Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Ja dostalam od bratowej masc na sutki ktora dostepna jest w niemieckim rossmanie. Ona jest zadowolona tym razem sutki przetrwaly. I moge sie pochwalic ze mala Alunia zapomniala co to sa kolki i spi ciagiem
21:00-3:00 lub 21:00-5:00. Zaczął sie dla nich ten lepszy czas. Mala ma 10 tygodni i wazy ponad 6kg.
A pokażesz skład tej maści? Jesteś z niej zadowolona? Może jest jakiś fajny odpowiednik w Polsce? Trzeba zmywać przed karmieniem?
Cieszę się że Niuni kolki minęły. Ja teraz czytam ciągle Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy (czy jakoś tak) i tych przyczyn kółek jest dziesiątki jak nie setki. I trafić w odpowiednią to graniczy z cudem. Prędzej kolki mijają niż rodzice znajdą na nią sposób. Biedne maleństwa. -
Paula 90 wrote:To zestresuje Was jeszcze bardziej
Do niedawna norma w ciąży po posiłkach (po godzinie) była 120. Ale w ostatnim roku podnieśli to do 140 bo kobiety miały powikłania z za niskich cukrów.
Także samo WHO uznało że 120 po posiłku to za mało w ciąży -
Paula 90 wrote:To zestresuje Was jeszcze bardziej
Do niedawna norma w ciąży po posiłkach (po godzinie) była 120. Ale w ostatnim roku podnieśli to do 140 bo kobiety miały powikłania z za niskich cukrów.
Także samo WHO uznało że 120 po posiłku to za mało w ciąży
czytałam... masakra... dla mnie idealnie byłoby na czczo norma do 100 a po 1h do 140... wtedy nie miałabym cukrzycy...generalnie zauważam, ze popołudniu mam lepsze cukry... ale nie ma tego złego.. taka dieta tylko mi wyjdzie na zdrowie... po kuracji sterydowej przytyłam w zeszłym roku 10 kg... z wagi 82 na 92... przy wzroście 179... teraz ważę 96 więc 4 kg jak na półmetek ciąży jest chyba ok wynikiem
i mam nadzieję, że przy tej diecie waga przystopuje a może nawet spadnie i tym samym przy KP będzie łatwiej wrócić do wagi 82
czego i sobie i Wam życzę
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mnie mówiła, że norma to <140 ale żebym się raczej trzymała 120... no to norma jest czy jej nie ma?
po co nas Ci lekarze tak stresują?
Norma do 140 czyli od 141 można zacząć się powolutku martwić. Norma to norma, stan normalny, mieszczący się w granicach.
I pojedyncze skoki nie są powodem do zmartwienia tylko do modyfikacji diety.
Ja wczoraj godzinę po zjedzeniu 3 mandarynek miałam cukier 139. Dla mnie to jasny sygnał że mogę jeść 3 mandarynki. Spróbuję teraz z jakimś jogurtem albo plastrem sera żółtego i zobaczę co będzie. Bo może będę mogła jeść moje ukochane minipomaranczki -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Norma do 140 czyli od 141 można zacząć się powolutku martwić. Norma to norma, stan normalny, mieszczący się w granicach.
I pojedyncze skoki nie są powodem do zmartwienia tylko do modyfikacji diety.
Ja wczoraj godzinę po zjedzeniu 3 mandarynek miałam cukier 139. Dla mnie to jasny sygnał że mogę jeść 3 mandarynki. Spróbuję teraz z jakimś jogurtem albo plastrem sera żółtego i zobaczę co będzie. Bo może będę mogła jeść moje ukochane minipomaranczki
ja też uwielbiam mandarynki! i jabłka w ciąży pochłaniałam! spróbuj łączyć owoce z garstką orzechów. Też miałam testować 3 mandarynki i własnie o 11 tak zrobię! dam znac o 12 jak pomiar u mnie wygląda. Po 11 idę jeszcze na spacerFasolka77
-
Paula 90 wrote:A pokażesz skład tej maści? Jesteś z niej zadowolona? Może jest jakiś fajny odpowiednik w Polsce? Trzeba zmywać przed karmieniem?
Cieszę się że Niuni kolki minęły. Ja teraz czytam ciągle Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy (czy jakoś tak) i tych przyczyn kółek jest dziesiątki jak nie setki. I trafić w odpowiednią to graniczy z cudem. Prędzej kolki mijają niż rodzice znajdą na nią sposób. Biedne maleństwa.
Nie trzeba zmywac do karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:02
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka jak lubisz kapuste kiszona to polecam. Mi swietnie zrzuca cukier tylko ja mam po kapuscie kiszonej przeczyszczanie jelit:p
I pije wode z cytryną. Wtedy pozwalam sobie np na kawalek serniczka tesciowej :pmartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny, my już po jajecznicy dawno, zbieram teraz siły przed świątecznymi porzadkami. Co do sutkow to nie smaruję narazie lanolina tylko całe piersi olejkiem na rozstępy z babydream, a jeśli chodzi o cwiczenia to robię tą praktykę Gosi Mostowskiej na mięśnie dna miednicy, ale to nie codziennie.
Pozdrawiamy w niedzielny poranek z Kicią, która bardzo lubi przytulać się do Filipa:).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89344200a66d.jpgDaffi, B_002, martusiawp, india lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Daffi wrote:Fasolka jak lubisz kapuste kiszona to polecam. Mi swietnie zrzuca cukier tylko ja mam po kapuscie kiszonej przeczyszczanie jelit:p
I pije wode z cytryną. Wtedy pozwalam sobie np na kawalek serniczka tesciowej :p
tak, uwielbiam kapustę kiszoną! tez planuję pić do posiłku wodę z cytryną. w ogóle myslicie, że ciut kapuchy przed każdym posiłkiem obniży cukry? może warto stestować
dziś przed snem stestuje tez jogurt nat z migdałamiFasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Fasolka jak lubisz kapuste kiszona to polecam. Mi swietnie zrzuca cukier tylko ja mam po kapuscie kiszonej przeczyszczanie jelit:p
I pije wode z cytryną. Wtedy pozwalam sobie np na kawalek serniczka tesciowej :p
Woda + ruch + kiszonki i można prawie wszystko zjeść przy naszych małych cukrachDaffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Dzień dobry dziewczyny, my już po jajecznicy dawno, zbieram teraz siły przed świątecznymi porzadkami. Co do sutkow to nie smaruję narazie lanolina tylko całe piersi olejkiem na rozstępy z babydream, a jeśli chodzi o cwiczenia to robię tą praktykę Gosi Mostowskiej na mięśnie dna miednicy, ale to nie codziennie.
Pozdrawiamy w niedzielny poranek z Kicią, która bardzo lubi przytulać się do Filipa:).
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89344200a66d.jpg
ale Ci zazdroszczę takiego pieszczocha...
śliczny jest!
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Woda + ruch + kiszonki i można prawie wszystko zjeść przy naszych małych cukrach
może to jest metodacodziennie chodzę na spacer taki 40-60 minut- mam park obok i znam już wszystkie alejki
wodę z cytryna i kiszonki lubię więc nie będzie problemu. Czas na testy
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula mojego męża nie było wczoraj dlatego sprzątanie dzisiaj
. Ja to co mogłam z gruntownych porządków to właściwie zrobiłam, a reszta czeka na niego bo ja nie będę skakać po meblach żeby je umyć u góry bo już widzę jak bym leżała jak długa na podłodze
. I zostanie nam jeszcze jeden pokój ale najpierw musimy tam komode dokupić i zrobić przemeblowanie żeby wstawić sprzęt do ćwiczeń z pokoju Filipa który do tej pory był siłownia
.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień