X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to my z mężem robimy sobie je tylko na urodziny i imieniny. Na inne święta stwierdziliśmy, że i tak już jest dużo wwydatków więc siebie odpuszczamy :-) zresztą my wychodzimy z założenia, że naszym najcenniejszym prezentem jest nasze cudowne, szczęśliwe, wspólne życie :D

Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Współczuję latania za wynikami :( nie fajnie..
    My na Mikołajka sobie robimy i pod choinkę, ja mam jeszcze imieniny męża w grudniu i też prezent...
    No właśnie nie wiem co można dać drobnego świątecznego lekarzowi. Jak bym miala lekarke byłoby łatwiej.. MY KOBIETY nawet z kuli śnieżnej się cieszymy. A facetowi??? Nie wiem..

dobrą whisky :)

DorotaAnna, Mama36 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na mikolajki nie robilismy sobie nigdy, teraz tylko synkowi, ale cos drobnego z reguly.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów-ja z mężem sobie nie robię z okazji świąt.Tylko z okazji urodzin.W tym roku największym wyzwaniem jest dla mnie córka.Po prostu nie mam pojęcia co Jej kupić.Wiem,że chce eboarda ale w sumie skorzysta z niego dopiero wiosną...Coś wymyślimy :)
    jutro wizyta u mojej lekarki i już mały stresik

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na jodze byłam raz... nie moja bajka :) chodzę codziennie na spacery i raz w tyg na masaż i mam nadzieję, że jest ok
    Zależy na jakiej jodze byłaś. Jest kilkanaście rodzajów a kijowy nauczyciel potrafi zniechęcić.
    Ja wolę jogę dynamiczna, stanie na głowie, na rękach, mostki, powitania słońca. Dynamiczne asany i schodzę z maty na czworakach z bananem na twarzy.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prezenty na Mikołajki robimy tylko dzieciom czyli ja swojej Julce i 3 brata. I to takie symboliczne drobiazgi. Na swieta robimy sobie prezenty takie juz bogatsze. Do tego moja Julka 18 grudnia ma urodziny wiec kolejny wydatek ale w tym roku nie robimy imprezy urodzinowej tylko zabieramy dzieciaki do fun jump i najpierw maja moc atrakcji na trampolinach, pozniej laser tag labirynt i gra strzelanina z pistoletow laserowych i na koniec papugarnia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prezenty robimy tylko pod choinkę, a w tym roku sobie z mężem dodatkowo pod choinkę zamowilismy nowy materac do sypialni:).
    Jogę też ćwiczę z Gosia na Youtube ostatnio oglądałam też filmik na którym opowiadała o porodzie i płakałam razem z nią:).
    Mi się chyba nie uda wybronic przed wirusem od męża, od wczoraj już czuje gardło także walczę czy m się da:).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka pomysł idealny o ile nie jest byłym alkoholikiem :D
    Chodź zakładam że nie XD
    chyba tak najlepiej o ile w ogóle coś.

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka pomysł idealny o ile nie jest byłym alkoholikiem :D
    Chodź zakładam że nie XD
    chyba tak najlepiej o ile w ogóle coś.

nawet jak jest to przekaże dalej. Ja planuję jakąś bransoletkę lub naszyjnik- jak nie przyjmie to sobie zostawię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy body z H&M są w standardowej rozmiarówce?
    Nie wiem też czy wogole cokolwiek w rozmiarze 56 kupować...Córka urodziła się mając 56cm i może przez tydzień nosiła te ciuszki 56...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że z H&m są większe

Misiabella lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do prezentów to my z mężem robimy sobie je tylko na urodziny i imieniny. Na inne święta stwierdziliśmy, że i tak już jest dużo wwydatków więc siebie odpuszczamy :-) zresztą my wychodzimy z założenia, że naszym najcenniejszym prezentem jest nasze cudowne, szczęśliwe, wspólne życie :D
    I to jest prawda :)
    My w tym roku prezenty też sobie odpuszczamy całkiem, za dużo jest innych wydatków. Z resztą w mojej rodzinie nie było nigdy tradycji robienia sobie prezentów. W rodzinie męża tak więc robiliśmy do tej pory, ale czasem trzeba sobie odpuścić. Z resztą nasz wspólny tegoroczny prezent wierci się właśnie w moim brzuchu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M 56 to sa takie na prawde większe ja kupiłam do szpitala body kopertowe na 50 cm z h&m i myśle ze to jest takie 56 standardowe nie pierwsze dni

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rozmiarze 56 to mam tylko kilka rzeczy, chyba nie planuje kupować więcej. Też mam te kopertowe z H&M.
    Dziś zamówiłam małej dwie bluzy w rozmiarze 62-68, sweterek i tunikę z newbie w rozmiarze 62. Urocze są te ubranka z newbie.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na półmetku ciąży :)

Właśnie wracam z polowkowych i wszystko jest dobrze, nie ma żadnych nieprawidłowości na tę chwilę :) córeczka potwierdzona, ma 302 g więc jest nadzieja ze będzie mniejsza niż jej siostra :) jestem przeszczesliwa :)

Natalia-tosia, NiespełnionaMama, Fasolka77, Lolka30, Kiwona, B_002, Kasiulka90, Karmelllka90, Daffi, DorotaAnna, espoir, Paula 90, india, malutka_mycha, Mama36, Lili90, Sansivieria, Franka2104, Misiabella, Kasionek, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, gratki :)
    My sobie zrobiliśmy wspólny prezent z mężem - fotel do salonu. Na Mikołaja syn dostanie drobiazg a pod choinkę już coś większego, do tego robimy prezenty rodzinie męża, bo z moją mam ugadane, że nie.
    Poslalam syna po chorobie do szkoły dzisiaj, ma sprawdzian z matmy, a ja się stresuję ;) Chodzi o to, że on ma kłopoty z koncentracja i nawet jak coś potrafi, to albo nie zdąży napisać, albo nie umie się skupić i oceny i tak kiepskie... No a potem mu przykro że się uczy a efektów brak. Więc mama w domu trzyma kciuki.
    A ja pracuje zdalnie, ale cos mnie lodówka wola ;)

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku zaszalalam i zrobiłam mężowi kalendarz adwentowy :) ma w środku słodycze, zadania i wyjścia. Uwielbiam takie niespodzianki robić, mega się ucieszył. A w torebce z numerem 24 będzie prezent pod choinkę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c74d6928d2c6.jpg

Mama36, Daffi, B_002, Karmelllka90, Natalia-tosia, estrella, espoir, Kasiulka90, Lolka30, Misiabella, Kiwona, martusiawp, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha super pomysł!

My w tym roku na Mikołaja postanowiliśmy, ze nie kupujemy sobie nic. Tak na prawde wszystko mamy i juz brak pomysłów, pójdziemy na kolacje do restauracji. A pod choinke kupujemy prezenty dla obu rodzin ale sobie w tym roku nie kupujemy. Ani ja ani maz nie mamy pomysłu co byśmy chcieli lub co chcemy sa sobie podarować za dużo rzeczy mamy.

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hm ma większa rozmiarówkę. Ale jak dla mnie (a przetestowalam bardzo dużo bodziakow), to oprócz Pinokia maja najlepsze gatunkowo. Kappahl mi nie podchodzi, i spierają się kolory (a ceny jak za zboże). Po córce doświadczenia mam takie, podzielę się - może komuś się przyda :D HM - dla mnie gatunkowo większość spoko, zawsze bodziaki (ja staram się kupwoac te co niby są z tej bawełny premium), pepco - tylko legginsy (bodziaki szybko się spierają, ciasne dziurki na głowę, skarpetki jakieś takie spadające i mega szybko się zmechacily, po jednym praniu, wyglądają obrzydliwie) Pinokio - dla mnie wszystko super gatunkowo, ukochałam pajace z tej firmy, niestety tylko rozmiary do 68 chyba maja albo 74; zara - super piżamki (dla większych dzieci, od 74 w górę, choć kolory się spierają po czasie, ale jakościowo materiał fajny) i wyjsciowki (spodnie, sweterki, sukienki). Kurtki kombinezony mamy z firmy Wójcik, są megaaaa ale ta firma już nie istnieje :( lubię tez ciuszki F&F, czasem dostaniemy, wg mnie fajna jakość za dobra cenę, niestety nie mamy teści w pobliżu. W smyku to różnie, jak się trafi. A, no i ostatnio pokusiłam się o body i skarpetki dla córki z ... rossmnana, są super!! Bardzo fajna bawełna, nic się nie spiera. Nie spodziewałam się szczerze mówiąc. Przyjemne w dotyku, oddychające. To się rozpisałam :)

Kasiulka90, Lolka30, Misiabella, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Mikołajki robimy prezent tylko córce, dostanie coś mniejszego a większe prezenty dostanie podczas Świat :) Z okazji świąt kupujemy sobie mopa parowego i pokrowce do auta więc u nas prezenty praktyczne.

Wczoraj pieklismy pierniki, córka zadowolona, sama walkowala ciasto i wycinala ciastka :) dziś będziemy ozdabiac.

Co do wtrącania się w wybór imienia to współczuję... Nie lubię jak ktoś komentuje czyjeś wybory... My jeszcze nikomu o naszym pomyśle nie mówiliśmy bo i tak wszyscy mieli nadzieję, że jednak bedzie chłopak a nie druga córka, ale myślę że wreszcie dziś uwierza, że nic między nogami nie ma i wnuka nie będzie :) jak będą komentować wybrane przez nas imię to ich sprawa... Chociaz ja to nerwus jestem i wolałabym żadnej opinii na ten temat nie słyszeć :)

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ