X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to my z mężem robimy sobie je tylko na urodziny i imieniny. Na inne święta stwierdziliśmy, że i tak już jest dużo wwydatków więc siebie odpuszczamy :-) zresztą my wychodzimy z założenia, że naszym najcenniejszym prezentem jest nasze cudowne, szczęśliwe, wspólne życie :D

Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Współczuję latania za wynikami :( nie fajnie..
    My na Mikołajka sobie robimy i pod choinkę, ja mam jeszcze imieniny męża w grudniu i też prezent...
    No właśnie nie wiem co można dać drobnego świątecznego lekarzowi. Jak bym miala lekarke byłoby łatwiej.. MY KOBIETY nawet z kuli śnieżnej się cieszymy. A facetowi??? Nie wiem..

dobrą whisky :)

DorotaAnna, Mama36 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na mikolajki nie robilismy sobie nigdy, teraz tylko synkowi, ale cos drobnego z reguly.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów-ja z mężem sobie nie robię z okazji świąt.Tylko z okazji urodzin.W tym roku największym wyzwaniem jest dla mnie córka.Po prostu nie mam pojęcia co Jej kupić.Wiem,że chce eboarda ale w sumie skorzysta z niego dopiero wiosną...Coś wymyślimy :)
    jutro wizyta u mojej lekarki i już mały stresik

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na jodze byłam raz... nie moja bajka :) chodzę codziennie na spacery i raz w tyg na masaż i mam nadzieję, że jest ok
    Zależy na jakiej jodze byłaś. Jest kilkanaście rodzajów a kijowy nauczyciel potrafi zniechęcić.
    Ja wolę jogę dynamiczna, stanie na głowie, na rękach, mostki, powitania słońca. Dynamiczne asany i schodzę z maty na czworakach z bananem na twarzy.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prezenty na Mikołajki robimy tylko dzieciom czyli ja swojej Julce i 3 brata. I to takie symboliczne drobiazgi. Na swieta robimy sobie prezenty takie juz bogatsze. Do tego moja Julka 18 grudnia ma urodziny wiec kolejny wydatek ale w tym roku nie robimy imprezy urodzinowej tylko zabieramy dzieciaki do fun jump i najpierw maja moc atrakcji na trampolinach, pozniej laser tag labirynt i gra strzelanina z pistoletow laserowych i na koniec papugarnia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prezenty robimy tylko pod choinkę, a w tym roku sobie z mężem dodatkowo pod choinkę zamowilismy nowy materac do sypialni:).
    Jogę też ćwiczę z Gosia na Youtube ostatnio oglądałam też filmik na którym opowiadała o porodzie i płakałam razem z nią:).
    Mi się chyba nie uda wybronic przed wirusem od męża, od wczoraj już czuje gardło także walczę czy m się da:).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka pomysł idealny o ile nie jest byłym alkoholikiem :D
    Chodź zakładam że nie XD
    chyba tak najlepiej o ile w ogóle coś.

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka pomysł idealny o ile nie jest byłym alkoholikiem :D
    Chodź zakładam że nie XD
    chyba tak najlepiej o ile w ogóle coś.

nawet jak jest to przekaże dalej. Ja planuję jakąś bransoletkę lub naszyjnik- jak nie przyjmie to sobie zostawię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy body z H&M są w standardowej rozmiarówce?
    Nie wiem też czy wogole cokolwiek w rozmiarze 56 kupować...Córka urodziła się mając 56cm i może przez tydzień nosiła te ciuszki 56...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że z H&m są większe

Misiabella lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Co do prezentów to my z mężem robimy sobie je tylko na urodziny i imieniny. Na inne święta stwierdziliśmy, że i tak już jest dużo wwydatków więc siebie odpuszczamy :-) zresztą my wychodzimy z założenia, że naszym najcenniejszym prezentem jest nasze cudowne, szczęśliwe, wspólne życie :D
    I to jest prawda :)
    My w tym roku prezenty też sobie odpuszczamy całkiem, za dużo jest innych wydatków. Z resztą w mojej rodzinie nie było nigdy tradycji robienia sobie prezentów. W rodzinie męża tak więc robiliśmy do tej pory, ale czasem trzeba sobie odpuścić. Z resztą nasz wspólny tegoroczny prezent wierci się właśnie w moim brzuchu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&M 56 to sa takie na prawde większe ja kupiłam do szpitala body kopertowe na 50 cm z h&m i myśle ze to jest takie 56 standardowe nie pierwsze dni

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rozmiarze 56 to mam tylko kilka rzeczy, chyba nie planuje kupować więcej. Też mam te kopertowe z H&M.
    Dziś zamówiłam małej dwie bluzy w rozmiarze 62-68, sweterek i tunikę z newbie w rozmiarze 62. Urocze są te ubranka z newbie.

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na półmetku ciąży :)

Właśnie wracam z polowkowych i wszystko jest dobrze, nie ma żadnych nieprawidłowości na tę chwilę :) córeczka potwierdzona, ma 302 g więc jest nadzieja ze będzie mniejsza niż jej siostra :) jestem przeszczesliwa :)

Natalia-tosia, NiespełnionaMama, Fasolka77, Lolka30, Kiwona, B_002, Kasiulka90, Karmelllka90, Daffi, DorotaAnna, espoir, Paula 90, india, malutka_mycha, Mama36, Lili90, Sansivieria, Franka2104, Misiabella, Kasionek, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, gratki :)
    My sobie zrobiliśmy wspólny prezent z mężem - fotel do salonu. Na Mikołaja syn dostanie drobiazg a pod choinkę już coś większego, do tego robimy prezenty rodzinie męża, bo z moją mam ugadane, że nie.
    Poslalam syna po chorobie do szkoły dzisiaj, ma sprawdzian z matmy, a ja się stresuję ;) Chodzi o to, że on ma kłopoty z koncentracja i nawet jak coś potrafi, to albo nie zdąży napisać, albo nie umie się skupić i oceny i tak kiepskie... No a potem mu przykro że się uczy a efektów brak. Więc mama w domu trzyma kciuki.
    A ja pracuje zdalnie, ale cos mnie lodówka wola ;)

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku zaszalalam i zrobiłam mężowi kalendarz adwentowy :) ma w środku słodycze, zadania i wyjścia. Uwielbiam takie niespodzianki robić, mega się ucieszył. A w torebce z numerem 24 będzie prezent pod choinkę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c74d6928d2c6.jpg

Mama36, Daffi, B_002, Karmelllka90, Natalia-tosia, estrella, espoir, Kasiulka90, Lolka30, Misiabella, Kiwona, martusiawp, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha super pomysł!

My w tym roku na Mikołaja postanowiliśmy, ze nie kupujemy sobie nic. Tak na prawde wszystko mamy i juz brak pomysłów, pójdziemy na kolacje do restauracji. A pod choinke kupujemy prezenty dla obu rodzin ale sobie w tym roku nie kupujemy. Ani ja ani maz nie mamy pomysłu co byśmy chcieli lub co chcemy sa sobie podarować za dużo rzeczy mamy.

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, hm ma większa rozmiarówkę. Ale jak dla mnie (a przetestowalam bardzo dużo bodziakow), to oprócz Pinokia maja najlepsze gatunkowo. Kappahl mi nie podchodzi, i spierają się kolory (a ceny jak za zboże). Po córce doświadczenia mam takie, podzielę się - może komuś się przyda :D HM - dla mnie gatunkowo większość spoko, zawsze bodziaki (ja staram się kupwoac te co niby są z tej bawełny premium), pepco - tylko legginsy (bodziaki szybko się spierają, ciasne dziurki na głowę, skarpetki jakieś takie spadające i mega szybko się zmechacily, po jednym praniu, wyglądają obrzydliwie) Pinokio - dla mnie wszystko super gatunkowo, ukochałam pajace z tej firmy, niestety tylko rozmiary do 68 chyba maja albo 74; zara - super piżamki (dla większych dzieci, od 74 w górę, choć kolory się spierają po czasie, ale jakościowo materiał fajny) i wyjsciowki (spodnie, sweterki, sukienki). Kurtki kombinezony mamy z firmy Wójcik, są megaaaa ale ta firma już nie istnieje :( lubię tez ciuszki F&F, czasem dostaniemy, wg mnie fajna jakość za dobra cenę, niestety nie mamy teści w pobliżu. W smyku to różnie, jak się trafi. A, no i ostatnio pokusiłam się o body i skarpetki dla córki z ... rossmnana, są super!! Bardzo fajna bawełna, nic się nie spiera. Nie spodziewałam się szczerze mówiąc. Przyjemne w dotyku, oddychające. To się rozpisałam :)

Kasiulka90, Lolka30, Misiabella, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Mikołajki robimy prezent tylko córce, dostanie coś mniejszego a większe prezenty dostanie podczas Świat :) Z okazji świąt kupujemy sobie mopa parowego i pokrowce do auta więc u nas prezenty praktyczne.

Wczoraj pieklismy pierniki, córka zadowolona, sama walkowala ciasto i wycinala ciastka :) dziś będziemy ozdabiac.

Co do wtrącania się w wybór imienia to współczuję... Nie lubię jak ktoś komentuje czyjeś wybory... My jeszcze nikomu o naszym pomyśle nie mówiliśmy bo i tak wszyscy mieli nadzieję, że jednak bedzie chłopak a nie druga córka, ale myślę że wreszcie dziś uwierza, że nic między nogami nie ma i wnuka nie będzie :) jak będą komentować wybrane przez nas imię to ich sprawa... Chociaz ja to nerwus jestem i wolałabym żadnej opinii na ten temat nie słyszeć :)

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ