Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelka, jesteś w dobrych rękach, wdech i wydech, lekarze wiedzą co robią, trzymaj się dzielnie.
Co do podróży w ciąży to ja nie widzę żadnych utrudnieńCo prawda zawsze prowadzę, jako pasażer raczej bym nie wytrzymała
. Co godzinę zatrzymuję się na siku, przy okazji rozprostowuje nogi i można ruszać dalej.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelka a jakie było tętno że zaniepokoiło twoją dr? Mam nadzieję, że Cię tam przebadają wzdłuż i wszerz i uspokoją. Trzymaj się kochana :*Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Paula 90 wrote:Ja kupuję w mojej najbliższej aptece. Ostatnio 67,99... Muszę popatrzeć bo może faktycznie kupię taniej. A przesyłkę się płaci?
https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt. -
Karmelllka90 wrote:Byłam na wizycie u mojej ginekolog dostałam skierowanie do poradni bo mała miała za wysokie tętno jestem w Ujastku, tętno spadło ale moje CRP im sie nie podobało zostałam na oddziale pobrali wymazy dostałam magnez w kroplowce i sterydy dla płuca kurwa jestem przerażona!!!!
-
nick nieaktualnyPoszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Poszłam na dodatkowa wizytę chciałam zeby zerknęła na moje wyniki + opis usg jamy brzusznej. Zrobiła mi badanie ginekologiczne bo powiedziała ze cos mnie szczypie i mam podrażnione znowu wejście do pochwy ( pewnie od sexu). I jak to ona zrobimy isg. Mała sie ruszała, ja mało dzisiaj piłam - najwyższe tętno 174 potem 160. Dała mi skierowanie donporadni. Przyjechaliśmy do Ujastka zrobili mi usg mała wazy 674 g, tętno 155-165-155-135 jak sie zaczęła uspokajać bez ruszania. Powiedziała ze wszytsko jest w normach. Wyszłam przed gabinet uspokojona i zadowolona. Zawołały mnie o to CRP i ze maja wolne łóżko na patologie to mnie zostawia . Ze ciąża z cukrzyca ze ciąża z CRP ze powikłana ze dadzą sterydy a ja ze czy to nie zaszkodzi bo ja mam wg miesiączki 24+1 ale wg owulacji 23+3 ze termin mam na 8 kwietnia i dla nich to jest ze 24 tydzień a ze sterydy to na plis dla dziecka Aha i dali mi magnez w kroplowce. Teraz pobrali krew wymaz z szyjki i pochwy znowu i jeszzce mam sikać
zostajesz w szpitalu?Fasolka77
-
martusiawp wrote:a to w tym zestawie do lewatywy jest już gotowy płyn? Bo u nas , z tego co się orientuje, to można kupić najzwyklejszą gruszkę do lewatywy ale płyn trzeba samemu zrobić. Można użyć samej wody, albo wody z mydłem albo cytryną.
tak jest juz gotowy płyn -
nick nieaktualny
-
Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy
Chłopczyk potwierdzony
Waży ok. 424 g
Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radośćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:14
martusiawp, Paula 90, DorotaAnna, Franka2104, AniaKJ, B_002, india, Misiabella, malutka_mycha, Lolka30, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGeneralnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Generalnie to dobrze ze mi zrobią wszytskie badania. Bo to CRP mnie martwiło wiec to dobrze. Ale te sterydy mnie wkurwily- przepraszam. Dostałam juz dawkę jutro druga. Ale powiem wam ze to boli zastrzyk w dupke i taki bol szczypanie i rozpieranie Aha i cukry po sterydach idą w gore!!! Ja yebe
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy
Chłopczyk potwierdzony
Waży ok. 424 g
Wielki kawał chłopa już
Który to tydzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:31
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Po prenatalnych wszystko ok, parametry prawidłowe, narządy działają jak trzeba, dzieciątko rozwija się jak należy
Chłopczyk potwierdzony
Waży ok. 424 g
Fasolka, oczywiście że jedź do rodziców! Ja wczoraj wróciłam z weekendu w Zielonej Górze - droga w jedną stronę to 300 km. Miałam adapter do pasów, a prowadził mąż, więc czułam się spokojna. Poza tym na miejscu w hotelu korzystałam z sauny (40 stopni), z siłowni (lekkie ćwiczenia), a dzisiaj wystraszona spytałam lekarza o szyjkę i ku mojemu zdziwieniu ma silne 5 cm!!! Także jeśli się czujesz dobrze, spacerowanie, jeżdżenie samochodem Cię nie męczy, to jedź odwiedzić rodziców! Sprawisz im wielką radość
Kasia! super! mój w tym samym dniu 20+6 ważył 368 g- chyba też norma?
no z sauną to poleciałaś.. nie wolno w ciąży!
lekarka po badaniu szyjki stwierdziła, że "niezły mur"
a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatąKasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Wielki kawał chłopa już
Który to tydzień?
Dzisiaj 20+6 wg prenatalnych, a wg dzisiejszych połówkowych 20+5.Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Kasia! super! mój w tym samym dniu 20+6 ważył 368 g- chyba też norma?
a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatąZa to pół godziny siedziałam w grocie solnej
Ooo to mój grubiutki w porównaniu do Twojego heheAle obie wartości w normie
Adapter mam z polecenia Kiwony - Insafe. Najlepszy zakup ostatnich miesięcy. Czuję się o wiele bezpieczniej. Przy ostrzejszym hamowaniu nie ma ucisku na brzuch, a co dopiero przy ewentualnym wypadku. W dodatku jest mega łatwy w instalowaniu na fotelu, dlatego szybko go przekładam w zależności od tego czy prowadzę czy jestem pasażerem. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Kasia! super! mój w tym samym dniu 20+6 ważył 368 g- chyba też norma?
a adapter do pasów służy czemu? bo mnie pasy na razie nie przeszkadzają, zresztą kurtkę mam puchatą
Właśnie - bardzo ważne dziewczyny oprócz adaptera do pasów jest odsunięcie się maksymalnie do tyłu z fotelem. Bo poduszka może teraz zmiażdżyć brzuch.
Dodatkowo po 30 tygodniu kierownica może uszkodzić dziecko. Także w aucie raczej trzeba uważaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:45
Fasolka77, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość