Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywiecie co, siedzę jak na szpilkach dzisiaj już bym miała wyniki z moczu ogólne to mąż zgubił tą karteczkę dow yników online wrr. I jeszcze dzisiaj musiałam obdzwaniać Alab bo dałam mu skierowania zgłosiłam do Compensy bo Alab tego wymaga więc płacić nie powinien. A babeczka w alabie kazała mu zapłacić 50 zł za posiew + mocz ogólny. No może to nie majątek ale bez przesady, że mam prawo do bezpłatnych badań, a im się nie chce w systemie zleceń szukać i karzą płacić, ale ostatecznie mąż bedzie wracał z pracy mają mu oddać pieniądze a ten nicpoń nie wziął paragonu ehh co ja mam z tym chłopem.
-
nick nieaktualnyKarolinka dlatego jak kręcili w domu nosem na imię mojej córki powiedziałam im, że mieli swoją szanse i dali już imiona swoim dzieciom - jakoś nie czuje się wyróżniona haha
Ty jesteś laska ja ci już pisałam, ale lekarz twój nic ci nie mówił, że powinnaś troszkę więcej przybrać? ja np ze wzgledu na nadwage to nawet jakbym przytyła 5 kg przez całą ciąże pewnie nie doczepiliby by się, ale podobno kobiety z niską wagą powinny przybierać więcej, t nie chodzi o tkankę tłuszczową tylko te minimum co tam na tych kalkulatorach podają tak +/- , -
Karmelllka90 wrote:Karolinka dlatego jak kręcili w domu nosem na imię mojej córki powiedziałam im, że mieli swoją szanse i dali już imiona swoim dzieciom - jakoś nie czuje się wyróżniona haha
Ty jesteś laska ja ci już pisałam, ale lekarz twój nic ci nie mówił, że powinnaś troszkę więcej przybrać? ja np ze wzgledu na nadwage to nawet jakbym przytyła 5 kg przez całą ciąże pewnie nie doczepiliby by się, ale podobno kobiety z niską wagą powinny przybierać więcej, t nie chodzi o tkankę tłuszczową tylko te minimum co tam na tych kalkulatorach podają tak +/- ,
Moja gin nic mi nie mówiła ale ja sama wiem, że powinnam. Ja zawsze trzymałam wagę 50kg i wcale się nie odchudzałam ani nie stosowałam żadnych diet, wręcz przeciwnie. Po prostu taka moja natura. Po pierwszym trymestrze sporo schudłam, ważyłam 44,5. Na chwilę obecną ważę prawie 48. Mam nadzieje, że jeszcze kilka kilogramów złapie. -
Karmelka ja właśnie się zastanawiam jak to tą moją wagą będzie, czy coś już ruszyła. Bo w 20tc byłam na zero a przy moim BMI powinnam przytyć około 11-16kg. We wtorek będę miała wizytę i ważenie to się dowiem czy coś w końcu ruszyło w górę ale to tak już trochę późno, tak mi się wydaje i już powinnam coś przytyć. Ale może rzeczywiście zacznie szybko waga teraz rosnąć. Moja ciocia (siostra mamy) 20 lat temu z podobnym wzrostem i wagą przytyła tylko 6kg w ciąży a wszystko było w porządku, może mam to genetyczne.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyPowiem wam, że ja się nastawiłam na wymioty w ciąży jak moje siostry, że po 10 kg im zleciało a u mnie nic tydzień miałam rano tak, że poszparpało czasem śniadanie zwróciłam, apetytu nie miałam co prawda schudłam 1 kg ;/ przytyłam już 5 kg a mogę jedynie 11 kg maxymalnie to i tak będę jak słoń. zobaczymy jak mi krzywa cukrowa wyjdzie możłiwe że bedzie trzeba jakąś dietę wprowadzić a wtedy powinnam chyba zleciec z wagi juz sama nie wiem. Boje sie o moje kosci o porod wiecie taka waga pod 100 kg podchodzaca o matko az płakać mi się chce ;/
b_002 ja przez ostatnie 1,5 tygodnia przytyłam tyle samo co od poczatku ciązy. do 20 tyg 2,5 kg i od 20 do 21 + 5 2,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 15:51
-
Karmelka a kiedy krzywą robisz?
Może rzeczywiście warto pójść do dietetyka, porozmawiać, może by jakąś dietę z niskim IG dopasował zwracając uwagę na to żebyś utrzymywała wagę i żeby ona nie rosła już zbyt wiele.
Nie martw się, trzeba działać, rozumiem że nie tak łatwo jak startowała z jakąś nadwagą ale może uda się coś zaradzić z dietetykiem.
-
Karolinka zazdroszczę pamięci, ja jestem znana z mojej słabej. Jak ktoś mnie pyta czy coś zrobiłam i widzi moja minę to sam sobie odpowiada : zapomniałam
Ja w poniedziałek się dowiem jak moja waga wygląda, dwa tyg remu miałam 5 kg na plusie ale w dupce i nogach tylko trochę przyszło więc chyba nie jest najgorzej. Ale nie pogniewal bym się gdybym nie miała za dużo do stracenia po porodzie. Przy okazji się za męża wezmę bo on chyba chce mi kroku dotrzymaćKarollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne brzuchy.Ja od rana jestem tak zalatana.Byłam u immunologa a takie korki okropne.Ta spojrzala na wyniki i zaraz wysłała mnie do laboratorium a że krew pobierają mi 4 h po zastrzyku to dwie godziny musiałam czekam na samo pobranie.Ja czuje się jak słonica.Na povztaku schudłam 10 kg i było tak cudownie.Aktulanie mam 6 na plusie i to 1kg na tydzien.Jem dużo słodyczy nie powinnam po ciąży będę płakać .
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży zaczęłam mega tyc właśnie po 20 tygodniu, ostatnio patrzyłam w książeczkę ciąży to wychodzi, że co tydzień 1 kg i efekt był taki ze na koniec było 18 na plusie, o wiele za dużo
poza tym miałam problem z laktacja więc nie dostapilam tego cudu utraty kg podczas karmienia, o którym tak wszyscy mowia... Dlatego od jutra biorę się za ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Mam płytę Lewandowskiej plus poszukam filmików z fit mama i myślę, że dzięki diecie i tych ćwiczeniach uda mi się uniknąć tak sporego przyrostu kg... Miałam dziś poćwiczyć ale jakis słabszy mam dzień... Głowa cmi więc tylko leżę i śpię... Ale za chwilę koniec dobrego bo mloda wróci z przedszkola
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 krzywą robię w sobotę. chcę iść niech mi podpowiedzą jak jeść żeby nie zaszkodzić tym maleństwu. Ale ja na prawdę się nie obiadam, dzisiaj zjadłam na śniadanie 3 kromki chebka z obnżonym IG z avokado i szyneczką i serem camember pozwoliłam sobie z okazji mikołajek na małego mikołaja kinder z kalendarza adwentowego, później zjadłam nie dużą porcję warzyw z makaronem razowym w sosie curry jabłko i kilka pistacji. o 17 zjem pierogi i na kolacje zjem pewnie dwie kromki. to chyba sie nie objadam. czasem zjem tylko 3 posiłki bo mam na tyle ochote
-
nick nieaktualnyJa na cwiczenia w ciazy to sie nie odwaze jak sie schyle szybciej albo nogi wezme do góry to boli mnie dół brzuszka mam wrazenie jakbym scisneła dziecko nie raz ;/
Ale z tym, że kg po ciazy leca przy karmieniu piersia to chyba nie tak do konca jest. Moja sasiadka przytyla duzo w ciazy oj bardzo duzo, i mały ma 6 miesiacy i ona dalej ma kg po ciazy mam wrazenie ze jak ja widzialam tydzien po szpitalu tak moze z 5 kg udalo sie jeszcze od tego czasu a tylko na piersi go ma. Ale nie pytam jej bo wiem ze moze ja to urazić.
co do mnie wczoraj się żaliłam mężowi właśnie o te 5 kg to mi powiedział, że owszem brzuszek mam już duży i piersi też ale on nie widzi, żebym była grubsza w sensie jakoś w pupie czy nogachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 16:23
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Estrella a ile teraz przybrałas? Też chcę zacząć ćwiczyć ale szkoda mi było czasu. Teraz będę go miała więcej to postaram się zmobilizować.
Teraz jestem 4,5 kg na plusie i chciałabym żeby 10 kg w tej ciąży to był maks... Ale zobaczymy czy się uda... Wiem że kg nie są najważniejsze tylko dziecko i że przytyć potrzeba ale boję się że będę walczyć prawie 3 lata tak jak po pierwszej ciąży, a te nadprogramowe kg wpływały na moją samoocenęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 16:39
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka macmirror jest dobry ja mam maść i jak mnie cos tylko zaswędzi to ja tam smaruje sobie albo clotrimazolum. W sensie samo wejście. No ale teraz mogą ci spokojnie zalozyc krążek jesli bedzie taka potrzeba
No właśnie mam ten Macmiror dopochwowo, globulek mam jeszcze na kilka dni, także mam nadzieję, że już się tego cuda pozbędę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 16:45
-
Karmelllka90 wrote:B_002 krzywą robię w sobotę. chcę iść niech mi podpowiedzą jak jeść żeby nie zaszkodzić tym maleństwu. Ale ja na prawdę się nie obiadam, dzisiaj zjadłam na śniadanie 3 kromki chebka z obnżonym IG z avokado i szyneczką i serem camember pozwoliłam sobie z okazji mikołajek na małego mikołaja kinder z kalendarza adwentowego, później zjadłam nie dużą porcję warzyw z makaronem razowym w sosie curry jabłko i kilka pistacji. o 17 zjem pierogi i na kolacje zjem pewnie dwie kromki. to chyba sie nie objadam. czasem zjem tylko 3 posiłki bo mam na tyle ochote