Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja też się pokażę z twarzą
Powiem wam, że aż się boję jak będę wyglądać pod koniec ciąży jak tu takie tempo w rośnięciu brzucha.
To ostatnie zdjęcie z dzisiaj.
>>tu było zdjęcie<<Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:46
Karollinax26, Karmelllka90, NiespełnionaMama, DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, Lolka30, malutka_mycha, Syska2202, MamaAga85, Paula 90, estrella, Kasiulka90, martusiawp, AniaKJ, Kasionek, espoir, Mama36, Wiewióreczka, Szonka, Martusiazabka lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
byłam u diabetologa, niestety moje obawy się potwierdziły i mam cukrzycę ciążową
- tylko dlatego, że cukier na czczo 94....
popłakałam się, jestem przerażona... dostałam glukometr i na razie mam spróbować z dietę i za miesiąc kontrola.... jak to ogarnąć?
Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:
Jezu jakie fajne kocisko.. ale bym wymiziała!
Karolina ale wyjeżdżasz tylko na jakiś czas? Między Wami mam nadzieję się poprawiło?Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Karmelka polecam fryzjera albo jakiś zabieg spa. Humor od razu Ci się poprawi a to jest bardzo ważne! Mój fryzjer farbowal mi całkowicie bezpiecznym farbami, lekkie ciecie też nie zaszkodziło. Same plusy
dokładnie! ja też chodzę do fryzjera, kosmetyczki, na masaż etc... trzeba coś dla siebie zrobić,, żeby lepiej się poczuć
mnie też już parę osób powiedziało, że ładnie wyglądam, że złagodniałam na twarzy... same plusy ciążymalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPasuje ci! Na prawde pięknie wyglądasz! Ale to prawda różnica tygodnia a tu taka roznica
B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Nie chce krakac ale zjadla kolacje i nie bolal brzuszek. Oby tak zostalo. Wytrwala do planowych lekow.
A tak bawi na bawialni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:31
Karmelllka90, B_002, Kiwona, Fasolka77, DorotaAnna, Misiabella, malutka_mycha, estrella, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mało się udzielam ale jestem tu codziennie z Wami ! Melduję że dziś miałam polowkowe i w końcu się dowiedzieliśmy ze będzie córeczka już 100 % pewności
czyli moje przeczucia się nie sprawdziły tylko męża ale jestem mega szczęśliwa i na dodatek dzidzia zdrowiutka, wszystko wzorcowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:14
Fasolka77, DorotaAnna, Kiwona, Lolka30, malutka_mycha, B_002, Daffi, estrella, Natalia-tosia, Kasiulka90, martusiawp, AniaKJ, Sansivieria, espoir, Mama36 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka robiłaś krzywa ?
na czczo badałam cukier pod koniec sierpnia i miałam 90
krzywą robiłam pod koniec września i miałam na czczo 93 po 1h 128 a po 2h 99
w zeszłym tygodniu glukoza na czczo 94 i dziś poszłam do diabetologa... i wyrok
o 19 zjadłam kolację.. kromkę żytniego chleba z szynką drobiową i pomidorem+ jogurt skyr mango i cukier po 1h 138
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka zobacz ile cukru ma ten jogurt. Spokojnie teraz cukrzyce ciążowa ma chyba co 3 ciężarna. Ja sie w całe nie zdziwie jak mi wyjdzie
wiem, że jogurt ma cukier... trochę to potrwa zanim przetestuję wszystkie produkty.. może to jogurt a może to chleb żytni... w piekarni nie potrafili powiedziec jak skład...Fasolka77
-
nick nieaktualnyLaski, cukrzyca to nie wyrok. To tylko małe utrudnienie, ale kontrolowana nie ma prawa nic narobić. Może być nawet sprzymierzeńcem, bo nie ładuje się w siebie tyle syfu.
Ja sama płakałam jak się dowiedziałam, przez swoją własną niewiedzę. Bałam się o dziecko. A teraz się śmieję z tego
Najważniejsze to przyjąć to na klatę i się pilnować. I nic więcej
Ja dzisiaj zainwestowałam w swoją kobiecość, kupiłam sobie dwa swetry i sukienkę ciążową. A co nadzwyczajnego - zrobiłam sobie w końcu hybrydy, szybciutko mi zeszło, bo tylko maźnęłam jeden kolor, bez wzorków.
Nadal mam obawy, czy aby na pewno to nie zaszkodzi Ignacemu, ale czuję się o niebo leiej. Ja mam swoje od zawsze bardzo mocne paznokcie, noszę długie. I teraz jak były niepomalowane to miałam minus sto do poczucia atrakcyjności.malutka_mycha, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:na czczo badałam cukier pod koniec sierpnia i miałam 90
krzywą robiłam pod koniec września i miałam na czczo 93 po 1h 128 a po 2h 99
w zeszłym tygodniu glukoza na czczo 94 i dziś poszłam do diabetologa... i wyrok
o 19 zjadłam kolację.. kromkę żytniego chleba z szynką drobiową i pomidorem+ jogurt skyr mango i cukier po 1h 138
Ale co Ty chcesz od tego cukru? Ja mam nakaz trzymać się górnej granicy i 138 mam często. Staram się trzymać między 125 a 135. Ponoć tak jest najlepiej -
nick nieaktualny
-
Melpo my jak zwykle tego samego dnia mamy usg referencyjne, to kiedy robimy usg 3 trymestru?
Dziewczyny pięknie wyglądacie wszystkie i wasze brzuszki też.
Karolinka TSH masz super, tak btw ja też jestem Karolina.
U nas na połówkowym wszystko super. Filip ma 360g, pięknie zmieniał pozycje i wspólpracował z Panią dr. Na zdjęciu widać jak oblizuje paluszki bo mama mu obiecała dobrą pizzę po badaniu
. Ale powiem Wam szczerze, że jak siedziałam w poczekalni to powstrzymywałam się od płaczu z nerwów, jeszcze było opóźnienie, a później kamień z serca. Przedstawiam wam Naszego Synka
.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40617dc1af61.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36745d80ac3e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed3b0dabed2b.jpg
Kasiulka90, Paula 90, martusiawp, czekoladowa201, B_002, Karollinax26, malutka_mycha, Melpo, DorotaAnna, Daffi, estrella, AniaKJ, Misiabella, Sansivieria, espoir, Mama36, Kiwona, Fasolka77, Szonka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień