X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja niestety z partnerem małej wychowywać nie będę, mimo tego, że bardzo bym chciała. Czasem jednak chęci nie wystarczą. Czuje, że w jakiś sposób swoją córkę zawiodłam, bo nie będzie miała ojca obok.

Karolinka jeszcze nic straconego, może jak zostanie sam to się otrzaśnie i jeszcze się między Wami wszystko ułoży... nie wierzę, że przestał Cię kochać...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na początku sa spotkania w poradni/przychodni. Mozesz rozmawiać o czym chcesz ja chce z tego skorzystać bo jest tez nauka opieki, higiena podnoszenie i to indywidualnie

ja też oczywiście skorzystam, u nas są 2 położne, muszę się zorientować która fajniejsza i ewentualnie dopytać czy za dodatkową kasę może przychodzić wg mojego uznania :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja niestety z partnerem małej wychowywać nie będę, mimo tego, że bardzo bym chciała. Czasem jednak chęci nie wystarczą. Czuje, że w jakiś sposób swoją córkę zawiodłam, bo nie będzie miała ojca obok.
    Myślę Karolinka, że czasem lepiej jak dziecko wychowa jeden rodzic a bez napięcia w domu.

Szczerze powiem, że gdybym była sama chciałabym mieć dziecko i wychowywać sama.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    O wychowanie malucha się nie martwcie , dacie radę, jesteśmy kobietami i to jest sama natura :) a położna będzie Was tylko irytować, bo trzeba będzie się ogarnąć na jej przyjście hehe

też racja... ja mam krótkie włosy i codziennie rano muszę je myć i układać.. teraz zima to na mam labę bo na spacer zakładam czapkę i luz... chyba, ze gdzieś "do miasta" jadę to układam :) ale to będzie kwiecień.... chyba, ze i tak będzie mi już wszystko jedno ze zmęczenia to niech mnie położna ogląda jak chce :p

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja też oczywiście skorzystam, u nas są 2 położne, muszę się zorientować która fajniejsza i ewentualnie dopytać czy za dodatkową kasę może przychodzić wg mojego uznania :)
    Ja przeczesałam cały internet znalazłam bardzo chwalona babeczkę z mojego rejonu czekam na maila. Żałuje ze nie zadzwoniłam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co do wychowania to ja juz z mężem psa wychowałam! Włazi nam na głowę :/ ale rozumie wszystko poza tym, żeby nie szczekała na listonosza/ kuriera.
    A tak serio to nie chce wychowywać dziecka wg schematu, chce jej dać ogrom miłości i chce być jej najlepszą przyjaciółką. Chce nauczyć ją szacunku do zwierząt, ludzi, rzeczy i pieniędzy. By miała dobre serduszko i pomagała ludziom i zeierzętom, ale żeby nikt jej nie wykorzystywał - bo ja sie nie raz przejechałam a potem bardzo cierpiałam. Bedą tez granice i nauka asertywności. I nigdy do niczego nie bedzie „zmuszana” nie bedzie tekstów typu daj wujkowi buzi, idź przutul babcie. Bedzie robiła to wtedy kiedy bedzie miała taka potrzebę i bedzie mnóstwo zapewnień ze ja kochany. O!

Chyba wszystkie chcemy tak wychować dzieci :-)
    Jedyne co to z tym byciem przyjaciółka trzeba trochę uważać, to wszystko zależy od dziecka. Jedno uszanuje i zrozumie partnerstwo a drugie wykorzysta i będzie rozhulanie z rozpasaniem. Znam ten drugi przykład u sąsiadów, skończyło się na narkotykach i szemranych interesach u 14 latka a potem terapia rodzinna itd.

Szkoda że dziecko nie rodzi się z jakąś instrukcja obsługi ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka dawka rutinoscorbinu jest dozwolona w ciąży? Rozłożyło mnie przeziębienie, na razie lecze się domowymi sposobami ale jest coraz gorzej :( chciałabym unikać leków ale chyba się nie da... Miałam pracować do piątku ale już dziś idę na zwolnienie bo nie dam rady, tak więc zaczynam czas odpoczynku :)

Karolinka bardzo mi przykro... Na pocieszenie powiem Ci tylko, że najważniejsze że masz kochających rodzicow na których możesz liczyć. Trochę czasu a wszystko się ułoży! Ja niestety nie mam na kogo liczyć tata nie żyje, a matka to osoba toksyczna... Wczoraj np powiedziała mi że obserwuje moją córkę od urodzenia i że z nią nie jest wszystko ok. Zebym uważała bo jej prababce, babce, matce i jej zmarło dziecko i żebym uważała na swoje dzieci... Takie miłe słowa do ciężarnej córki... Twierdzi, że skoro moja młoda była 2 razy w szpitalu to już 3 raz nie zdążymy dojechać... Tak więc powiem Wam dziewczyny, że ta ciąża to najbardziej stresujący czas mojego życia... Najpierw krwiak, później wstrzasnienie mózgu u córki, kłótnia z teściową, teraz takie teksty od własnej matki... A strach iść na polowkowe bo taka ilość stresu musi negatywnie wpłynąć na to dziecko... I to mnie stresuje dodatkowo :(

• espoir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    wczoraj nic nie pisałam, bo jak wyszliśmy z domu o 9 rano, tak wróciliśmy o 19... Maciusia wzięli dopiero o 14, bo mieli poślizg. ogólnie mega ciężkie były to dla mnie dni, zeżarłam tyle magnezu i no-spy ile chyba łącznie nie łyknęłam we wszystkich ciążach razem, a i tak brzuch nie chciał się uspokoić. a ile się naryczałam jak go zabrali, to masakra...
    wyniki za 2 tygodnie...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja przeczesałam cały internet znalazłam bardzo chwalona babeczkę z mojego rejonu czekam na maila. Żałuje ze nie zadzwoniłam :/

to zadzwoń teraz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba wszystkie chcemy tak wychować dzieci :-)
    Jedyne co to z tym byciem przyjaciółka trzeba trochę uważać, to wszystko zależy od dziecka. Jedno uszanuje i zrozumie partnerstwo a drugie wykorzysta i będzie rozhulanie z rozpasaniem. Znam ten drugi przykład u sąsiadów, skończyło się na narkotykach i szemranych interesach u 14 latka a potem terapia rodzinna itd.

Szkoda że dziecko nie rodzi się z jakąś instrukcja obsługi ;-)
    Myśle ze moja intuicja co do moje dziecka bedzie bardziej wyczulona i zauważę ze cos idzie w złym kierunku.

Paula 90, Mama36 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny jaka dawka rutinoscorbinu jest dozwolona w ciąży? Rozłożyło mnie przeziębienie, na razie lecze się domowymi sposobami ale jest coraz gorzej :( chciałabym unikać leków ale chyba się nie da... Miałam pracować do piątku ale już dziś idę na zwolnienie bo nie dam rady, tak więc zaczynam czas odpoczynku :)

zrób dobie miksturę: kilka ząbków roztartego czosnku, sporo soku z cytryny i miód! :)

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    hej Dziewczyny,
    wczoraj nic nie pisałam, bo jak wyszliśmy z domu o 9 rano, tak wróciliśmy o 19... Maciusia wzięli dopiero o 14, bo mieli poślizg. ogólnie mega ciężkie były to dla mnie dni, zeżarłam tyle magnezu i no-spy ile chyba łącznie nie łyknęłam we wszystkich ciążach razem, a i tak brzuch nie chciał się uspokoić. a ile się naryczałam jak go zabrali, to masakra...
    wyniki za 2 tygodnie...

trzymamy kciuki! ważne, że już po ;0

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj za to czuję się tak słabo, że tylko leżę - dobrze, że Mąż jeszcze dzisiaj ma urlop...
    jest mi gorąco, nogi mam jak z waty, łeb pęka i brzuch co chwila boli (ale przez te dni boli mnie inaczej, nie na dole, a jakby u góry).
    ale co się dziwić, nie dość, że stres, to jeszcze zmęczenie (przeszliśmy wczoraj ponad 7 kilometrów).

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 poczekam do końca tygodnia, bo pomyśli ze jestem jakas nadgorliwa haha. I ze bede trudnym przypadkiem a pewnie bede haha

Estrella bardzo mi przykro, trudno sie czyta takie rzeczy a co dopiero ty musisz czuc. Ja bym ucięła kontakt lub zbywała brakiem czasu na rozmowę dla mojego spokoju. Przed polowkowymi tak mi serce biło ze To zrozumiałe ze sie stresujesz

• espoir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam trochę Was i ogólnie ja się staram na tematy wyprawki czy innych takich za dużo nie pisać (czasem coś o wózku, czy łóżeczku jak ktoś zapyta), bo jednak ja przy trzecim to już trochę inaczej podchodzę do tego, a nie chcę, żeby ktoś stwierdził "o, myśli, że jak ma dwójkę dzieci, to może się wymądrzać" :)
    no i też sama pamiętam, jak to było przy pierwszym i nie chce nikomu psuć tych przygotowań swoimi "złotymi myślami" :)

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę zdychać dalej, buziaki :*

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    czytałam trochę Was i ogólnie ja się staram na tematy wyprawki czy innych takich za dużo nie pisać (czasem coś o wózku, czy łóżeczku jak ktoś zapyta), bo jednak ja przy trzecim to już trochę inaczej podchodzę do tego, a nie chcę, żeby ktoś stwierdził "o, myśli, że jak ma dwójkę dzieci, to może się wymądrzać" :)
    no i też sama pamiętam, jak to było przy pierwszym i nie chce nikomu psuć tych przygotowań swoimi "złotymi myślami" :)

Właśnie podziel sie przemyśleniami ! Ja mimo ze juz dużo rzeczy kupiłam i pewnie nie wszytsko strzałem w 10 tke zaspokoiłem swoją potrzebę to moja pierwsza wymarzona księżniczka wiec spełniam swoje widzimisie :p ale bardzo chętnie właśnie przeczytam co doświadczona mama poradzi

• Mistella Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szalałam przy pierwszym ;) zreszta pisałam kiedyś ze takie prawo pierwszego hehe

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poczytajcie sobie jeszcze o masażu shantala , można zrobić kurs :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was bierze clotrimazolum?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ