Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dopiero się obudziłam, miałam ciężką noc bo w każdej pozycji było mi niewygodnie, zasnęłam około 3 dopiero. Mąż mocno sobie spał obok a mnie dopadły smutne myśli, tęsknota za tatą który zmarł pół roku temu, popłakałam sobie trochę i tak mi nadal teraz smutno. Chyba to sprawka hormonów...
Dzisiaj przyjdzie mi zamówiona poduszka rogal więc może to poprawi komfort w nocy.
Ja nie liczę ile piję, ale samej wody niewiele. Piję dużo soków owocowych (ostatnio mój ulubiony to sok z jabłek i buraka), wodę z sokiem malinowym, herbatę raz dziennie, czasem kawę, czasem kakao. Łącznie około 2l płynów. Nie potrafię się nauczyć żeby pić więcej, czasem bym chciała ale mam wrażenie że częściej już pić się nie da bo żołądek nie pomieści a też zdarza się że co pół godziny muszę biegać do toalety jak dużo na raz wypiję.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Jeśli sobie dobrze liczę to dziś zaczynam 6 miesiąc ciąży. Tak mnie więcej ja mogę liczyć w pełnych miesiącach bo mam termin na przełom marca i kwietnia.
Ale ta ciąża szybko leci, już 5 miesięcy za mną, jeszcze tylko 4Kasiulka90, Natalia-tosia, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Czytałam właśnie w artykule prof Wielgosia, że przy skracającej szyjce przy 2,5 cm pierwszą profilaktyką jest luteina dopochwowo w dawca 2 x 100 mg. Wiec Karolinka dawkę masz super! Masz brać cos jeszcze ?’
Tylko tą Luteinę, dodatkowo no spę mam brać tak, jak brałam i Magne B6. -
Karolina ja też dziś miałam pierwsza noc z globulka i się zdziwiłam ile tego wypływa rano.
Obudziłam się dziś o 3 i nie mogłam zasnąć do 6, dopiero jak mąż wstał do pracy to jeszcze chwilę się zdrzemnelam.
Ja piję ok.1,5-2l wody sredniogazowanej, 1 herbatę do śniadania, 1 kawę i wieczorem robię w dzbanku taka mieszankę zimowa ziołowo-owocowa wrzucam też imbir plasterki cytryny i pomarańczy i pijemy z mężem.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karollinax26 wrote:Mówisz ? To cieszę się!! Ja się kompletnie nie znam, więc chętnie słucham rad!
Wiewióreczko jak się czujesz ? Już teraz nie jesteś aż tak przykuta do łóżka ?
Nie jestem już tak przykuta do wyrka, ale też bardzo dużo leżę, wczoraj jechałam do rodziców, to leżałam z tyłu w aucie, dziś też szybko prysznic, śniadanie i już leżę. Ale racja, nie jestem 100% niewolnikiem, choć bardzo uważam, bo jednak szyjka od wewnątrz cały czas otwarta i to już nigdy się nie cofnie w pełni.
Estrella, ja nie mam na tę miksturkę jakiejś specjalnej proporcji. Lubię czosnek, więc przez praskę rozduszam 2-3 ząbki i duża łycha miodu do tego, takiego nie scukrzonego najlepiej. Ale jeśli Ty czosnku nie lubisz, to zacznij od 1 ząbka, nie będzie tak palić
Dziewczyny, zbadałam poziom magnezu wczoraj i zszokowały mnie wyniki. Żrę 6-8 tabletek dziennie Magne B6 i Asmagu Forte, a magnez w dolnej granicy!estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewioreczka lubię czosnek więc dam 3 ząbki
ale to zrobię popołudniu bo dziś mam rozmowę z wychowawczynia w przedszkolu o wynikach obserwacji mojej małej więc nie chcę jej chuchac czosnkiem w twarz
Ja pije tak około 2-2,5 litra wody, teraz jeszcze herbatę z miodem i cytryna, sporadycznie kawę. Za zimno się zrobiło żeby mi się chciało pić
A przed chwilą dzwonili żebym na polowkowe przyjechała 2 h wcześniejsuper! Im szybciej tym mniej stresu
Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEstrella trzymam kciuki!
Wiewióreczka u mnie z poziomem magnezu jest to samo. Dlatego mi mówili ze jakby sie stawiała bardzo macica albo skurcze dokuczały łydek np to na dwa dni do szpitala i dożylnie. A biorę 3x1 asmag forte i 3x1 magne b6 w ten sposób czuje sie najlepiej najmniej drgań mam
Moja mała dzisiaj jakas mało ruchliwa niby cis tam czuje ale to nie sa wyraźne ruchya ja mam schize bo w nocy spałam na plecach i w dzien tez leżakuje na plecach bo na bokach za dużo nie mogę tez, bolą biodra
estrella lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Tak, taka dawka pierwszego rzutu to 2x100 mg, a 300 mg kazali mi brać jak się skarżyłam, że nie dość, że mam rozwarcie, to calutkie noce skamieniały brzuch i bali się, że szyjka puści. I odpukać - od dwóch nocy jest lepiej, tak jakby po kilku dniach brania tej Luteiny się poprawiło troszkę.
Nie jestem już tak przykuta do wyrka, ale też bardzo dużo leżę, wczoraj jechałam do rodziców, to leżałam z tyłu w aucie, dziś też szybko prysznic, śniadanie i już leżę. Ale racja, nie jestem 100% niewolnikiem, choć bardzo uważam, bo jednak szyjka od wewnątrz cały czas otwarta i to już nigdy się nie cofnie w pełni.
Estrella, ja nie mam na tę miksturkę jakiejś specjalnej proporcji. Lubię czosnek, więc przez praskę rozduszam 2-3 ząbki i duża łycha miodu do tego, takiego nie scukrzonego najlepiej. Ale jeśli Ty czosnku nie lubisz, to zacznij od 1 ząbka, nie będzie tak palić
Dziewczyny, zbadałam poziom magnezu wczoraj i zszokowały mnie wyniki. Żrę 6-8 tabletek dziennie Magne B6 i Asmagu Forte, a magnez w dolnej granicy!. Dopiero kroplówkami mnie wyprowadzili... nie wiem skąd się to wzięło. W obecnej ciąży nie biorę żadnego dodatkowego magnezu, tylko to co w witaminach dla ciężarnych i poziom magnezu mam ciągle w normie. Fakt, faktem, że dużo lepiej się odżywiam niż w poprzedniej ciąży, może to ma spory wpływ.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja leżę od rana, wstałam tylko na siku i wstanę tylko na prysznic ale nie wiem jak dam radę na dłuższą metę
Z tym pessarem można normalnie funkcjonować ? -
Karmelllka90 wrote:Czytałam właśnie w artykule prof Wielgosia, że przy skracającej szyjce przy 2,5 cm pierwszą profilaktyką jest luteina dopochwowo w dawca 2 x 100 mg. Wiec Karolinka dawkę masz super! Masz brać cos jeszcze ?’
coś w tym jestja aplikuję od początku ciąży 2x dziennie dopochwowo luteinę 100 i moja szyjka ma 44 mm
Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Ja chyba zmienię lekarza prowadzącego, bo ta moja babka mi się zupełnie przestała podobać.
Nie jest powiedziane, że musisz mieć pessar. Ja bym jeszcze chwilkę odczekała, czy Ci się czasem szyjka nie wydłuży od Luteiny i leżenia
Przy pesarze w zależności od stanu szyjki - zazwyczaj oszczędny tryb życia, nie trzeba leżeć plackiem.