X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja dostalam od bratowej masc na sutki ktora dostepna jest w niemieckim rossmanie. Ona jest zadowolona tym razem sutki przetrwaly. I moge sie pochwalic ze mala Alunia zapomniala co to sa kolki i spi ciagiem
    21:00-3:00 lub 21:00-5:00. Zaczął sie dla nich ten lepszy czas. Mala ma 10 tygodni i wazy ponad 6kg. :)

A pokażesz skład tej maści? Jesteś z niej zadowolona? Może jest jakiś fajny odpowiednik w Polsce? Trzeba zmywać przed karmieniem?

Cieszę się że Niuni kolki minęły. Ja teraz czytam ciągle Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy (czy jakoś tak) i tych przyczyn kółek jest dziesiątki jak nie setki. I trafić w odpowiednią to graniczy z cudem. Prędzej kolki mijają niż rodzice znajdą na nią sposób. Biedne maleństwa.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To zestresuje Was jeszcze bardziej :-D

Do niedawna norma w ciąży po posiłkach (po godzinie) była 120. Ale w ostatnim roku podnieśli to do 140 bo kobiety miały powikłania z za niskich cukrów.
    Także samo WHO uznało że 120 po posiłku to za mało w ciąży ;-)
    Czytalam o tym. Gdyby nie to to mialabym kolejny problem bo czesto mam 121-125 po obiedzie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To zestresuje Was jeszcze bardziej :-D

Do niedawna norma w ciąży po posiłkach (po godzinie) była 120. Ale w ostatnim roku podnieśli to do 140 bo kobiety miały powikłania z za niskich cukrów.
    Także samo WHO uznało że 120 po posiłku to za mało w ciąży ;-)

czytałam... masakra... dla mnie idealnie byłoby na czczo norma do 100 a po 1h do 140... wtedy nie miałabym cukrzycy... :) generalnie zauważam, ze popołudniu mam lepsze cukry... ale nie ma tego złego.. taka dieta tylko mi wyjdzie na zdrowie... po kuracji sterydowej przytyłam w zeszłym roku 10 kg... z wagi 82 na 92... przy wzroście 179... teraz ważę 96 więc 4 kg jak na półmetek ciąży jest chyba ok wynikiem :) i mam nadzieję, że przy tej diecie waga przystopuje a może nawet spadnie i tym samym przy KP będzie łatwiej wrócić do wagi 82 :) czego i sobie i Wam życzę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mnie mówiła, że norma to <140 ale żebym się raczej trzymała 120... no to norma jest czy jej nie ma? :) po co nas Ci lekarze tak stresują? :)

Norma do 140 czyli od 141 można zacząć się powolutku martwić. Norma to norma, stan normalny, mieszczący się w granicach.
    I pojedyncze skoki nie są powodem do zmartwienia tylko do modyfikacji diety.
    Ja wczoraj godzinę po zjedzeniu 3 mandarynek miałam cukier 139. Dla mnie to jasny sygnał że mogę jeść 3 mandarynki. Spróbuję teraz z jakimś jogurtem albo plastrem sera żółtego i zobaczę co będzie. Bo może będę mogła jeść moje ukochane minipomaranczki :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poczytajcie sobie nie tylko o indeksie glikemicznym ale też o ładunku glikemicznym. To też Wam rozjaśni troszkę a za dużo tego jest żebym tutaj Wam wykładała :-D

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Norma do 140 czyli od 141 można zacząć się powolutku martwić. Norma to norma, stan normalny, mieszczący się w granicach.
    I pojedyncze skoki nie są powodem do zmartwienia tylko do modyfikacji diety.
    Ja wczoraj godzinę po zjedzeniu 3 mandarynek miałam cukier 139. Dla mnie to jasny sygnał że mogę jeść 3 mandarynki. Spróbuję teraz z jakimś jogurtem albo plastrem sera żółtego i zobaczę co będzie. Bo może będę mogła jeść moje ukochane minipomaranczki :-D

ja też uwielbiam mandarynki! i jabłka w ciąży pochłaniałam! spróbuj łączyć owoce z garstką orzechów. Też miałam testować 3 mandarynki i własnie o 11 tak zrobię! dam znac o 12 jak pomiar u mnie wygląda. Po 11 idę jeszcze na spacer :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A pokażesz skład tej maści? Jesteś z niej zadowolona? Może jest jakiś fajny odpowiednik w Polsce? Trzeba zmywać przed karmieniem?

Cieszę się że Niuni kolki minęły. Ja teraz czytam ciągle Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy (czy jakoś tak) i tych przyczyn kółek jest dziesiątki jak nie setki. I trafić w odpowiednią to graniczy z cudem. Prędzej kolki mijają niż rodzice znajdą na nią sposób. Biedne maleństwa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0b3f4913d06.jpg
    Nie trzeba zmywac do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 10:02

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak lubisz kapuste kiszona to polecam. Mi swietnie zrzuca cukier tylko ja mam po kapuscie kiszonej przeczyszczanie jelit:p
    I pije wode z cytryną. Wtedy pozwalam sobie np na kawalek serniczka tesciowej :p

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0b3f4913d06.jpg
    Zarąbisty skład. Żeby taki uzyskać będę mieszać oliwkę babydream z lanolina. Świetny pomysł, dziękuję :-)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, my już po jajecznicy dawno, zbieram teraz siły przed świątecznymi porzadkami. Co do sutkow to nie smaruję narazie lanolina tylko całe piersi olejkiem na rozstępy z babydream, a jeśli chodzi o cwiczenia to robię tą praktykę Gosi Mostowskiej na mięśnie dna miednicy, ale to nie codziennie.
    Pozdrawiamy w niedzielny poranek z Kicią, która bardzo lubi przytulać się do Filipa:).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89344200a66d.jpg

Daffi, B_002, martusiawp, india lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zarąbisty skład. Żeby taki uzyskać będę mieszać oliwkę babydream z lanolina. Świetny pomysł, dziękuję :-)
    Nigdzie nie widzialam go w Polsce a szkoda.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka jak lubisz kapuste kiszona to polecam. Mi swietnie zrzuca cukier tylko ja mam po kapuscie kiszonej przeczyszczanie jelit:p
    I pije wode z cytryną. Wtedy pozwalam sobie np na kawalek serniczka tesciowej :p

tak, uwielbiam kapustę kiszoną! tez planuję pić do posiłku wodę z cytryną. w ogóle myslicie, że ciut kapuchy przed każdym posiłkiem obniży cukry? może warto stestować :)
    dziś przed snem stestuje tez jogurt nat z migdałami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Woda + ruch + kiszonki i można prawie wszystko zjeść przy naszych małych cukrach ;-)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, my już po jajecznicy dawno, zbieram teraz siły przed świątecznymi porzadkami. Co do sutkow to nie smaruję narazie lanolina tylko całe piersi olejkiem na rozstępy z babydream, a jeśli chodzi o cwiczenia to robię tą praktykę Gosi Mostowskiej na mięśnie dna miednicy, ale to nie codziennie.
    Pozdrawiamy w niedzielny poranek z Kicią, która bardzo lubi przytulać się do Filipa:).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89344200a66d.jpg

:( :( :( ale Ci zazdroszczę takiego pieszczocha... :( śliczny jest!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Woda + ruch + kiszonki i można prawie wszystko zjeść przy naszych małych cukrach ;-)

może to jest metoda :) codziennie chodzę na spacer taki 40-60 minut- mam park obok i znam już wszystkie alejki :) wodę z cytryna i kiszonki lubię więc nie będzie problemu. Czas na testy :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - ja też leżę i zbieram siły, kończę kawę, zjadłam kawałeczek sernika żeby mieć dużo siły i mam zamiar poogarniac mieszkanie. Męża nie ma to tylko tak z grubsza bo ja mam talent do wypadków :/
    Jestem straszna niezdara

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj próbowałam nagrać jak Ignacy faluje mi brzuchem. I na pewno zgadniecie - wzięłam tel do ręki i cisza...

Fasolka77, Kasiulka90, B_002, martusiawp, india, Lili90 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mojego męża nie było wczoraj dlatego sprzątanie dzisiaj ;). Ja to co mogłam z gruntownych porządków to właściwie zrobiłam, a reszta czeka na niego bo ja nie będę skakać po meblach żeby je umyć u góry bo już widzę jak bym leżała jak długa na podłodze :D. I zostanie nam jeszcze jeden pokój ale najpierw musimy tam komode dokupić i zrobić przemeblowanie żeby wstawić sprzęt do ćwiczeń z pokoju Filipa który do tej pory był siłownia ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny drętwieją wam ręce? Z moja prawa dzisiaj jakis dramat :/

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny drętwieją wam ręce? Z moja prawa dzisiaj jakis dramat :/
    Mi po nocy prawa dretwieje. I noga prawa od kolana w dół boli mnie przed zasnieciem.

b2ujp2.png

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ