X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy wam w morfologii wychodzą podwyższone leukocyty i neutrofile?
    Ja poprzednio miałam podwyższone lekko leukocyty ale moja pani doktor stwierdziła że w sumie można to potraktować że jest w normie. Teraz mam jeszcze bardziej podwyższone, nie jakoś dużo ale jednak i dodatkowo przekroczone lekko neutrofile. We wtorek mam wizytę to mi powie co to oznacza. A teraz możecie mi powiedzieć czy którejś z was też takie rzeczy wychodzą?
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 jak się czujesz po krzywej? nie jestes osłabiona?
    Słabo mi było tylko przez pierwszą godzinę od wypicia, potem w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:13

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście :) Karolina, Kiwona, Paula piękne z Was dziewczyny. Faktycznie Paula pamietam to zdjęcie ale demencja ciążowa zadziałała i nie skojarzyłam, że to było Teoje zdjęcie ;D

Dzisiaj mam słaby dzień czuje jakby mi przez noc bardzo urósł brzuch, łaziłam dwie godziny po galerii i jak z niej wychodziłam to miałam ochotę płakać tak byłam zmęczona, jeszcze but mi się rozwiązał i chciałam się po prostu schylic i go zawiązać... oj głupia ja... juz nie ma szans żebym w ten sposób tam dosięgła xD najadłam się, przespałam i trochę mi lepiej...

Daffi a wiadomo jakie teraz będą robić badania żeby zobaczyć co to może być i czemu ja tak boli?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leukocyty w normie ale za to resztę mam obniżoną, ze względu na anemię.

Czy któraś się orientuje czy wynik TSH 0,939 to wynik dobry ? Niby w normie ale czy jednak nie za niski ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh wy martwicie się, że przybieracie kg i jak je później zrzucić, a mi to się marzy żeby coś później zostało i żeby wyglądać jak kobieta a nie całe życie szczypioreczek :)

B_002, Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja słyszałam, że w ciąży tsh ok 1 to dobry wynik.

B_002 ja ostatnio tez miałam podwyższone leukocyty i neutrofile lekko i lekarz nic nie mówił

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy wam w morfologii wychodzą podwyższone leukocyty i neutrofile?
    Ja poprzednio miałam podwyższone lekko leukocyty ale moja pani doktor stwierdziła że w sumie można to potraktować że jest w normie. Teraz mam jeszcze bardziej podwyższone, nie jakoś dużo ale jednak i dodatkowo przekroczone lekko neutrofile. We wtorek mam wizytę to mi powie co to oznacza. A teraz możecie mi powiedzieć czy którejś z was też takie rzeczy wychodzą?

Słabo mi było tylko przez pierwszą godzinę od wypicia, potem w porządku :)
    Ja mam podwyzszone w każdym badaniu od samego początku ale normy dla kobiet w ciazy sa inne i moja mowi ze dalej sa w normie, ale juz mam nawet leukocyty 13 a norma do 15 dla ciężarnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Czy któraś się orientuje czy wynik TSH 0,939 to wynik dobry ? Niby w normie ale czy jednak nie za niski ?
    Genialny! Ja mam 0,83 i moja mowi ze rewelacja

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Mi się wydaje że to dobry wynik. A z resztą jak jest w normie to bym się nie przejmowała :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam podwyzszone w każdym badaniu od samego początku ale normy dla kobiet w ciazy sa inne i moja mowi ze dalej sa w normie, ale juz mam nawet leukocyty 13 a norma do 15 dla ciężarnych
    O a mogłabyś wkleić tu jaką masz normy dla ciężarnych? Wiesz jak to jest przy neutrofilach? Też mogą być ponoć lekko podwyższone w ciąży.
    Nie mogę nigdzie znaleźć a przy wyniku mam zwykłe normy wypisane.
    U mnie leukocyty dzisiaj 12,48 (norma 3,98-10,04).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:27

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 nie mam tych norm tylko zapamiętałam jak moja ginekolog mi powiedziała właśnie jak jej zapytałam czy te wyniki sa w porzadku bo ja co wizyta mam wiecej i teraz aż sie boje co mi wyjdzie w sobotę ja takie leukocyty miałam 8 tyg a 4 tyg temu 13.
    Maz odebrał wyniki moczu wszystko jest w normie ufff ja to sobie potrafie wkręcić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:38

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ehhh wy martwicie się, że przybieracie kg i jak je później zrzucić, a mi to się marzy żeby coś później zostało i żeby wyglądać jak kobieta a nie całe życie szczypioreczek :)

Też tak mam Lili!

Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Lili a Ty chyba się też zmagasz z anemią ? Robiłaś ostatnio morfologię ? Jak u Ciebie wyglada Hemoglobina ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:39

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
    Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
    w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Płytki krwi, trombocyty (PLT)
    Norma dla kobiet: 140–440 tys./mikrolitr
    w ciąży: 100–300 tys./mikrolitr (są też znacznie większe spadki!)

Hemoglobina (HB, HGB)

Norma dla kobiet: 11,5–15,5 g/dl
    w ciąży: 11,5–13,5 g/dl

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja na poczatku listopada hemoglobine miałam 11,9 i wtedy już gin kazał mi brać terdyferon a 22.11 mimo przyjmowania żelaza hb spadła do 11,0 teraz mam dwa razy dziennie ferrum lek i sorbifer. Zobaczymy czy coś się podniesie teraz za 1,5 tyg robię wyniki.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale napisałyście :) Karolina, Kiwona, Paula piękne z Was dziewczyny. Faktycznie Paula pamietam to zdjęcie ale demencja ciążowa zadziałała i nie skojarzyłam, że to było Teoje zdjęcie ;D

Dzisiaj mam słaby dzień czuje jakby mi przez noc bardzo urósł brzuch, łaziłam dwie godziny po galerii i jak z niej wychodziłam to miałam ochotę płakać tak byłam zmęczona, jeszcze but mi się rozwiązał i chciałam się po prostu schylic i go zawiązać... oj głupia ja... juz nie ma szans żebym w ten sposób tam dosięgła xD najadłam się, przespałam i trochę mi lepiej...

Daffi a wiadomo jakie teraz będą robić badania żeby zobaczyć co to może być i czemu ja tak boli?
    Czekamy do obchodu. Nic wiecej nie wiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki moczu ogólne ale nie mam tam napisane nic o bakteriach :/ ja pierdziele nie wiem nawet czy jest mało czy dużo :/ dramat jakby nie pełne wyniki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a1ddd6f03c.jpg

Edit : Mikroskopowa analiza moczu powszechnie nosi nazwę badania osadu. Pozwala ona na uwidocznienie występujących w moczu dodatkowych elementów morfotycznych, takich jak nabłonki, krwinki, bakterie, grzyby, kryształy, wałeczki czy śluz.

To wychodzi jakbym nie miała żadnych bakterii ani nabłonków hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 18:10

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już hemoglobine 9,8. Jutro jadę znowu na badanie, mam nadzieję że coś poszło do góry. Ale patrząc na moje samopoczucie i zawroty głowy calodniowe to może być różnie :/

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karolinka ja na poczatku listopada hemoglobine miałam 11,9 i wtedy już gin kazał mi brać terdyferon a 22.11 mimo przyjmowania żelaza hb spadła do 11,0 teraz mam dwa razy dziennie ferrum lek i sorbifer. Zobaczymy czy coś się podniesie teraz za 1,5 tyg robię wyniki.

To u mnie Hb jest bardzo niska .. 9,5.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jeśli wychodzą jakieś bakterie to są one dopisywane w tym badaniu.
    Tak jak piszesz są wtedy wyszczególnione w składzie osadu moczu. Jeśli nic nie ma to znaczy że nie ma bakterii.
    Ja raz miałam, a na pozostałych wynikach mam tak jak ty, czyli ani słowa o bakteriach :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka jeśli wychodzą jakieś bakterie to są one dopisywane w tym badaniu.
    Tak jak piszesz są wtedy wyszczególnione w składzie osadu moczu. Jeśli nic nie ma to znaczy że nie ma bakterii.
    Ja raz miałam, a na pozostałych wynikach mam tak jak ty, czyli ani słowa o bakteriach :)
    To ja mam tak pierwszy raz chyba ;P a to super . Moze dlatego ze mocz oddałam w pojemniku jałowym x2 bo takie mieli w aptece a w scanmedzie dają kontakcie małe nie jałowe i posiew wychodził ujemny a w ogólnym zawsze jakieś bakterie i nabłonki. A teraz czekam jeszcze na posiew bo tez zrobiłam. Pieniążki mężowi oddali wiec super

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ