Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Szyjka krótka, początkowy pomiar to nawet 2,3cm, pod innym kątem 2,6. Nadal krótka. Zero ruchu i aktywności fizycznej, pobrała posiew, wynik za tydzień i z wynikiem do swojego lekarza prowadzącego. Przepisała mi luteinę pod język i antybiotyk dopochwowo. Tak krótka szyjka kwalifikuje się na założenie krążka ale najpierw musi wyjść ujemny posiew.
jestem załamana.
nie martw się na zapas, poleżysz, odpoczniesz i szyjka się wydłuży
a co na to wszystko Twój facet?Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Tak, zamknięta. A mój M słyszał, babka powiedziała przy nim, że to nie są żarty przy tak krótkiej szyjce ale nie wiem czy do niego dotarło.
Moze poproś M. Zeby ci przygotował wszystko pod ręka żebyś miała. Tak żebyś na prawde ruch zminimalizowana tylko do kibelka i szybkiego prysznica. I tak jak Wiewióreczka pisała bierz prysznic na stojąco bez kucania i schylanie sie by nie napierać dodatkowo na brzuszek i nie robic obciążenia dla szyjki.Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ginekolog do niego powiedziała, że musi teraz pomagać. A on jej pyta czy spacery wchodzą w grę ...
-
Jestem troche zawiedziona. Moj gin oczywiście uważa norme cukru 99 czyli taka dla kobiet bez ciazy. Uznal ze to niewielki odskok ale sygnal do samokontroli i diety. Nie dal skierowania na krzywa.. Powiedział ze da na nastepnej wizycie 27.12 nie będę tyle czekac.. I oczywiscie glukometr zakupic kazal we wlasnym zakresie bo dobrze miec to pod kontrola.
Tak wiec od znajomej medyczki z wojska zalatwilam nowiutki glukometr.. Te ktore wiedzą prosze o porade czy problem z paskami do nich jest.. Ale juz widze ze sa refundowane. Czy zeby byly refundowane potrzebuje recepte? Jak to z tym jest?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ae7847f7e4b.jpg
Jutro dzwonie do rejestracji i przestawiam wizyte do ordynatora i teraz on bedzie prowadzil mi ciaze. Mialam u niego 2 wizyty i kazda super. Przejęty byl interesował sie i byl az nadto zatroskany. Ma specyficzny sposob bycia lubi czasem dowalic chamskim tekstem ale wole to niz glaskanie po glowie i udawanie ze sie nic takiego nie dzieje. -
Karolina trzymam kciuki za ciebie. Jakby ci założyli ten krążek to już by ci było dużo łatwiej, bo wtedy są ogromne szanse żeby dotrwać do odpowiedniego terminu.
Oszczędzaj się, leż dużo, czytaj książki, zawsze istnieje szansa że szyjka się wydłuży, jak u Wiewióreczki. Jesteś pod kontrolą lekarzy, oni wiedzą co robić.
Będzie dobrze!Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Jestem troche zawiedziona. Moj gin oczywiście uważa norme cukru 99 czyli taka dla kobiet bez ciazy. Uznal ze to niewielki odskok ale sygnal do samokontroli i diety. Nie dal skierowania na krzywa.. Powiedział ze da na nastepnej wizycie 27.12 nie będę tyle czekac.. I oczywiscie glukometr zakupic kazal we wlasnym zakresie bo dobrze miec to pod kontrola.
Tak wiec od znajomej medyczki z wojska zalatwilam nowiutki glukometr.. Te ktore wiedzą prosze o porade czy problem z paskami do nich jest.. Ale juz widze ze sa refundowane. Czy zeby byly refundowane potrzebuje recepte? Jak to z tym jest?
Jutro dzwonie do rejestracji i przestawiam wizyte do ordynatora i teraz on bedzie prowadzil mi ciaze. Mialam u niego 2 wizyty i kazda super. Przejęty byl interesował sie i byl az nadto zatroskany. Ma specyficzny sposob bycia lubi czasem dowalic chamskim tekstem ale wole to niz glaskanie po glowie i udawanie ze sie nic takiego nie dzieje. -
Moja koleżanka też miała skracająca się szyjkę . Założyli jej krążek i jedynie co to miała ściągać krążek teraz w ten wtorek co byl a urodziła w tą niedzielę co była zdrowiutkiego synka ! Miala tylko się
oszczędzać i dużo odpoczywać ;-)Także Karolina jedź do rodziców i skończ z tymi stresami :-* głowa do góry to nie koniec światawszystko będzie dobrze !!! Ściskam mocno :-*:-*:-*
Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Jestem troche zawiedziona. Moj gin oczywiście uważa norme cukru 99 czyli taka dla kobiet bez ciazy. Uznal ze to niewielki odskok ale sygnal do samokontroli i diety. Nie dal skierowania na krzywa.. Powiedział ze da na nastepnej wizycie 27.12 nie będę tyle czekac.. I oczywiscie glukometr zakupic kazal we wlasnym zakresie bo dobrze miec to pod kontrola.
Jutro dzwonie do rejestracji i przestawiam wizyte do ordynatora i teraz on bedzie prowadzil mi ciaze. Mialam u niego 2 wizyty i kazda super. Przejęty byl interesował sie i byl az nadto zatroskany. Ma specyficzny sposob bycia lubi czasem dowalic chamskim tekstem ale wole to niz glaskanie po glowie i udawanie ze sie nic takiego nie dzieje.
Szukaj diabetologa, musisz zrobić krzywa. Wskazaniem bezwzględnym do krzywej jest cukier 92. Cukier na czczo 125 jest bezpośrednią przesłanka do diagnozy cukrzycy i wtedy nie robi się już krzywej bo z automatu jesteś cukrzykiem i to wtedy jest już źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:19
-
Karolina jakbym mogła to bym ci oddała te 0,5cm co mi się wydłużyła
. Ale wierzę że pojedziesz do rodziców, odstresujesz się, poleżysz z dupką w górze, podleczysz się luteiną i na następnej wizycie już będzie lepiej.
Karollinax26, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyDziewczyny od 21 tygodnia ciazy przysługują nam spotkania z położną środowiskową do 32 tyg taz w tygodniu a od 32 tyg dwa razy w tygodniu. Ja znalazłam super babeczkę i dziś mi odpisała ze ona juz ma Panie z terminem kwietniowym zapełnione! Ale podała mi nr telefonu do koleżanki, która poleca i mam sie na nią powołać.
-
nick nieaktualnyKarolina - to teraz dużo leżenia i brak stresów. A facetem się nie przejmuj. Jak do tej pory nie dojrzał to nie dojrzeje a Ty tylko przez niego się nacierpisz biedna... Teraz Marcelina jest najważniejsza. U Ciebie jest realne ryzyko więc nawet nie myśl żeby kombinować. Staraj się nie siedzieć, lez ile wlezie. I postaraj się uspokoić
Trzymam za Was kciukiKarollinax26 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ręce opadają... Co to za gin? Na paski masz 30%refundacji jak masz cukrzycę z dietą i chyba 70%jak masz cukrzycę z insulina. Musisz mieć recepte. Nie znam tego glukometru, ja dostałam accu check performa. Do mojego bez recepty kosztują około 30zl, place 20 z receptą.
Szukaj diabetologa, musisz zrobić krzywa. Wskazaniem bezwzględnym do krzywej jest cukier 92. Cukier na czczo 125 jest bezpośrednią przesłanka do diagnozy cukrzycy i wtedy nie robi się już krzywej bo z automatu jesteś cukrzykiem i to wtedy jest już źle. -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny od 21 tygodnia ciazy przysługują nam spotkania z położną środowiskową do 32 tyg taz w tygodniu a od 32 tyg dwa razy w tygodniu. Ja znalazłam super babeczkę i dziś mi odpisała ze ona juz ma Panie z terminem kwietniowym zapełnione! Ale podała mi nr telefonu do koleżanki, która poleca i mam sie na nią powołać.
-
Karmelka piękny! Ja już sobie trochę oglądałam tego sprzedawcę co podesłałaś mi link! Naprawde piękne rzeczy!
Daffi- przygotowanie do porodu, pielęgnacja maluszka... możesz ja pytać o wszystko👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Ja zrobię we własnym zakresie ta krzywa nie mam wyjścia i wlasnie chcialabym wiedzieć czy z wynikiem u internisty zyskam cos? Czy może nie zechciec mi wystawic i kazac isc do gina lub diabetologa. Musze jechac gdzie indziej szukać bo tu u nas nie ma. Nie jestem mobilna i wszystko zalezne jest od pracy meza i jego zmian. Caly przyszly tydz bedzie do 16 w pracy wiec mi calkowicie wyleci wiec wolalabym zalatwic tu co mogę zanim dojade do diabetologa.
Edit: no i może Ci dać też receptę na paski. Ale to chyba musisz mieć stwierdzenie choroby u diabetologaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:34
-
DorotaAnna wrote:Karmelka piękny! Ja już sobie trochę oglądałam tego sprzedawcę co podesłałaś mi link! Naprawde piękne rzeczy!
Daffi- przygotowanie do porodu, pielęgnacja maluszka... możesz ja pytać o wszystkobarbillla86, B_002 lubią tę wiadomość