Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karmelka współczuję...
    Pamiętam jak leżałam dwa lata temu w klinice z chrapiącą babką obok...
    Nie szło w ogóle spać!!!
    Początkowo śmiałam się,że za bardzo przywykłam do chrapania męża...
    U mnie każde taka nieprzespana noc kończyła się bardzo wysokim ciśnieniem i rozdrażnieniem...
    Także naprawdę współczuję bo pamiętam jak czekałam na swój dom,swoje łóżko i spanie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z tych czujnie spiacych. rowniez mecze sie w szpitalach. wiem co bylo teraz jak bylam z corka.. tam w nocy ciagle ktos przychodzil i kolejne dzieci robily inhalacje.. i o ile moja Jula spala nawet ja to nie ruszylo ja oczy jak 5zł.

Cora dzis szczesliwa wstala... prezentow czesc pierwsza rozpakowala i taka usmiechnieta szla do szkoly.

jeszcze tylko wizyta i caly dzien tylko dla nas.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała noc koszmarów, prawie nie spałam. Zbieramy się powoli, śniadanko, spacer z psem i na połówkowe. Jednak mimo że próbuje się nie martwić to stres sobie wyszedł w nocy. Ehhh...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z tym moim CRP to wyglada tak, ze od 6 lat zawsze na kontrolnej morfologii miałam około 9,96 lub np ponad 10 raz nawet 12, 1 czerwca 2018 miałam jakoś ponad 10 w sierpniu 2018 12 potem jakoś ponad 15 ponad 20 i 26 wtedy dostałam duomox dwa tyg pózniej 20,30 5 tyg temu 16,5 tydzień temu 20,36 zobaczymy jutro :/

Leżymy we trzy i jedna chrapie !!!! Nie wytrzymam tego :(

znam ten ból, ja jak byłam w X w szpitalu, jedna (16-latka w 6 msc ciąży... ) tak chrapała, że trzęsłyśmy jej łóżkiem, wołałyśmy ją po imieniu, włączyłyśmy alarm w telefonie i nic.. pomogło dopiero walenie telefonem w szafkę szpitalną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:23

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka daj znać po obchodzie!
    Mnie dziś znów męczy ból brzucha, na razie lekki, po obu stronach na dole.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie cała noc koszmarów, prawie nie spałam. Zbieramy się powoli, śniadanko, spacer z psem i na połówkowe. Jednak mimo że próbuje się nie martwić to stres sobie wyszedł w nocy. Ehhh...

ja standardowo pobudka ok 4 - siku i pomiar cukru... trochę po 4 zmierzyłam więc nie wiem czy miarodajny wynik bo 94 a muszę mierzyć między 2-4 :) potem standardowo nie mogę zasnąć dopiero przed 6 zasypiam i pobudka przed 8... rano cukier na czczo 87 :)
    zapisałam się dziś do poleconej przez gina Pani profesor diabetolog- wizyta 3.01 :)

Miłego dnia dziewczyny!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 100-dniówka <3 <3 <3

Lolka30, czekoladowa201, espoir, DorotaAnna, Franka2104, Kasiulka90, KarmeLoVe, Kiwona, martusiawp, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, o której wizytujesz?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, o której wizytujesz?

Na 9 ale jest pół godziny opóźnienia.
    Jeszcze gumę złapaliśmy po drodze...
    Tak żebym się mniej stresowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te chwile wyglada to tak: wczoraj nie dali mi nic do jedzenia a ja czekałam No bo dieta cukrzycowa :/ w końcu poszłam pytać ale kolacja to była koło 17 ... a ja nowie ze o 16 to ja jem podwieczorek a potem 3 kolacje. Maz przywiózł mi jedzonko zjadłam dwie kolacje No ale juz zaburzone i ketony rano średnie w moczu :/. A hit, położna dawała mi wczoraj sterydy, i mowi ze one podnoszą cukry, żebym sie rano nie przestraszyła - serio?? Cukier 125!! I weź sie nie przestrasz. Miałam teraz terno sprawdzane detektorem wszystko w normie - teraz mam leżeć i liczyć ruchy. Aha!jesli chodzi o spanie to oczywiście na moim ciśnieniu wszystko bylo widać :/
    Czekam na obchód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie leżę i słucham KTG koleżanek z sali obie maja podpiete

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i sie stresuje. Jeszcse jedna babeczka i ja. Bo jedna ciężarna weszla bez kolejki cos tam sie zadzialo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, a jak trzeba liczyć te ruchy ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Karmelka współczuje takiej nocy

Ja też dzisiaj wizytuje na 14.30 dopiero

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak leżałam w poprzedniej ciąży 3 tygodnie w szpitalu przed porodem, kilka nocy na sali 8 osobowej, ale był hit, na szczęście ja jestem taka, że jakoś potrafię zasnąć pomimo hałasów, ale wiem co czujesz Karmelka.

Dziewczyny ja dziś byłam na pobraniu krwi, kiedyś tu pisałam, że ogólnie nie korzystam z przywilejów, że jestem w ciąży i czekam grzecznie w kolejce. Ale dziś było inaczej, wchodząc po schodach zasłabłam, jakaś Pani mnie pozbierała i zaprowadziła do laboratorium, zapytała pielęgniarkę czy przyjmie mnie poza kolejnością, boże żebyście wy widziały jak się wtedy ludzie uruchomili, najgorsze były te babeczki po 60. Jak wyszłam z gabinetu to dalej komentowały, teksty typu, jak ja byłam młoda to w ciąży czy nie w ciąży latałam jak szalona, później jakiś facet z tekstem, że dla niego kobieta w ciąży to taka sama jak każda inna i że żadnych przywilejów nie powinno być, sporo było jeszcze tych zgryźliwych komentarzy, oni chyba sądzili, że już poszłam, bo siedziałam za ścianą i po 5 minutach wstałam, powiedziałam, że bardzo Państwu dziękuję, że to miłe z ich strony, że tak szanują ludzi, że bardzo przepraszam, że zabrałam ich cenną minutę, ale zasłabłam na schodach i dlatego weszłam przed nimi i zwykle z tego przywileju nie korzystam. Na koniec życzyłam im Świąt pełnych radości i ciepła dla innych ludzi i wyszłam... Mam nadzieję, że choć trochę zrobiło się im głupio, bo ja się z tego wszystkiego poryczałam :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, a jak trzeba liczyć te ruchy ?
    Zjadłam śniadanie o 8:00 kładziesz sie z wyprostowanymi nogami na plecach i do 9 liczysz ruchy jak jest 10 kończysz zapisujesz jak nie ma. Zgłaszasz i liczysz kolejna godzinę od Nowa. Mam tak 3 razy dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- Tosia dobrze powiedziałaś. I szczerze ja zaczęłam korzystać. Wczoraj juz byłam do lekarza spóźniona 10 min a kolejka ogromna podeszłam zapytałam czy ze względu na ciąże i to, ze jestem spóźniona mogę zostać przyjęta bez kolejki oczywiście usłyszałam, i sie tym nie przejęłam. Ze za mną stado ludzi. Jak nie byłam w ciazy tez tak stałam tez puszczałam kobiety w ciąży. Nasłuchałam sie mamy ginekolog i nie zgrywać chojraka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko wzorowo. Ważymy 596g <3
    Łącznie z badaniem pierwszego trymestru ryzyko wad niemal nie istnieje.

Natalia-tosia, Aga2606, Lolka30, Kasiulka90, Karmelllka90, Daffi, estrella, malutka_mycha, MamaAga85, Kiwona, martusiawp, Wiewióreczka, AniaKJ, Fasolka77, B_002, Lili90, Misiabella, india lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś ja na IP.... w nocy mi tak twardnial brzuch ze się przestraszyłam i teraz pojechałam sprawdzić czy wszystko ok. Oddałam mocz i czekam na usg ale tłumy babek dużo większych niż ja bo to typowo położniczy szpital. Ciekawe czy tu zostanę...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluje kawał Ignasia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ