Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ja jem czosnek na kanapce pod szyneczka w dużych ilościach i na prawde go nie czuc. Moze zrób jej kanapeczki na wypasie a czosnku posiekanego na samym dole nie wyczuje.
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:dziewczyny macie jakis typ na nocna koszule do karmienia? Maz mi chce kupic pod choinke i za bardzo nie wiem co wybrac...wogole w tych tabelkach rozmiarowych to bym musiala XXXl wybrac......mam 114 w biuscie a po porodzie urosnie jeszcze
-
nick nieaktualnyDziewczyny w ramach relaksu oglądam sobie porodu, mówiłam juz ze ja lubię dla mnie to takie piękne, ale dzisiaj naszła mnie myśl kurde jak to możliwe ze dziecko tam sie zmieści?? No jak... czasem mimo podniecenia na maxa dokładnie czuje męża
No mimo, ze nic mężowi zarzucić nie mogę to jednak z rozmiarami dziecka nie moze konkurować. I jakieś nie pojęte sie to dla mnie zrobiło... chyba powinnam oglądać świąteczne filmy, bo moja głowa robi sie dziwna :p
Wiewióreczka, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Też tak sikam
jakby bez ciśnienia. W ogóle czytałam że prawidłowo nie powinno się wyciskacz moczu, im wolniej leci tym lepiej. Tylko siadamy, rozluźniamy się i heja
Widzę że śliczne kwietniowe mamusie tutaj sąjak z wózkami będziecie latać to od facetów się nie opedzicie
Ja całkiem przez przypadek odkryłam że jednak za bardzo się przemeczalam. Od kilkunastu dni jak brzuch był trochę większy to wieczorami czułam ciągnięcia, miałam problem żeby bezproblemowo się przewrócić. Myślałam że tak musi być ze względu na powiększający się obwód. A tu dwa dni większego odpoczynku i wieczorami nie mam już żadnych dolegliwości. Muszę się postarać więcej siedzieć i leżeć.
W poniedziałek mam wizytę, już się doczekać nie mogę
Byłam dzisiaj na badaniach, przy okazji spytałam o glukoze z obciążeniem bo będę za miesiąc robić. Babeczka mówi że ona wszystko ma, mogę ewentualnie pół cytryny przynieść. I mam dylemat czy ryzykować że wynik wyjdzie zaklamany. Nie mam pojęcia jak zareaguje na tyle słodkiego razem.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Daffi dlatego mówię o tym czosnku w tabletkach- są nawet takie w otoczkach tych żelowych i w ogóle nie czuć smaku. Możesz jej mówić ze to witaminy żeby więcej nie musiała być w szpitalu
Ja ostatnio oglądałam koszule na tomi.pl to jest taki sklep internetowy który ma sklep stacjonarny w Warszawie i jutro się właśnie tam wybieramjeszcze na italian fashion oglądałam. Cenowo nie tak złe a ładne, bo nie oszukujmy się ja chce żeby to było wygodne i praktyczne ale nie chce wyglądać jak swoją babcia- chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko z tym samym mężczyzna xd
malutka_mycha, Kiwona, Fasolka77, Karmelllka90, Kasiulka90, estrella, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Hej ho!
DorotaAnna, rzeczywiście chyba jesteśmy troszkę podobne, pewnie przez te okularyŚliczna figura! Ja to jestem bardziej słonik
Daffi, daj znać jak po lekarzu. Dobrze, że już wychodzicie. Nie zazdroszczę owsików, wiem co to znaczy... Ale grunt, że jest diagnoza i możecie działać.
No i już zapomniałam, co miałam i do której pisaćMój mózg działa wolniej w ciąży, mam wrażenie. Poza tym wszystko leci mi z rąk, taka niezdarna się zrobiłam. Macie tak?
Trudna noc za mną, bo zasnęłam ok. 22 (mąż czytał do brzuszka książkę i mnie ululał) a obudziłam się już przed północą. Nie było u nas prądu w całej okolicy, ciemności egipskie. Siku chodziłam z latarką. A ten brzuch nie daje mi spokoju, do tego biodra od leżenia na boku. No ale jakoś zasnęłam a potem ok. 8 śniadanie i znów zasnęłam i obudziłam się w południe! Ale za to z bólem głowy
I mega głodna. Więc jestem po 2 śniadaniu i lecę sobie pod prysznic, zacznę tu ogarniać a potem po syna do szkoły i do wieczora na mieście będę.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny w ramach relaksu oglądam sobie porodu, mówiłam juz ze ja lubię dla mnie to takie piękne, ale dzisiaj naszła mnie myśl kurde jak to możliwe ze dziecko tam sie zmieści?? No jak... czasem mimo podniecenia na maxa dokładnie czuje męża
No mimo, ze nic mężowi zarzucić nie mogę to jednak z rozmiarami dziecka nie moze konkurować. I jakieś nie pojęte sie to dla mnie zrobiło... chyba powinnam oglądać świąteczne filmy, bo moja głowa robi sie dziwna :p
Lolka30, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:No super wyglądasz! Tez figurka nie naganna, ale szczerze w pierwszej chwili myślałam ze Kwinoa dodała zdjęcie jesteście podobne do siebie
Dziękuje kochana
To prawda same laskiii! Jak wyjdziemy na wiosnę to dopiero będziemartusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny w ramach relaksu oglądam sobie porodu, mówiłam juz ze ja lubię dla mnie to takie piękne, ale dzisiaj naszła mnie myśl kurde jak to możliwe ze dziecko tam sie zmieści?? No jak... czasem mimo podniecenia na maxa dokładnie czuje męża
Ja porodow nie ogladam bo zawsze w finale placzenie wiem dlaczego, baby nie znam, dziecka nie znam a placze jak bobr
2 cesarki za mna i nigdy nie rodzilam nautralnie i balabym sie bardzo, nie dalabym rady...troche mnie zaboli a juz mysle ze umieram a co dopiero taki bol wytrzymac.......... zakladali mi cewnik a wylam jakby mnie na zywca kroili..... a co dopiero takie naciecie nozyczkami przy porodzie ...jak kolezanki opowiadaja ze tego wogole nie czuly, to mi sie wierzyc nie chce, przetnij skore nozyczkami czy nie poczujesz
-
DorotaAnna wrote:Stresant moja mama też ma różne jazdy myśle zreszta, że jak każdy nie ma ludzi idealnych. A im starszy człowiek tym dziwniejszy się robi. Jak dla Ciebie te 5-6 zł to nie różnica to może po prostu trzeba było jednych uchem wpuścić drugim wypuścić a kupić w tym bliższym sklepie po prostu nie mówiąc jej o tym? Ja bym po prostu tak zrobiła
ale ja jestem taka ze naprawdę dużo rzeczy puszczam mimo uszu bo uważam, że nie warto się czasem denerwować o błahe sprawy. Wole czasem mamie przytaknąć zrobić swoje i mieć święty spokój
A co do tego serduszka nasz lekarz mówił (ale to pewnie tez zależy od rodzaju wady) że wszystko jest dobrze i tak powinno zostać, ale wady serca uwidaczniają się często w pierwszych kilku latach życia dziecka. Ale wiadomo to zależy od wady bo dużo wad operuje się jeszcze w brzuchu mamy. I to echo u nas tez wszystko dokładnie po kilka razy sprawdzał pokazywał przybliżał. Bardzo zadowolona jestem z tego badania
to są ludzie, którzy pamiętają komunę (ja w sumie tez pamiętam) i moja mama też lubi robić zapasy w sklepie na drugim końcu miasta bo masło 10 gr tańsze.... tata posłusznie z nia jedzie bo co będzie dyskutował... do mnie czasem dzwoni, że reklamują, że np cukier tani tu i tu... ja jej kupuje przy okazji w normalnej cenie bo nie mam w zwyczaju się tłuc z tłumem na promocjach, jej mówię, że kupiłam taniej i wszyscy są zadowoleni
Fasolka77
-
Kiwona to chyba faktycznie przez okulary, ale Ty bardzo młodziutko wyglądasz ! A teraz to już wszystkie powoli zaczynamy wyglądać hak słoniki
Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Do tego typu chorób chyba niektórzy mają predyspozycje. Jedni owsiki, inni wszy albo swierzb. My z mama i siostra pracujemy z trudnymi dzieciakami, z biednych domów. I właśnie moja mama przynosiła swierzb ale nikogo nie zaraziła a moja siostra z burza włosów wszy
A owsiki u dzieci to paskudnie tepic bo dziecko czasami zapomni o higienie, albo przy zabawie z innym się nabawi. I ciężko temu zapobiec. -
stresant wrote:aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie
jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikanai nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra
ja mam raz wolno a czasem leci jak niagara.. myślę, że to jest spowodowane uciskiem na narządzi... czasem jest blokada a czasem nieFasolka77
-
Fasolka jak ktoś ma czas żeby szukać takich promocji i jeszcze jeździć po kilku sklepach to spoko, ale trudno żebyś Ty w ciąży miała po mieście latać i na ludzi się denerwować.
Dzisiaj byłam w sklepie, karpie już sprzedają. Jedna babka chciała z taśmy ściągnąć torbę z żywym i źle złapała. Reklamówka w ręce a karp na taśmie. Masakra, płakać mi się chciało. -
Fasolka77 wrote:to są ludzie, którzy pamiętają komunę (ja w sumie tez pamiętam
) i moja mama też lubi robić zapasy w sklepie na drugim końcu miasta bo masło 10 gr tańsze.... tata posłusznie z nia jedzie bo co będzie dyskutował... do mnie czasem dzwoni, że reklamują, że np cukier tani tu i tu... ja jej kupuje przy okazji w normalnej cenie bo nie mam w zwyczaju się tłuc z tłumem na promocjach, jej mówię, że kupiłam taniej i wszyscy są zadowoleni
....a gdybys widziala ile rzeczy ma w domu ...na co mi 25 recznikow? albo 8 kompletow poscieli...wazoniki na 5 razy poklejone, bo sie rozbily, ale po co wyrzucic.........no dajze spokoj ...jak sie kiedys pominie to jedynie podpalic, bo domu nawet nikt nie bedzie chcial kupic z taka iloscia dziadostwa albo jeszcze bede musiala doplacic do interesu....
Mam nadzieje ze ja taka na starosc nie bedeFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Tak trzeba wszystko dosłownie gotować. Lubia wracac nawet do 2-3lat wracac moga. Podobno kapusta kiszona skutecznie je zniecheca ale jula nie zje. A ten czosnek nie wiem czy bym przemycila. Ale sos czosnkowy jak zrobie swoj własny to uwielbia.
Lekarz kazal cala rodzine odrobaczyc, babcie itp.. Ale ja w ciazy czytalam ze nie moge tego.. A lekarz twierdzi ze moge. Musze zapytac mojego ginekologa mam 18tego.
współczuję ale lepsze owsiki niż coś poważnego w brzuszku!Fasolka77