X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja nigdy nie rozumiem, po co ochraniacz do łóżeczka dziecku, które ledwo głowę unosi...

no i ja jestem za odczekaniem z pierwszą kąpielą :)

To jest lista przesłana z paczką od firmy, która produkuje takie rzeczy. Ja kupiłam ten komplecik do wózka u nich. Ja nie bede miała ochraniacza ani baldachimow to sie kurzy brrr... bezpośrednio nad dzieckiem. Lista jest orientacyjna ale myśle ze każdy moze wykreślić cos pod siebie. Ja niedrapek nie bede używała, jak dziecko bedzie w otulaczu raczki sa odsunięte od buzi moze sie aż tak nie pocharata a w domu obetniemy pazurki

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak :( cukier 105

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,przy trzech pierwszych czopkach mnie delikatnie piekło a rano później już przeszło ale kurację cała zrobiłam do końca :) wczoraj z kolei pierwszy czopek na odbudowanie flory bakteryjnej wzięłam z kwasem mlekowym i znowu to samo uczucie przy aplikacji-pieczenie i swędzenie ale skoro zasnęłam to chyba przeszło :)

Karmelka kolejne zapisane zrzuty ekranu :)Już się nie mogę doczekać pierwszych zakupów :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 nie wiem jak to będzie bo to kolejna taka akcja. Ogólnie ona jest zgorzkniałą, niezadowoloną z życia kobieta z zaawansowana nerwicą, ale nie da sobie tego powiedzieć... Każdy jest zły, ona najlepsza. Poza tym tylko cmentarz i kościół się dla niej liczą... Ehh ciężka sprawa. Jak moja córeczka miala zapalenie oskrzeli to byliśmy w szpitalu a ona do mnie z tekstem, że jak nie to to następne... Ciężko z takim człowiekiem się dogadać. Wiem, że jej minie i znów będzie lepiej ale ile można udawać skoro i ja i mój mąż wiemy i niedługo młoda zacznie czuć co tak naprawdę babcia o nas wszystkich myśli... Trudno nie mam w niej wsparcia żadnego i nigdy nie będę miała... Tylko co chwilę będzie mi wróżyć tragedie i nieszczęścia... Ehh ciężki temat.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści u mnie, dziękuję za kciuki! :)
    Napisałabym szybciej, ale przez godzinę nadrabiałam, co naskrobałyście od rana :P
    Rośnie zdrowy chłopak, 440 g, wszystkie narządy prawidłowe, łożysko wysoko z przodu, wody płodowe w normie. Szyjka wydłużyła się do 39 mm, jest dalej lekkie rozwarcie wewnętrzne, ale nie ma na ten moment mowy o zagrożeniu porodem przedwczesnym :) Jednak leżenie działa cuda. Babka mówiła, że jeśli te twardnienia nie wpływają negatywnie na szyjkę, to żeby się nimi aż tak nie przejmować. Mam brać Luteinę, magnez, nospę max, a kiedy bardzo będą mi dokuczać stawiania macicy to Scopolan w czopkach - ponoć dużo lepszy od Nospy.
    Mam prowadzić oszczędny tryb życia i dużo leżeć, ale nie muszę leżeć non-stop, mogę wyjść na krótki spacer. Zero wysiłku fizycznego. Ciąża i tak jest wyższego ryzyka ze względu na operacje przegrody i mnóstwo ingerencji w szyjkę, dlatego trzeba uważać, ale na ten moment wszystko wygląda dobrze :) Uffff!

estrella, AniaKJ, Daffi, Natalia-tosia, malutka_mycha, Kasiulka90, espoir, Karollinax26, B_002, DorotaAnna, Fasolka77, Mistella, martusiawp, Lili90, Paula 90, Kiwona, Aasha, Lolka30, Sansivieria, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A jednak :( cukier 105

Ojoj to chyba będziesz musiała się do diabetologa wybrać... Może cukrzyca się rozwinęła? Ja po słodkim mam podobnie jak Ty, nie zawsze ale bardzo często dziwny smak w buzi i mnie mdli, poza tym pragnienie. Tylko u mnie dziwna sytuacja bo cukry ostatnio niższe niż kilka tygodni wcześniej, a ponoć z upływem ciąży miały ciąć bardziej rosnąć...

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ja się wyleczyłam ostatnio z choróbska czosnkiem gniecionym z miodem, sokiem z owocu czarnego bzu (w aptece) i witaminą C, ale naturalną (jakaś z zielarskiego). Na ból gardła Tantum Verde w psikaczu. W razie czego też Apap.

Espoir, czyli nic Ci wczoraj nie powiedzieli? Dobrze, że już po. Teraz tylko modlić się o dobre wyniki :* I pisz swoje doświadczenia odnośnie wyprawki, masz dużą wiedzę! Mnie akurat nie ogarnia szał zakupowy, nie chciałabym nakupować niepotrzebnych rzeczy.

Nie wiedziałam, że nie wolno pazurków w szpitalu obcinać, dobrze, że mówicie :)

estrella, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ojoj to chyba będziesz musiała się do diabetologa wybrać... Może cukrzyca się rozwinęła? Ja po słodkim mam podobnie jak Ty, nie zawsze ale bardzo często dziwny smak w buzi i mnie mdli, poza tym pragnienie. Tylko u mnie dziwna sytuacja bo cukry ostatnio niższe niż kilka tygodni wcześniej, a ponoć z upływem ciąży miały ciąć bardziej rosnąć...
    Tak musze zaraz na spokojnie poszukac bo u mnie nie ma diabetologa. Dobrze wyczulam wczoraj ze cos jest na rzeczy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pokaże kochana co za piękności dostałaś. Uwielbiam ogladac

Jest tego mnóstwo, to są najfajniejsze:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a1128eb5532.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd4740d0b266.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649e83413075.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99565730d954.jpg

A te paputki mnie rozczulily :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17c70af8b06d.jpg

Wiewióreczka, espoir, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka duży chłopak :) dobrze ze ta szyjka się uspokoiła, nie oszalejesz w łóżku :) warto było się trochę pomeczyc.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewióreczka duży chłopak :) dobrze ze ta szyjka się uspokoiła, nie oszalejesz w łóżku :) warto było się trochę pomeczyc.
    Tak, teraz bez wyrzutów zjem zupę przy stole i nie będzie mi ciekła po szyi haha ;)
    Dalej będę dużo leżeć, ale nie będę się tak bała wstać :)

estrella, Natalia-tosia, espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Wiewióreczka!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, ze tak bedzie :( ze ja nakupie wszytskiego za dużo. Po co mi dwa rożki ? No po co?! Ale juz jest na liście zakupowej bo jest cudny. Całej reszta tez juz jest na liście.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96315ae4584d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd1ec9a0d580.jpg

Musze wybrać jedna z tych pościeli

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7a9aa471183.jpg

Kocyk chyba unisex nie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2f1ba6481ef.jpg

A co sądzicie o tego typu zabawkach. One sa szeleszczące

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/289a46a64446.jpg

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Wiewióreczka cudowne informacje!! Bardzo sie cieszę! I to prawda, że dupka w górze na problemy z szyjką i rozwarciem działają cuda. No cudownie, że jest dobrze!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ostatnie dni miałam dość częste pobolewania brzucha i mega ciągniecie ale wszystko tak intuicyjnie wydawało sie fizjologiczne i wiecie co teraz leżę i widzę ze ja mam oooooogromny brzuch. Czyli znowu była duża fala wzrostu na leżąco na płasko takiego brzucha to ja nie miałam. Wow
    Mi się też wydaje że takie ciągnące bóle
    w dole brzucha będą nam towarzyszyły przez całą ciążę. Ja codziennie takie odczuwam, chociaż nie cały czas, ale raz dziennie się zdarzy. Zwłaszcza jak dużo się ruszam.
    A brzuch rzeczywiście rośnie. Odkąd zaczęłam drugi trymestr to widzę różnicę że rośnie w oczach. Dodatkowo co tydzień robię sobie zdjęcie od boku i mam porównanie i rzeczywiście widać jak się powiększa.

Wiewioreczka gratuluję udanej wizyty! Super że będziesz się mogła troszkę poruszać po mieszkaniu a nie tylko leżeć w łóżku.

Ja dostałam od mojej mamy fajną książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff i teraz dużo czasu spędzam na leżeniu i czytaniu, bo jest całkiem ciekawa :)

Choć czasem spędzam całe godziny żeby nadrobić co tu piszecie, ale mamy tempo na forum :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 13:56

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oh Wiewióreczka cudowne informacje!! Bardzo sie cieszę! I to prawda, że dupka w górze na problemy z szyjką i rozwarciem działają cuda. No cudownie, że jest dobrze!
    Dupka w górze dzięki Tobie :D

Karolinka, trzymam kciuki za Twoją wizytę dzisiaj :* Oby szyja trzymała fason, mimo stresów.

Karollinax26, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że niedrapki świetnie nadają się do szpitala, bo tam niewolno obcinać paznokci dzieciom, tak też użyłam przy pierwszej córce. Gdy wróciłyśmy do domu, mąż obcinał jej pazurki jak tylko były odrobinę dłuższe i niedrapki nie były nam do niczego potrzebne :)

ja dostałam niedrapki w "gratisie" razem z poduszką... niestety różowe a będzie chłopak więc mogę komuś oddać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Estrella, ja się wyleczyłam ostatnio z choróbska czosnkiem gniecionym z miodem, sokiem z owocu czarnego bzu (w aptece) i witaminą C, ale naturalną (jakaś z zielarskiego). Na ból gardła Tantum Verde w psikaczu. W razie czego też Apap.

Espoir, czyli nic Ci wczoraj nie powiedzieli? Dobrze, że już po. Teraz tylko modlić się o dobre wyniki :* I pisz swoje doświadczenia odnośnie wyprawki, masz dużą wiedzę! Mnie akurat nie ogarnia szał zakupowy, nie chciałabym nakupować niepotrzebnych rzeczy.

Nie wiedziałam, że nie wolno pazurków w szpitalu obcinać, dobrze, że mówicie :)
    Bardzo się cieszę .Sytuacja opanowana można cieszyć się ciążą.Ciekawa sytuacja z tą szyjką bo wiem ,że miałaś dużo zabiegów na niej.Ja jestem po konizacji i też niestety wielu ingerencjach a szyjka się trzyma twardo.Ostanio nawet się wydłużyła.Ciekawe czy Twoja przegroda dotykała szyjki ? Bo jak teraz byłam u lekarza to się o to pytał bo właśnie wtedy najczęściej szyjka jest mniej wydolna.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka cudne wieści :) :) :) opłacało się leżeć :)

A co do pomocy przy dziecku i wizytach rodziny czy znajomych-u mnie nie ma o tym mowy przez odległość-do moich rodziców mamy 700km i wiem,że Oni do DE nigdy nie przyjadą...A znajomych-mam tu jedną koleżankę z pracy i może ona wpadnie...
    Generalnie trochę mi ciężko z tym faktem bo jesteśmy tu sami i to się nie zmieni...Ja z kolei ani mąż nie mamy prawa jazdy(tak,wiem,że to nie do pomyślenia w tych czasach)i tym samym jeżeli uda mi się teraz pojechać na Boże Narodzenie do Polski to będzie to ostatnia wizyta u rodziców na dlugi czas.
    Mama i tata to ludzie starsi,schorowani i nie w głowie im dalekie podróże.Moj brat wiecznie jest pod kreską(pod względem kasy)a siostra studiuje i całe wakacje pracuje więc na ich odwiedziny nie mam co liczyć.A moja najlepsza i jedyna przyjaciółka niestety też przyjechać nie może przez kłopoty finansowe...
    A rodzice mojego męża nawet nie wiedzą,że spodziewamy się kolejnego dziecka.Taj jak nie wiedzieli o Naszym ślubie i całej reszcie ważnych wydarzeń w Naszym życiu.Moj mąż podjął decyzję o zaprzestaniu kontaktów z Nimi już kilka lat temu.To długa, niezbyt przyjemna historia(w domu królowała wódka,przemóc psychiczna i fizyczna)i ja w pełni szanuje Jego decyzje.
    Także musimy sobie poradzić sami i nie ma innego wyjścia:)

Najbardziej przeraża mnie fakt przeprowadzki.Jutro lub w sobotę składamy wypowiedzenie a mieszkań do wynajmu jak na lekarstwo...Boję się tego...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Tak,przy trzech pierwszych czopkach mnie delikatnie piekło a rano później już przeszło ale kurację cała zrobiłam do końca :) wczoraj z kolei pierwszy czopek na odbudowanie flory bakteryjnej wzięłam z kwasem mlekowym i znowu to samo uczucie przy aplikacji-pieczenie i swędzenie ale skoro zasnęłam to chyba przeszło :)

uff... dziś aplikuję 3 sztukę :), bałam się,że może to efektu uczulenia na lek i należy go odstawić ale uspokoiłaś mnie trochę- dziękuję :*

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ