X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka uwielbiam Cię! :D
    Trzymajcie kciuki, czekam już w kolejce. Okazuje się, że miałam na 11 a dałabym się pokroić, że na 11.15

powodzenia! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka tutaj masz link do artykułu na blogu mamaginekolog, w którym masz wszystkie wartości i super opisaną sytuacje z cukrzycą ciążową i dodatkowo masz dwie wersje jadłospisu ułożone przez dietetyka dla kobiet z Cukrzyca Ciążową na dwa tygodnie aż!

https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/
    Ten jadłospis jest fantastyczny. Ja często się nim wspomagam;-)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka cheb z buczka i Lidla ma podane składy w internecie mozesz odszukać i poprosic Panie w sklepie

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze otwieram rano internet a tam wiadomosc z Łomzy : kobieta urodzila martwe dziecko i zmarla po porodzie :( Boze taka tragedia........juz lepiej nie patrzec na wiadomosci i nic nie czytac.....

widze ze te bole brzucha to u wiekszosci z nas wystepuja, wiec zakladam ze to normalne....ja sie obudzilam taka szczesliwa ze nic nie boli parcia na szyjke nie ma :) poszwedalam sie po domu, posprzatalam i znow sie zaczelo :(

no nic leze i czekam az przejdzie.....

pogoda paskudna, halny wieje, wyobrazcie sobie ze w nocy byla burza...normalnie grzmialo jak w lecie.....co sie to na tym swiecie robi burze w grudniu.....

Mnie na taka pogode czeka wycieczka do miasta, obiecalam starszakom wyjscie do ksiegarni zeby jaka ksiazke na Mikoaja sobie wybrali a potem do Mc Donalda.....i Mikolajki z glowy :)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka też właśnie miałam pisać o tym jadłospisie Fasolce :).
    Ja chleb piekę sama od jakichś 2 lat chociaż zdarza się że mam ochotę na tosty albo zapiekanki to kupuję zwykle białe pieczywo wtedy bo mój chleb jest taki ciężki i mokry na bazie kaszy gryczanej i nie nadaje się do zapiekanek, przynajmniej mi nie smakuje w takiej wersji.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka uwielbiam Cię! :D
    Trzymajcie kciuki, czekam już w kolejce. Okazuje się, że miałam na 11 a dałabym się pokroić, że na 11.15
    Trzymamy baaaaardzo mocno! :* Pisz od razu po!

Paula, uśmiałam się, "miejsce, gdzie była kiedyś talia" :D Ja niestety też mam tylko wspomnienie o talii, mimo że była całkiem pokaźna. Mój mąż identycznie reaguje jak idę do fryzjera. "Po co idziesz, mam nadzieję, że tylko grzywkę skracasz" ;) Mam pozwolenie przyciąć czasem 1 cm ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula absolutnie nie scinaj!! Oszalałas włosy masz piękne! Ja scielam ze względu na wygodę teraz i w sumie żałuję.
    Ja sobie Ciebie wyobrażałam jako czarnowlosa w krótszych wlosach a poza tym gadałas coś o kg nadprogramowych a ty chudzinka jesteś!! :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych!

Wszystko super tylko kurde nie zapamiętałam długości szyjki z tego wszystkiego, spróbuje potem znaleźć na wyniku. Mały waży już 490 gram!

Ze względu na wadę serca mojego męża lekarz robił echo serduszka małego- na razie jest wszystko ok mamy jeszcze skontrolować w 30 tc.

ea4a340f819f9142med.jpg

Mama36, Wiewióreczka, Kasionek, Fasolka77, Natalia-tosia, Paula 90, espoir, Kasiulka90, Karmelllka90, B_002, estrella, Sansivieria, Lolka30, Kiwona, malutka_mycha, NiespełnionaMama, Misiabella, india, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8e1588677008f2cfmed.jpg
    U mnie niedługo 10 kg na plusie. Bluzka moja ukochana z h&m zaraz bedzie przyciasna.. Niby się rozciąga jeszcze mocno ale z tyłu się podwija.

Wiewióreczka, DorotaAnna, Fasolka77, Natalia-tosia, Paula 90, espoir, Kasiulka90, Karmelllka90, B_002, estrella, Lolka30, Kiwona, malutka_mycha, NiespełnionaMama, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie ścinaj :) ja ścięłam a miałam dłuższe jeszcze niż Twoje. I nadal nie mogę się zdecydować czy znowu zapuszczać czy lepiej mi w krótkich :D ale z krótkich już ciężko zapuścić :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dobre wieści mamy :) DorotaAnna, gratuluję :) I z szyjką widocznie jest wszystko OK, skoro nie zapamiętałaś :)

Mama360, ale fajny brzusinek! Bluzka jeszcze daję radę :D

Stresant, u mnie w szpitalu w zeszłym tygodniu dziewczyna przyszła rodzić, ale kazali jej czekać, bo nie było akcji porodowej w pełni i w nocy zmarło jej dziecko - prawdopodobnie udusiło się. I gdyby zrobić wcześniej cesarkę...no ale nie przewidzi się...straszne to :(

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze Wam sie troche wyzalic, nauczylam sie byc w zyciu asertywna i mowic NIE ale po kazdej odmowie strasznie przezywam i mam wyrzuty sumienia :( musze nad tym popracowac jeszcze

mama prosila mnie, ze jak pojade do miasta to zebym jej czeska ALPE kupila....obok domu w sklepie tez jest. ale o 3 zl (w przeliczeniu) drozsza.....wczoraj dzwonila i przypominala ze chce 2 alpy, bo do kolezanki..... i masc z konopi jeszcze i ze jak juz jade z dzieciakami (na tego Mikolaja) to zebym kupial w TYM wlasnie sklepie gdzie TANIEJ.....

mowie ze nie ma problemu, ze kupie, ale u nas w sklepie ( ta drozsza) nie bede specjalnie leciec przez pol miasta ( bo nie ma gdzie blizej zaparkowac) zeby zaoszczedzic 5 zl.....nie mowiac o beznynie ktora spale szukajac miejsca na zaprakowanie.......

kurcze normalnie obraza majestatu...... ze sobie sama kupi jak do nas przyjedzie na Świeta, ze ja wyrodna corka i do tego nieoszczedna, widac ze biedy nigdy nie zaznalam.....itp. gadka......normlanie mi rzucila sluchawka.....

Ja przez pol wieczoru mialam wyrzuty sumienia, ze mama 77 lat bedzie biegac po miescie w wigilie i alpe kupowac bo corka leniwa.......z dugiej strony chyba powinna troche zwrocic uwage na ciaze, aktualna pore roku smog i temperature na polu.....i bez sensu mnie nie wysylac jak 2 kroki od domu moge kupic to samo.......:(

problemow wiekszych w zyciu nie mam, bo dzieci zdrowe, z mezem juz 19 lat jestesmy i kochamy sie tak jak na poczatku, biedy nie ma, nic tylko sie cieszyc z zycia....a tu mama truje i potem jest mi smutno.....ostatnio pojechala z tym ze za duzo leze i sie nad soba rozczulam ze ona biegala do samego porodu......nie moge sie calkowicie odciac, bo ona nie ma nikogo oprocz mnie, ani meza ani dzieci ....no i ciagle mnie wyrzuty sumienia gnebia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mozesz jeszcze wypróbować chlebek z Piekarni Buczek nazywa sie IG, jest pyszny i ma niski indeks glikemiczny, u mnie podczas diety na IO świetnie sie sprawdził tez chlebek żytni na naturalnym zakwasie z Lidla tez pyszny zwłaszcza jak miękki mroziłam sobie go

U mnie po chlebie IG z herta miałam cukier 165 :-D

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    My już po połówkowych!

Wszystko super tylko kurde nie zapamiętałam długości szyjki z tego wszystkiego, spróbuje potem znaleźć na wyniku. Mały waży już 490 gram!

Ze względu na wadę serca mojego męża lekarz robił echo serduszka małego- na razie jest wszystko ok mamy jeszcze skontrolować w 30 tc.

ea4a340f819f9142med.jpg

gratulacje :) kawal chlopa 490g :) tez mialam robione echo serca, mam skontrolowac w 28 tygodniu jeszcze raz...lekarka mowila ze jakby cos bylo zle to juz teraz by bylo widac.....pokazywla mi jak krew ladnie przecieka i zastawki pracuja dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula absolutnie nie scinaj!! Oszalałas włosy masz piękne! Ja scielam ze względu na wygodę teraz i w sumie żałuję.
    Ja sobie Ciebie wyobrażałam jako czarnowlosa w krótszych wlosach a poza tym gadałas coś o kg nadprogramowych a ty chudzinka jesteś!! :)

Ojej dziękuję :-) Nie ścinamy, jednak z długimi można więcej robić ;-)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant moja mama też ma różne jazdy myśle zreszta, że jak każdy nie ma ludzi idealnych. A im starszy człowiek tym dziwniejszy się robi. Jak dla Ciebie te 5-6 zł to nie różnica to może po prostu trzeba było jednych uchem wpuścić drugim wypuścić a kupić w tym bliższym sklepie po prostu nie mówiąc jej o tym? Ja bym po prostu tak zrobiła :D ale ja jestem taka ze naprawdę dużo rzeczy puszczam mimo uszu bo uważam, że nie warto się czasem denerwować o błahe sprawy. Wole czasem mamie przytaknąć zrobić swoje i mieć święty spokój :)

A co do tego serduszka nasz lekarz mówił (ale to pewnie tez zależy od rodzaju wady) że wszystko jest dobrze i tak powinno zostać, ale wady serca uwidaczniają się często w pierwszych kilku latach życia dziecka. Ale wiadomo to zależy od wady bo dużo wad operuje się jeszcze w brzuchu mamy. I to echo u nas tez wszystko dokładnie po kilka razy sprawdzał pokazywał przybliżał. Bardzo zadowolona jestem z tego badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 11:52

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha jeszcze mam jedno pytanie z serii glupich, czy tez tak macie :)

jak ide siku, to strasznie dlugo mi to zajmuje.....i sikam i sikam, a mocz powoli wycieka, nie szybkim strumieniem i wogole jakos tak dziwnie szeroko ze na koniec wlasciwie cala jestem posikana :) i nadawalam bym sie pod prysznic bo od przdou do tylu mokra :)

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to mój brzusio.Nie jest dużych rozmiarów za to mamuśka coraz grubsza 183a25e43fb8aa3fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 11:57

Wiewióreczka, Karmelllka90, DorotaAnna, Kasiulka90, estrella, Natalia-tosia, Lolka30, Kiwona, malutka_mycha, Fasolka77, NiespełnionaMama, B_002, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - bliscy potrafią zranić najbardziej. Ja już nie chce nawet pisać ile razy się zawiodłam na osobach od których oczekiwałam wsparcia. Ale wiesz co? Kiedyś byłam miękka klucha, ale obiiłam sobie dupę tyle razy, że w końcu mnie to zmieniło. Teraz niewiele rzeczy i słów jest w stanie mnie zranić. Walczę o siebie, bo nikt inny o mnie nie zadba.

I powiem Ci że odkąd przestałam się tym przejmować to chyba mniej dzieje się takich przykrych sytuacji. Bo jeśli ktoś zobaczy że nie jest w stanie Ci wejść na głowę to przestanie próbować. Nawet mama.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeżeli chodzi o siusianie mam jakieś takie mniejsze ciśnienie xD ale wydaje mi się ze to przez to ze ten pęcherz jest gdzieś ściśnięty

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ