie :) będzie gdzie wózek pchać :) świeże, czyste powietrze... bajka :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym smarujecie sutki? Chce iść kupic i przygotowywac sie do kp.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a to nie jest tak, że szyjka może w ciągu dnia "wędrować"? tzn. wiem, że przy staraniach kiedyś wyczytałam, żeby ją sprawdzać zawsze o określonej porze, bo właśnie może to zmylić, ale jak jest w ciąży to nie wiem.
    Masz racje na pewno tak było przy staraniach i pewnie teraz tez tak jest. Mało tego ja juz zaobserwowałam to ale jakby ktoś kto tez aplikuje napisał ze tez ma takie odczucia uspokoje sie. W poniedziałek mam mieć znowu mierzona i juz panika jest u mnie. Szukam uświadomienia spokojnie mam te same odczucia. Głupi człowiek ze mnie. :)
    Ja tak jak mówiłam hipochondryk nie stwierdzony ;/ ale tak poważnie 6 lat temu miałam dość mocna nerwice lekowa i niestety w ciazy hormony jakby ja trochę uruchamiają :(

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dużo problem z plecami, od kilku tygodni. Pomagają tylko spacery, niestety nie takie krótkie tylko min godzinne. Lekarka wręcz zalecił jak usłyszała że już się tak męczę. A na basen też dała pozwolenie, pomimo tego że kiedyś się bardzo często borykalam z infekcjami. Zaleciła kupić provag, jeść co 2-3 dni profilaktycznie i spokojnie na basen mogę iść. Teraz przez to przeziębienie jestem w domu uwiazana 4 dzień i już niestety czuje ze plecy się buntuja.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze nie powinnam grzebać ale wkładając luteinę na dlugosc palca raz czuje ja po prostu przy palcu a dziś rano juz nie czułam i mimo ze kilka razy miałam tak ze czułam nie czułam lub inne odczucia w pochwie to tak jak mowię lęki sie niestety we mnje uruchamiają. Ale wypiłam meliske i mowię sobie żebym sie uspokoiła bo miałam tydzień temu mierzona było wszystko dobrze w ten piątek miałam badana przez moja ginekolog ręcznie i powiedziała ze sie nie czepia ze prawidłowo wszystko a w poniedziałek mam połówkowe zmierzy mi na lepszym sprzęcie to wszystko bedzie jasne... ale stres przed tymi połówkowych daje sie juz we znaki chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 ja ściągnęłam sobie ta aplikacje i sprawdzam za każdym razem jak chce wyjsć pospacerować, i nie mogę wyjsć z domu :( bo mi tego mojego dziecka szkoda :( jak jest napisane lepiej nie wychodź z domu itp. A wietrzyłam ostatnio jakoś na początku zeszlego tygodnia :(

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam polowkowe 5.12 :) to juz jestesmy we trojke :)

BOO2 ja na bole pleców w dolnej czesci narzekam cale zycie ( teraz w ciazy odposciły cale szczescie, moze sie tak nie garbie albo inaczej nacisk jest rozlozony z powodu brzucha)
    u mnie jest to spowodowane brakiem ruchu.....wiem ze jak zaczyna bolec musze sie troche wiecej pogimnastykowac........bol objawia sie tylko w pozycji lezacej (jak chodze siedze jest ok.) jest do tego stopnia duzy ze musze wstac z lozka bo nie potrafie z bolu wylezec, w nocy max. 5 godzin spania (spac by potrafila i 10 godz. :) ale max moge 5 godz. w pozycji lezacej)

Powiem Wam ze zazdroszcze takiego L4, nie dosc ze 100% placone to jeszcze mozecie z domu wyjsc :) Ja juz wspominalam ze mam tylko 60% a w domu musze siedziec ciagle.....tzn. mam wypisane wyjscia 6 godz. w ciagu dnia ( od 12 do 18 ) w ramach ktorych moge zrobic zakupy odebrac dzieci ze szkoly isc do fryzjera......poza tym musze siedziec w domu..... kontrole chodza ciagle i to jeszcze takie swinie ze przyleza 11:57 jak od 12:00 mozesz wyjsc a biada jak wyszlas 3 minuty wczesniej odrazu zabieraja pieniadze i do konca L4 nie masz zasilku. O wyjezdzie do PL na Świeta moge zapomnie (jedynie w ramach tych 6 godzin, ale na noc absolutnie, musialabym zlozyc wniosek z posba o wyjazd zagraniczny ale prawie nigdy nie pozwalaja)......a jak nie otworzysz bo np. śpisz i nie słyszałas to juz Twoj problem, musisz cieżko udowadniać ze bylas w domu.......
    Jedyne wyjscie w ramach zabronionych godzin moze byc do lekarza, a ze tu prywatnych nie ma i o 20:00 nie jest mozliwa wizyta lekarska (chyba ze na SOR) wiec wizyty lekarskie sa zawsze dopołudnia i zapisywane w kompie przesylane do ZUS......Tragedia jakas.......od pewnego czasu zauwazylam ze w PL dzieje sie lepiej :) niz u nas :)przynajmniej z "zewnatrz" to tak wyglada

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kiwona ale miałaś emocje od rana haha. Paula Ty też zdążyłaś ostatniej chwili powinnaś teraz zamrozić sobie w małych porcjach to co zostało w garnku bo to normalnie domowe kostki rosołowe będą;). A tak wogole to napisz jak się nazywa ta burgerownia którą polecasz, ja jak jestem w tamtych okolicach to zazwyczaj ląduje na jedzeniu we Fregacie:).

Burger Stacja w rynku

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie sutki? Chce iść kupic i przygotowywac sie do kp.
    Ja sobie kupiłam Momme, bardzo fajny i w 100% naturalny. Nakłada się go odrobinkę, więc na długo wystarczy. Poleciła mi go również brafiterka kiedy kupowałam stanik ciążowy.

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też mam dużo problem z plecami, od kilku tygodni. Pomagają tylko spacery, niestety nie takie krótkie tylko min godzinne. Lekarka wręcz zalecił jak usłyszała że już się tak męczę. A na basen też dała pozwolenie, pomimo tego że kiedyś się bardzo często borykalam z infekcjami. Zaleciła kupić provag, jeść co 2-3 dni profilaktycznie i spokojnie na basen mogę iść. Teraz przez to przeziębienie jestem w domu uwiazana 4 dzień i już niestety czuje ze plecy się buntuja.

Ja provag lykam od roku co 2 dni a lactovaginal raz w tygodniu, i infekcje przeszly, a kiedys meczylam sie co 3 miesiace, po kazdej @ przez tydzien lactovaginal zeby sie flora unormowala potem 3 razy przytulanko i moglam isc po clotrimazol do lekarza ......teraz odpukac spokoj ale ograniczylam tez cukry i zminilam diete......

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to rano przeżyłam szok jak odkryłam, że dzisiaj zaczynam 5 miesiąc ciąży! :D Cudnie! <3

espoir, Fasolka77, DorotaAnna, B_002, martusiawp, Paula 90, estrella, Kiwona, Agata :) lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Reniata Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje kochane ❤️
    Kto nie kojarzy nowego nicku - to ja. DoCelu3 :)
    Już macie połówkowe, duże brzuszki i ruchy :) cudownie... Ehh...
    Dzisiaj jest mój 12dpo. Jutro test. Potrzebuję dobrej energii i trochę kciuków, bo jak zwykle myślę, że zobaczę biel vizira :D
    Do jutra dziewczyny. Wpadnę powiedzieć, co wyszło :)

Fasolka77, Natalia-tosia, DorotaAnna, Kasiulka90, Lolka30, B_002, martusiawp, Paula 90, Wiewióreczka, estrella, Daffi, Kiwona, mumoftwo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Mama trzech ❤️♥️❤️
    Mama aniołka 2018
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 ja ściągnęłam sobie ta aplikacje i sprawdzam za każdym razem jak chce wyjsć pospacerować, i nie mogę wyjsć z domu :( bo mi tego mojego dziecka szkoda :( jak jest napisane lepiej nie wychodź z domu itp. A wietrzyłam ostatnio jakoś na początku zeszlego tygodnia :(

może kupcie sobie maseczki p- smogowe takie jakie używają biegacze. Spokojnie pospacerujecie bez szkody dla Was i Maluchów :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez mam polowkowe 5.12 :) to juz jestesmy we trojke :)

:)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak kiedyś też leciałam na provag i clotrimazolum, masakra jakaś. Co dwa miesiące mi się odnawialo. Aż pewnego razu jak ręką odjal, do teraz nie wiem co się stało. Nic nie zmieniłam, przestałam lykac probiotyki. Jedyna zmiana to rozpoczęcie starań i łyka ie kwasu foliowego. Ale mój lekarz twierdzi że to nie może mieć związku. Ale od półtora roku mam spokój.

f1d9680377.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ