Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny ja siedzę na IP
mimo obiadu mała się nie ruszała do tego brzuch jakiś takie twardy napięty. Czekam już godzinę na badania jedynie położna detektorem tętna znalazła tętno ale pokazało 169-177 uderzeń. Widziałam to na wyswietlaczu także siedzę tu i czekam na usg. Juz mi słabo z nerwow jest tak dużo ludzi ze dopiero co przyjęli dziewczyne z godziny 11
Karmellka na tym etapie nie musisz codziennie czuć jeszcze ruchów... nie zamartwiaj się na zapas. Daj znać co i jak!Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula na czczo 90... niestety.. 92 przy krzywej ale przy leczeniu cukrzycy już 90
Norma jest taka sama. Inne są do krzywej po spożyciu roztworu bo glukoza ma IG100 - więcej ma tylko piwo.
Wyjściowa z zaleceń WHO jest 92. A diabetolodzy mogą zależnie od pacjenta dawać inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:45
-
Karmelka jak Ty jesteś zestresowana to i Leonka ma wysokie tętno. Zobaczysz, że po usg wszystko będzie w porządku.
MamaAga też się zastanawiam nad Priamem tylko mam wątpliwości co do kubełkowych spacerówek. Czy któraś z Was szukała może opinii fizjoterapeutów lub ortopedów na ten temat? Zastanawiam się dla mniejszego dziecka dłuższe przebywanie czy spanie w takiej pozycji jest ok.
Kiwona serce pęka jak czytam o Twojej kotce, ale chyba jeśli choroba jest nieuleczalna to jeszcze gorzej jest patrzeć na jej cierpienie wiedząc, że poprawy nie będzie.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyJest zmiana zmiany. Przyjęli wszystkich!!! Tylko zostałam ja
super!!
Jesli chodzi o Cybex Priam sa dwie wersje ja mam Light, która ma spacerówkę kubełkowa podoba mi sie bardzo i wiedziałam, ze tylko wózek z kupelkowa wersja kupuje. Ale priam lux ma spacerówkę z siedzeniem rozkładanym na płasko -
nick nieaktualnyZ tego co ja czytałam opinie ortopedów i fizjoterapeutów to gondola ma być duża (szeroka) i wozi się w niej dziecko do momentu aż samo usiądzie a spacerówka ma się rozkładać całkiem na płasko.
Kubełkowe wymuszają pozycję i są mniejsze, przez co kiedy dziecko podrośnie jest to dla niego niekomfortowe co powoduje zaokrąglanie barków (skolioza) i nieprawidłowe ułożenie bioder.
Kubełkowe są dobre jeśli służą małym dzieciom (gabarytowo) tylko do spacerów na siedząco. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Az sama nie wierze. Poszlismy na spacer i zaszlismy do restauracji na szejka... Ja. Wzielam waniliowego.. Byl z mega slodka bita smietana i kawalkami slodkich ciasteczek i wrocilam do domu spacerkiem raptem 15 min i mam cukier po godz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05c957f4ee9.jpg
A wiesz dlaczego? Bo Shake'i są na wysokotluszczowym mleku/śmietanie. Tłuszcz zwalnia przyrost cukru -
Dopiero Was nadrobiłam dziewczyny
dzisiaj byliśmy na chrzcinach mojej bratanicy
piękna jak laleczka
Mój pies jest odrobaczany co roku po wakacjach i zawsze przed szczepieniem.
Karmelka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Tak się mówi Żr tr ruchy nie musza być regularne jeszcze ale ja na Teoim miejscu tez bym się pewnie denerwowała. Daj znać co i jak :*martusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona tak mi przykro z powodu kotka... ja po prostu bym chyba umarła jakby mój piesek był tak chory...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:A wiesz dlaczego? Bo Shake'i są na wysokotluszczowym mleku/śmietanie. Tłuszcz zwalnia przyrost cukru
-
Daffi wrote:Az sama nie wierze. Poszlismy na spacer i zaszlismy do restauracji na szejka... Ja. Wzielam waniliowego.. Byl z mega slodka bita smietana i kawalkami slodkich ciasteczek i wrocilam do domu spacerkiem raptem 15 min i mam cukier po godz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05c957f4ee9.jpg
myślałam, że 201a to 102! wow.. ale tak jak pisałam wcześniej... cukry proste rosną szybko i mogłas mieć cukier w kosmosie 20 min po wypiciu
ja jestem strasznie zafiksowana... nie zdecydowałabym się na takie szaleństwo
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Tylko ze te nasze shake z mafii troszkę inne są niz te co w mc donalds itp. Ale zbadam sobie jeszcze po 2h zeby miec pewnosc. Niekoniecznie po shake musze mieć wysoki cukier.
aż sama jestem ciekawadaj znać!
ja na kolację sałatkę grecką zjadłam.. ciekawe jak cukierFasolka77
-
Ja jestem juz spokojna z cukrami. Nie przezywam ich tak jak na początku a najbardziej irytowaly mnie te na czczo. Najwyzej jesli bede musiala leczyc to będę. Wazne ze wiem i kontroluje.
Z waga tez jest ok bo jestem na 0... Te moje - 2.5kg wrocilo i narazie nie mam nic na plus. W pierwszej ciazy juz duzo przytylam. W dniu slubu bylam juz lekko opuchnieta ale to byl sierpien i lato no i reka jaka masywna mi sie zrobila. A ro byl ten etap na którym jestem teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:36
-
nick nieaktualnyUff... jesteśmy w domu. Wszystko jest w porzadku, okazało się, że po tej całej glukozie to normalne, że ruchy są słabsze. Nawet 2-3 razy na IP ja poczułam druga sprawa mała łobuziaka znowu się ułożyła głową do dołu więc znowu kopie w łożysko co też mi bardzo miła młoda lekarka pokazywała na usg. Przebadała mnie rewelacyjnie pierw ginekologicznie, wszystko twarde zamknięte krzyżowe. Potem usg dopochwowe szyjka zamknięta na T czyli prawidłowo, około 5 cm. Mała ma +\- 533 g czyli mój okruszek ładnie nadrobił przez 12 dni. Dużo wód płodowych ale w normie, sprawdziła przepływy - prawidłowe. Nie znam się na tych cyferkach wole nie sprawdzać w necie powiedziała, że wszystko jest w normach prawidłowe. A tętno małej 159/min ja oczywiście swoje ze dużo ona ze to normalne ze sie rusza wiec tętno większe ze 120-160 jest normalne. Za to ja dowaliłam
moje ciśnienie 138/87 tętno 122 musiałam posiedzieć na korytarzu i mierzenie jeszcze raz i spadło uff a tętno 101. Generalnie mówiłam jej tez o tych sporadycznych twardnieniach macicy ale powiedziała ze mogą sie zdarzać ze trzeba to kontrolowac
Wiewióreczka, Lolka30, Mama36, martusiawp, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość