X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, że ta moja diabetolog da mi od razu glukometr. Bo mojej przyjaciółce jeden parametr wyszedł na pograniczu kazała jej powtórzyć krzywą i wyszła w normie. :/ teraz ma tydzień dzidziucha już. Ja wole glukometr i dietę nie chce już pić tego paskudztwa. Ale szkoda mi jechać do apteki wydawać kasę na to skoro wiem, że ni się należy ;P ale się w ciąży zrobiłam okropny grosik czy jakoś tak.
    Nasza mała dalej nie aktywna czułam ją dzisiaj dosłownie 3 razy, zjadłam cukierki nic, sex nawet był też nic, poszliśmy na spacer dobre powietrze bo deszczyk lekki nic, teraz będzie obiad- zaserwuje jej grillowanego kurczaka pod szpinakiem z ziemniaczkami i surówkami jak to ją nie ruszy mąż mój powiedział, że pojedziemy na IP sprawdzić tętno bo nie mam detektora i to jest ten moment, w którym żałuje, że go nie zamówiłam. Po wszystkich świętych szukaliśmy w Krk stacjonarnie ale nie było :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cukier mierzony glukometrem jaki powinien być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A cukier mierzony glukometrem jaki powinien być?
    Na czczo do 92, godzinę po posilku do 140

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no właśnie zastanawiałam się jakie są normy i zasady postępowania w innych krajach :) bo my tu możemy się zabijać dietami a u sąsiadów może to wszystko być normą...

Normy są wyznaczane przez WHO więc wszędzie takie same powinny być. Ale metody są jak widać różne ;-)

• india Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popołudnie spedzamy na kanapie :) ze szkoły wrocilam i oglądamy filmy. Mam dzis twardy i obolały brzuch... mam wrazenie, ze to wzdecia.

Gratuluje danych wizyt. Nasz kochane silne maluchy <3

Daffi super, ze corcia odzyskuje siły i dobry nastroj :)

A nawiązując do tej promo w Rossmanie to warto juz cos kupic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 17:16

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Mycha, mąż chodzi na terapię, ale jest trudno,ma duzo do przepracowania jeszcze...
    Paula, dobrze napisane, dziękuję :*
    Kotka na pewno cierpi, czasem miauczy żałośnie, choć rzadko. Jednak pomyślcie, że macie od ponad miesiąca biegunkę, ogólnie wyniki badań krwi tragiczne, do tego już nie zdazacie do łazienki... No jak na moje to lekko jej nie jest. Wiem, że nie zdecydujemy się na chemioterapii, bo rokowania przy jej obecnym słabym organizmie są kiepskie, a chemia działa na cały organizm. Poza tym, przyjmowanie chemii jest bardzo niebezpieczne dla otoczenia, zwłaszcza dzieci i kobiet w ciąży, trzeba zachować sterylne warunki. Ja już nie wspomnę o kosztach... A mamy jeszcze 2 koty, w tym jeden choruje przewlekłe na zapalenie górnych dróg oddechowych. Jutro będę dzwoniła do lekarki, pogadam z nią.
    My skloceni, więc ciche dni. Syn wrócił od swojego taty i uczyłam go szyć, robił choinki z filcu zszywane na technikę. Fajnie mu to poszło :) Zaraz zabieramy się za naukę, jutro sprawdzian z angielskiego a we wtorek przyroda.
    Maz sprząta... Niech sobie sprząta, korona mu z głowy nie spadnie...
    Ja zjadłam na obiad prażonki, lub jak kto woli duszonki, takie z piekarnika. Ale coś mi mało, apetyt mi dopisuje odkąd biorę polprazol na żołądek.

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos z tymi lekami na zoladek jest. Mloda ma debridat ale nie nadazam karmic. Ciągle glodna. Ona mi nigdy tyle nie jadla. A swiat się doczekac nie może i bogactw stolu swiatecznego.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślimy nad wózkiem i tak zastanawiamy się pomiędzy Cybex Priam albo Stokke Xplory...
    Na razie to wszystko na etapie rozkładania ale decyzje w końcu trzeba będzie podjąć.
    Nie wiem czy w Polsce też ale u nas w C&A genialna wyprzedaż i tym sposobem kilka rzeczy dla Młodego kupione.Wszystko córka wybierała :)

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To i tak jest dobry wynik bez obaw. Ja po marcepanie 112 szok. Obawialam sie ze bedzie gorzej.

Daffi czytam na forum, że laska po lodach miała niski cukier ale... proste cukry wystrzelą wcześniej niż po 1h.. więc stąd pewnie dobry wynik po 1h... złożone węglowodany dłużej się trawią. Na podwieczorek szarlotka dietetyczna- pyszna! polecam, mozna dać mniej ksylitolu :) za godzinę chwila prawdy :) czy faktycznie jest dietetyczna :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na czczo do 92, godzinę po posilku do 140

Paula na czczo 90... niestety.. 92 przy krzywej ale przy leczeniu cukrzycy już 90

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ogorki kiszone działają taka samo na obniżenie cukru jak kapusta?

Niezle dziadostwo te owsiki! Nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze to tak trudno wytepic.

Kiwona tak mi przykro :( jakis trudny czas u Ciebie nastał ech... mam nadzieję, ze mimo wszystko dobrze sie ułoży.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula na czczo 90... niestety.. 92 przy krzywej ale przy leczeniu cukrzycy już 90

Mi też było powiedziane, że 90.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, a dlaczego przyjmowanie chemii przez kotka jest niebezpieczne dla otoczenia i kobiet w ciąży? Dopytuję, bo się przestraszyłam - co dwa tygodnie jestem u taty na onkologii, gdzie przyjmuje chemię i widuję go codziennie. I z tego co mi mówili, to radioterapia jest niebezpieczna i przebywanie w takich miejscach, gdzie pacjencji ją przyjmują...ale chemia?
    Tak współczuję Co sytuacji....ja bym chyba uśpiła, żeby się nie męczyła...ale to łatwo się mówi.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kiwona, a dlaczego przyjmowanie chemii przez kotka jest niebezpieczne dla otoczenia i kobiet w ciąży? Dopytuję, bo się przestraszyłam - co dwa tygodnie jestem u taty na onkologii, gdzie przyjmuje chemię i widuję go codziennie. I z tego co mi mówili, to radioterapia jest niebezpieczna i przebywanie w takich miejscach, gdzie pacjencji ją przyjmują...ale chemia?
    Tak współczuję Co sytuacji....ja bym chyba uśpiła, żeby się nie męczyła...ale to łatwo się mówi.

Ja mam dwa kochane psiaki w domu rodzinnym i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ale gdy już kilka razy o tym myślałam, to pewnie też bym zdecydowała się na uśpienie, chociaż serce by mi pękło :(
    Kiedyś znalazłam taki piękny cytat o psach, za każdym razem kiedy go czytam to się mega wzruszam ...
    „Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie”. ❤️

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dafii, Paula.. dzisiaj testuję
    https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Ftakababka.pl%2F2017%2F04%2Fdietetyczna-szarlotka-owsiana.html%3Ffbclid%3DIwAR2eoie67Nf3IMcJl3d6Uem48VbHw1Z1uHfVKkck52tPDpTqGyErdkuMazo&h=AT0uOwx46qhb3hJy-gVzRIyXQxrITUfcQzPMRJCef67KBz3cLkq8e3DIim7_4kL81Joh2o8WaXaPJM1j1GcvYnbYvRKtWPR57W-ybGoTmrJj2ZmvMQIKaS5Ne9Y_-MyXbs0

właśnie włożyłam do piekarnika :)

cukier 106 po 1h także polecam tą szarlotkę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Leczenie chłoniaka u kota:
    "W takim okresie należy zachować szczególną ostrożność i higienę. Mam tu na myśli unikanie bezpośredniego kontaktu z moczem, kałem, śliną, ewentualnymi wymiocinami.
    Leki stosowane w onkologii są bardzo niebezpieczne dla dzieci i kobiet w ciąży, dlatego zawsze warto przedyskutować kwestię dodatkowych środków prewencyjnych z lekarzem onkologiem."
    Grażka już teraz nie odbiega do kuwety, również kicha i wymiotuje. Po chemii może być znacznie gorzej, a nawet sobie nie wyobrażacie, co my teraz mamy w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:18

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja siedzę na IP :/ mimo obiadu mała się nie ruszała do tego brzuch jakiś takie twardy napięty. Czekam już godzinę na badania jedynie położna detektorem tętna znalazła tętno ale pokazało 169-177 uderzeń. Widziałam to na wyswietlaczu także siedzę tu i czekam na usg. Juz mi słabo z nerwow jest tak dużo ludzi ze dopiero co przyjęli dziewczyne z godziny 11 :/

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7912f6598e95.jpg

Fasolka77, Wiewióreczka, Daffi, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja siedzę na IP :/ mimo obiadu mała się nie ruszała do tego brzuch jakiś takie twardy napięty. Czekam już godzinę na badania jedynie położna detektorem tętna znalazła tętno ale pokazało 169-177 uderzeń. Widziałam to na wyswietlaczu także siedzę tu i czekam na usg. Juz mi słabo z nerwow jest tak dużo ludzi ze dopiero co przyjęli dziewczyne z godziny 11 :/

Karmelka, będzie dobrze, zobaczysz! Daj znać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, na pewno będzie dobrze, daj znać :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ