Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:A co z asymetria? I wzmacnianiem mięśni szyi? A potówki od polaru?
Przyznam że nie widziałam tych poduszek wcześniej i teraz czytam opinie fizjoterapeutow i odradzają. Może masz jakiś fajny artykuł na ten temat? -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Dziewczyny suuuuper wieści z wizyt
Karmelka śliczne to cudojak długo czekałaś ma przesyłkę? podasz namiar? może bym zamówiła na adres rodziców to bym odebrała na święta?
Proszę. Zamówiłam w poniedziałek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny[url=https://naforum.zapodaj
[url=https://naforum.zapodaj.net
[url=https://naforum.zapodaj.net
Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoLeni z zakupu. Bardzo zwrotny lekki w prowadzeniu zgrabny. Maz sie ucieszył poprowadzal po mieszkaniu a teraz spakowany czeka na wiosnę
Dlaczego tak wczesnie kupiliśmy. To skłoniła nas super cena akurat na ten kolor, a że nam sie podoba to wzięliśmy bo zaoszczędziliśmy 1400 zl
A fotelik kupiłam osobno nie było w zestawie. Ale jak juz brałam wózek to wzięłam tez fotelik musze dokupić bazęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:05
Mistella, Lolka30, B_002, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Wiewióreczka, Sansivieria, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelka bardzo ładny wózek i kolor mi się podoba
a powiedz mi czy ten pałąk nad gondolą jest odpinany? Na jakiejś stronie internetowej zamawialiście?
Ta poduszka motylek jest fajna i też ją kupię ale chyba do spacerówki dopiero. One jednak są dość grube i niemowlaka nie wiem jakbym miała na to położyć. Ale może nienumiem po prostu sobie tego wyobrazić może jakby ktoś mi pokażą👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Karmelka bardzo ładny wózek i kolor mi się podoba
a powiedz mi czy ten pałąk nad gondolą jest odpinany? Na jakiejś stronie internetowej zamawialiście?
Ta poduszka motylek jest fajna i też ją kupię ale chyba do spacerówki dopiero. One jednak są dość grube i niemowlaka nie wiem jakbym miała na to położyć. Ale może nienumiem po prostu sobie tego wyobrazić może jakby ktoś mi pokażą -
Karmelka bardzo ładny wózek, taki nietypowy kolor.
A fotelik chyba będziemy mieć podobny, bo my mamy zamówiony Cybex Aton M, z wyglądu wydaje mi się że podobny.
My wozek będziemy mogli mieć mniej więcej za tydzień, ale sklep może mam przetrzymać do 5 tygodni więc chyba odbierzemy później, może się uda już po przeprowadzce.
Paula skąd masz takie straszne informacje?
Ja w internecie w artykułach przeczytałam trochę inne na temat tego przedwczesnego porodu w Świebodzicach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:36
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kurde ale skrobiecie
nie nadążam czytać
ja poczułam już też 1 ruchy małej
bardzo delikatne ale to jest to
właśnie też skończyliśmy remont pokoju dla małej także nic jak teraz kupować
znalazłam też fajna szafę z 2 komodami , półkami na ciuszki i do wieszania kurteczek itp. I to za ok 500 zł
Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySyska2202 my jesteśmy w trakcie remontu pokoiku malej. Sciana juz pomalowana na2 razy teraz zerkamy na sztukaterie, maja przyjść próbki pocztą a jak wybierzemy, która to tydzień na realizacje. Pózniej maz ja przyczepi i bedzie malował deski na drugi raz, zostaną ledy i osłonki sprzątanie wyregulowanie mebli i będziemy mogli zamówić łóżeczko i fotel do karmienia bo tego nam do pokoiku jeszcze brakuje. Teraz święta wiec trzeba skupić sie tez na prezentach wiec cieszymy sie ze kupiliśmy sporo rzeczy wcześniej. Kupowanie prezentów na dwa domy to tez wydatek. My z mężem sobie odpuszczamy prezenty choinkowe mamy piękny prezent pod moim sercem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:44
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelka, fotelik też nam się spodobał. Wydaje się być bezpieczny, lekki i nawet z wyglądu całkiem ładny. Wybraliśmy kolor granatowy.
Byliśmy też w Bobowózki ale ostatecznie kupiliśmy w Entliczku, bo ceny wybranego wózka były takie same a akurat tego dnia była promocja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:48
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka bardzo ładny wózek, taki nietypowy kolor.
A fotelik chyba będziemy mieć podobny, bo my mamy zamówiony Cybex Aton M, z wyglądu wydaje mi się że podobny.
My wozek będziemy mogli mieć mniej więcej za tydzień, ale sklep może mam przetrzymać do 5 tygodni więc chyba odbierzemy później, może się uda już po przeprowadzce.
Paula skąd masz takie straszne informacje?
Ja w internecie w artykułach przeczytałam trochę inne na temat tego przedwczesnego porodu w Świebodzicach.
Z Facebooka. Artykuł był na którejś świdnickiej stronie. U nas wrzało na grupie Fb o tej tragedii -
No my tak na spokojnie narazie po remoncie
nam nie zostało a raczej będziemy zaczynać od szafy łóżeczka dla małej wozek jeszcze i ogólnie nic jeszcze nie mam z całej wyprawki
także powoli będę kompletować myślę że po nowym roku
martusiawp lubi tę wiadomość
-
My pokoik dla małej będziemy robić za rok pewnie. Na razie i tak będzie spała w naszej sypialni, a nie na się wszystkiego na raz zrobić. Musimy w pierwszej kolejności zrobić w mieszkaniu to co najpotrzebniejsze, a maleństwo będzie potrzebować swojego kąta dopiero później więc to odkładamy.
Ale zazdroszczę wam że już sobie możecie takie przytulne kąciki dla dziecka urządzać
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:A chyba już nie będę szukać.. Lepiej o takich rzeczach nie czytać. Straszne.
Znalazłam ten artykuł - wywiad z rodzicami. To co opisują nie powinno nigdy nigdzie się wydarzyć. Ale nie będę wklejać, jest straszny.
A podobno personel tam jeden z najmilszych i najbardziej opiekuńczych. Słyszałam o nich tylko i wyłącznie pochlebne opinie. Jedynym zarzutem był brak profesjonalnego sprzętu neonatologicznego i że wszystkim trzeba było karetka jechać do Wałbrzycha. Nawet przeszło mi przez myśl tam rodzić.
Myślę że wszyscy tam byli w szoku i teraz przechodzą przez piekło. Począwszy od rodziców przez personel aż po zarząd.
No nic, wspomniałam o tym, bo nawet najlepsze opinie o szpitalu nie dają nam gwarancji. Ja to pietra mam na myśli o porodzie i połogu. Nie że względu na ból (bo jeszcze jestem szczęśliwa nieświadoma) ale ze względu właśnie na położne, lekarzy i całą tą oprawę. -
nick nieaktualnyA zmieniając temat - my pokoik dla Ignacego też będziemy robić za minimum rok albo i więcej. Nie mam zamiaru biegać do małego przez całe mieszkanie z łóżka a jak ma łóżeczko stać przy naszym łóżku to nie ma sensu robić pokoiku w naszym przypadku. Jak podrosnie to zrobimy mu taki jak będzie chciał.
My wózek kupujemy duży, masywny. W siostry wózku woziliśmy się z bratem (ja 17, brat 14 lat). Ma być mocny, stabilny i posiadać wszystkie możliwe amortyzacje. U nas w dużej części miasta kostka albo te poniemieckie kocie łby.
Kupiłam lanoline z ziaji do sutków, będę testować