Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Dafii, kiwi ma IG 53 więc duży, ja zazwyczaj dodaję do płatków jogurtu i mnie nie podnosi cukru
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Jak cudownie
Kraków zasypany i taki mocny śnieg pruszy . Czyste powietrze. Cudo
a moja niunia jest tak subtelna, że czuje ją tak jakby się odbijała na trampolinie haha niesamowite
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Kochana 2,5 roku słyszała o tym kto jakie ma prawa, sama się musiałam tego nauczyć, to nieraz sama korzystam ;P. Wkładki laktacyjne potrzebne, nic innego juz tam bym nie wymyśliła na wymianę i szczerze tak bardzo bolały mnie biodra ze chciałam do domu. A ruch przy tych półkach. To jest rewelacyjna promocja na prawde produkty maja daty do stycznia 2021.
i słusznie! o mnie mówią, że mam taki wygląd władczy, że jak wejdę do sklepu z reklamacją to od ręki mi uznająznajomi się śmieją, że nie opłaca się mnie zatrudniać bo ciężko się mnie pozbyć... sama napisałam pozew i wygrałam z pracodawcą... dostałam całkiem niezłe odszkodowanie po 6 latach walki, dla siostry też wygrałam sprawę w sądzie pracy a prawnikiem nie jestem
po prostu walczę o swoje i nie lubię jak ktoś robi ze mnie i z bliskich idiotów
Karmelllka90, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Jak cudownie
Kraków zasypany i taki mocny śnieg pruszy . Czyste powietrze. Cudo
a moja niunia jest tak subtelna, że czuje ją tak jakby się odbijała na trampolinie haha niesamowite
zazdroszczę... choć nie mam sentymentu do Krakowa bo kojarzy mi się z nieudanym małżeństwem i śmieję się, że mam tam tylko nieruchomość na sprzedażu nas w łódzkim teraz szaro, buro i ponuro.. a tak bym chciałam żeby było biało... mam już gwiazdę betlejemską a w sobotę musimy już kupić choinkę
tez już prawie codziennie czuję, ze się Młody wierci (chyba będzie jednak Maciuś
) a wczoraj to nawet widziałam jak się brzuszek ruszał
Fasolka77
-
Ja zawiozłam córcię do przedszkola i dziś dzień prania ... mam cała pralkę plus kosz do wyprania
planuje tez skoczyć na jakieś małe zakupy , może uda mi się kupić jakaś ładna kiecke ... umówiłam się na dodatkowo wizytę z mierzeniem szyjki przed świetami bo ostatnio zaczęła się skracać, w tydzień 9 mm . Ma 31 mm, gin powiedziała ze tendencja spadkowa będzie już, wiec wole trzymać rękę na pulsie i reagować w porę ... ale mogłam się tego spodziewać , skończy się pessarem prawdopodobnie , jeśli będzie krótsza niż ostatnio to niech mi weźmie przed świetami posiew i po świętach na wizycie zakrazkuje. A Wy jakie plany na dziś ?
-
dziewczyny... wczoraj przy aplikacji luteiny i lacibios femina czułam o wiele większy "poślizg" niż zwykle... tak jakoś bardzo wilgotno... jak to jest w sączeniem się wód płodowych bo zaczęłam sobie coś wkręcać....można to sprawdzić jakimiś paskami i jak to się robi? czy to po prostu taki naturalny stan, że wilgotność się zmienia? zapach taki kwaśny więc w porządku, lacibios działaFasolka77
-
Co do ruchów to czuje bardzo wyraźnie , widoczne gołym okiem - nie miałam tego w poprzedniej ciąży, nie było widać w zasadzie przez brzuch ... wieczorami meczy mnie zgaga, gdy tylko położę się spać od razu mała zaczyna harce i włącza się zgaga, także wieczory mam wesołe ...
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mistella wrote:Ja zawiozłam córcię do przedszkola i dziś dzień prania ... mam cała pralkę plus kosz do wyprania
planuje tez skoczyć na jakieś małe zakupy , może uda mi się kupić jakaś ładna kiecke ... umówiłam się na dodatkowo wizytę z mierzeniem szyjki przed świetami bo ostatnio zaczęła się skracać, w tydzień 9 mm . Ma 31 mm, gin powiedziała ze tendencja spadkowa będzie już, wiec wole trzymać rękę na pulsie i reagować w porę ... ale mogłam się tego spodziewać , skończy się pessarem prawdopodobnie , jeśli będzie krótsza niż ostatnio to niech mi weźmie przed świetami posiew i po świętach na wizycie zakrazkuje. A Wy jakie plany na dziś ?
dobrze, że trzymasz rękę na pulsieja mam 17.12 wizytę i już się nie mogę doczekać. Ja dziś wybieram się na masaż
, spacer i będę robić żurek
i może naleśniki pełnoziarniste
Fasolka77
-
Mistella wrote:Fasolka ja tez mam więcej wydzieliny ostatnio i tez stosuje luteinę , wody możesz sprawdzić na pasku lakmusowym , ale ja nigdy nie korzustam z tego , myśle ze wszystko ok u Ciebie
co mam powiedzieć w aptece?że chcę pasek lakmusowy czy jakiś specjalny pasek? i jaki ma być kolor,żeby się uspokoić, że to nie wody się sączą?
Fasolka77
-
Mistella wrote:https://lovi.pl/pl/forum/1/7747 Tu jest opisane , nie w każdej aptece maja te paski, często na zamówienie są, może faktycznie dobrze by było mieć w domu
dzięki! mam sąsiada aptekarza to może mi coś znajdzieMistella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:co mam powiedzieć w aptece?
że chcę pasek lakmusowy czy jakiś specjalny pasek? i jaki ma być kolor,żeby się uspokoić, że to nie wody się sączą?
-
nick nieaktualnyJa mogę jeść legalnie wszystko z IG poniżej 75. Mój gin mówił że 75 to już wysokie dla zwykłego śmiertelnika, ale w ciąży używa się innych standardow
Oczywiście uważam że wszystkim bo nigdy nie wiadomo co mi wystrzeli cukier.
Ja też tak jak Wy, zawsze walczę o swoje, ale raczej unikam wykorzystywania czyichś pomyłek tym bardziej kiedy wiem że ten ktoś za to zapłaci. Raczej zwrocilabym uwagę że jest źle oznaczone. Ale ja już taka jestem, staram się podchodzić do ludzi tak jakbym chciała być traktowana na ich miejscu
Idę dzisiaj do Rossmana i chyba zrobię sałatkę z gyrosem. Brakuje mi warzyw strasznie a teraz są niesmaczne więc wykorzystam konserwowe, może uda się dostać w Biedrze jeszcze te ekologiczne bez cukru i soli.
U mnie szaro buro i deszczowo. Miałam plan posprzątać szafki i zrobić pierniki jeszcze ale w takiej pogodzie myślę że zostanę przy sałatce z gyrosem.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Ja zawiozłam córcię do przedszkola i dziś dzień prania ... mam cała pralkę plus kosz do wyprania
W poprzedniej ciąży, od którego tygodnia ci się skracała?