Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Mnie też to nie obrzydza, czynność jak inne. Ale jako pierworodka boję się nieznanego. Do tego moja mama miała dwa ciężkie porody i niepotrzebnie mi o nich powiedziała. Więc komplikacji też się boję
czasem lepiej nie wiedzieć co Cię czekaja na razie nie myślę o porodzie... jestem zadaniowcem więc traktuję to jako zadanie do wykonania. I tak nie wiem co będzie, żadna z nas nie wie... szkoda się negatywnie nakręcać
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karolina świetnie wiadomości! Odpoczywaj ciesz się ciążą w takim razie! Marcelinka zdrowa, szyjka wystarczająco długa, super!
A zdjęcie z profilu jest przepiękne
Ja nie miałam robionego 3D, super te dzieciaczki już wyglądają na zdjęciach.Karollinax26 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Dobra dziewczyny już mogę pisać.
Marcelina ma się dobrze, jest w 100% Marceliną. Waży 532g, tętno 142. Wszystkie narządy i parametry jak najbardziej w normie. Ginekolog mówiła, że nie ma się do czego przyczepić. Pępowina trójnaczyniowa(cokolwiek to znaczy). Dwie rączki, nóżki, żołądek, nerki, mózg, buźka, wszystko ok. Mała wagowo jest 2 dni większa. Była bardzo ruchliwa, ja w samochodzie zjadłam jeszcze batonika, więc robiła tam cyrkiaż się ginekolog nie mogła nadziwić.
Jeśli chodzi o szyjkę, zmierzona i najdłuższy pomiar szyjki był 3,8cm, najkrótszy 3,3cm. Mówiła, że wymiar jest dobry a poprzedni lekarz, który mierzył był być może bez specjalizacji. W każdym razie szyjka twarda i zamknięta mocno. Mimo tego kazała odpoczywać, zero sprzątania na święta. Dostałam luteinę, już teraz dopochwowo, kazała mi brać po skończonym antybiotyku, dostałam tez inne zależo, bo po tamtym czułam się źle i dodatkowo nakaz jedzenia raz w tyg kaszankino spę i magnez kazała brać nadal. Posiew moczu zrobić 2-3 dni po skończonej kuracji antybiotykiem.
A Marcelina nie dała się dziś za bardzo sfotografować, niestety ale mamy zdjęcie z profilu!
Pozdro ciotki! ❤️
M już pojechał i jest mi mega smutno ...
no jaaaaakie zdjęcieniezły profil
to nie tak, ze szyjke miałaś wcześniej źle zmierzoną, odpoczełaś i sie wydłużyła - tak też mogło być!Karollinax26 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
To samo chciałam powiedzieć, co Fasolka. Nie jest powiedziane, że poprzedni lekarz bez umiejętności, tylko szyja się poprawiła, jak u mnie
Leżenie i odpoczywanie działa cuda
Wspaniałe wieści - lepszych nie mogło byćCieszę się!!!!
Ile Luteiny kazała Ci brać? Nospa na twardnienia? Często Ci się stawia macica? U mnie codziennie, ale jej poprawa, szczególnie w nocy.Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:chętnie skorzystam
dziękuję
jak ząbek? pisząc przebiła masz na mysli, że dopiero rośnie?
Co do diety to u mnie Pauli dieta tez by się nie sprawdziła... cokolwiek z mące pszennej (rogalik drożdżówka u mnie 180 gwarantowane).
Śniadanie: owsianka na mleku bez dodatków
Drugie śniadanie orzechy i owoc
W pracy: sałatka z duża ilością sałaty, zawsze jakiś ser lub fasola i jedna kromka lub pół bulki ciemnego pieczywa
Podwieczorek jogurt naturalny z migdałami/ czasem tez z owocem
Obiad wiecz: i tu ja bazuje na ciemnym ryżu rybach jajach ciemnym makaronie i warzywach. Dodam ze ja nie jem mięsa wiec to noe suboptymalna dieta ciężarnej.
Przed spaniem czasem zjem jeszcze coś małego ale nie zawsze.
Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:43
-
Ja nie mogę!!! Karolinka, patrzę na zdjęcie usg Marcelinki i normalnie oczom nie wierzę! Ja tam widzę całą Twoją buzię!!! Jeszcze się nie urodziła, a już jest małą kopią Ciebie i tak wyraźnie to widać!
Cud natury
Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Ja nie mogę!!! Karolinka, patrzę na zdjęcie usg Marcelinki i normalnie oczom nie wierzę! Ja tam widzę całą Twoją buzię!!! Jeszcze się nie urodziła, a już jest małą kopią Ciebie i tak wyraźnie to widać!
Cud natury
Ja to ciekawa jestem do kogo będzie dziecko bardziej podobne, niby się mówi że córki do tatusia, ale nie zawsze się to sprawdza jak widzę wśród różnych znajomych.
Okaże się tak naprawdę dopiero jak już dziecko będzie na świecieTrzeba być cierpliwym.
Karollinax26, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Wiewióreczka wrote:To samo chciałam powiedzieć, co Fasolka. Nie jest powiedziane, że poprzedni lekarz bez umiejętności, tylko szyja się poprawiła, jak u mnie
Leżenie i odpoczywanie działa cuda
Wspaniałe wieści - lepszych nie mogło byćCieszę się!!!!
Ile Luteiny kazała Ci brać? Nospa na twardnienia? Często Ci się stawia macica? U mnie codziennie, ale jej poprawa, szczególnie w nocy.
Być może dziewczyny, ginekolog tez mówiła, ze może wydłużyła się od lekówluteiny 2x1, to dwie na noc ? Wiewiórka macica mi się tez stawia codziennie ale już mniej niż wcześniej. Zazwyczaj jak chce mi się siku i pójdę zrobić.
-
B_002 wrote:Racja, nosek po mamie
Ja to ciekawa jestem do kogo będzie dziecko bardziej podobne, niby się mówi że córki do tatusia, ale nie zawsze się to sprawdza jak widzę wśród różnych znajomych.
Okaże się tak naprawdę dopiero jak już dziecko będzie na świecieTrzeba być cierpliwym.
A tatuś mówi, że po nimmój jest krzywy z profilu
B_002 lubi tę wiadomość
-
Moja córka też jest kopią mojego męża. Ma dokładnie taki sam kolor oczu, owal twarzy, brwi, pieprzyki dokładnie w tych samych miejscach co on! Ale, ale... nos ma po mnie!
myślicie, że druga córka też zzawsze podobna jest do taty?
Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka cudowne informacje! Marcelinka kawał dzidziucha już
Ale bardzo się cieszę, że z szyjką lepiej. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że są lekarze, którzy nie potrafią mierzyć szyjki i z moich 5,25 cm zrobili 3,6 cm
ale wiem, że mierzyli tak od niechcenia po prostej łapali tą szyjkę na tym monitorze tak o po prostu. A moja ulubiona Pani dr od pomiarów ta to układała kamerkę, żeby widzieć dokładnie cały kanał. Poza tym mhyślę, że odpoczynek i luteina też mogła mieć swój wpływ. Luteina 2x1 czyli jak ja, jedna rano i jedna wieczorkiem.
Moja mała jest podobna na tych usg do swojego tatusia. A nos ma na 100% jego. Bo mój mąż ma dość okazały nos a ja raczej mały a dr już na prenatalnych nam powiedział " ooo kość nosowa jak tralala widoczna wyraźnie". A ja tak bardzo się modliłam, żeby nie miała jego noska hahahaa on mówi, że modli się żeby uszy miała jego nie moje haha, ja mam większe od jego ale nie jakieś wielkie haha
Karollinax26, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka cudowne informacje! Marcelinka kawał dzidziucha już
Ale bardzo się cieszę, że z szyjką lepiej. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że są lekarze, którzy nie potrafią mierzyć szyjki i z moich 5,25 cm zrobili 3,6 cm
ale wiem, że mierzyli tak od niechcenia po prostej łapali tą szyjkę na tym monitorze tak o po prostu. A moja ulubiona Pani dr od pomiarów ta to układała kamerkę, żeby widzieć dokładnie cały kanał. Poza tym mhyślę, że odpoczynek i luteina też mogła mieć swój wpływ. Luteina 2x1 czyli jak ja, jedna rano i jedna wieczorkiem.
Moja mała jest podobna na tych usg do swojego tatusia. A nos ma na 100% jego. Bo mój mąż ma dość okazały nos a ja raczej mały a dr już na prenatalnych nam powiedział " ooo kość nosowa jak tralala widoczna wyraźnie". A ja tak bardzo się modliłam, żeby nie miała jego noska hahahaa on mówi, że modli się żeby uszy miała jego nie moje haha, ja mam większe od jego ale nie jakieś wielkie haha
Karmelka a jak ją aplikujesz ? Ja zielona jestem. Tam widziałam jakiś aplikator. -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka a jak ją aplikujesz ? Ja zielona jestem. Tam widziałam jakiś aplikator.
ze tak powiek po ściance pochwy
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ginekolog dziś powiedziała, że ma Marcelka ma duże stopy
a to na pewno po M, bo on nosi rozmiar 47
Kiedyś w szkole jak mu buty ukradli to kolejnego dnia odnieśli, bo na nikogo nie pasowałyKarmelllka90, B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, Mama36, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Oj wyrzuć to od razu. Pierw skorzystaj z toalety potem sie podmyj czy po prysznicu, ważne zeby umyć dokładnie ręce i wskazującym palcem na cała jego dlugosc wprowadzam. Noga na wannę ;P i heja
ze tak powiek po ściance pochwy
A jak aplikujesz rano to nie wycieka przez resztę dnia ? -
Jejku jak dobrze w domu. Piesek najpierw skakal i calowal ze szczescia a potem mnie gryzla ze złości ze ja zostawilysmy. Mloda pierwsze co wpadła i poprosila o cos do jedzenia a teraz szkoli game c-dur na flecie.
Karmelllka90, Natalia-tosia, B_002, Fasolka77, estrella, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka a ile wy z M macie wzrostu?
Powiem ci tak jak nie wychodzę nigdzie z domu cały dzien chodzę bez majtek, jesli sie spodziewam kuriera zkladam dresy luźne lub spodenki luźne ale bez majtek. I jak wietrze w koszuli nie mam juz problemu ona wylatuje podczas sikania oj bardzo zadko sie przytrafi zeby mi gdzieś pociekła, ale jak założę juz dresy to widzę ze troszkę wycieka ale tez nie dużo wiecej podczas siusiania. A jak założę bieliznę bo gdzieś idę to mam na bieliźnie biała luteinę, ja nie używam wkładek bo sie boje. A bieliznę używam teraz tylko bawełna. I na prawde jest ok. Na początku miałam większe wypływanie ale to nie jest juz uciążliwe w żaden sposob
—————-
Oglądam YouTuba i widziałam wiosenna kolekcje newbie tak co nie co Oj bedą piękne rzeczy. Wiec ja juz wiecej nie kupuje ;P czekam na nowości wiosenneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:07