X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś potwornie zmęczona , córka chce się bawić w ja nie mam siły podnieść się z łóżka ... koszmar !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A co z asymetria? I wzmacnianiem mięśni szyi? A potówki od polaru?
    Przyznam że nie widziałam tych poduszek wcześniej i teraz czytam opinie fizjoterapeutow i odradzają. Może masz jakiś fajny artykuł na ten temat?
    Z jednej strony jest polar z drugiej bawełna. Nie podłoże tego pod głowę zaraz po wyjściu ze szpitala ale myśle ze jak pójdę na spacer godzinny wiecej szkody zrobi skacząca głowa niż ta poduszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziewczyny suuuuper wieści z wizyt :) :)
    Karmelka śliczne to cudo :) jak długo czekałaś ma przesyłkę? podasz namiar? może bym zamówiła na adres rodziców to bym odebrała na święta?
    https://allegro.pl/kocyk-minky-do-wozka-kolderka-poduszka-motylek-3w1-i7430377280.html?snapshot=MjAxOC0xMS0yNlQxNDo0MzoxOC41OTRaO2J1eWVyOzRiOWFiNGQ2YTE0OTBlYTQ1OTRhZjM1MTQ1NTA5YWQzNzk0YmQ0ZWU5MGMxYWExMWJhZDg0ZGUzMzc5ZDMwNjA%3D

Proszę. Zamówiłam w poniedziałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka też mam taki komplet (inny kolor) i też taka podusie. Wiem że to suepr sprawa do wózka właśnie.. Dokupuje jeszcze jeden na zmianę :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url=https://naforum.zapodaj

[url=https://naforum.zapodaj.net

[url=https://naforum.zapodaj.net

Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoLeni z zakupu. Bardzo zwrotny lekki w prowadzeniu zgrabny. Maz sie ucieszył poprowadzal po mieszkaniu a teraz spakowany czeka na wiosnę :)

Dlaczego tak wczesnie kupiliśmy. To skłoniła nas super cena akurat na ten kolor, a że nam sie podoba to wzięliśmy bo zaoszczędziliśmy 1400 zl

A fotelik kupiłam osobno nie było w zestawie. Ale jak juz brałam wózek to wzięłam tez fotelik musze dokupić bazę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:05

Mistella, Lolka30, B_002, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Wiewióreczka, Sansivieria, Mama36, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priam :) :) :) Moja miłość od niedawna :) :) :) dzięki za namiary na komplecie :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bardzo ładny wózek i kolor mi się podoba :) a powiedz mi czy ten pałąk nad gondolą jest odpinany? Na jakiejś stronie internetowej zamawialiście?

Ta poduszka motylek jest fajna i też ją kupię ale chyba do spacerówki dopiero. One jednak są dość grube i niemowlaka nie wiem jakbym miała na to położyć. Ale może nienumiem po prostu sobie tego wyobrazić może jakby ktoś mi pokażą :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka bardzo ładny wózek i kolor mi się podoba :) a powiedz mi czy ten pałąk nad gondolą jest odpinany? Na jakiejś stronie internetowej zamawialiście?

Ta poduszka motylek jest fajna i też ją kupię ale chyba do spacerówki dopiero. One jednak są dość grube i niemowlaka nie wiem jakbym miała na to położyć. Ale może nienumiem po prostu sobie tego wyobrazić może jakby ktoś mi pokażą :)
    Tak odpinany jest. Zamawiałam na babyhit

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bardzo ładny wózek, taki nietypowy kolor.
    A fotelik chyba będziemy mieć podobny, bo my mamy zamówiony Cybex Aton M, z wyglądu wydaje mi się że podobny.
    My wozek będziemy mogli mieć mniej więcej za tydzień, ale sklep może mam przetrzymać do 5 tygodni więc chyba odbierzemy później, może się uda już po przeprowadzce.

Paula skąd masz takie straszne informacje?
    Ja w internecie w artykułach przeczytałam trochę inne na temat tego przedwczesnego porodu w Świebodzicach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:36

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale skrobiecie :-P nie nadążam czytać :-D ja poczułam już też 1 ruchy małej :-P bardzo delikatne ale to jest to :-D właśnie też skończyliśmy remont pokoju dla małej także nic jak teraz kupować :-P znalazłam też fajna szafę z 2 komodami , półkami na ciuszki i do wieszania kurteczek itp. I to za ok 500 zł :-D

Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 my wybraliśmy aton 5, w bobowozki koleś go nam polecił a od M różni sie chyba tylko modelem bazy isofix

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 my jesteśmy w trakcie remontu pokoiku malej. Sciana juz pomalowana na2 razy teraz zerkamy na sztukaterie, maja przyjść próbki pocztą a jak wybierzemy, która to tydzień na realizacje. Pózniej maz ja przyczepi i bedzie malował deski na drugi raz, zostaną ledy i osłonki sprzątanie wyregulowanie mebli i będziemy mogli zamówić łóżeczko i fotel do karmienia bo tego nam do pokoiku jeszcze brakuje. Teraz święta wiec trzeba skupić sie tez na prezentach wiec cieszymy sie ze kupiliśmy sporo rzeczy wcześniej. Kupowanie prezentów na dwa domy to tez wydatek. My z mężem sobie odpuszczamy prezenty choinkowe mamy piękny prezent pod moim sercem :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:44

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, fotelik też nam się spodobał. Wydaje się być bezpieczny, lekki i nawet z wyglądu całkiem ładny. Wybraliśmy kolor granatowy.
    Byliśmy też w Bobowózki ale ostatecznie kupiliśmy w Entliczku, bo ceny wybranego wózka były takie same a akurat tego dnia była promocja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:48

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka bardzo ładny wózek, taki nietypowy kolor.
    A fotelik chyba będziemy mieć podobny, bo my mamy zamówiony Cybex Aton M, z wyglądu wydaje mi się że podobny.
    My wozek będziemy mogli mieć mniej więcej za tydzień, ale sklep może mam przetrzymać do 5 tygodni więc chyba odbierzemy później, może się uda już po przeprowadzce.

Paula skąd masz takie straszne informacje?
    Ja w internecie w artykułach przeczytałam trochę inne na temat tego przedwczesnego porodu w Świebodzicach.

Z Facebooka. Artykuł był na którejś świdnickiej stronie. U nas wrzało na grupie Fb o tej tragedii

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tak na spokojnie narazie po remoncie :-D nam nie zostało a raczej będziemy zaczynać od szafy łóżeczka dla małej wozek jeszcze i ogólnie nic jeszcze nie mam z całej wyprawki :-P także powoli będę kompletować myślę że po nowym roku :-P

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Z Facebooka. Artykuł był na którejś świdnickiej stronie. U nas wrzało na grupie Fb o tej tragedii
    A chyba już nie będę szukać.. Lepiej o takich rzeczach nie czytać. Straszne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o tej tragedii przeczytalam ostatnio, nie spodziewalam sie ze taki bedzie final i zaluje ze to przeczytalam, bo potem mialam schizy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokoik dla małej będziemy robić za rok pewnie. Na razie i tak będzie spała w naszej sypialni, a nie na się wszystkiego na raz zrobić. Musimy w pierwszej kolejności zrobić w mieszkaniu to co najpotrzebniejsze, a maleństwo będzie potrzebować swojego kąta dopiero później więc to odkładamy.
    Ale zazdroszczę wam że już sobie możecie takie przytulne kąciki dla dziecka urządzać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A chyba już nie będę szukać.. Lepiej o takich rzeczach nie czytać. Straszne.

Znalazłam ten artykuł - wywiad z rodzicami. To co opisują nie powinno nigdy nigdzie się wydarzyć. Ale nie będę wklejać, jest straszny.
    A podobno personel tam jeden z najmilszych i najbardziej opiekuńczych. Słyszałam o nich tylko i wyłącznie pochlebne opinie. Jedynym zarzutem był brak profesjonalnego sprzętu neonatologicznego i że wszystkim trzeba było karetka jechać do Wałbrzycha. Nawet przeszło mi przez myśl tam rodzić.
    Myślę że wszyscy tam byli w szoku i teraz przechodzą przez piekło. Począwszy od rodziców przez personel aż po zarząd.
    No nic, wspomniałam o tym, bo nawet najlepsze opinie o szpitalu nie dają nam gwarancji. Ja to pietra mam na myśli o porodzie i połogu. Nie że względu na ból (bo jeszcze jestem szczęśliwa nieświadoma) ale ze względu właśnie na położne, lekarzy i całą tą oprawę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat - my pokoik dla Ignacego też będziemy robić za minimum rok albo i więcej. Nie mam zamiaru biegać do małego przez całe mieszkanie z łóżka a jak ma łóżeczko stać przy naszym łóżku to nie ma sensu robić pokoiku w naszym przypadku. Jak podrosnie to zrobimy mu taki jak będzie chciał.

My wózek kupujemy duży, masywny. W siostry wózku woziliśmy się z bratem (ja 17, brat 14 lat). Ma być mocny, stabilny i posiadać wszystkie możliwe amortyzacje. U nas w dużej części miasta kostka albo te poniemieckie kocie łby.

Kupiłam lanoline z ziaji do sutków, będę testować :-)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ