Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama36 wrote:Strach się bać nie!? U mnie tak samo.. Ostatnio 4500a teraz mamy się szykować na około 5. Powiem Ci ze jakbym miała rodzic SN to bym ze strachu paznokcie zjadła. Cwaniara jestem bo mam mieć cesarke :p
-
india wrote:Dziewczyny ile macie w pasie?
U mnie 94 cm (przed 66) wiec poki co zganiam to na dzisiejsze zbytnie obzarstwoi łudze sie, ze rano bedzie mniej :p
Teraz zaczyna się robić chyba raczej figura słonicy hahaha
-
Ja się właśnie zmierzyłam z ciekawości- 90 cm. A wydawało mi się, że jestem już jak słoń! Haha
ale powiem Wam szczerze, że nie mierzyłam się wcześniej więc nie mam porównania
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U mnie 104cm ale też nie znam obwodu sprzed ciąży.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje wyniki morfologii, posiewów, moczu,wymazow wszystko jest dobrze w normach. Jedynie to CRP dalej nie daje nam spokoju Pani doktor mówi, że czasem tak jest u ciężarnych i po prostu nie wiadomo skąd to się tak podnosi. Ale jeszcze dla sprawdzenia wszystkiego mam usg jamy brzusznej i nerek na jutro. Dodatkowo mam zrobić badania krwi typowo pod nerki i zgłosiłam, że się drapę wiec dostałam tez powtórkę próby wątrobowe i kwasy żółciowe. A 4 stycznia mam usg żył kończyn dolnych.
I chyba juz wiecej sie nie da zbadać ...
Powiedziałam jej tez o tym ze mnie martwiło tętno małej ze ma górne wartości. Wiec obejrzała jak pracuje serduszko raz jeszcze i zrobiła mi dwa razy jak to nazwała ktg na usgpierw było 155/min za drugim razem 153/min także jest Ok. Mała oczywiście nie spała. Od dzisiaj odstawiłam juz duphaston i od jutra tylko jedna luteina na noc. Gdyby sie macica stawiała wtedy wrócimy do dwóch na razie nie ma potrzeby
Daffi, Fasolka77, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do mojej krzywej. Powiedziała, że jest ładna ze sa trochę zawirowania po 2 godzinach ale ona uznała moje cukry za dobre. Ja jej powiedziałam, że i tak idę zaraz do diabetologa. Wage mam prawidłowa. A to ze jest duża ogólnie to ogólnie duża byłam przed ciąża
aaa i kolejne co sobie wkręcalam ze mam wod dużo ze tak nie daleko to maximum powiedziała ze 18,7 cm to jak najbardziej prawidlowo. No a mała ma głowę i góry tak śmiesznie jakby pod skosem jest ulozona
-
Szonka wrote:Ja rodziłam SN, bi dopuero od 4500 robia CC.I nue powiem trochę sie boje ze bedzie 4400g i SN.
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Moje wyniki morfologii, posiewów, moczu,wymazow wszystko jest dobrze w normach. Jedynie to CRP dalej nie daje nam spokoju Pani doktor mówi, że czasem tak jest u ciężarnych i po prostu nie wiadomo skąd to się tak podnosi. Ale jeszcze dla sprawdzenia wszystkiego mam usg jamy brzusznej i nerek na jutro. Dodatkowo mam zrobić badania krwi typowo pod nerki i zgłosiłam, że się drapę wiec dostałam tez powtórkę próby wątrobowe i kwasy żółciowe. A 4 stycznia mam usg żył kończyn dolnych.
I chyba juz wiecej sie nie da zbadać ...
Powiedziałam jej tez o tym ze mnie martwiło tętno małej ze ma górne wartości. Wiec obejrzała jak pracuje serduszko raz jeszcze i zrobiła mi dwa razy jak to nazwała ktg na usgpierw było 155/min za drugim razem 153/min także jest Ok. Mała oczywiście nie spała. Od dzisiaj odstawiłam juz duphaston i od jutra tylko jedna luteina na noc. Gdyby sie macica stawiała wtedy wrócimy do dwóch na razie nie ma potrzeby
no to tylko się cieszyća dlaczego masz robić usg kończyn dolnych?
Ja dzwoniłam dziś do labo w którym robiłam posiew i na razie grzyby nie rosną (uff) ale mam e.colito coś groźnego? leczenie jest skuteczne czy walka z wiatrakami? nie podał mi facet na co jest wrażliwe- muszę jutro jechać po wynik...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:18
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:A co do mojej krzywej. Powiedziała, że jest ładna ze sa trochę zawirowania po 2 godzinach ale ona uznała moje cukry za dobre. Ja jej powiedziałam, że i tak idę zaraz do diabetologa. Wage mam prawidłowa. A to ze jest duża ogólnie to ogólnie duża byłam przed ciąża
aaa i kolejne co sobie wkręcalam ze mam wod dużo ze tak nie daleko to maximum powiedziała ze 18,7 cm to jak najbardziej prawidlowo. No a mała ma głowę i góry tak śmiesznie jakby pod skosem jest ulozona
a jakie Ci Karmellka wyszły wyniki krzywej?Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Aż się muszę po południu zmierzyć z ciekawości. Chyba przeżyję szok. Przez ostatnich kilka lat miałam w okolicach 68 cm przy wzroście 174. Wszyscy mówili, że mam figurę modelki, bo wąska talia i szerokie biodra
Teraz zaczyna się robić chyba raczej figura słonicy hahaha
ja mam 173cm
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
IKarmelllka90 wrote:No i ja się oficjalnie witam wśród słodkich mam
W takim razie powodzenia w pierwszym dniu z glukometrem!
-
nick nieaktualnyDzisiaj o 10:00 byłam u ginekolog, która powiedziała o bardzo ładnie ja na to, że jestem umówiona dzisiaj do diabetologa bo te cukry po 2 h sa wyższe o 1 ml i ona mowi No tutaj trochę podniesione i powiedziała ze bardzo dobrze robię. Ale ona sie do nich nie czepiała.
Ja miałam krzywa 87/166/154
A diabetolog zobaczyła pochwaliła pierwsze dwie wartości No, że tutaj faktycznie po 2 h już sie cos dzieje wiec oficjalnie powiedziała : stwierdzam cukrzyce ciążowa tutaj ma pani glukometr
I musze przez tydzień robic pomiary 6 razy dziennie na czczo po śniadaniu po ll śniadaniu obiad podwieczorek l kolacja po ll kolacji juz nie robię pomiarów na czczo mam mieć do 90 po 1 h do 140. Aha i codziennie rano sikam w kubek sprawdzam na paskach czy jest glukoza lub aceton. Także ten i za tydzień u niej bo ona ma potem urlop.
Wytyczne mam takie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b816d29a31e1.jpg -
Jeju jak u nas jest pieknie za oknem
30cm sniegu juz lezy
czekam az dzieciaki przyjada ze szkoly i ide na ogrodek pozjezdzaja troche na sankach i zdjec w kocu troche porobie
Ciekawe czy do ocieplaczy wejde
napewno sie nie zapne
B_002, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość