Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie
jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikanai nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra
Przy okazji mojej eColi w moczu, naczytałam się mądrych rzeczy i idealna pozycja do sikania w ciąży to usiąść na kibelku wyprostowanym, kąt 90 stopni między brzuchem a udami. -
nick nieaktualnystresant wrote:aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie
jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikanai nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra
Ja tez ja też! Kurde mam to samo a nie wiedziałam jak to opisać. Mi się wydaje że jakoś tam jakiś przewód musiał się przycisnąć przez macicę. -
DorotaAnna wrote:Stresant moja mama też ma różne jazdy myśle zreszta, że jak każdy nie ma ludzi idealnych. A im starszy człowiek tym dziwniejszy się robi. Jak dla Ciebie te 5-6 zł to nie różnica to może po prostu trzeba było jednych uchem wpuścić drugim wypuścić a kupić w tym bliższym sklepie po prostu nie mówiąc jej o tym? Ja bym po prostu tak zrobiła
ale ja jestem taka ze naprawdę dużo rzeczy puszczam mimo uszu bo uważam, że nie warto się czasem denerwować o błahe sprawy. Wole czasem mamie przytaknąć zrobić swoje i mieć święty spokój
A co do tego serduszka nasz lekarz mówił (ale to pewnie tez zależy od rodzaju wady) że wszystko jest dobrze i tak powinno zostać, ale wady serca uwidaczniają się często w pierwszych kilku latach życia dziecka. Ale wiadomo to zależy od wady bo dużo wad operuje się jeszcze w brzuchu mamy. I to echo u nas tez wszystko dokładnie po kilka razy sprawdzał pokazywał przybliżał. Bardzo zadowolona jestem z tego badania
tez tak chcialam na poczatku zrobic, ze kupic i nie powiedziec ...ale kurcze rachunek chciala, bo to do kolezanki no i by sie wydalo....a powiem Wam ze jak nie potrafie klamacpo mnie to zaraz widac zaczynam platac i gubic sie w zeznaniach do tego cala czerwona sie robie itp.
Co do serduszka to oczywisicie ze moze wyjsc problem pozniej....ale tak jak wiele innych rozwojowych problemow (patrz na sprawe dla reportera, 6 lat dziecko zdrowe nagle stop wada genetyczna zaczyna sie cofac w rozwoju albo przestaje chodzic....itp.....)
Fajnie ze u wszystko dobrze i cieszmy sie z tego nie martwiac na zapasDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna super wiadomości! Masz łożysko na przedniej ścianie? Pytam ze względu na obraz 3D u nas doszedł tłuszczyk z brzucha i sie rozmazywało bardzo
Paula90 bo trzeba sprawdzać z rożnych piekarni, każda ma inny skład inna recepturę a przede wszystkim każdy organizm inaczej reaguje. Ale jak juz znalazłaś taki idealny to nie ma co kombinować.
Stressant mama to ty sie w ogóle nie przejmuj. A przy takich papciach na szyjkę myśle ze dopóki nie sprawdzisz tego u ginekologa to ja bym ograniczyła długie wyprawy. Twoja mama mieszka w PL?
Mama36 gdzie ty masz te dodatkowe kg??
Kasionek serio ? Piszesz mi o jakiejś nadwadze odchudzaniu a tu same laski!
Ja na pewno nie wstawię swojego zdjęcia bo przed ciąża juz wyglądałam źle a teraz to juz w ogóle. Nie dość ze gruba to jeszcze sie zrobiłam brzydkahaha. Nie bede sie użalać. Obiecuje to teraz w tym miejscu po połogu ruszam dupe i wracam do swoich 58-60 kg
Ps. Czyli juz w tej chwili mam 30 kg do zrzucenia ... wooow, kiedyś zrzuciłam 25 kg wiec dam radę i 50Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:07
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Stressant mama to ty sie w ogóle nie przejmuj. A przy takich papciach na szyjkę myśle ze dopóki nie sprawdzisz tego u ginekologa to ja bym ograniczyła długie wyprawy. Twoja mama mieszka w PL?[/QUOTE]
Tak zostala w PL, cale szczescie, ale jak wiac i tak potrafi dokuczyc......
wogole dziewczyny dzieki za mile slowa pocieszenia, na Was to zawsze mozna liczycKarmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelka jak przed ciaza mialam 65 kilo, wiec tez nie malo....ale jakos gruba sie nie czulam.....oswoilam sie juz z mysla ze nie moge wygladac jak 15 lat temu.....i podoba mi sie swoje cialo
w pewnym wieku kobiety musza byc grubsze, bo poprostu lepiej wygladaja
nie ma zmarszczek
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Karmelka jak przed ciaza mialam 65 kilo, wiec tez nie malo....ale jakos gruba sie nie czulam.....oswoilam sie juz z mysla ze nie moge wygladac jak 15 lat temu.....i podoba mi sie swoje cialo
nie ma zmarszczek
I tego się trzymamy
Ja już przy 160cm mam 77kg.
Toczy się kulka -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Julka ma znowu owsice na calego. Przy owsikach bolal ja brzuch. Lekarz mowi ze możliwe ze ta biegunka czwartkowa to byl wirus i te owsiki stąd zdwojony bol.
Aktualnie czekamy juz na wypis.
Biedna, to teraz już wiecie co się zieje a to już coś. Leki pomogą, ale te cholery lubią wracać.
Dużo zdrówka -
Paula 90 wrote:Biedna, to teraz już wiecie co się zieje a to już coś. Leki pomogą, ale te cholery lubią wracać.
Dużo zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:18
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Karmelka jak przed ciaza mialam 65 kilo, wiec tez nie malo....ale jakos gruba sie nie czulam.....oswoilam sie juz z mysla ze nie moge wygladac jak 15 lat temu.....i podoba mi sie swoje cialo
nie ma zmarszczek
śniadanie jedna przerwa wracasz do domu 21:30 jesz kąpiel spać, wyszła IO schudłam na diecie 7 kg w 1,5 miesiąca ciąża biochemiczna wiec wir pracy i od nowa... zaszłam w ciąże wchodzę na wage 85 kg. 21 tygodni ciazy 90 kg. Wiesz 5 kg mojego szczęścia to nie jest dużo ale przy wadze początkowej jednak jest.
I ja wiem ze moze jakas dieta pomoże ale nie chce jeść sałaty bo właśnie boje sie ze zaczną sie cyrki jak u Pauli z ketonami a na razie cukier był dobry wszystko w normie. Ale jutro krzywa, musi sie udaćdam radę i wtedy z wynikami idę do mojej gin a pózniej tak siak diabetolog lub dietetyk
-
Oja cie... a owsiki to jest to że wszyscy w domku będziecie brać leki i będziesz musiała wygotować pościel ręczniki itp? Nie wiem czy dobrze kojarzę. U mojej koleżanki był ciągły powrót owsików i zaczęła dawać dzieciakom codziennie czosnek w tabletkach i przestały wracać👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
To jak się zapoznajemy
przepraszam za kartony za mną ale przywiozłam trochę ciuszków od kuzynki i muszę je przejrzeć
zdjęcie z dzisiaj w również mojej ukochanej bluzce z h&m
Karmelllka90, Daffi, Lolka30, Kiwona, Mama36, malutka_mycha, Kasiulka90, Karollinax26, NiespełnionaMama, Fasolka77, Paula 90, B_002, Misiabella, Wiewióreczka, estrella, espoir, india, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Oja cie... a owsiki to jest to że wszyscy w domku będziecie brać leki i będziesz musiała wygotować pościel ręczniki itp? Nie wiem czy dobrze kojarzę. U mojej koleżanki był ciągły powrót owsików i zaczęła dawać dzieciakom codziennie czosnek w tabletkach i przestały wracać
Lekarz kazal cala rodzine odrobaczyc, babcie itp.. Ale ja w ciazy czytalam ze nie moge tego.. A lekarz twierdzi ze moge. Musze zapytac mojego ginekologa mam 18tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:39
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:
Kiwona, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Tak trzeba wszystko dosłownie gotować. Lubia wracac nawet do 2-3lat wracac moga. Podobno kapusta kiszona skutecznie je zniecheca ale jula nie zje. A ten czosnek nie wiem czy bym przemycila. Ale sos czosnkowy jak zrobie swoj własny to uwielbia.