Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Dokładnie ale myślę, że raczej będzie kopią M. Pracując w żłobku tak się na te dzieci napatrzyłam i każda dziewczynka była małą kopią tatusia
Do głosu jednak dochodzą geny a jeśli chodzi o wygląd to ja mam te bardziej dominujące cechy (ciemniejsze włosy, brązowe oczy, włosy podatne na stylizację, jak jest wilgoć to się kręcą, dołki w policzkach itd - większość oczywiście mam po tacie), mąż jest blondynem z zielonymi oczami, więc mam większą siłę przebiciaAle jednak genetyka może nam zrobić niespodziankę, oby oby
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:W sumie to ja bym chciała żeby nasza mała była kopią tatusia.
Do głosu jednak dochodzą geny a jeśli chodzi o wygląd to ja mam te bardziej dominujące cechy (ciemniejsze włosy, brązowe oczy, włosy podatne na stylizację, jak jest wilgoć to się kręcą, dołki w policzkach itd - większość oczywiście mam po tacie), mąż jest blondynem z zielonymi oczami, więc mam większą siłę przebiciaAle jednak genetyka może nam zrobić niespodziankę, oby oby
o jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że kolor zmienia się w stronę męża (zielono szaro niebieskie)zależy od nastroju
a nie w mój ppiękny brąz
no cóż może druga córka będzie miała brązowe
B_002 lubi tę wiadomość
-
U mojej malej w kazdym z 3 wynikow moczu bylo: bakterie nieliczne. Ale nie zdarzylo sie w tych 3 probkach by było brak. Lekarz powiedział ze wszystko z moczem jest wporzadku. Ale czy u ciezarnych interpretacja jest taka sama? Szczerze nie wiem.
Lekarz corki kazal wziac mi zentel ale pani w aptece odradzila. Mowi ze duzo skutków ubocznych ma a ja w ciazy. I musze skonsultowac sie z ginekologiem. Dzis maz corka i piesek maja kuracje zentelowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:18
-
Natalia-tosia wrote:Kochana ja też mam brązowe ooczy, byłam na 100% pewna, że córka bbędzie miała takie jak ja
o jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że kolor zmienia się w stronę męża (zielono szaro niebieskie)zależy od nastroju
a nie w mój ppiękny brąz
no cóż może druga córka będzie miała brązowe
Czyli zostaje nam tylko czekać aż już się dzieci urodzą.
Ja za to jestem kopią taty. Po mamie z wyglądu mam troszkę figurę, ale z twarzy to wcale nie jestem do niej podobna, nic a nic.Karollinax26, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:No widzisz, więc wszystko jest możliwe
Czyli zostaje nam tylko czekać aż już się dzieci urodzą.
Ja za to jestem kopią taty. Po mamie z wyglądu mam troszkę figurę, ale z twarzy to wcale nie jestem do niej podobna, nic a nic.
Ja po mamie mam nos, całą resztę też mam po tacie. Może coś w tym jest, że i Marcelina będzie miała mój nos -
Dziewczyny czy paracetamol w dawce 500mg w ciąży można? Nie brałam żadnych leków od początku, a za moment pęknie mi głowa, aż mi niedobrze. Brrr.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Karola, luteinę masz aplikować rano i wieczorem, jak mówi Karmelka-Kaśka
Prysznic, umycie łapek (jeśli chcesz wytrzeć, to w ręcznik papierowy), jedna nóżka na kibelek lub wannę i lecisz na długość palca wskazującego - mamy z Karmelką tą samą metodęMi nie wycieka jakoś wkurzająco w ciągu dnia. Zwykle przy siusianiu. Na majtki naklejam wkładkę taką zwykłą bawełnianą z Lidla - nie jakieś plastiki perfumowane.
Też to samo pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie - że Marcelina będzie kopią KarolinyAle będzie piękna!
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Karola, luteinę masz aplikować rano i wieczorem, jak mówi Karmelka-Kaśka
Prysznic, umycie łapek (jeśli chcesz wytrzeć, to w ręcznik papierowy), jedna nóżka na kibelek lub wannę i lecisz na długość palca wskazującego - mamy z Karmelką tą samą metodęMi nie wycieka jakoś wkurzająco w ciągu dnia. Zwykle przy siusianiu. Na majtki naklejam wkładkę taką zwykłą bawełnianą z Lidla - nie jakieś plastiki perfumowane.
Też to samo pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie - że Marcelina będzie kopią KarolinyAle będzie piękna!
❤️❤️ -
Wiewióreczka wrote:Można nawet i 1000
Śmiało bierz.
wzięłam, dzięki.
U nas leje od rana, chodzę po ścianach. A skończy się pewnie dopiero na wiosnę...
Nie zdążyłam dziś ogarnąć która z Was wystawiła zdjęcie, ale widziałam kopie Kiwonyjesteście mega podobne do siebie.
Karolinka-trzymam kciuki, że odpoczniesz, a wszystko się zacznie układać po Twojej myśliMarcelina przepiękna
Daffi - mam nadzieję, że nic Cię nie złapie, dobrze, że córeczka już zdiagnozowana. Teraz będzie tylko lepiej, obyWiewióreczka lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Karollinax26 wrote:Karmelka a jak ją aplikujesz ? Ja zielona jestem. Tam widziałam jakiś aplikator.
nie używaj aplikatora Karollina... ja nie wiem aplikator nie przyczynił się do moich krwawień miesiąc temu.... a aplikuje od pozytywnego testu. Aplikuj palcem po prostu.Fasolka77
-
nick nieaktualnyWiewióra
;P ty mi tu widzę coś orzeszki podrzucasz haha
Ja będę nieskromna ale byłam na prawdę ładnym dzieckiem jak byłam mała, a mój mąż uważam, że jest przystojny ale dzieckiem był średnim haha ;p
Ale ja blondynka on blondyn oboje niebieskie oczy.Mój mąż jak był mały włosy mu się kręciły więc Leosia mogłaby takie miećale kształty buźki mamy zupełnie inne ja okrągła on taka jajowata? nie wiem jak to się nazywa owalna? i wygląda, że mała też taka będzie. Ale jak to będzie to się dowiemy po urodzeniu, a zmienią się te dzieciaczki nasze jeszcze kilkadziesiąt razy. Jak patrze na moje siostrzenice to w życiu nie powiedziałabym, że to te same dzieci
edit: zrobiłam sobie obiad taki, że sie ruszyc nie mogę :p zobaczymy co mi jutro krzywa pokaże haha.
Karolinka tęsknota to na prawdę dobry objaw, ale oby była obustronna. A teraz się nie smutaj tylko bycz się ile wlezie! Zostało nam coś około 16 tygodni i koniec z nic nie robieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:55
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Jejku jak dobrze w domu. Piesek najpierw skakal i calowal ze szczescia a potem mnie gryzla ze złości ze ja zostawilysmy. Mloda pierwsze co wpadła i poprosila o cos do jedzenia a teraz szkoli game c-dur na flecie.
czyli już po bólu?super wiadomość! zdrówka!
Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Dziewczyny czy paracetamol w dawce 500mg w ciąży można? Nie brałam żadnych leków od początku, a za moment pęknie mi głowa, aż mi niedobrze. Brrr.
mnie też dziś strasznie bolała głowana szczęście już jest lepiej...
jeździłam po mieście w poszukiwaniu chleba probody ale mimo kilku adresów na ich stronie niestety całowałam klamki...Fasolka77
-
Karmelka, dopiero jak przeczytałam to dotarło do mnie, że faktycznie... już tak niewiele zostało...
Matko kochana ja 3 miesiąc na L4 i mam wrażenie, że jeszcze nic nie zdążyłam zrobić do końca z zaplanowanych rzeczy... Chyba muszę spiąć tyłek, bo w marcu chciałabym mieć wszystko gotowe, aby czekać na rozwiązanie bez stresu.