Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jesteś w dobrych rękach, wdech i wydech, lekarze wiedzą co robią, trzymaj się dzielnie.

Co do podróży w ciąży to ja nie widzę żadnych utrudnień :) Co prawda zawsze prowadzę, jako pasażer raczej bym nie wytrzymała ;-). Co godzinę zatrzymuję się na siku, przy okazji rozprostowuje nogi i można ruszać dalej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a jakie było tętno że zaniepokoiło twoją dr? Mam nadzieję, że Cię tam przebadają wzdłuż i wszerz i uspokoją. Trzymaj się kochana :*

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja kupuję w mojej najbliższej aptece. Ostatnio 67,99... Muszę popatrzeć bo może faktycznie kupię taniej. A przesyłkę się płaci?
    jesli zamawiasz do odbioru w aptece to nie. placisz 45.99
    https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Byłam na wizycie u mojej ginekolog dostałam skierowanie do poradni bo mała miała za wysokie tętno jestem w Ujastku, tętno spadło ale moje CRP im sie nie podobało zostałam na oddziale pobrali wymazy dostałam magnez w kroplowce i sterydy dla płuca kurwa jestem przerażona!!!!
    ojej spokojnie jestes pod opeika. zapewne chca zobaczyc co z tym crp i skaczacym tetnem dziecka. staraj sie w miare uspokoic zeby nie stresowac dzidziolka za mocno.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Lewatywa moze wywołać skurcze?
    Tak. Ponadto położne traktują lewatywę nawet jako środek na wywołanie porodu (potem dopiero oksytocyna i kolejne środki)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Poszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać

zostajesz w szpitalu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi już z tego stresu też jakoś zrobiło się gorzej, zaczęło mnie kłuć pod lewym żebrem, masakra. Ja to jestem histeryczka.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zobaczyłam w mojej karcie ciąży w rubryce "Inne objawy" wpis "2/0"- nie wiecie co to oznacza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, trzymaj sie tam dzielnie. Niech Was obie obejrzą i przebadają, może akurat odkryją przyczynę tego CRP i jakoś temu zaradzą. Trzymam kciuki z całych sił!!

tb739vvj5r83d9nz.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    a to w tym zestawie do lewatywy jest już gotowy płyn? Bo u nas , z tego co się orientuje, to można kupić najzwyklejszą gruszkę do lewatywy ale płyn trzeba samemu zrobić. Można użyć samej wody, albo wody z mydłem albo cytryną.

tak jest juz gotowy płyn :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka- lekarze wiedzą co robią. Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Jesteś pod opieką więc nic złego się nie wydarzy ;-)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy :) Chłopczyk potwierdzony <3 Waży ok. 424 g <3

Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:14

martusiawp, nick nieaktualny, DorotaAnna, Franka2104, AniaKJ, B_002, india, Misiabella, malutka_mycha, Lolka30, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Generalnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe
    Zdawaj nam tu relacje Kochana na bieżąco. Trzymam kciuki żeby Was szybko zdrowych wypuścili

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy :) Chłopczyk potwierdzony <3 Waży ok. 424 g <3

Wielki kawał chłopa już :-)

Który to tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:31

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radość :)

Kasia! super! mój w tym samym dniu 20+6 ważył 368 g- chyba też norma? :)
    no z sauną to poleciałaś.. nie wolno w ciąży!
    lekarka po badaniu szyjki stwierdziła, że "niezły mur" :)
    a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatą :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wielki kawał chłopa już :-)

Który to tydzień?
    Kiwona ma ciążę dzień starszą i wczoraj miała połówkowe, więc dla mnie idealnie - mogłam dzisiaj porównać wagę, więc się ucieszyłam, jak lekarz powiedział, że ponad 400 g :)

Dzisiaj 20+6 wg prenatalnych, a wg dzisiejszych połówkowych 20+5.

nick nieaktualny, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatą :)
    Czytałam jakiś czas temu w pewnym źródle, że w fizjologicznie zdrowej ciąży można, a ja byłam w tej najdelikatniejszej saunie i to tylko chwilę. Czułam się jak w ciepłych krajach po prostu ;) Za to pół godziny siedziałam w grocie solnej :D

Ooo to mój grubiutki w porównaniu do Twojego hehe :D Ale obie wartości w normie ;)

Adapter mam z polecenia Kiwony - Insafe. Najlepszy zakup ostatnich miesięcy. Czuję się o wiele bezpieczniej. Przy ostrzejszym hamowaniu nie ma ucisku na brzuch, a co dopiero przy ewentualnym wypadku. W dodatku jest mega łatwy w instalowaniu na fotelu, dlatego szybko go przekładam w zależności od tego czy prowadzę czy jestem pasażerem.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W puchatek kurtce pasy nie chronią. Powinno się ściągać albo przynajmniej rozpinać. Pas ma być jak najbliżej ciała. Jak jesteś w kurtce puchowej to wylecisz z pasów w razie wypadku i albo wylecisz z auta albo poduszka Ci zrobi krzywdę.

Właśnie - bardzo ważne dziewczyny oprócz adaptera do pasów jest odsunięcie się maksymalnie do tyłu z fotelem. Bo poduszka może teraz zmiażdżyć brzuch.

Dodatkowo po 30 tygodniu kierownica może uszkodzić dziecko. Także w aucie raczej trzeba uważać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:45

Fasolka77, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ