X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisuje hurtem :-)

Moja dieta jest dobra ale dla mnie ;-) nie sugerujciee się nią. Ja bez mącznych i mięsa bym umarła :-D
    Byłam "wegetarianką" przez rok. Nakładalam się filmów o rzezi koni. I przestałam jeść. Schudłam, zemdlałam, nabawiłam się anemii. I byłam strasznie nieszczęśliwa przez ten czas. U nas dużo mięsa idzie.

Co do luteiny - mi wypływała tak fest cały czas. Ale ja nie zakładałam wkładek tylko zmieniałam majtki często. Dostałam podrażnienia od luteiny i zmieniliśmy na duphaston.

Probody ciężko dostać, ja zwykle idę rano, biorę dwa i jeden mrozem. Taki jeden bochenek wystarcza mi na tydzień.

Ja blondyna, włosy podatne i cienkie (ale jest ich duuuuzo) a mąż brunet, włosy ciemne i grube. Ja niebieskie oczy, mąż zielone. I ja jestem klonem mojej mamy a mąż klonem swojego taty. Ciekawe co nam wyjdzie. Jeszcze 11 dni do połówkowych.

Bakterie w moczu ZAWSZE powinno się weryfikować posiewem. U nas bakterie mogą narobić dużo szkód, trzeba tego bardzo pilnować. Ja prawie zawsze mam bakterie i zawsze kiedy są dostaje skierowanie na posiew. I zawsze jałowy:-) ale sprawdzać trzeba.

U mnie dzisiaj dzień zleciał nie wiadomo kiedy, już jest ciemno... Biorę się za czytanie Mjakmama i Mamotoja. Może jakieś ciekawe artykuły znajdę

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Karmelka, dopiero jak przeczytałam to dotarło do mnie, że faktycznie... już tak niewiele zostało...
    Matko kochana ja 3 miesiąc na L4 i mam wrażenie, że jeszcze nic nie zdążyłam zrobić do końca z zaplanowanych rzeczy... Chyba muszę spiąć tyłek, bo w marcu chciałabym mieć wszystko gotowe, aby czekać na rozwiązanie bez stresu.

ja planuję ogarniać od stycznia... czyli już tuż tuż.. mam nadzieję, że będe fizycznie w stanie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pępowina trojnaczyniowa to taka jak powinna być.
    A przekrój wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aa12ec992.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ja włosy ciemne, zresztą już wiecie, oczy niebieskie a M też ciemny ale i oczy ma ciemne, chciałabym żeby Marcelina miała jego oczy :) i jego uśmiech!

martusiawp lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A przekrój wygląda tak:

o Jezu... jak tasiemiec :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A przekrój wygląda tak:
    Już teraz wiem dlaczego mój mąż boi przeciąć się pępowinę :D Też by mnie taki widok odrzucał :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że pępowina jest taka gruba szczerze mówiąc

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że na ten moment mój mąż jest lepiej zorientowany w temacie porodu niż ja ;).Już na studiach miał sporo zajęć z ginekologii w szpitalach przy porodach siłami natury i CC. Noi zdarzyło mu się odebrać poród w domu u pacjentki bo nie zdążyliby dojechać do szpitala! Także ja jestem spokojna bo wiem, że On będzie obok mnie :).

Natalia-tosia, Fasolka77, Karollinax26, Karmelllka90, B_002, NiespełnionaMama, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz nie chce przecinać pępowiny bo mowi, że zemdleje haha

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma zaledwie tydzień, a już mówi o nim cały Słupsk. Pawełek to największy noworodek, jaki urodził się na słupskiej porodówce.

Chłopiec przyszedł na świat pod koniec listopada w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Słupsku. Poród odbył się około 2:00 w nocy. Gdy lekarze przyjmowali panią Agnieszkę na SOR, myśleli, że kobieta jest w ciąży bliźniaczej. Nie kryli zdziwienia na widok noworodka. Pawełek ważył 5270 g i miał 60 cm długości.

:) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi luteina też wypływa cały dzień, a najgorzej jest rano jak wstane z łóżka ale na noc zawsze jest dodatkowo lactovaginal wiec pewnie dla tego.

Ostatnio i ja się zorientowałam, że w sumie to grudzień zaraz minie, zostanie styczen i luty i będę siedziła już na tykającej bombie. A tu jeszcze prawie nic nie gotowe... Nawet już strach mnie obleciał związany z porodem.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi a co z Twoja choroba? Czujesz się gorzej? Byłaś u lekarza żeby temu jakoś zapobiec?
    Drapie mnie mocniej gardlo mniej mi rzęzi ale na noc moze byc roznie. Do lekarza juz nie zdazylam bo do tesciowej na obiad pojechaliśmy więc zrobię sobie dzis inhalacje z soli fizjologicznej. Ale cos mi siedzi doslownie w przelyku i co jakis czas musze odkaszlnac wszystko i jest takie pol suche pol mokre.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Mi luteina też wypływa cały dzień, a najgorzej jest rano jak wstane z łóżka ale na noc zawsze jest dodatkowo lactovaginal wiec pewnie dla tego.

ja to samo .. lacibios femina i luteina.. śpię bez bielizny i mam wrażenie rano, że cos tłustego ze mnie wypływa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

ja to samo .. lacibios femina i luteina.. śpię bez bielizny i mam wrażenie rano, że cos tłustego ze mnie wypływa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe ze ta dawka zelaza ktora mam w prenatal duo sprawuje zatwardzenia? Ja pierdziele caly pobyt w szpitalu sie nie wyproznialam.. Raz ze blokada miejsca publicznego a dwa nawet potrzeby nie czulam. Tylko wpadlam do domu poczulam swoj tron i od razu chce a nie moge. A jak juz cos to czarne jak wegiel..
    Jak sie najem kiszonej kapusty będzie mnie wzdymac..

2 pranie juz robie po szpitalu plus pościele malej.. A po zaiwesinie jutro kolejne pranie.. W tym tyg pralka nie odpocznie. Wszelkie ręczniki itp. Nie nudzę sie w tej ciazy :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Odpisuje hurtem :-)

Moja dieta jest dobra ale dla mnie ;-) nie sugerujciee się nią. Ja bez mącznych i mięsa bym umarła :-D
    Byłam "wegetarianką" przez rok. Nakładalam się filmów o rzezi koni. I przestałam jeść. Schudłam, zemdlałam, nabawiłam się anemii. I byłam strasznie nieszczęśliwa przez ten czas. U nas dużo mięsa idzie.

Paula ja to rozumiem, jakby mi ktoś zakazał jeść nabiału to bym padła! A mięsa po prostu nie lubię żadnych filozofii nie mam...

A któraś wie gdzie ten probody chleb w Krakowie możesz dostać?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez utknęliśmy z pokoikiem bo czekamy na transport ze sztukateria. Do pokoju jeszcze musimy kupić łóżeczko+ materac, fotel do karmienia, i dodatki. Oprócz tego została nam baza do fotelika, kosz Mojżesza i wanienka. Ubranka w sumie na 56 mam wszystko na 62 sporo i dokupie juz na wiosnę typowo wiosenne. Jeszcze z 10 pieluch tetrowych i cala wyprawka higieniczni pielęgnacyjna do tego rzeczy dla mnie do szpitala.
    Plus dodatkowo druga pościel i drugi rozek

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

A któraś wie gdzie ten probody chleb w Krakowie możesz dostać?[/QUOTE]

Aga
    http://chlebprobody.pl/gdzie_kupic :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie Laski na poprawę humorów :D :D :D
    Ja "płakam" ze śmiechu:

https://www.youtube.com/watch?v=syuaa1OY1EA

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czy to możliwe ze ta dawka zelaza ktora mam w prenatal duo sprawuje zatwardzenia?
    Możliwe że tak. Też biorę prenatal duo i cały czas walczę z zaparciami. Dodatkowo podwyższony poziom progesteronu w ciąży chyba też wpływa na zaparcia.
    Ja już się zastanawiam czy błonnik sobie kupić i dosypywać do musli. Jem jogurty, płatki owsiane, jabłka a i tak mam z tym problem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ