X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja jem czosnek na kanapce pod szyneczka w dużych ilościach i na prawde go nie czuc. Moze zrób jej kanapeczki na wypasie a czosnku posiekanego na samym dole nie wyczuje.
    Ona wyczuje wszystko. Nic sie nie da przemycic. To trudny przypadek.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ona wyczuje wszystko. Nic sie nie da przemycic. To trudny przypadek.

Ja mam takie 2 przypadki w domu i wierze ze sie nie da.....pozostaje farmakologicznie...ale najwazniejsze ze diagnoza postawiona

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakis typ na nocna koszule do karmienia? Maz mi chce kupic pod choinke i za bardzo nie wiem co wybrac...wogole w tych tabelkach rozmiarowych to bym musiala XXXl wybrac......mam 114 w biuscie a po porodzie urosnie jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granatovo.pl ma ładne ale moim zdaniem troszkę z cenami przesadzaja.
    Mamaginekolog ma przystępne ceny ale te koszule sa takie strojne. Nie wygladaja na wygodne mimo tylu pochlebnych opinii

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny macie jakis typ na nocna koszule do karmienia? Maz mi chce kupic pod choinke i za bardzo nie wiem co wybrac...wogole w tych tabelkach rozmiarowych to bym musiala XXXl wybrac......mam 114 w biuscie a po porodzie urosnie jeszcze
    Ja właśnie też ogladam.Moce mamy też fajne.Mamginekolog ma wlasnie duże rozmiary i duże w biuscie .Ale też jakoś nie jestem przekonana.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ramach relaksu oglądam sobie porodu, mówiłam juz ze ja lubię dla mnie to takie piękne, ale dzisiaj naszła mnie myśl kurde jak to możliwe ze dziecko tam sie zmieści?? No jak... czasem mimo podniecenia na maxa dokładnie czuje męża ;) No mimo, ze nic mężowi zarzucić nie mogę to jednak z rozmiarami dziecka nie moze konkurować. I jakieś nie pojęte sie to dla mnie zrobiło... chyba powinnam oglądać świąteczne filmy, bo moja głowa robi sie dziwna :p

Wiewióreczka, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie po chlebie IG z herta miałam cukier 165 :-D

sprawdzałaś po zjedzeniu samego chleba czy kanapki z dodatkiem? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sikam :) jakby bez ciśnienia. W ogóle czytałam że prawidłowo nie powinno się wyciskacz moczu, im wolniej leci tym lepiej. Tylko siadamy, rozluźniamy się i heja :)

Widzę że śliczne kwietniowe mamusie tutaj są :) jak z wózkami będziecie latać to od facetów się nie opedzicie :D

Ja całkiem przez przypadek odkryłam że jednak za bardzo się przemeczalam. Od kilkunastu dni jak brzuch był trochę większy to wieczorami czułam ciągnięcia, miałam problem żeby bezproblemowo się przewrócić. Myślałam że tak musi być ze względu na powiększający się obwód. A tu dwa dni większego odpoczynku i wieczorami nie mam już żadnych dolegliwości. Muszę się postarać więcej siedzieć i leżeć.
    W poniedziałek mam wizytę, już się doczekać nie mogę :)

Byłam dzisiaj na badaniach, przy okazji spytałam o glukoze z obciążeniem bo będę za miesiąc robić. Babeczka mówi że ona wszystko ma, mogę ewentualnie pół cytryny przynieść. I mam dylemat czy ryzykować że wynik wyjdzie zaklamany. Nie mam pojęcia jak zareaguje na tyle słodkiego razem.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dlatego mówię o tym czosnku w tabletkach- są nawet takie w otoczkach tych żelowych i w ogóle nie czuć smaku. Możesz jej mówić ze to witaminy żeby więcej nie musiała być w szpitalu :)

Ja ostatnio oglądałam koszule na tomi.pl to jest taki sklep internetowy który ma sklep stacjonarny w Warszawie i jutro się właśnie tam wybieram :) jeszcze na italian fashion oglądałam. Cenowo nie tak złe a ładne, bo nie oszukujmy się ja chce żeby to było wygodne i praktyczne ale nie chce wyglądać jak swoją babcia- chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko z tym samym mężczyzna xd

malutka_mycha, Kiwona, Fasolka77, Karmelllka90, Kasiulka90, estrella, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! :D
    DorotaAnna, rzeczywiście chyba jesteśmy troszkę podobne, pewnie przez te okulary :D Śliczna figura! Ja to jestem bardziej słonik :P
    Daffi, daj znać jak po lekarzu. Dobrze, że już wychodzicie. Nie zazdroszczę owsików, wiem co to znaczy... Ale grunt, że jest diagnoza i możecie działać.
    No i już zapomniałam, co miałam i do której pisać :/ Mój mózg działa wolniej w ciąży, mam wrażenie. Poza tym wszystko leci mi z rąk, taka niezdarna się zrobiłam. Macie tak?

Trudna noc za mną, bo zasnęłam ok. 22 (mąż czytał do brzuszka książkę i mnie ululał :P ) a obudziłam się już przed północą. Nie było u nas prądu w całej okolicy, ciemności egipskie. Siku chodziłam z latarką. A ten brzuch nie daje mi spokoju, do tego biodra od leżenia na boku. No ale jakoś zasnęłam a potem ok. 8 śniadanie i znów zasnęłam i obudziłam się w południe! Ale za to z bólem głowy :/ I mega głodna. Więc jestem po 2 śniadaniu i lecę sobie pod prysznic, zacznę tu ogarniać a potem po syna do szkoły i do wieczora na mieście będę.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny w ramach relaksu oglądam sobie porodu, mówiłam juz ze ja lubię dla mnie to takie piękne, ale dzisiaj naszła mnie myśl kurde jak to możliwe ze dziecko tam sie zmieści?? No jak... czasem mimo podniecenia na maxa dokładnie czuje męża ;) No mimo, ze nic mężowi zarzucić nie mogę to jednak z rozmiarami dziecka nie moze konkurować. I jakieś nie pojęte sie to dla mnie zrobiło... chyba powinnam oglądać świąteczne filmy, bo moja głowa robi sie dziwna :p
    Haha, hardcore. Ja się nie zdecyduje na takie filmy. Marzę, żeby pomiędzy pierwszymi skurczami a finiszem stracić przytomność lub zasnąć, byleby tylko jak najszybciej się to skończyło :)

Lolka30, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No super wyglądasz! Tez figurka nie naganna, ale szczerze w pierwszej chwili myślałam ze Kwinoa dodała zdjęcie jesteście podobne do siebie :)

Dziękuje kochana :)

To prawda same laskiii! Jak wyjdziemy na wiosnę to dopiero będzie :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Ja porodow nie ogladam bo zawsze w finale placze :) nie wiem dlaczego, baby nie znam, dziecka nie znam a placze jak bobr :) 2 cesarki za mna i nigdy nie rodzilam nautralnie i balabym sie bardzo, nie dalabym rady...troche mnie zaboli a juz mysle ze umieram a co dopiero taki bol wytrzymac.......... zakladali mi cewnik a wylam jakby mnie na zywca kroili..... a co dopiero takie naciecie nozyczkami przy porodzie ...jak kolezanki opowiadaja ze tego wogole nie czuly, to mi sie wierzyc nie chce, przetnij skore nozyczkami czy nie poczujesz :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Stresant moja mama też ma różne jazdy myśle zreszta, że jak każdy nie ma ludzi idealnych. A im starszy człowiek tym dziwniejszy się robi. Jak dla Ciebie te 5-6 zł to nie różnica to może po prostu trzeba było jednych uchem wpuścić drugim wypuścić a kupić w tym bliższym sklepie po prostu nie mówiąc jej o tym? Ja bym po prostu tak zrobiła :D ale ja jestem taka ze naprawdę dużo rzeczy puszczam mimo uszu bo uważam, że nie warto się czasem denerwować o błahe sprawy. Wole czasem mamie przytaknąć zrobić swoje i mieć święty spokój :)

A co do tego serduszka nasz lekarz mówił (ale to pewnie tez zależy od rodzaju wady) że wszystko jest dobrze i tak powinno zostać, ale wady serca uwidaczniają się często w pierwszych kilku latach życia dziecka. Ale wiadomo to zależy od wady bo dużo wad operuje się jeszcze w brzuchu mamy. I to echo u nas tez wszystko dokładnie po kilka razy sprawdzał pokazywał przybliżał. Bardzo zadowolona jestem z tego badania

to są ludzie, którzy pamiętają komunę (ja w sumie tez pamiętam :)) i moja mama też lubi robić zapasy w sklepie na drugim końcu miasta bo masło 10 gr tańsze.... tata posłusznie z nia jedzie bo co będzie dyskutował... do mnie czasem dzwoni, że reklamują, że np cukier tani tu i tu... ja jej kupuje przy okazji w normalnej cenie bo nie mam w zwyczaju się tłuc z tłumem na promocjach, jej mówię, że kupiłam taniej i wszyscy są zadowoleni :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to chyba faktycznie przez okulary, ale Ty bardzo młodziutko wyglądasz ! A teraz to już wszystkie powoli zaczynamy wyglądać hak słoniki :D

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego typu chorób chyba niektórzy mają predyspozycje. Jedni owsiki, inni wszy albo swierzb. My z mama i siostra pracujemy z trudnymi dzieciakami, z biednych domów. I właśnie moja mama przynosiła swierzb ale nikogo nie zaraziła a moja siostra z burza włosów wszy :D
    A owsiki u dzieci to paskudnie tepic bo dziecko czasami zapomni o higienie, albo przy zabawie z innym się nabawi. I ciężko temu zapobiec.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie :)

jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikana :) i nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra :)

ja mam raz wolno a czasem leci jak niagara.. myślę, że to jest spowodowane uciskiem na narządzi... czasem jest blokada a czasem nie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak ktoś ma czas żeby szukać takich promocji i jeszcze jeździć po kilku sklepach to spoko, ale trudno żebyś Ty w ciąży miała po mieście latać i na ludzi się denerwować.

Dzisiaj byłam w sklepie, karpie już sprzedają. Jedna babka chciała z taśmy ściągnąć torbę z żywym i źle złapała. Reklamówka w ręce a karp na taśmie. Masakra, płakać mi się chciało.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to są ludzie, którzy pamiętają komunę (ja w sumie tez pamiętam :)) i moja mama też lubi robić zapasy w sklepie na drugim końcu miasta bo masło 10 gr tańsze.... tata posłusznie z nia jedzie bo co będzie dyskutował... do mnie czasem dzwoni, że reklamują, że np cukier tani tu i tu... ja jej kupuje przy okazji w normalnej cenie bo nie mam w zwyczaju się tłuc z tłumem na promocjach, jej mówię, że kupiłam taniej i wszyscy są zadowoleni :)

....a gdybys widziala ile rzeczy ma w domu ...na co mi 25 recznikow? albo 8 kompletow poscieli...wazoniki na 5 razy poklejone, bo sie rozbily, ale po co wyrzucic.........no dajze spokoj ...jak sie kiedys pominie to jedynie podpalic, bo domu nawet nikt nie bedzie chcial kupic z taka iloscia dziadostwa albo jeszcze bede musiala doplacic do interesu....

Mam nadzieje ze ja taka na starosc nie bede :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak trzeba wszystko dosłownie gotować. Lubia wracac nawet do 2-3lat wracac moga. Podobno kapusta kiszona skutecznie je zniecheca ale jula nie zje. A ten czosnek nie wiem czy bym przemycila. Ale sos czosnkowy jak zrobie swoj własny to uwielbia.
    Lekarz kazal cala rodzine odrobaczyc, babcie itp.. Ale ja w ciazy czytalam ze nie moge tego.. A lekarz twierdzi ze moge. Musze zapytac mojego ginekologa mam 18tego.

współczuję ale lepsze owsiki niż coś poważnego w brzuszku!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ