Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wiem dziewczyny czy ja coś źle robię, ale mam tą poduszkę ciążową od piątku, śpię na niej, a jednak budzę się w nocy z bólem w dole pleców. Nie widzę zmiany na razie :( Niby fajna pozycja do spania z tą poduszką, wydaje się wygodna, a jednak spanie na boku u mnie kończy się ciągle tak samo. Będę szukać rozwiązań.
    Nie pomogę tym postem ale mnie zaczyna boleć w dole kręgosłupa po prostu w ciągu dnia jak dużo robię. Chyba zaczyna coa obciążać a że kręgosłup nie młody to są efekty. A mówiłaś lekarzowi czy to świeża sprawa? Może można jakimiś masciami na noc smarować np? Sama jestem ciekawa.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż na początku stwierdził że jak będzie syn to Leo a jak córka to Messi lub Andreas a córka Iniesta :D

nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jak pojadę jutro na krew na TSH i Toxo to będę miała wyniki na czwartek wieczór ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Myślicie, że jak pojadę jutro na krew na TSH i Toxo to będę miała wyniki na czwartek wieczór ?
    Ja mam zawsze wszystkie wyniki tego samego dnia max do wieczora. A w jakim labo robisz? Bo to od tego zależy. Ja zawsze w Alab.

martusiawp lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam zawsze wszystkie wyniki tego samego dnia max do wieczora. A w jakim labo robisz? Bo to od tego zależy. Ja zawsze w Alab.

Pojadę jutro do ALAB. W piątek mam połówkowe, więc mam nadzieję że na czwartek wyniki będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 07:22

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robię w Alab lub diagnostyce to mam zawsze tego samego dnia po południu, mam wizytę w piątek to idę w czwartek zawsze na pobranie . Miłego tygodnia :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ciężka noc. Cora wczoraj w dzien juz narzekala ze brzuch ją boli i obiadu nie mogla dojesc.. Wieczorem pojawila sie troszke biegunka a potem puste gazy. Pol nocy spac nie mogla z bolu brzucha. Dałam jej espumisan i juz zastanawialam sie nad nospa.. Poszla teraz do szkoly bo sie dobrze czuła. Nie wiem co robic i podejrzewac.. Czy to znow owsiki i dawaly by takie objawy? Do przychodni sie nie da dodzwonic jakby tel odlaczony

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • india Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was ;) gości przeżyłam, było barfso sympatycznie ale jednak kilkufniowa wizyta dała mi w kosc. Ciągle na pełnych obrotach, ale z drugiej strony mialam jakad rozrywkę :) a teraz postaram siennadrobic chociaz czesc waszych wpisow

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

U mnie sa bez problemu, zazwyczaj ten sam dzień. Możesz zawsze zadzwonic do swojego labo i sie upewnic

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek :)
    dziewczyny pytanko... te ruchy Maluchów to jak odczuwacie? jakieś kopnięcia, ukłucia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny pytanko... te ruchy Maluchów to jak odczuwacie? jakieś kopnięcia, ukłucia?

U mnie pierwsze ruchy to były takie puknięcia, obyło się bez motyli w brzuchu. Teraz to już są mega puknięcia, aż się brzuch podnosi, momentami mała się wypycha i czuję jakbym miała „coś” pod skórą i to „coś” mi wędrowało po całym brzuchu :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas miał chyba czkawkę. Ale śmieszne uczucie <3

Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U mnie ruchy się zaczęły od tych tzw. motylków. Mi to bardziej przypominało robaki pod skórą :-D ale motylki to też poniekąd robaki.
    Teraz to są kopniaki na tyle silne że mój gruby brzuch podskakuje i czuć pod ręką od około 3 tygodni. Wcześniej musiałam dość mocno przyłożyć rękę a teraz nawet lekko położona czuję.
    U mnie łożysko wysoko na tylnej ścianie, Ignas zazwyczaj kopie z lewej strony w połowie drogi między pępkiem a łonem. Ale zdarza mi się kopać już powyżej pępka albo w pęcherz.
    Zaczynam czuć też coś dziwnego od paru dni, wydaje mi się, że czuję zmiany pozycji dziecka.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie ruchy się zaczęły od tych tzw. motylków. Mi to bardziej przypominało robaki pod skórą :-D ale motylki to też poniekąd robaki.
    Teraz to są kopniaki na tyle silne że mój gruby brzuch podskakuje i czuć pod ręką od około 3 tygodni. Wcześniej musiałam dość mocno przyłożyć rękę a teraz nawet lekko położona czuję.
    U mnie łożysko wysoko na tylnej ścianie, Ignas zazwyczaj kopie z lewej strony w połowie drogi między pępkiem a łonem. Ale zdarza mi się kopać już powyżej pępka albo w pęcherz.
    Zaczynam czuć też coś dziwnego od paru dni, wydaje mi się, że czuję zmiany pozycji dziecka.

mnie się wydawało, że ok 3 razy poczułam taką pływającą rybkę w brzuchu... dziś rano coś jak kilka ukłuć.. i nie wiem czy to to... zaczełam już 20 tc i najwyższy czas żebym coś poczuła...

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na bóle kręgosłupa polecam wizytę u fizjoterapeuty. Nie ortopedy tylko fizjoterapeuty. Mi bardzo pomaga pomoc fizjo. Ortopeda tylko kieruje na rezonansu i przepisuje antybóle. A fizjoterapia uczy takiego codziennego radzenia sobie z bólem poprzez skorygowanie motoryki.

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj wieczorem takie twardnienia brzucha. Ale położyłam sie odpoczelam i minelo po ok 30 min

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A na bóle kręgosłupa polecam wizytę u fizjoterapeuty. Nie ortopedy tylko fizjoterapeuty. Mi bardzo pomaga pomoc fizjo. Ortopeda tylko kieruje na rezonansu i przepisuje antybóle. A fizjoterapia uczy takiego codziennego radzenia sobie z bólem poprzez skorygowanie motoryki.

ja właśnie zaczęłam chodzić :) leżę na boku bo na brzuchu już nie dam rady. Chciałam wzmocnić dolną część kręgłosłupa no i dodatkowy relaks.. i Maluch lepiej się czuje :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie się wydawało, że ok 3 razy poczułam taką pływającą rybkę w brzuchu... dziś rano coś jak kilka ukłuć.. i nie wiem czy to to... zaczełam już 20 tc i najwyższy czas żebym coś poczuła...
    Kochana na pewno to ;-) Tam nisko jest już tylko dziecko, wszystkie "flaki" poszły wyżej. Gratuluję pierwszych ruchów <3 Teraz tylko patrzeć aż się rozkręci i będzie Cię budzić w nocy

• india Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie największe niezadowolenie z imienia wyrażał maż, ale widzę, ze coraz bardziej sie przekonuje. Innym sie podoba, a przynajmniej tak mówią. Może sa tylko bardziej traktowani a mysla inaczej? Nie bardzo mnie to obchodzi.
    Moj brzusio robi sie ogromny... twardy i okrągły i nie wiem jak to mozliwe ale mam prawie 7kg na plusie.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - ja powtarzam od początku że mi pomaga joga na kręgosłup. Małgosia Mostowska na YouTube ma bardzo fajne zestawy dla ciężarówek. Ja dzisiaj jak wrócę z zakupów mam zamiar sobie zapodac trochę ruchu z Gosią. Mega pozytywna dziewczyna i też mamusia od niedawna.

Franka2104, B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ