X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Możliwe że tak. Też biorę prenatal duo i cały czas walczę z zaparciami. Dodatkowo podwyższony poziom progesteronu w ciąży chyba też wpływa na zaparcia.
    Ja już się zastanawiam czy błonnik sobie kupić i dosypywać do musli. Jem jogurty, płatki owsiane, jabłka a i tak mam z tym problem.

progesteron na pewno działa na zaparcia... niestety... możecie jeszcze dosypywać do potraw siemię lniane... na mnie działa :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal Duo i nie mam jakiś dużych problemów z zaparciami, wiadomo jest ciężej niż przed ciąża, ale na samym początku ciąży było zdecydowanie gorzej u mnie. Daffi może za mało wody piłaś przez tą całą sytuację? Ja widzę że jest gorzej jak nie wypiję tyle wody co trzeba.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal dużo i bardzo dużo progesteronu ale nie mam problemu. Czasem sie zdarzy cięższy dzien i ciemniejszy ;) ale widomo, że każdego organizm inny.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki fasolka za link! Powiem wam ze dobrze ze poszłam znowu do dentysty - rosła mi 8mka w bok haratajac policzek od środka... ale ból;/

Daffi super ze jest przyczyna i lepiej!!

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja planuję ogarniać od stycznia... czyli już tuż tuż.. mam nadzieję, że będe fizycznie w stanie :)
    Ja też planuję ogarniać wszystko od stycznia/lutego. Teraz to nawet nie mam czego ogarniać bo przeprowadzka przed nami. Jak będziemy w nowym mieszkaniu to będę mogła wszystko zacząć gromadzić.
    Powoli jakieś drobne zakupy czasem robię, ale ogólnie z ubrankami czekam na zajęcia w szkole rodzenia.
    Ale jutro chyba po wózek pojedziemy bo już jest do odbioru w sklepie :)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 przeprowadzka juz tuż tuż?

Aga2606 wyrwałas ja? A ty tez jesteś z Krakowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pantabletka.pl/octenisept-fenoksyetanol/

Do tego kikuta chyba poszukam spirytusu w płytkach :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióra ;);P ty mi tu widzę coś orzeszki podrzucasz haha
    Podrzucam, bo tak mnie rozbawiło, że Twój mąż mówi w pewnych okolicznościach to przedłużone "Kaaaaśkkaaaa" :D

Paula, dobry ten filmik :D
    Też znam sposób na szybki kaloryfer ;)
    a6fdf3f7e0adda57med.jpg

Karollinax26, Fasolka77, DorotaAnna, B_002, Misiabella, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A pępowina trojnaczyniowa to taka jak powinna być.
    A przekrój wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aa12ec992.png

Hmmm wygląda bardzo...solidnie hahahaha! pocieszający widok, bo ja zawsze miałam obawy o to czy dziecko jej jakoś nie zaciśnie za mocno podczas zabawy.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja biorę Prenatal Duo i nie mam jakiś dużych problemów z zaparciami, wiadomo jest ciężej niż przed ciąża, ale na samym początku ciąży było zdecydowanie gorzej u mnie. Daffi może za mało wody piłaś przez tą całą sytuację? Ja widzę że jest gorzej jak nie wypiję tyle wody co trzeba.
    Butle dziennie ale nie wiem czy 2 l czy 1.5l. Tam sie nie dalo inaczej. Na sali bylo 8 osob wszyscy oddychali duchota na maxa.. Picie bylo zbawienne. No coz szukamy jakiegos sposobu :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień próbuje Was nadrobić...

na razie tylko napiszę, że ja do kikuta nie używałam kompletnie nic - jednemu odpadł w 7, a drugiemu chyba w 10 dobie :)

reszte potem naskrobię jak położę spać te moje ancymony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:07

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, cudowne wieści, że Wy już w domku i że sytuacja opanowana :)

Też biorę Prenatal Duo i zdecydowanie widzę jego wpływ na ekhm...kolor. Zaparcia mnie jakoś nie męczą szczególnie, ale ja wcinam ok 3-4 jabłka dziennie, więc może to mi jakoś pomaga.

Dziś na USG wyszło że mój mały chłopiec ma już 400gram!! nic dziwnego, że tak mocno czuję już te wszystkie fikołki i kopniaki :) Co do genów, dziś robił cały czas "buziaczki" i ewidentnie usta po tatusiu, po mnie ma za to długaśne nóżki.
    Przy badaniu lekarz stwierdził, że macica mi się stawia i pytał czy już mi się to wcześniej zdarzało. Ja myślałam, że to nic niezwykłego i że taki mam kształt brzuszka więc wychodzi na to, że macica stawia mi się non stop od długiego już czasu...mam brać 3x2 Aspargin i pokazać się na kontroli za 2 tyg, jeżeli nie będzie poprawy to dorzuci mi luteine i mogę zapomnieć o jechaniu do rodziców na święta :/

Wiewióreczka, B_002, Daffi, malutka_mycha, Kiwona, india, Kasiulka90, Natalia-tosia, NiespełnionaMama, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:

Też biorę Prenatal Duo i zdecydowanie widzę jego wpływ na ekhm...kolor. Zaparcia mnie jakoś nie męczą szczególnie, ale ja wcinam ok 3-4 jabłka dziennie, więc może to mi jakoś pomaga.

Dziś na USG wyszło że mój mały chłopiec ma już 400gram!! nic dziwnego, że tak mocno czuję już te wszystkie fikołki i kopniaki :) Co do genów, dziś robił cały czas "buziaczki" i ewidentnie usta po tatusiu, po mnie ma za to długaśne nóżki.
    Przy badaniu lekarz stwierdził, że macica mi się stawia i pytał czy już mi się to wcześniej zdarzało. Ja myślałam, że to nic niezwykłego i że taki mam kształt brzuszka więc wychodzi na to, że macica stawia mi się non stop od długiego już czasu...mam brać 3x2 Aspargin i pokazać się na kontroli za 2 tyg, jeżeli nie będzie poprawy to dorzuci mi luteine i mogę zapomnieć o jechaniu do rodziców na święta :/

gratki :) mój ciut mniejszy :) 368 grama :)
    piszecie o stawianiu macicy... ja nie wiem o co chodzi.. albo tego nie doświadczam albo nie wiem, że to to... jakie to uczucie? o co chodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 przeprowadzka juz tuż tuż?
    Przeprowadzka w planach około połowy stycznia :)
    Na razie formalności związane z zakupem, ale już niedługo.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiedziałam o co chodzi, dopóki mnie dziś lekarz nie uświadomił, że właśnie to mam. U mnie nic a nic nie boli, ale brzuszek większość czasu jest taki napięty i twardy i jak się położę, to wogóle nie zmienia kształtu, tzn ani trochę się nie "rozlewa" na boczki. I teraz jak poleżakowałam, wzięłam lekarstwa i wypiłam chyba litr wody, to faktycznie zaczynam czuć różnicę, jest jakiś taki bardziej rozluźniony

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    ja też nie wiedziałam o co chodzi, dopóki mnie dziś lekarz nie uświadomił, że właśnie to mam. U mnie nic a nic nie boli, ale brzuszek większość czasu jest taki napięty i twardy i jak się położę, to wogóle nie zmienia kształtu, tzn ani trochę się nie "rozlewa" na boczki. I teraz jak poleżakowałam, wzięłam lekarstwa i wypiłam chyba litr wody, to faktycznie zaczynam czuć różnicę, jest jakiś taki bardziej rozluźniony

mój czasem bywa twardy ale łączę to ze wzdęciami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka fajnie miec lekarza za meza :) ja bym chyba zameczyla pytaniami :)

Nie bylo mnie 5 godzin i 3 strony naskrobalyscie, opanujcie sie kochane, bo juz nie wiem co odpisywac.....aha paracetamol mozna brac smialo, bralam ostatnio na bol zeba.........

Karolina sliczny profil, super ze szyjka trzyma :)

Ja mam coraz wieksze schizy na temat mojego parcia na szyjke, jak jechalam z miasta samochodem myslalam ze maly reke wystawi przez pochwe, tak walil :(

Mama nadal obrazona :( dzwonilam i pytam jak tam? a ona - "dobrze" pytam co robilas - "nic".....no i pogadaj tu czlowieku jak na kazde pytanie jednoslowna odpowiedz......czuc na kilometr ze obrazona....mam nadzieje ze jej szybko przejdzie, bo bardzo nie lubie takich sytuacji :(

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:

Ja po 4 jabłkach moglabym miec cukier nie wesoly.
    Pozatym wczoraj i dzis praktycznie nir mam pomiarów cukru.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym stawianiem się macicy to ja też się czasem zastanawiam jak to wygląda bo nie wiem.
    Czasem (raz na kilka dni) mam coś takiego że brzuch robi się twardszy jak leżę i ma jakiś taki określony kształt, jak się dotknie to ten kształt jest wyczuwalny. Trwa to chwilę i przestaje, brzuch z powrotem robi się miękki. Nie rozmawiałam o tym z moją panią doktor bo nawet nie pamiętałam zwykle żeby poruszyć taki temat. Może sobie zapiszę i zapytam, chociaż pewnie mi powie żeby brać więcej magnezu :P Biorę teraz jedną tabletkę dziennie MagneB6 Forte.
    Myślicie że to jest to stawianie macicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:32

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja po 4 jabłkach moglabym miec cukier nie wesoly.
    Pozatym wczoraj i dzis praktycznie nir mam pomiarów cukru.

moje dzisiejsze pomiary...
    o 3 w nocy 98
    na czczo 90
    I śniadanie 120
    II śniadanie 124
    Obiad 110
    podwieczorek 103
    kolacja 113

musze zaobserwować czy to co zjem wieczorem na wpływ na cukier w nocy... wczoraj po tym słodkim jogurcie na wieczór miałam 139... moze dlatego w nocy miałam 98 :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ