X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - to teraz trzymam kciuki za wyniki :-) Odpoczywaj jak najwięcej, dużo stresu za Tobą, dobrze Wam zrobi odpoczynek.

Dla mnie bardzo ważne czego się dowiedzialam od doświadczonych mam to to, że instynkt nie zawsze działa jak powinien, nie zawsze się wie co robić i to jest ok. Ponadto kupowanie tych wszystkich pierdolek to zaspokajanie swojego ego bo dziecku to się nie przyda w 90% :-) Ale to też jest ok. Każda mama przechodzi przez to samo. Mnie kuszą te słodkie ozdoby i zabawki. Ale ograniczam do minimum. Przez pierwsze dni i tak w centrum zainteresowania Ignasia będzie cycek i ciepło ciała :-)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    A poczytajcie sobie jeszcze o masażu shantala , można zrobić kurs :)

U nas właśnie organizują. Warto iść?

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie się popłakałam na reklamie t-mobile...

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A mi łzy podeszły po tym co napisałaś bo wiem po której reklamie ;-)

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ta reklama to cios ponizej pasa wg mnie. Nie cierpie jej. Takie granie na uczuciach.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ta reklama to cios ponizej pasa wg mnie. Nie cierpie jej. Takie granie na uczuciach.

wg mnie z przesłaniem... tęsknota dziecka za pełną rodziną...mnie rozczula

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda sprawa z ojcostwem jeśli nie jesteśmy w związku formalnym ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na tej reklamie totalnie się rozklejam... Teraz przełączam na inny kanał lub wychodzę z pokoju... :(

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaden telefon nie połączy rodzicow jesli tego nie beda chcieli. Dzieci zawsze beda tesknic. Dla nich caly swiat sie wali ale czasem lepiej to przetrwać niz tkwic w zwiazku w ktorym z czasem i dziecko bedzie cierpiec widzac krzywdę ktoregos z rodzicow. Ja nie cierpie tej reklamy a puszczana jest co chwile.
    To tak samo jak ostatnio oglądam Nasz nowy dom... Ciagle placze na tym jak te dzieci biedne placza wzruszaja się z radości ze beda mieszkac godnie. Kiedys bylam tez wrazliwa wewnetrznie mnie sciskalo ale nigdy lez nie wylewalam. Teraz robie to co chwile.

Karollinax26, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Mistella Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie ze warto :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jaka ze mnie glupia baba?
    Znow sie przeciazylam. Przedwczoraj wpadla do mnie firma prac naroznik no i trochd podloga zachlapana to mowie umyje.no i tak sobie ładnie pomylam i chcilam przenieść stoliczej ktory mam przed kanapa... Niby maly ale okazalo sie ze ciezki jak go podnioslam lekko by przestawić poczulam znow ze to za ciężkie dla mnie. No i wczoraj znow bol pachwin ale duzo mniejszy niz ostatnio.. Brzuch sie stawial. Fzis juz tylko pachwiny bola a brzuch sie nie stawia. Normalnie lac mnie i patrzec czy równo puchnie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macierzyński jest płatny a ja chyba sie zdecyduje na wychowawczy bo nie chce wracać do pracy jak mała bedzie miała rok, to znaczy ze nie bede miała nic płatne ? Żadnych zasiłków wtedy nie ma?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A jak wygląda sprawa z ojcostwem jeśli nie jesteśmy w związku formalnym ?

musicie się wybrać do USC wraz z dowodami osobistymi i kartą ciąży plus zaśw. o rozwodzie jeśli któreś z was jest rozwodnikiem. Składacie oświadczenia, że p. X jest ojcem dziecka, ojciec dziecka to potwierdza. Dzięki temu, że zrobicie to przed porodem to ojciec dziecka m.in może decydować o leczeniu dziecka na wypadek gdybys np po porodzie nie była w stanie sama decydować, moze zabrać dziecko ze szpitala, możesz żądać łożenia na dziecko zarówno przed i jak i po porodzie oraz w przypadku śmierci ojca przed porodem dziecka dziecko od razu jest spadkobiercą i dziedziczy po ojcu bez konieczności udawadniania tego po porodzie. I oczywiście ojciec dziecka będzie mógł dziecko od razu zarejestrować po porodzie w USC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:39

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wychowawczy jest bezpłatny. Masz zapewnione tylko ubezpieczenie.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Paula - stad tez może doświadczenie mi podpowiada , ze na początek nic naprawdę nic nie potrzeba poza tymi podstawowymi sprawami typu wózek, łóżeczko/ kosz Mojżesza, ubranka... bo dziecko nie potrzebuje nic poza bliskością i zaspakajaniem podstawowych potrzeb czyli jedzenie i spanie i higiena ... stad nie kupuje bujaczka, maty, nie wprowadzam grajacych zabawek których używałam na samym początku gdy córka była maleńka, dziecko jest bardzo łatwo przebodzcowac, a wtedy czuje się zle
    Też tak chciałam i o ile jak Ignaś był mały to się udawało, ale teraz te wszystkie żółto-pomarańczowe prezenty mnie dobijają, im głośniej tym lepiej. I jeszcze słyszę komentarze, że jak synek jakieś zabawki się wręcz boi bo głośna to dlatego, że go w ciszy wychowuję... W kwestii opieki uparłam się i było jak chciałam, chociaż nie obyło się bez mojego płaczu i mojej mamy, ale kwestie wychowawcze to dopiero wyzwanie, dużo już odpuszczam.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko, daj znać po połówkowych co i jak!
    Ja mam wizytę na 19.40 na mierzenie szyjki. Trzymajcie kciuki, bo stres w ostatnich dniach chyba mocno się na mnie odbił :(

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza ta głupia reklama gdzie mama dzwoni do dziecka na jakiś tam obóz, kolonie i gadają tak żeby koledzy syna nie zorientowali się że to mama dzwoni.
    Co to w ogóle jest? Dziecko się wstydzi rodziców? Gadałam z 13 latkiem który ta reklamę oglądał i on mi zwrócił uwagę że to głupie jak cholera.

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella bardzo mi przykro, trudno sie czyta takie rzeczy a co dopiero ty musisz czuc. Ja bym ucięła kontakt lub zbywała brakiem czasu na rozmowę dla mojego spokoju. Przed polowkowymi tak mi serce biło ze To zrozumiałe ze sie stresujesz

Ja wczoraj jej powiedziałam, że skoro tak traktuje córkę to uważam że nie ma sensu utrzymywać kontaktu, przyznała mi rację a ja się w tym momencie rozlaczylam bo to była rozmowa przez tel. Tak więc ja nie mam zamiaru z nią rozmawiac. Najgorsze tylko że ona tak moje dziecko ocenia... Jako matce jest mi cholernie przykro bo córka rozwija się pięknie, ani w żłobku ani w przedszkolu nie ma do niej zastrzeżeń... A ktoś kto powinien ją kochać tak o niej mówi... To boli najbardziej. To że ja jestem beznadziejna to wiem od urodzenia bo na każdym kroku mi to mówiła, ale myślałam że przynajmniej wnuczke będzie traktować inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióreczko, daj znać po połówkowych co i jak!
    Ja mam wizytę na 19.40 na mierzenie szyjki. Trzymajcie kciuki, bo stres w ostatnich dniach chyba mocno się na mnie odbił :(

Karolina zwróć uwagę na sposób w jaki będziesz miała mierzoną i o wydruk. Ja na połówkowych miałam sprawdzaną szyjkę nawet pod naciskiem, ale doktor zmierzył ją w lini prostej a potem zmierzył po kanale i powiedział, że tak powinna być mierzona prawidłowo. Bo ja mu opowiedziałam o tych moich przypadkach gdzie miałam 3 różne pomiary. A i co najlepsze za pierwszym razem założył prezerwatywę i podeszło powietrze i musiał znienić prezerwatywę i dać wiecej żelu do środka bo powiedział, że przez to nie widzi całej szyjki. Chyba wam tego nie pisałam

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dobre wiadomości od espoir, Karoliny, wiewiòreczki. Trudno mi się Was nadrabia:) Ciąża to stresujący czas, obyśmy wszystkie potrafiły się nią cieszyć jak najwięcej, a potem macierzyństwem:)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ