Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Nie wiem dziewczyny czy ja coś źle robię, ale mam tą poduszkę ciążową od piątku, śpię na niej, a jednak budzę się w nocy z bólem w dole pleców. Nie widzę zmiany na razie
Niby fajna pozycja do spania z tą poduszką, wydaje się wygodna, a jednak spanie na boku u mnie kończy się ciągle tak samo. Będę szukać rozwiązań.
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Myślicie, że jak pojadę jutro na krew na TSH i Toxo to będę miała wyniki na czwartek wieczór ?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja mam zawsze wszystkie wyniki tego samego dnia max do wieczora. A w jakim labo robisz? Bo to od tego zależy. Ja zawsze w Alab.
Pojadę jutro do ALAB. W piątek mam połówkowe, więc mam nadzieję że na czwartek wyniki będą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 07:22
-
Ehh ciężka noc. Cora wczoraj w dzien juz narzekala ze brzuch ją boli i obiadu nie mogla dojesc.. Wieczorem pojawila sie troszke biegunka a potem puste gazy. Pol nocy spac nie mogla z bolu brzucha. Dałam jej espumisan i juz zastanawialam sie nad nospa.. Poszla teraz do szkoly bo sie dobrze czuła. Nie wiem co robic i podejrzewac.. Czy to znow owsiki i dawaly by takie objawy? Do przychodni sie nie da dodzwonic jakby tel odlaczony
-
Wracam do Was
gości przeżyłam, było barfso sympatycznie ale jednak kilkufniowa wizyta dała mi w kosc. Ciągle na pełnych obrotach, ale z drugiej strony mialam jakad rozrywkę
a teraz postaram siennadrobic chociaz czesc waszych wpisow
-
Fasolka77 wrote:dzień doberek
dziewczyny pytanko... te ruchy Maluchów to jak odczuwacie? jakieś kopnięcia, ukłucia?
U mnie pierwsze ruchy to były takie puknięcia, obyło się bez motyli w brzuchu. Teraz to już są mega puknięcia, aż się brzuch podnosi, momentami mała się wypycha i czuję jakbym miała „coś” pod skórą i to „coś” mi wędrowało po całym brzuchuFasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dzień doberek
dziewczyny pytanko... te ruchy Maluchów to jak odczuwacie? jakieś kopnięcia, ukłucia?ale motylki to też poniekąd robaki.
Teraz to są kopniaki na tyle silne że mój gruby brzuch podskakuje i czuć pod ręką od około 3 tygodni. Wcześniej musiałam dość mocno przyłożyć rękę a teraz nawet lekko położona czuję.
U mnie łożysko wysoko na tylnej ścianie, Ignas zazwyczaj kopie z lewej strony w połowie drogi między pępkiem a łonem. Ale zdarza mi się kopać już powyżej pępka albo w pęcherz.
Zaczynam czuć też coś dziwnego od paru dni, wydaje mi się, że czuję zmiany pozycji dziecka.martusiawp lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U mnie ruchy się zaczęły od tych tzw. motylków. Mi to bardziej przypominało robaki pod skórą
ale motylki to też poniekąd robaki.
Teraz to są kopniaki na tyle silne że mój gruby brzuch podskakuje i czuć pod ręką od około 3 tygodni. Wcześniej musiałam dość mocno przyłożyć rękę a teraz nawet lekko położona czuję.
U mnie łożysko wysoko na tylnej ścianie, Ignas zazwyczaj kopie z lewej strony w połowie drogi między pępkiem a łonem. Ale zdarza mi się kopać już powyżej pępka albo w pęcherz.
Zaczynam czuć też coś dziwnego od paru dni, wydaje mi się, że czuję zmiany pozycji dziecka.
mnie się wydawało, że ok 3 razy poczułam taką pływającą rybkę w brzuchu... dziś rano coś jak kilka ukłuć.. i nie wiem czy to to... zaczełam już 20 tc i najwyższy czas żebym coś poczuła...india lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyA na bóle kręgosłupa polecam wizytę u fizjoterapeuty. Nie ortopedy tylko fizjoterapeuty. Mi bardzo pomaga pomoc fizjo. Ortopeda tylko kieruje na rezonansu i przepisuje antybóle. A fizjoterapia uczy takiego codziennego radzenia sobie z bólem poprzez skorygowanie motoryki.
B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:A na bóle kręgosłupa polecam wizytę u fizjoterapeuty. Nie ortopedy tylko fizjoterapeuty. Mi bardzo pomaga pomoc fizjo. Ortopeda tylko kieruje na rezonansu i przepisuje antybóle. A fizjoterapia uczy takiego codziennego radzenia sobie z bólem poprzez skorygowanie motoryki.
ja właśnie zaczęłam chodzićleżę na boku bo na brzuchu już nie dam rady. Chciałam wzmocnić dolną część kręgłosłupa no i dodatkowy relaks.. i Maluch lepiej się czuje
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mnie się wydawało, że ok 3 razy poczułam taką pływającą rybkę w brzuchu... dziś rano coś jak kilka ukłuć.. i nie wiem czy to to... zaczełam już 20 tc i najwyższy czas żebym coś poczuła...
Tam nisko jest już tylko dziecko, wszystkie "flaki" poszły wyżej. Gratuluję pierwszych ruchów
Teraz tylko patrzeć aż się rozkręci i będzie Cię budzić w nocy
-
U mnie największe niezadowolenie z imienia wyrażał maż, ale widzę, ze coraz bardziej sie przekonuje. Innym sie podoba, a przynajmniej tak mówią. Może sa tylko bardziej traktowani a mysla inaczej? Nie bardzo mnie to obchodzi.
Moj brzusio robi sie ogromny... twardy i okrągły i nie wiem jak to mozliwe ale mam prawie 7kg na plusie. -
nick nieaktualnyFasolka - ja powtarzam od początku że mi pomaga joga na kręgosłup. Małgosia Mostowska na YouTube ma bardzo fajne zestawy dla ciężarówek. Ja dzisiaj jak wrócę z zakupów mam zamiar sobie zapodac trochę ruchu z Gosią. Mega pozytywna dziewczyna i też mamusia od niedawna.
Franka2104, B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość