Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jesteś w dobrych rękach, wdech i wydech, lekarze wiedzą co robią, trzymaj się dzielnie.

Co do podróży w ciąży to ja nie widzę żadnych utrudnień :) Co prawda zawsze prowadzę, jako pasażer raczej bym nie wytrzymała ;-). Co godzinę zatrzymuję się na siku, przy okazji rozprostowuje nogi i można ruszać dalej.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a jakie było tętno że zaniepokoiło twoją dr? Mam nadzieję, że Cię tam przebadają wzdłuż i wszerz i uspokoją. Trzymaj się kochana :*

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja kupuję w mojej najbliższej aptece. Ostatnio 67,99... Muszę popatrzeć bo może faktycznie kupię taniej. A przesyłkę się płaci?
    jesli zamawiasz do odbioru w aptece to nie. placisz 45.99
    https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Byłam na wizycie u mojej ginekolog dostałam skierowanie do poradni bo mała miała za wysokie tętno jestem w Ujastku, tętno spadło ale moje CRP im sie nie podobało zostałam na oddziale pobrali wymazy dostałam magnez w kroplowce i sterydy dla płuca kurwa jestem przerażona!!!!
    ojej spokojnie jestes pod opeika. zapewne chca zobaczyc co z tym crp i skaczacym tetnem dziecka. staraj sie w miare uspokoic zeby nie stresowac dzidziolka za mocno.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Lewatywa moze wywołać skurcze?
    Tak. Ponadto położne traktują lewatywę nawet jako środek na wywołanie porodu (potem dopiero oksytocyna i kolejne środki)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Poszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać

zostajesz w szpitalu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi już z tego stresu też jakoś zrobiło się gorzej, zaczęło mnie kłuć pod lewym żebrem, masakra. Ja to jestem histeryczka.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zobaczyłam w mojej karcie ciąży w rubryce "Inne objawy" wpis "2/0"- nie wiecie co to oznacza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, trzymaj sie tam dzielnie. Niech Was obie obejrzą i przebadają, może akurat odkryją przyczynę tego CRP i jakoś temu zaradzą. Trzymam kciuki z całych sił!!

tb739vvj5r83d9nz.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    a to w tym zestawie do lewatywy jest już gotowy płyn? Bo u nas , z tego co się orientuje, to można kupić najzwyklejszą gruszkę do lewatywy ale płyn trzeba samemu zrobić. Można użyć samej wody, albo wody z mydłem albo cytryną.

tak jest juz gotowy płyn :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka- lekarze wiedzą co robią. Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Jesteś pod opieką więc nic złego się nie wydarzy ;-)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy :) Chłopczyk potwierdzony <3 Waży ok. 424 g <3

Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:14

martusiawp, Paula 90, DorotaAnna, Franka2104, AniaKJ, B_002, india, Misiabella, malutka_mycha, Lolka30, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Generalnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe
    Zdawaj nam tu relacje Kochana na bieżąco. Trzymam kciuki żeby Was szybko zdrowych wypuścili

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy :) Chłopczyk potwierdzony <3 Waży ok. 424 g <3

Wielki kawał chłopa już :-)

Który to tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:31

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radość :)

Kasia! super! mój w tym samym dniu 20+6 ważył 368 g- chyba też norma? :)
    no z sauną to poleciałaś.. nie wolno w ciąży!
    lekarka po badaniu szyjki stwierdziła, że "niezły mur" :)
    a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatą :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wielki kawał chłopa już :-)

Który to tydzień?
    Kiwona ma ciążę dzień starszą i wczoraj miała połówkowe, więc dla mnie idealnie - mogłam dzisiaj porównać wagę, więc się ucieszyłam, jak lekarz powiedział, że ponad 400 g :)

Dzisiaj 20+6 wg prenatalnych, a wg dzisiejszych połówkowych 20+5.

Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatą :)
    Czytałam jakiś czas temu w pewnym źródle, że w fizjologicznie zdrowej ciąży można, a ja byłam w tej najdelikatniejszej saunie i to tylko chwilę. Czułam się jak w ciepłych krajach po prostu ;) Za to pół godziny siedziałam w grocie solnej :D

Ooo to mój grubiutki w porównaniu do Twojego hehe :D Ale obie wartości w normie ;)

Adapter mam z polecenia Kiwony - Insafe. Najlepszy zakup ostatnich miesięcy. Czuję się o wiele bezpieczniej. Przy ostrzejszym hamowaniu nie ma ucisku na brzuch, a co dopiero przy ewentualnym wypadku. W dodatku jest mega łatwy w instalowaniu na fotelu, dlatego szybko go przekładam w zależności od tego czy prowadzę czy jestem pasażerem.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W puchatek kurtce pasy nie chronią. Powinno się ściągać albo przynajmniej rozpinać. Pas ma być jak najbliżej ciała. Jak jesteś w kurtce puchowej to wylecisz z pasów w razie wypadku i albo wylecisz z auta albo poduszka Ci zrobi krzywdę.

Właśnie - bardzo ważne dziewczyny oprócz adaptera do pasów jest odsunięcie się maksymalnie do tyłu z fotelem. Bo poduszka może teraz zmiażdżyć brzuch.

Dodatkowo po 30 tygodniu kierownica może uszkodzić dziecko. Także w aucie raczej trzeba uważać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:45

Fasolka77, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ