Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja wczoraj rozmawiałam z koleżanką która rodziła rodziła w zeszłym tygodniu w "moim" szpitalu. Jestem przekonana że chce rodzić tam. I nie mogę się doczekać jeszcze bardziej aż poznam synka.
Ona urodziła śliczna córeczkę, 3 godziny porodu, pierwsze dziecko. Szczęściara
Mąż w pracy więc dzisiaj umieram z nudów w samotności.martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ciężka noc za mną. Po 2 w nocy wymiotowałam jeszcze raz ale nie mogłam spać, kręciłam się, przekładałam z boku na bok. Ten żołądek mnie bolał. Zobaczymy co będzie dziś.
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Do 400 ale szukałam normy dla kobiet w ciazy i było ze do 300
Z dzisiaj mam 318
Z 4 tyg temu 293
Jeszcze 4 wcześniej 312
Ale znalazłam jakieś starsze tez i roznie mam, raz ponad 200 a tak to raczej ponad 300 a nawet 360. Ale wystraszyłam sie bo kurde doczytałam ze to jest nas krzepliwość w sensie to LPT. I ze powoduje wczesne poronienia i ze chamuje wzrost płodu i juz serce mi wyskoczyć chciało.
ja myślę, że przy jakiś minimalnych odchyleniach nie ma co panikowaćKarmellka uspokój się bo nerwami bardziej szkodzisz dziecku
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:ja zjadłam obiad na kolację
po łyżce buraczków i czerwonej kapusty na ciepło, kawałek batata gotowanego, trochę kapusty kiszonej i pałeczka kurczaka z piekarnika i cukier 101
o 21 zjem kanapkę i zobaczę jak cukier w nocy i rano sie będzie przedstawiał
kolacja o 21- 2 kromeczki małe chleba z serem camembert i ogórkiem konserwowym.. cukier 96- ładnie ale w nocy o 2.30 wynik 96....więc jedzenie późnej kolacji mi nie pomaga... rano 91
Fasolka77
-
espoir wrote:ja jeszcze raz napiszę, że polecam Bebetto Holland - dwójkę dzieci w nim woziłam i jak nowy jest dalej
ostatnio mniej piszę, bo znowu stres się włącza. coraz bliżej wyników... w poniedziałek mają dzwonić.
Espoir będzie dobrze! Trzymam kciuki za pozytywne wiadomościFasolka77
-
Daffi wrote:Jakis moze wirus? Mnie tez zoladek trochę bolal i zaliczalam cofki a nad ranem wstalam bo biegunka mnie zaczęła męczyć. Mam nadzieję ze to jednorazowe i dzis będziesz czula sie lepiej.
Karollina może to stres daje o sobie znać?Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:kolacja o 21- 2 kromeczki małe chleba z serem camembert i ogórkiem konserwowym.. cukier 96
- ładnie ale w nocy o 2.30 wynik 96....więc jedzenie późnej kolacji mi nie pomaga... rano 91
Pamiętaj że stres też podnosi cukier.
Po co Ty mierzysz cukier o 3 w nocy? Dla organizmu wybudzanie o tej godzinie to bardzo duży stres. -
Paula 90 wrote:Pamiętaj że stres też podnosi cukier.
Po co Ty mierzysz cukier o 3 w nocy? Dla organizmu wybudzanie o tej godzinie to bardzo duży stres.
nie wybudzam się specjalnie tylko co 1,5h chodzę siku i przy okazji mierzę.. lekarka mi kazała kilka razy zmierzyć... ale ja jestem nadgorliwa i na razie mierzę co noc... pierwszy tydzień testowy- chcę wiedzieć jak na poszczególne jedzenie reaguję, czy lepiej jest jak przed snem coś zjem czy nie etc
w czwartek pójdę z zapiskami do lekarza i zoabczymy...
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:nie wybudzam się specjalnie tylko co 1,5h chodzę siku i przy okazji mierzę.. lekarka mi kazała kilka razy zmierzyć... ale ja jestem nadgorliwa i na razie mierzę co noc... pierwszy tydzień testowy
- chcę wiedzieć jak na poszczególne jedzenie reaguję, czy lepiej jest jak przed snem coś zjem czy nie etc
w czwartek pójdę z zapiskami do lekarza i zoabczymy...
Też mam w czwartek wizytę
Na mój gust za dużo kombinujesz i za mocno komplikujesz przy tak łagodnym problemie, ale to tylko moje przemyślenie
Mam nadzieję że ustabilizujesz sobie sytuację bo się zameczysz.
Ja też trochę wariowalam na początku dlatego teraz tak się wymadrzam- bo wiem że było mi to niepotrzebne.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Też mam w czwartek wizytę
Na mój gust za dużo kombinujesz i za mocno komplikujesz przy tak łagodnym problemie, ale to tylko moje przemyślenie
Mam nadzieję że ustabilizujesz sobie sytuację bo się zameczysz.
Ja też trochę wariowalam na początku dlatego teraz tak się wymadrzam- bo wiem że było mi to niepotrzebne.
wiem, że może przesadzam ale na etapie testów chcę wiedzieć co mi służy a co nie
lekarka kazała mi mierzyć cukier w sumie rzadziej ale jakoś się nie mogę powstrzymaćFasolka77
-
Fasolka77 wrote:kolacja o 21- 2 kromeczki małe chleba z serem camembert i ogórkiem konserwowym.. cukier 96
- ładnie ale w nocy o 2.30 wynik 96....więc jedzenie późnej kolacji mi nie pomaga... rano 91
-
Daffi wrote:No calkiem nieźle. Ja na glukometrze jeszcze na czczo nie zobaczylam ponizej 100.dzis 107..
i co diabetolog na to? nie wprowadza insuliny? W ogóle jakie są wskazania do insuliny? jak norma jest znacznie przekroczona czy jak jest przekroczona nawet o 1 jednostkę?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:i co diabetolog na to? nie wprowadza insuliny? W ogóle jakie są wskazania do insuliny? jak norma jest znacznie przekroczona czy jak jest przekroczona nawet o 1 jednostkę?
1 jednostka nie jest wskazaniem do insuliny bo to dieta mozesz zredukowac. I o ile po posilkach u mnie jest w normie tak podejrzewam ze skonczy sie insulina zeby te na czczo cukry ustabilizowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 08:56
-
Daffi wrote:Ja jescze wizyty nie mialam. Jeatem 9 dni dopiero w pomiarach i z zeszycikiem ladnie maszeruje za 1.5tyg.
1 jednostka nie jest wskazaniem do insuliny bo to dieta mozesz zredukowac. I o ile po posilkach u mnie jest w normie tak podejrzewam ze skonczy sie insulina zeby te na czczo cukry ustabilizowac.
no ja się też obawiam właśnie tej insuliny na noc... nie ogarniam tego wszystkiego bo w piatek zjadłam podobne śniadanie jak dziś... zamiast pomidora dziś zjadłam ogórka konserwowego plus w piątek mandarynkę do tego a różnica taka, że w piatek cukier 120 po sniadaniu a dziś 138.... hmmm Nigdy nie dojdę do ładu i składuFasolka77
-
A zbadalas sie z drugiego palca albo drugiej reki? Ja w takich wypadkach uzyskuje czesto bardzo rozne pomiary i wyciagam srednia. Tak jak Paula pisala ostatnio wazna jest czystosc.. Niedokladnie umyte rece moga spowodowac zaburzenie wyniku.. Chociazby przez kremy i masci tluste, lub dotkniecie czegos slodszego co spowoduje że pozostawi slad na palcu i podniesie ci ten cukier po zmieszaniu sie z probka krwi.
Ja na pewno skończę z insulina moje cukry na czczo duzo ponad norme.. I ostatnio zjadlam o 23 dodatkowo kanapke by zobaczyc cukier rano to nadal 101 wiec.. Jeszcze musialabym obudzic sie o 3 moze i spróbować cos zjesc i zobaczyc czy dziala cokolwiek czy dla mnie jest juz tylko jedno wyjście. -
Dzis mam na obiad lasagne.. Malo niedzielny ale jem to czego pragne w danym momencie. Po niej cukru nie mialam okazji mierzyc a makaron jest jasny nie ciemny. To bedzie dla mnie dzis test.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:08
martusiawp lubi tę wiadomość