X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja też mam jutro wizytę :D i właśnie siedzę z nogami w czerwonych kropkach. Kupiłam jakieś felerne maszynki - strasznie mnie kaleczą i z kilkunastu miejsc mi lekko krew poleciała :/
    Kasiulka nie wiem czy to kwestia maszynek, bo ja używam tych samych co zawsze a też pojawił się u mnie ten problem :/. Golę nogi w ostateczności bo nie dość że podrażnione są momentalnie to jeszcze pozacinane. Myślę że u mnie to kwestia ciąży i acardu.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, możliwe! W sumie od początku ciąży zauważyłam, że mam wrażliwszą skórę. Ale po kąpieli nasmarowałam całe ciało delikatnym balsamem, więc powinno być ok :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka przepiękna ta kurka! Masz talent :)
    Ja się zawsze chciałam nauczyć szyć na maszynie, ale jakoś ciągle było coś innego do zrobienia i w końcu się nie nauczyłam.
    Muszę poprosić mamę żeby mnie poinstruowała.
    A na razie skorzystam z jej pomocy i ona uszyje nam kocyk minky :) Stwierdziłam że wolę taką wersję niż zamawianą bo znajdę sobie materiał który mi się spodoba, a poza tym trochę jednak taniej wyjdzie niż gotowy.

Szonka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karolinka a jak zamawiasz na tych grupach to przesyłkę zamawiasz za pobraniem?

Nie nie, zamawiałam raz w sumie dopiero i płaciłam z góry :) ale pewnie można się dogadać :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam jeszcze gołąbka i Marcyśka jakiegoś szału dostała, aż mi ręka podskakuje i brzuch twardy się zrobił :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    spokojnie :) za chwilę nie dasz rady się schylić i będzie Ci wszystko jedno...
    a propos.. dziewczyny czy teraz też przed porodem należy się ogolić? czy nie jest konieczne?

rodzilam 2 razy CC, za pierwszym razem ogolili mnie w szpitalu, bo przyszlam z ulicy z bolami w 8 miesiacu ( pamietam golenie do dzis, miala maszynke chyba mojego dziadka z wkladana zyletka do srodka takich sie juz chyba teraz nie robi) jak zjechala to odrazu do skory a gaszcz byl z calej ciazy :)

za drugim razem ogolil mnie maz w domu (a smiechu bylo, ze tez do dzis pamietam, bo omalo nie urodzilam w wannie :) )

teraz tez bedzie golenie u nas obowiazkowe.....a przy cc szczegolnie bo tna na lini wlosow

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie sprawdzony jakis zel antybakteryjny do rąk bez splukiwania? szukam dla mlodej by sobie do kieszonki plecaka wrzucila i przed jedzeniem wycierala nim raczki... ale nie wiem na co sie zdecydowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Macie sprawdzony jakis zel antybakteryjny do rąk bez splukiwania? szukam dla mlodej by sobie do kieszonki plecaka wrzucila i przed jedzeniem wycierala nim raczki... ale nie wiem na co sie zdecydowac.

Ja bardzo lubię Carex :)

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapisałam się dziś wstępnie na połowę stycznia na sesję brzuszkową, żeby mieć pamiątkę :)
    Ma być to sesja w plenerze i będziemy czekać na śnieg. Z takiej sesji jest 50 zdjęć, 30 zdjęć naszych i 20 takich np imię ułożone z gałązek świerkowych, coś w ten deseń. Później dostajemy 10 zdjęć wydrukowanych w ładnie zapakowanym pudełku a reszta zdjęć na płycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 22:43

Misiabella, DorotaAnna, india, Wiewióreczka, Daffi, B_002, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja używałam tego i myśle ze uratowało mnie od kilku chorob przedszkolnych...używane trz czesto przez lekarzy. https://www.apo-discounter.pl/sterillium-roztwor-do-dezynfekcji-rak-p-3620.html

Karolina zrobiłaś mi smaka na gołąbki a sama nigdy nie robiłam! U nas dzis łosoś brokuł kalafior marchewka na
    Parze i kaszka couscous;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 22:25

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 teraz ty zrobiłaś mi ochotę!!

Mnie dzisiaj maz golił serio ja juz nic nie widzę i tylko brzuch gniote :/ ale juz nie gole sie na „0” tylko tak ogarniamy ogródek co by równo było ;) haha

W ciazy włosy na nogach zaczęły rosnąć mi bardzo szybko a pod pachami to juz w ogóle! Dwa razy dziennie by wypadało :/ ale nie dość ze szybko rosną to jeszcze sa twardsze i przez to mam nogi pocharatane tak jak mówicie w krwawiących kropkach :/ ale myśle ze moja gin to zrozumie. A mam tak sucha skore na nogach ze dramat stopy to wiór :/ dzisiaj sie oczytalam o choleostazie to mnie wszystko swędzi ręka swędzi, ale od góry tak przy nadgarstku. A to gdzieś brzuch po bolach głowa normalnie jutro powiem mojej, że łby mi dała skierowanie znowu na próby wątrobowe i na drogi żółciowe

martusiawp lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwrotnie, włosy na nogach rosną wolniej i są takie cieniutkie, ledwo widoczne. Bardzo mi się to podoba :)

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam znacznie słabsze owłosienie na nogach. U nie wiem czy to efekt wczesniejszego używania lasera czy ciazy ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile macie w pasie?
    U mnie 94 cm (przed 66) wiec poki co zganiam to na dzisiejsze zbytnie obzarstwo ;) i łudze sie, ze rano bedzie mniej :p

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja tez mam znacznie słabsze owłosienie na nogach. U nie wiem czy to efekt wczesniejszego używania lasera czy ciazy ;)
    U mnie ciąży, lasera nigdy nie używałam :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pasie mam 105,5. Przed miałam mało i brzuch tak szybko urósł bo to 3 ciąża że nieststy robią mi się rozstępy cholera pierwszy raz w życiu. No trudno.
    Mnie dopadła bezsenność. Oczy jak 5 zł. Wyspana.
    Wczorak zaczęliśmy szkole rodzenia. Dla mnie mega sprawa bo nigdy nie byłam. Zresztą po kilkunastu latach się tak wszystko pozmieniało że jestem w szoku.. No a że małża pierwsze dziecko to jemu się barzfo podobało.
    Ja też byłam golona za 1 cesarka to golarka z zyletka w szpitalu. Jak relikt wyglądała! Fajne wspomnienia.
    Młody mi wcale nie pomaga i szaleje ze mną równo ale spróbuję się przespać bo jutro latanie.. I ortodonta.. Teraz w ciąży nienawidzę tych wizyt.

P. S. Młody kopie mnie już dużo nad pępkiem. Cieszę się bo rośnie... Niech rośnie już się pogodził am z wielkoludkiem. Wczoraj się dowiedziałam na szkole że rodze Makrosomiczne dzieci, to takie które mają powyżej 4 kg.. A moje maja sporo. Też już tak macie że nad pępkiem Wasze maluchy tancuja??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 04:46

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    rodzilam 2 razy CC, za pierwszym razem ogolili mnie w szpitalu, bo przyszlam z ulicy z bolami w 8 miesiacu ( pamietam golenie do dzis, miala maszynke chyba mojego dziadka z wkladana zyletka do srodka takich sie juz chyba teraz nie robi) jak zjechala to odrazu do skory a gaszcz byl z calej ciazy :)

za drugim razem ogolil mnie maz w domu (a smiechu bylo, ze tez do dzis pamietam, bo omalo nie urodzilam w wannie :) )

teraz tez bedzie golenie u nas obowiazkowe.....a przy cc szczegolnie bo tna na lini wlosow

dramat... lepiej samemu w domu ogarnąć.. jeśli się zdąży oczywiście :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiącu! Aby w spokoju przetrwać do końca! :)

Fasolka77, B_002, Wiewióreczka, AniaKJ, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A! Zapisałam się dziś wstępnie na połowę stycznia na sesję brzuszkową, żeby mieć pamiątkę :)
    Ma być to sesja w plenerze i będziemy czekać na śnieg. Z takiej sesji jest 50 zdjęć, 30 zdjęć naszych i 20 takich np imię ułożone z gałązek świerkowych, coś w ten deseń. Później dostajemy 10 zdjęć wydrukowanych w ładnie zapakowanym pudełku a reszta zdjęć na płycie.

zrób część w środku bo nie będzie dobrze brzuszka widać jak będziesz w plenerze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, mnie powyżej jeszcze nie kopie ale na wysokości pępka czasem tak :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ