Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś iść na posiew ale pójdę jutro, bo nie mam parcia na siku :D zawsze jak w nocy mi się chce a idę na badanie moczu to wytrzymuję do rana a dziś mnie przed 4 tak cisnęło, że nie było opcji żebym nie wstała. Pójdę jutro.

Wiewióreczka, Ty robiłaś posiew kolejny raz po E-coli ? Bo chyba pamiętam, że coś wspominałaś, że Twój lekarz mówił, że po Monuralu nie trzeba ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 07:10

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja ponowne echo serca mtez muszę zrobić .. wizyta dopiero w połowie stycznia. A Tobie coś wyszło na USG ?
    Ciągle wychodziło zbyt wysokie tętno u Młodego przez co na połówkowych było nawet zawyżone ryzyko wystąpienia trisomii 13- na szczęście wykluczone...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny codziennie budzę sie na plecach :( kilka razy w nocy nawet :( nie potrafie spać cały czas na boku nie wygodnie mi chyba.
    Ja zaraz śniadanie wcinam i uciekam do przychodni po receptę na paski później z mężem do dentysty :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja miałam dziś iść na posiew ale pójdę jutro, bo nie mam parcia na siku :D zawsze jak w nocy mi się chce a idę na badanie moczu to wytrzymuję do rana a dziś mnie przed 4 tak cisnęło, że nie było opcji żebym nie wstała. Pójdę jutro.

Wiewióreczka, Ty robiłaś posiew kolejny raz po E-coli ? Bo chyba pamiętam, że coś wspominałaś, że Twój lekarz mówił, że po Monuralu nie trzeba ?

ja chcę dziś wydębić skierowanie na posiew moczu od gina :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny codziennie budzę sie na plecach :( kilka razy w nocy nawet :( nie potrafie spać cały czas na boku nie wygodnie mi chyba.
    Ja zaraz śniadanie wcinam i uciekam do przychodni po receptę na paski później z mężem do dentysty :)

ja się już przyzwyczaiłam do spania na bokach, z poduchą łatwiej. Kiedyś spałam na brzuchu i budziłam się z bólem w dole pleców

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas piękny zimowy poranek, śnieg leży, -5 st :) mam dziś dentystę a potem gina i dowiem się czy jadę na święta do rodziców :) Choinka od wczoraj stoi ubrana :) (ps. jak się wrzuca zdjęcia? ;) )
    wczoraj o 23 wypiłam sok grejfrutowy i w nocy cukier 87 a rano na czczo 86 :) pięknie! jutro też przetestuje ten soczek :) w nocy mierzę przed 4 a rano ok 7.40- oby sok podziałał :)

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne historie piszecie, kazda inna, kazda tak osobista i dobry material na ksiazke, tyle ile nas na forum tyle roznych przypadkow i diagnoz oby zakonczonych szczesliwym finalem :) ale juz nie dlugo, czas szybko leci

Z mezem jestesmy razem od 19lat, poznalam go w klasie maturalnej, poprostu zapukal do moich drzwi i byla to milosc od pierwszego wejrzenia :) Od razu wiedzielismy ze chcemy byc razem...15lat jestesmy malzenstwem, mamy 2 dzieci.....kazde dziecko bylo poprzedzone poronieniem w 10-12 tyg. kazda ciaza to byl ogromy strach.....do tego wczesniactwo syna, ktory ledwo przezyl......obecna ciaza byla poprzedzona dwoma poronieniami :( i znow strach i niepewnosc jutra.....czlowiek juz nie potrafi sie cieszyc....naszczescie w ciaze zawsze zachodzilam w pierszym cyklu staran, wiec dla nas przynajmniej ten problem odpadal......

Maz jest bardzo malomowny i spokojny (w przeciwienstwie do mnie) wiem ze mnie kocha i robi wszystko co tylko zechce, aczkolwiek nigdy nie mowi ani nie okazuje czulosci...taki typ :) wole ze mi ugotuje obiad niz by mial cale popoludnie mowic jak to mnie kocha a ja siedzialabym glodna :)

zycze wszystkim przyjemego dnia :) ja leze bo wczoraj caly dzien bolal mnie brzuch po bokach w pewnym momecie nawet myslalam ze pojade na pogotowe ale zasnelam i przeszlo......czulam ruchy malego wiec u niego chyba wszystko OK. miejmy nadzieje ze to byl tylko skok wzrostowy i macica nie nadaza sie rozciagac........dzis juz jest dobrze.....ale profilaktycznie nie ruszam sie z lozka.....

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Piekne historie piszecie, kazda inna, kazda tak osobista i dobry material na ksiazke, tyle ile nas na forum tyle roznych przypadkow i diagnoz oby zakonczonych szczesliwym finalem :) ale juz nie dlugo, czas szybko leci

Z mezem jestesmy razem od 19lat, poznalam go w klasie maturalnej, poprostu zapukal do moich drzwi i byla to milosc od pierwszego wejrzenia :) Od razu wiedzielismy ze chcemy byc razem...15lat jestesmy malzenstwem, mamy 2 dzieci.....kazde dziecko bylo poprzedzone poronieniem w 10-12 tyg. kazda ciaza to byl ogromy strach.....do tego wczesniactwo syna, ktory ledwo przezyl......obecna ciaza byla poprzedzona dwoma poronieniami :( i znow strach i niepewnosc jutra.....czlowiek juz nie potrafi sie cieszyc....naszczescie w ciaze zawsze zachodzilam w pierszym cyklu staran, wiec dla nas przynajmniej ten problem odpadal......

Maz jest bardzo malomowny i spokojny (w przeciwienstwie do mnie) wiem ze mnie kocha i robi wszystko co tylko zechce, aczkolwiek nigdy nie mowi ani nie okazuje czulosci...taki typ :) wole ze mi ugotuje obiad niz by mial cale popoludnie mowic jak to mnie kocha a ja siedzialabym glodna :)

zycze wszystkim przyjemego dnia :) ja leze bo wczoraj caly dzien bolal mnie brzuch po bokach w pewnym momecie nawet myslalam ze pojade na pogotowe ale zasnelam i przeszlo......czulam ruchy malego wiec u niego chyba wszystko OK. miejmy nadzieje ze to byl tylko skok wzrostowy i macica nie nadaza sie rozciagac........dzis juz jest dobrze.....ale profilaktycznie nie ruszam sie z lozka.....

to jest wszystko niesamowite! Ja dopiero jak zaczęłam mówić o swoich problemach to się ludzie otwierali... nie wierzę, że prawie każda z nas przeżyła poronienie... skąd tyle dramatów? Czy to wynik naszych czasów? Przecież medycyna tak poszła do przodu? Szok...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka tak tak to "nasze czasy" medycyna poszla do przodu, ale zobacz w jakim syfie zyjemy, co jemy, czym oddychamy....wszedzie mnostwo chemi, sam plastik dookola....to wszystko wplywa na organizmy na geny na nasze zdrowie......degenerujemy........medycyna musial isc do przodu bo takim stylem zycia wyginelibysmy za chwile jak dinozaury.....z jednej strony nas truja z drugie ratuja.....

ja jestem przekonana ze moje poronienia to byly wszystko wady zarodkow...zle sie cos polaczylo zle pomieszalo i taki byl efekt koncowy

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja obudziłam się dziś z bólami macicy. Nie były mocne ale mnie zaniepokoily. Wstałam i zaczęłam wymiotować:/. Wzięłam buscopan na te bóle zobaczymy co będzie dalej. Oby u Was poniedziałek się lepiej zaczął.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam iść do fryzjera, ale moja fryzjerka z ważnych przyczyn odwołała. Obiecała że jeszcze do świąt mnie przyjmie :-) Nie pojechałam też na posiew, bo pomyślałam że dzisiaj będzie pewnie pełno ludzi i mi się nie chciało
    Więc siedzę i pije kawę. Coś mi cukry coraz wyższe wyskakują. Zastanawiam się czy właśnie nie nasila mi się ta dotychczas oswojona wredna małpa. Będę monitorować, po nowym roku mam wizytę znowu u diabetologa.
    Jutro połówkowe. Jestem jeszcze spokojna

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 a moze wydaje ci sie ze jesteś spokojna? A cukry pokazuja ze w całe tak nie jest ? Po połówkowych sie odprezysz i zobaczysz cukry bedą niższe :)

Lolka90 jesli bol nie był ostry nagły to pewnie związane z rozrostem macicy. Tez miałam w środę w zeszłym tygodniu brałam aż dwie nospy aż w końcu zrobiłam toaletę nr 2 i po mału zaczęło przechodzić ale bol był bardzo duży. Ale dopiero co wyszłam od ginekologa i było wszystko w porzadku ale myśl była zeby powiedzieć taksówkarzowi ze kierunek szpital.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka też tak mam że budzę się na plecach ale odkąd mam poduszkę ciążową to ona jednak troszkę "blokuje" tą pozycję na boku i nie jestem tak całkiem na plecach tylko zostaję lekko bokiem bo inaczej się nie da.
    Wyeliminowałam dzięki poduszce bóle pleców w nocy. Zdarza się że rano mnie lekko boli dół ale to już nie jest ten ból który mnie zrywał z łóżka w środku nocy.

Ja jeszcze leżę w łóżku, tak mi się dziś nie chce wstawać. Mała się kręci w brzuchu, chyba nogi prostuje bo się ciągle wybula brzuchu z jednej strony, lubię na to patrzeć i dotykać :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli posiew wychodzi ujemny to długo czekacie na wynik ? Bo ja czekałam gdzieś chyba tydzień, no ale u mnie hodowali E-coli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:55

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 od początku ciazy mam ta poduszkę ciążowa i juz ja tak wyrobiłam haha ze ona juz mi nie przeszkadza zeby sie położyć na plecach śpię w niej jak w kokonie. Juz podkładam większa ilosc poduszek pod plecy i tak sie odwroce Eh. Dzisiaj w nocy maz mnie nawet raz obudził żebym sie położyła na boku

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, jeśli posiew wychodzi ujemny to długo czekacie na wynik ? Bo ja czekałam gdzieś chyba tydzień, no ale u mnie hodowali E-coli :)
    Do 5 dni na posiew tez zawsze czekam dłuzej niż na mocz ogólny

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mam taka nadzieję. Filip od rana też taki aktywny że może gdzieś mu coś uciskal A już na pewno macice mu stawiał kopniakami.
    Co do spania to ja często śpię na plecach i poduszka ciążowa mi w tym nie przeszkadza ;). Ale zdarzają mi się bóle w odcinku szyjnym i piersiowym jak tak śpię, muszę wyciągać tą końcówkę górną poduszki i spać na płasko całkiem tylko z drugim końcem pod nogami wtedy jest ok. Na boku po dłuższym czasie dretwieja mi ręce.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja jestem juz w 6 miesiacu czy od 23tc ?
    jejku jutro wizyta u nowego lekarza. doczekac sie nie moge! :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karmelka, chyba że tak. No to musisz kombinować z tymi dodatkowymi poduszkami.
    Myślę że jak brzuch będzie jeszcze większy to nie będziesz się przekręcać na plecy bo ci będzie niewygodnie.
    Mi na razie jeszcze w miarę wygodnie na plecach, może dlatego się przekręcam, ale na płasko czasem trudniej się oddycha, a jak będzie jeszcze trudniej w 3 trymestrze to chyba wcale się nie położę na plecach.
    Myślę że to nie szkodzi jak nie śpisz tak całą noc i obracasz się kiedy zauważysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:11

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    czy ja jestem juz w 6 miesiacu czy od 23tc ?
    jejku jutro wizyta u nowego lekarza. doczekac sie nie moge! :)
    Daffi odlicz sobie 4 miesiące do tyłu od terminu porodu i zobaczysz czy jesteś w 6 miesiącu :)
    Te tygodnie to tak w przybliżeniu wyznaczają podział na miesiące. Od 23tc, więc można powiedzieć że tak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:16

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ