X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy wam w morfologii wychodzą podwyższone leukocyty i neutrofile?
    Ja poprzednio miałam podwyższone lekko leukocyty ale moja pani doktor stwierdziła że w sumie można to potraktować że jest w normie. Teraz mam jeszcze bardziej podwyższone, nie jakoś dużo ale jednak i dodatkowo przekroczone lekko neutrofile. We wtorek mam wizytę to mi powie co to oznacza. A teraz możecie mi powiedzieć czy którejś z was też takie rzeczy wychodzą?
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 jak się czujesz po krzywej? nie jestes osłabiona?
    Słabo mi było tylko przez pierwszą godzinę od wypicia, potem w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:13

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałyście :) Karolina, Kiwona, Paula piękne z Was dziewczyny. Faktycznie Paula pamietam to zdjęcie ale demencja ciążowa zadziałała i nie skojarzyłam, że to było Teoje zdjęcie ;D

Dzisiaj mam słaby dzień czuje jakby mi przez noc bardzo urósł brzuch, łaziłam dwie godziny po galerii i jak z niej wychodziłam to miałam ochotę płakać tak byłam zmęczona, jeszcze but mi się rozwiązał i chciałam się po prostu schylic i go zawiązać... oj głupia ja... juz nie ma szans żebym w ten sposób tam dosięgła xD najadłam się, przespałam i trochę mi lepiej...

Daffi a wiadomo jakie teraz będą robić badania żeby zobaczyć co to może być i czemu ja tak boli?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leukocyty w normie ale za to resztę mam obniżoną, ze względu na anemię.

Czy któraś się orientuje czy wynik TSH 0,939 to wynik dobry ? Niby w normie ale czy jednak nie za niski ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh wy martwicie się, że przybieracie kg i jak je później zrzucić, a mi to się marzy żeby coś później zostało i żeby wyglądać jak kobieta a nie całe życie szczypioreczek :)

B_002, Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja słyszałam, że w ciąży tsh ok 1 to dobry wynik.

B_002 ja ostatnio tez miałam podwyższone leukocyty i neutrofile lekko i lekarz nic nie mówił

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy wam w morfologii wychodzą podwyższone leukocyty i neutrofile?
    Ja poprzednio miałam podwyższone lekko leukocyty ale moja pani doktor stwierdziła że w sumie można to potraktować że jest w normie. Teraz mam jeszcze bardziej podwyższone, nie jakoś dużo ale jednak i dodatkowo przekroczone lekko neutrofile. We wtorek mam wizytę to mi powie co to oznacza. A teraz możecie mi powiedzieć czy którejś z was też takie rzeczy wychodzą?

Słabo mi było tylko przez pierwszą godzinę od wypicia, potem w porządku :)
    Ja mam podwyzszone w każdym badaniu od samego początku ale normy dla kobiet w ciazy sa inne i moja mowi ze dalej sa w normie, ale juz mam nawet leukocyty 13 a norma do 15 dla ciężarnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Czy któraś się orientuje czy wynik TSH 0,939 to wynik dobry ? Niby w normie ale czy jednak nie za niski ?
    Genialny! Ja mam 0,83 i moja mowi ze rewelacja

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Mi się wydaje że to dobry wynik. A z resztą jak jest w normie to bym się nie przejmowała :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam podwyzszone w każdym badaniu od samego początku ale normy dla kobiet w ciazy sa inne i moja mowi ze dalej sa w normie, ale juz mam nawet leukocyty 13 a norma do 15 dla ciężarnych
    O a mogłabyś wkleić tu jaką masz normy dla ciężarnych? Wiesz jak to jest przy neutrofilach? Też mogą być ponoć lekko podwyższone w ciąży.
    Nie mogę nigdzie znaleźć a przy wyniku mam zwykłe normy wypisane.
    U mnie leukocyty dzisiaj 12,48 (norma 3,98-10,04).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:27

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 nie mam tych norm tylko zapamiętałam jak moja ginekolog mi powiedziała właśnie jak jej zapytałam czy te wyniki sa w porzadku bo ja co wizyta mam wiecej i teraz aż sie boje co mi wyjdzie w sobotę ja takie leukocyty miałam 8 tyg a 4 tyg temu 13.
    Maz odebrał wyniki moczu wszystko jest w normie ufff ja to sobie potrafie wkręcić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:38

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ehhh wy martwicie się, że przybieracie kg i jak je później zrzucić, a mi to się marzy żeby coś później zostało i żeby wyglądać jak kobieta a nie całe życie szczypioreczek :)

Też tak mam Lili!

Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Lili a Ty chyba się też zmagasz z anemią ? Robiłaś ostatnio morfologię ? Jak u Ciebie wyglada Hemoglobina ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:39

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
    Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
    w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Płytki krwi, trombocyty (PLT)
    Norma dla kobiet: 140–440 tys./mikrolitr
    w ciąży: 100–300 tys./mikrolitr (są też znacznie większe spadki!)

Hemoglobina (HB, HGB)

Norma dla kobiet: 11,5–15,5 g/dl
    w ciąży: 11,5–13,5 g/dl

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja na poczatku listopada hemoglobine miałam 11,9 i wtedy już gin kazał mi brać terdyferon a 22.11 mimo przyjmowania żelaza hb spadła do 11,0 teraz mam dwa razy dziennie ferrum lek i sorbifer. Zobaczymy czy coś się podniesie teraz za 1,5 tyg robię wyniki.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ale napisałyście :) Karolina, Kiwona, Paula piękne z Was dziewczyny. Faktycznie Paula pamietam to zdjęcie ale demencja ciążowa zadziałała i nie skojarzyłam, że to było Teoje zdjęcie ;D

Dzisiaj mam słaby dzień czuje jakby mi przez noc bardzo urósł brzuch, łaziłam dwie godziny po galerii i jak z niej wychodziłam to miałam ochotę płakać tak byłam zmęczona, jeszcze but mi się rozwiązał i chciałam się po prostu schylic i go zawiązać... oj głupia ja... juz nie ma szans żebym w ten sposób tam dosięgła xD najadłam się, przespałam i trochę mi lepiej...

Daffi a wiadomo jakie teraz będą robić badania żeby zobaczyć co to może być i czemu ja tak boli?
    Czekamy do obchodu. Nic wiecej nie wiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki moczu ogólne ale nie mam tam napisane nic o bakteriach :/ ja pierdziele nie wiem nawet czy jest mało czy dużo :/ dramat jakby nie pełne wyniki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a1ddd6f03c.jpg

Edit : Mikroskopowa analiza moczu powszechnie nosi nazwę badania osadu. Pozwala ona na uwidocznienie występujących w moczu dodatkowych elementów morfotycznych, takich jak nabłonki, krwinki, bakterie, grzyby, kryształy, wałeczki czy śluz.

To wychodzi jakbym nie miała żadnych bakterii ani nabłonków hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 18:10

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już hemoglobine 9,8. Jutro jadę znowu na badanie, mam nadzieję że coś poszło do góry. Ale patrząc na moje samopoczucie i zawroty głowy calodniowe to może być różnie :/

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karolinka ja na poczatku listopada hemoglobine miałam 11,9 i wtedy już gin kazał mi brać terdyferon a 22.11 mimo przyjmowania żelaza hb spadła do 11,0 teraz mam dwa razy dziennie ferrum lek i sorbifer. Zobaczymy czy coś się podniesie teraz za 1,5 tyg robię wyniki.

To u mnie Hb jest bardzo niska .. 9,5.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jeśli wychodzą jakieś bakterie to są one dopisywane w tym badaniu.
    Tak jak piszesz są wtedy wyszczególnione w składzie osadu moczu. Jeśli nic nie ma to znaczy że nie ma bakterii.
    Ja raz miałam, a na pozostałych wynikach mam tak jak ty, czyli ani słowa o bakteriach :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka jeśli wychodzą jakieś bakterie to są one dopisywane w tym badaniu.
    Tak jak piszesz są wtedy wyszczególnione w składzie osadu moczu. Jeśli nic nie ma to znaczy że nie ma bakterii.
    Ja raz miałam, a na pozostałych wynikach mam tak jak ty, czyli ani słowa o bakteriach :)
    To ja mam tak pierwszy raz chyba ;P a to super . Moze dlatego ze mocz oddałam w pojemniku jałowym x2 bo takie mieli w aptece a w scanmedzie dają kontakcie małe nie jałowe i posiew wychodził ujemny a w ogólnym zawsze jakieś bakterie i nabłonki. A teraz czekam jeszcze na posiew bo tez zrobiłam. Pieniążki mężowi oddali wiec super

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ