Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:dopytuję pod kątem wyjazdu na Święta...no ale nie popadajmy w paranoję.. przecież nie będziemy sie badać kilka razy w tygodniu, prawda?
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Teraz przyjęli dziewczyne w 25 tygodniu, przyjechała z nie przyjemnymi dolegliwościami w pochwie i uczuciem naciskania dziecka na szyjke. Ma szyjkę 24mm zamknięta a 11 mm rozwarcia ale nie wiem, od której strony. I jeszcze ma chyba infekcje
-
nick nieaktualnyMiałam słuchanie tętna, i moja mała znowu najniższy pomiar 156- 160-164-170 największy i mówią ze mam sie nie przejmować bo wszystko jest dobrze. Hmm postanowiłam ze idziemy z mężem na tak jakby jeszcze jedne połówkowe do Ingi Ludwin, takie dodatkowe lub jeszcze zadzwonię do dobre USG i zobaczę jakie terminy do prof Wiechecia i dr Nocuń, i tak nie mamy zdjeć takich jakbyśmy chcieli a nóż widelec moze sie uda
-
Wiewióreczka wrote:Spokojnie. Jeśli nic się nie dzieje, to nie można dać się zwariować. Moja siostra i przyjaciółka były w ciążach w Chorwacji - to dopiero długa trasa
no właśnie staram się na chłodno podchodzićco ma być to będzie i już
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMoja jedna siostra jechała w 13 tygodniu z Angli na święta i spowrotem samochodem druga jechała w 20 tyg busem z Niemiec i autem tez jechała a samolotem to kilka razy latala. A obie miały ciąże „wiekowe” jedna 35 lat druga 38 lat.
Wiewiórcia podlsuchalam bo akurat przy dyżurce siedziałam z mężemWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Miałam słuchanie tętna, i moja mała znowu najniższy pomiar 156- 160-164-170 największy i mówią ze mam sie nie przejmować bo wszystko jest dobrze. Hmm postanowiłam ze idziemy z mężem na tak jakby jeszcze jedne połówkowe do Ingi Ludwin, takie dodatkowe lub jeszcze zadzwonię do dobre USG i zobaczę jakie terminy do prof Wiechecia i dr Nocuń, i tak nie mamy zdjeć takich jakbyśmy chcieli a nóż widelec moze sie uda
Też bym poszła na Twoim miejscu, ale tylko dla własnego spokoju, bo na pewno jest dobrze...jak dzidzia śpi,to tętno niższe, a jak zaczyna wiercenie, to może mocno rosnąć.
Mam nadzieję, że będziesz dziś miała lepszą noc. -
Karollinax26 wrote:Dorota my jesteśmy na tym samym etapie, może moja też już tyle wazy
gratuluję!
A Ty odczuwałaś jakieś dolegliwości związane z tym spojeniem łonowym ? -
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Ludwin - znane mi rewiry, mimo że mieszkam 400 km od Krakowa
Też bym poszła na Twoim miejscu, ale tylko dla własnego spokoju, bo na pewno jest dobrze...jak dzidzia śpi,to tętno niższe, a jak zaczyna wiercenie, to może mocno rosnąć.
Mam nadzieję, że będziesz dziś miała lepszą noc. -
nick nieaktualnyEj No a moja jak w 23+ 3 miała 674g to chyba z tych dużych jak na razie? Kurde ja liczyłam na 3500 g do porodu tyle ile ja miałam a maz miał 3100g. A tu jak widać geny po babci i duze dzieci. Mam nadzieje ze w ogóle dam radę SN
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ej No a moja jak w 23+ 3 miała 674g to chyba z tych dużych jak na razie? Kurde ja liczyłam na 3500 g do porodu tyle ile ja miałam a maz miał 3100g. A tu jak widać geny po babci i duze dzieci. Mam nadzieje ze w ogóle dam radę SN
-
Lili a mi dopisz 17.01 zwykła wizytę a 29.01 usg III trymestru
Karmelka no u mnie dzisiaj 23+5 i 580 gram. To Twoja jest troszkę większa. No ale to tylko 100 gram tak naprawdę. Może się wyrównać później, teraz dzieciaczki w rożnym tempie rosnąmartusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U mnie jak na razie małe dziecko, z tych mniejszych raczej. W 25+3 700g więc poniżej statystycznej wagi w tym czasie.
Ale u mnie to właśnie geny, dzieci rodziły się w rodzinie raczej małe. Od strony męża też. Oby tak zostało bo właśnie mam nadzieję na poród SN i bez żadnych nacięć. Może się uda
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyJa coraz bardziej zaczynam się na CC nastawiac... Córka 4240 i 62 cm nie było lekko ale się udało, lekko peklam i parte trwały tylko pół h... Więc nie mam złych wspomnień. Ale skoro drugie dziecko zazwyczaj jest ciezsze to boję się wagi 4,5 kg i że mnie porozrywa :p więcej dzieci nie planuje więc myślę, że będę rozmawiać o cc z moją lekarka...
-
nick nieaktualnyLeza dziewczyny z cholestaza, ze skracaniem szyjki, a walsnie! Ta młodsza u mnie na sali ona 2 tyg temu była na 10 dni to jej sie szyjka skróciła bez przyczyny ale miała stawianie macicy + bóle dołem i to właśnie były skurcze typowe i ona ma pessar na 1,3 założony ale ostatni pomiar to 1 cm. A teraz po 2 tyg wróciła z kolka nerkowa ma piasek w nerkach i ładują w nią leki przeciwbólowe nerka nie boli ale ona skarży sie bol przy ruszaniu sie dołem po lewej stronie a oni mówią ze to moczowód ale usg jej nie robią tylko leki leki leki - nospa paracetamol. I lekarz dzisiaj powiedział jej ze nie chce jej badać ginekologicznie ze względu na szyjkę zeby jej nie pobudzić. A ze Bólem sie nie przejmować bo jest bo jednej stronie wiec nie zagraża ale jak poczuje bol dołem po obu stronach na raz od razu ma alarm włączyć. Bo to sa juz „te” skurcze. Ona ma termin na 16 luty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 21:41
-
nick nieaktualny