X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie :)

jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikana :) i nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra :)
    Miałam tak. A w jakiej pozycji sikasz? Nie powinno się pochylać - wtedy pęcherz jest uciśnięty i nie wysikujemy się do końca, co sprzyja bakteriom w pęcherzu.
    Przy okazji mojej eColi w moczu, naczytałam się mądrych rzeczy i idealna pozycja do sikania w ciąży to usiąść na kibelku wyprostowanym, kąt 90 stopni między brzuchem a udami.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie :)

jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikana :) i nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra :)

Ja tez ja też! Kurde mam to samo a nie wiedziałam jak to opisać. Mi się wydaje że jakoś tam jakiś przewód musiał się przycisnąć przez macicę.

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Stresant moja mama też ma różne jazdy myśle zreszta, że jak każdy nie ma ludzi idealnych. A im starszy człowiek tym dziwniejszy się robi. Jak dla Ciebie te 5-6 zł to nie różnica to może po prostu trzeba było jednych uchem wpuścić drugim wypuścić a kupić w tym bliższym sklepie po prostu nie mówiąc jej o tym? Ja bym po prostu tak zrobiła :D ale ja jestem taka ze naprawdę dużo rzeczy puszczam mimo uszu bo uważam, że nie warto się czasem denerwować o błahe sprawy. Wole czasem mamie przytaknąć zrobić swoje i mieć święty spokój :)

A co do tego serduszka nasz lekarz mówił (ale to pewnie tez zależy od rodzaju wady) że wszystko jest dobrze i tak powinno zostać, ale wady serca uwidaczniają się często w pierwszych kilku latach życia dziecka. Ale wiadomo to zależy od wady bo dużo wad operuje się jeszcze w brzuchu mamy. I to echo u nas tez wszystko dokładnie po kilka razy sprawdzał pokazywał przybliżał. Bardzo zadowolona jestem z tego badania

tez tak chcialam na poczatku zrobic, ze kupic i nie powiedziec ...ale kurcze rachunek chciala, bo to do kolezanki no i by sie wydalo....a powiem Wam ze jak nie potrafie klamac :) po mnie to zaraz widac zaczynam platac i gubic sie w zeznaniach do tego cala czerwona sie robie itp. :)

Co do serduszka to oczywisicie ze moze wyjsc problem pozniej....ale tak jak wiele innych rozwojowych problemow (patrz na sprawe dla reportera, 6 lat dziecko zdrowe nagle stop wada genetyczna zaczyna sie cofac w rozwoju albo przestaje chodzic....itp.....)

Fajnie ze u wszystko dobrze i cieszmy sie z tego nie martwiac na zapas :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, super wyglądasz! I wcale nie jesteś gruba, co Ty gadasz dziewczyno :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna super wiadomości! Masz łożysko na przedniej ścianie? Pytam ze względu na obraz 3D u nas doszedł tłuszczyk z brzucha i sie rozmazywało bardzo :(

Paula90 bo trzeba sprawdzać z rożnych piekarni, każda ma inny skład inna recepturę a przede wszystkim każdy organizm inaczej reaguje. Ale jak juz znalazłaś taki idealny to nie ma co kombinować.

Stressant mama to ty sie w ogóle nie przejmuj. A przy takich papciach na szyjkę myśle ze dopóki nie sprawdzisz tego u ginekologa to ja bym ograniczyła długie wyprawy. Twoja mama mieszka w PL?

Mama36 gdzie ty masz te dodatkowe kg??
    Kasionek serio ? Piszesz mi o jakiejś nadwadze odchudzaniu a tu same laski!

Ja na pewno nie wstawię swojego zdjęcia bo przed ciąża juz wyglądałam źle a teraz to juz w ogóle. Nie dość ze gruba to jeszcze sie zrobiłam brzydka :/ haha. Nie bede sie użalać. Obiecuje to teraz w tym miejscu po połogu ruszam dupe i wracam do swoich 58-60 kg
    Ps. Czyli juz w tej chwili mam 30 kg do zrzucenia ... wooow, kiedyś zrzuciłam 25 kg wiec dam radę i 50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:07

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Stressant mama to ty sie w ogóle nie przejmuj. A przy takich papciach na szyjkę myśle ze dopóki nie sprawdzisz tego u ginekologa to ja bym ograniczyła długie wyprawy. Twoja mama mieszka w PL?[/QUOTE]

Tak zostala w PL, cale szczescie, ale jak wiac i tak potrafi dokuczyc......

wogole dziewczyny dzieki za mile slowa pocieszenia, na Was to zawsze mozna liczyc :)

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łożysko tylna ściana

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U nas łożysko tylna ściana

tak jak u nas :) do tego jeszcze w opisie "wysoko" :)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, ja też wolniej sikam ;D

Kasionek, piękna mamuśka z Ciebie! ^^

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak przed ciaza mialam 65 kilo, wiec tez nie malo....ale jakos gruba sie nie czulam.....oswoilam sie juz z mysla ze nie moge wygladac jak 15 lat temu.....i podoba mi sie swoje cialo :) w pewnym wieku kobiety musza byc grubsze, bo poprostu lepiej wygladaja :) nie ma zmarszczek :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ma znowu owsice na calego. Przy owsikach bolal ja brzuch. Lekarz mowi ze możliwe ze ta biegunka czwartkowa to byl wirus i te owsiki stąd zdwojony bol.
    Aktualnie czekamy juz na wypis.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka jak przed ciaza mialam 65 kilo, wiec tez nie malo....ale jakos gruba sie nie czulam.....oswoilam sie juz z mysla ze nie moge wygladac jak 15 lat temu.....i podoba mi sie swoje cialo :) w pewnym wieku kobiety musza byc grubsze, bo poprostu lepiej wygladaja :) nie ma zmarszczek :)

I tego się trzymamy :-D
    Ja już przy 160cm mam 77kg.
    Toczy się kulka :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Julka ma znowu owsice na calego. Przy owsikach bolal ja brzuch. Lekarz mowi ze możliwe ze ta biegunka czwartkowa to byl wirus i te owsiki stąd zdwojony bol.
    Aktualnie czekamy juz na wypis.

Biedna, to teraz już wiecie co się zieje a to już coś. Leki pomogą, ale te cholery lubią wracać.
    Dużo zdrówka :-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Biedna, to teraz już wiecie co się zieje a to już coś. Leki pomogą, ale te cholery lubią wracać.
    Dużo zdrówka :-)
    Wiemy. Mamy z nimi problemy od zeszlego roku przed wakacjami. I tak co 3-4mce wracaja. Bolal ja przy nich brzuch narzekala ale ten bol teraz duzo mocniejszy. Dzis od rana usmiechnieta szalona jak zawsze. Bardzo czekalam na ten widok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:18

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale u mnie wyglada to tak ze mój typ figury ( kacza pupa, efekt rotacji kręgosłupa inaczej wyglądam w ciazy z figury jak kim kardashian czyli groteskowo. Mój maz nie raz mowi ze jak słodki minotaur haha ) w sensie pupa bardzo wypięta z tylu i teraz brzuszek z przodu haha. Ale do 20 roku życia ważyłam Max 65 kg. Przytyłam po operacji tarczycy 20 kg i zaczęłam jeść zdrowo i regularnie schudłam do ślubu 58 kg i tak z 3 lata miałam wage 58-60 kg aż poszłam do pracy :/ śniadanie jedna przerwa wracasz do domu 21:30 jesz kąpiel spać, wyszła IO schudłam na diecie 7 kg w 1,5 miesiąca ciąża biochemiczna wiec wir pracy i od nowa... zaszłam w ciąże wchodzę na wage 85 kg. 21 tygodni ciazy 90 kg. Wiesz 5 kg mojego szczęścia to nie jest dużo ale przy wadze początkowej jednak jest.
    I ja wiem ze moze jakas dieta pomoże ale nie chce jeść sałaty bo właśnie boje sie ze zaczną sie cyrki jak u Pauli z ketonami a na razie cukier był dobry wszystko w normie. Ale jutro krzywa, musi sie udać :) dam radę i wtedy z wynikami idę do mojej gin a pózniej tak siak diabetolog lub dietetyk

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja cie... a owsiki to jest to że wszyscy w domku będziecie brać leki i będziesz musiała wygotować pościel ręczniki itp? Nie wiem czy dobrze kojarzę. U mojej koleżanki był ciągły powrót owsików i zaczęła dawać dzieciakom codziennie czosnek w tabletkach i przestały wracać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się zapoznajemy :) przepraszam za kartony za mną ale przywiozłam trochę ciuszków od kuzynki i muszę je przejrzeć :) zdjęcie z dzisiaj w również mojej ukochanej bluzce z h&m <3

15960872500d8851med.jpg

Karmelllka90, Daffi, Lolka30, Kiwona, Mama36, malutka_mycha, Kasiulka90, Karollinax26, NiespełnionaMama, Fasolka77, Paula 90, B_002, Misiabella, Wiewióreczka, estrella, espoir, india, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Oja cie... a owsiki to jest to że wszyscy w domku będziecie brać leki i będziesz musiała wygotować pościel ręczniki itp? Nie wiem czy dobrze kojarzę. U mojej koleżanki był ciągły powrót owsików i zaczęła dawać dzieciakom codziennie czosnek w tabletkach i przestały wracać
    Tak trzeba wszystko dosłownie gotować. Lubia wracac nawet do 2-3lat wracac moga. Podobno kapusta kiszona skutecznie je zniecheca ale jula nie zje. A ten czosnek nie wiem czy bym przemycila. Ale sos czosnkowy jak zrobie swoj własny to uwielbia.
    Lekarz kazal cala rodzine odrobaczyc, babcie itp.. Ale ja w ciazy czytalam ze nie moge tego.. A lekarz twierdzi ze moge. Musze zapytac mojego ginekologa mam 18tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:39

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To jak się zapoznajemy :) przepraszam za kartony za mną ale przywiozłam trochę ciuszków od kuzynki i muszę je przejrzeć :) zdjęcie z dzisiaj w również mojej ukochanej bluzce z h&m <3

15960872500d8851med.jpg
    No super wyglądasz! Tez figurka nie naganna, ale szczerze w pierwszej chwili myślałam ze Kwinoa dodała zdjęcie jesteście podobne do siebie :)

Kiwona, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak trzeba wszystko dosłownie gotować. Lubia wracac nawet do 2-3lat wracac moga. Podobno kapusta kiszona skutecznie je zniecheca ale jula nie zje. A ten czosnek nie wiem czy bym przemycila. Ale sos czosnkowy jak zrobie swoj własny to uwielbia.
    Ja jem czosnek na kanapce pod szyneczka w dużych ilościach i na prawde go nie czuc. Moze zrób jej kanapeczki na wypasie a czosnku posiekanego na samym dole nie wyczuje.

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ