X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie ale myślę, że raczej będzie kopią M. Pracując w żłobku tak się na te dzieci napatrzyłam i każda dziewczynka była małą kopią tatusia :)
    W sumie to ja bym chciała żeby nasza mała była kopią tatusia.
    Do głosu jednak dochodzą geny a jeśli chodzi o wygląd to ja mam te bardziej dominujące cechy (ciemniejsze włosy, brązowe oczy, włosy podatne na stylizację, jak jest wilgoć to się kręcą, dołki w policzkach itd - większość oczywiście mam po tacie), mąż jest blondynem z zielonymi oczami, więc mam większą siłę przebicia :P Ale jednak genetyka może nam zrobić niespodziankę, oby oby :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojedyncze bakterie w moczu jeżeli wcześniej było zero to coś poważnego? Pierwszy raz oddałam próbkę w pojemniczku, który dali mi ostatnio w laboratorium. Wcześniej oddawalam w jałowym z apteki, może to być powód?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja 160-165cm, a M ponad 190 :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W sumie to ja bym chciała żeby nasza mała była kopią tatusia.
    Do głosu jednak dochodzą geny a jeśli chodzi o wygląd to ja mam te bardziej dominujące cechy (ciemniejsze włosy, brązowe oczy, włosy podatne na stylizację, jak jest wilgoć to się kręcą, dołki w policzkach itd - większość oczywiście mam po tacie), mąż jest blondynem z zielonymi oczami, więc mam większą siłę przebicia :P Ale jednak genetyka może nam zrobić niespodziankę, oby oby :)
    Kochana ja też mam brązowe ooczy, byłam na 100% pewna, że córka bbędzie miała takie jak ja :D o jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że kolor zmienia się w stronę męża (zielono szaro niebieskie)zależy od nastroju :D a nie w mój ppiękny brąz :D no cóż może druga córka będzie miała brązowe :D

B_002 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej malej w kazdym z 3 wynikow moczu bylo: bakterie nieliczne. Ale nie zdarzylo sie w tych 3 probkach by było brak. Lekarz powiedział ze wszystko z moczem jest wporzadku. Ale czy u ciezarnych interpretacja jest taka sama? Szczerze nie wiem.

Lekarz corki kazal wziac mi zentel ale pani w aptece odradzila. Mowi ze duzo skutków ubocznych ma a ja w ciazy. I musze skonsultowac sie z ginekologiem. Dzis maz corka i piesek maja kuracje zentelowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:18

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kochana ja też mam brązowe ooczy, byłam na 100% pewna, że córka bbędzie miała takie jak ja :D o jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że kolor zmienia się w stronę męża (zielono szaro niebieskie)zależy od nastroju :D a nie w mój ppiękny brąz :D no cóż może druga córka będzie miała brązowe :D
    No widzisz, więc wszystko jest możliwe :)
    Czyli zostaje nam tylko czekać aż już się dzieci urodzą.
    Ja za to jestem kopią taty. Po mamie z wyglądu mam troszkę figurę, ale z twarzy to wcale nie jestem do niej podobna, nic a nic.

Karollinax26, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No widzisz, więc wszystko jest możliwe :)
    Czyli zostaje nam tylko czekać aż już się dzieci urodzą.
    Ja za to jestem kopią taty. Po mamie z wyglądu mam troszkę figurę, ale z twarzy to wcale nie jestem do niej podobna, nic a nic.

Ja po mamie mam nos, całą resztę też mam po tacie. Może coś w tym jest, że i Marcelina będzie miała mój nos :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a co z Twoja choroba? Czujesz się gorzej? Byłaś u lekarza żeby temu jakoś zapobiec?

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy paracetamol w dawce 500mg w ciąży można? Nie brałam żadnych leków od początku, a za moment pęknie mi głowa, aż mi niedobrze. Brrr.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Ząb dopiero rośnie tak... nie ma to jak zabukować w ciąży. Chyba pójdę dziś do normalnego dentysty sprawdzić czy na pewnie nie trzeba antyb.

to późno się ogarnął :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, luteinę masz aplikować rano i wieczorem, jak mówi Karmelka-Kaśka ;)
    Prysznic, umycie łapek (jeśli chcesz wytrzeć, to w ręcznik papierowy), jedna nóżka na kibelek lub wannę i lecisz na długość palca wskazującego - mamy z Karmelką tą samą metodę :) Mi nie wycieka jakoś wkurzająco w ciągu dnia. Zwykle przy siusianiu. Na majtki naklejam wkładkę taką zwykłą bawełnianą z Lidla - nie jakieś plastiki perfumowane.

Też to samo pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie - że Marcelina będzie kopią Karoliny :) Ale będzie piękna!

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziewczyny czy paracetamol w dawce 500mg w ciąży można? Nie brałam żadnych leków od początku, a za moment pęknie mi głowa, aż mi niedobrze. Brrr.
    Można nawet i 1000 :) Śmiało bierz.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karola, luteinę masz aplikować rano i wieczorem, jak mówi Karmelka-Kaśka ;)
    Prysznic, umycie łapek (jeśli chcesz wytrzeć, to w ręcznik papierowy), jedna nóżka na kibelek lub wannę i lecisz na długość palca wskazującego - mamy z Karmelką tą samą metodę :) Mi nie wycieka jakoś wkurzająco w ciągu dnia. Zwykle przy siusianiu. Na majtki naklejam wkładkę taką zwykłą bawełnianą z Lidla - nie jakieś plastiki perfumowane.

Też to samo pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie - że Marcelina będzie kopią Karoliny :) Ale będzie piękna!

❤️❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Można nawet i 1000 :) Śmiało bierz.
    Jak zwykle niezastąpiona Wiewiórka :D wzięłam, dzięki.

U nas leje od rana, chodzę po ścianach. A skończy się pewnie dopiero na wiosnę...

Nie zdążyłam dziś ogarnąć która z Was wystawiła zdjęcie, ale widziałam kopie Kiwony :D jesteście mega podobne do siebie.

Karolinka-trzymam kciuki, że odpoczniesz, a wszystko się zacznie układać po Twojej myśli :) Marcelina przepiękna <3

Daffi - mam nadzieję, że nic Cię nie złapie, dobrze, że córeczka już zdiagnozowana. Teraz będzie tylko lepiej, oby :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka a jak ją aplikujesz ? Ja zielona jestem. Tam widziałam jakiś aplikator.

nie używaj aplikatora Karollina... ja nie wiem aplikator nie przyczynił się do moich krwawień miesiąc temu.... a aplikuje od pozytywnego testu. Aplikuj palcem po prostu.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest tak smutno, że go nie ma :( bardzo to przeżywam. Ma przyjechać na święta, zobaczymy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra ;);P ty mi tu widzę coś orzeszki podrzucasz haha

Ja będę nieskromna ale byłam na prawdę ładnym dzieckiem jak byłam mała, a mój mąż uważam, że jest przystojny ale dzieckiem był średnim haha ;p
    Ale ja blondynka on blondyn oboje niebieskie oczy.Mój mąż jak był mały włosy mu się kręciły więc Leosia mogłaby takie mieć :P ale kształty buźki mamy zupełnie inne ja okrągła on taka jajowata? nie wiem jak to się nazywa owalna? i wygląda, że mała też taka będzie. Ale jak to będzie to się dowiemy po urodzeniu, a zmienią się te dzieciaczki nasze jeszcze kilkadziesiąt razy. Jak patrze na moje siostrzenice to w życiu nie powiedziałabym, że to te same dzieci :)

edit: zrobiłam sobie obiad taki, że sie ruszyc nie mogę :p zobaczymy co mi jutro krzywa pokaże haha.

Karolinka tęsknota to na prawdę dobry objaw, ale oby była obustronna. A teraz się nie smutaj tylko bycz się ile wlezie! Zostało nam coś około 16 tygodni i koniec z nic nie robieniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:55

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jejku jak dobrze w domu. Piesek najpierw skakal i calowal ze szczescia a potem mnie gryzla ze złości ze ja zostawilysmy. Mloda pierwsze co wpadła i poprosila o cos do jedzenia a teraz szkoli game c-dur na flecie.

czyli już po bólu? :) super wiadomość! zdrówka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

mnie też dziś strasznie bolała głowa :( na szczęście już jest lepiej...
    jeździłam po mieście w poszukiwaniu chleba probody ale mimo kilku adresów na ich stronie niestety całowałam klamki... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, dopiero jak przeczytałam to dotarło do mnie, że faktycznie... już tak niewiele zostało...
    Matko kochana ja 3 miesiąc na L4 i mam wrażenie, że jeszcze nic nie zdążyłam zrobić do końca z zaplanowanych rzeczy... Chyba muszę spiąć tyłek, bo w marcu chciałabym mieć wszystko gotowe, aby czekać na rozwiązanie bez stresu.

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ