X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka daje juz koncert. Ja juz wezme dzisiaj rzeczy i wyjdę spać na sofę na korytarz

• india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia dobrze im powiedziałaś. Ludzie sa naprawde beznadziejni.

Paula.cudowne wiesci

Daffi klusek ładnie sobie rosnie :)

Aga dobrze, ze wizyta w szpitalu cie uspokoila

Ech... dobry czas mija. Ja zauwazylam u siebie, ze puchna mi nogi.:/ na fazie nie ma dramatu ale tu jeszcze 3 miesiace zostały

Mistella zdrowka. Mojego juz tez rozklada, a mnie pomalu drapie w gardle :/

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Natalia Tosia dobrze im powiedziałaś. Ludzie sa naprawde beznadziejni.

Paula.cudowne wiesci

Daffi klusek ładnie sobie rosnie :)

Aga dobrze, ze wizyta w szpitalu cie uspokoila

Ech... dobry czas mija. Ja zauwazylam u siebie, ze puchna mi nogi.:/ na fazie nie ma dramatu ale tu jeszcze 3 miesiace zostały

Mistella zdrowka. Mojego juz tez rozklada, a mnie pomalu drapie w gardle :/
    Przynajmniej możemy się cieszyć że jest zima, w lecie byłby dramat z puchnieciem. A od czego to zależy, to jest w jakiś sposób dziedziczne? Czy można na to jakoś wpłynąć?

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90, chrapanie to jest cos czego sie obawiam w takich miejscach. Niech Ci maz stopery do uszu kupi i przyniesie. Ja nie moge zniesc, jak ktos cala noc chrapie, a zdarzylo mi sie przezyc kilka razy i dla mnie to niebywaly koszmar ;) wspulczuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie lepiej w ciazy chodzilo w lecie osobiscie, przynajmniej sie czlowiek tyloma ubraniami nie obciazal :) Buty latwiej sie zakladalo. No ale mi nie puchly wtedy nogi, wiec mozenie jestem w stanie uwzglednic tego aspektu. Pamietam jak w 5 miesiacu bylam na weselu i tancowalam i siedzialam do rana takiego mialam speeda :) A teraz troche polatalam po miescie i potem ledwo sunelam do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:12

martusiawp lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam czego porównywać, tylko z opowieści wiem o lecie i puchnacych nogach. Pewnie każda pora roku ma swoje plusy i minusy. Ale z malutkim dziećmi będziemy mieć chyba łatwiej niż te co rodzą w zimnych miesiącach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:16

B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona.zagladaj do nas koniecznie :*

Paula moja jeszcze ciagle zmienia pozycję. Ale odczuwalam juz silny ucisk na szyjke byc moze wtedy akurat stala na glowie ;)

Lolka fajny wozek ;) i sliczby świąteczny nastrój. U nas juz tez choinks oď niedzieli :)

Lili na jakies mało przyjazne labo trafilas :/

Karmelka dzielnie znosisz ten szpital, ale wiadomo, ze nie ma jak w domku

DorotaAnna.super wieści :*

Lolka30 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie!!!
    Wykasowalo mi czesc koncowa mojej ostatniej odpowiedzi. Juz sobie chyba nie przypomne co pisałam.

Estrella gratuluje, duza dziewczynka :)

Wiewioreczka u mnie w zeszlym tygodniu maka wazyla 828g ;) ale termin z prenatalbych i polowkowych wypada nam na 26.03. ;)

B002 niestety teraz musimy troszke zwolnic. Ja jak przesadze tez wszystko mnie boli :/

Powiem wam, ze ja z brzuchem jeszcze dyskomfoetu nie odczuwam... spokojnie zakladam buty, skarpetki i ogarniam depilacje ;)

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpią?? No co Wy ;) Nawet Karmelka?:P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, to na dniach Mała zaliczy kilogram! Szok :)

india, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię :)

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie śpię :)
    W końcu jakaś porządna ciężarówka...kto to widział spać o tej porze ;) No dobra, lekka zazdrość przeze mnie przemawia :P
    Moje spanie jest zazwyczaj między 3 a 9, a kładę się o 23, więc ta macica może z bezsilności i złości mi się stawia, że tylko się przewracam z boku na bok ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W końcu jakaś porządna ciężarówka...kto to widział spać o tej porze ;) No dobra, lekka zazdrość przeze mnie przemawia :P
    Moje spanie jest zazwyczaj między 3 a 9, a kładę się o 23, więc ta macica może z bezsilności i złości mi się stawia, że tylko się przewracam z boku na bok ;)
    Dlatego ja już nawet nie próbuje wcześniej iść spać, bardzo nie lubię się męczyć w łóżku, właśnie przewracajac się z boku na bok. Po prostu zmieniłam rytm i już wszyscy wiedzą że przed 10 nie można do mnie dzwonić :)
    Ale dzisiaj jakiś słabszy dzień miałam bo pół godz w dzień pospalam :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się męczę z biegunką :((( Analizowałam wszystko, co zjadłam, to nie powinno być od jedzenia. Stres też nie, bo to nie jednorazowa wizyta w toalecie, tylko bieguna z prawdziwego zdarzenia :( Przy podcieraniu kilka razy zauważyłam bardzo lekkie różowe zabarwienie i raz kilka różowych nitek - na pewno z pochwy, nie z odbytu. I się zastanawiam czy jechać na IP czy przeczekać. Brzuch nie jest bardziej twardy niż zazwyczaj, nie boli, dzidzi się trochę rusza, więc chyba ok. Ale zestresowana jestem :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A ja się męczę z biegunką :((( Analizowałam wszystko, co zjadłam, to nie powinno być od jedzenia. Stres też nie, bo to nie jednorazowa wizyta w toalecie, tylko bieguna z prawdziwego zdarzenia :( Przy podcieraniu kilka razy zauważyłam bardzo lekkie różowe zabarwienie i raz kilka różowych nitek - na pewno z pochwy, nie z odbytu. I się zastanawiam czy jechać na IP czy przeczekać. Brzuch nie jest bardziej twardy niż zazwyczaj, nie boli, dzidzi się trochę rusza, więc chyba ok. Ale zestresowana jestem :(
    Kasiulka jesli masz maozliwosc jedz! Na prawde jeden raz za dużo, nic poza chwila czasu was nie bedzie kosztowało. Jeszcze te nitki. Niech zobaczą czy z łożyskiem wszytsko Ok. Nie chce wam pisać czego sie tu dowiedziałam bo biegunka sie zdarza przecież nie chce, zeby każda panikowała jak tylko kupa bedzie luźniejsza ;) mowi to naczelna stolcowa! Daj znać Kasiulka jaka decyzje podjęliście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wszystkie śpią?? No co Wy ;) Nawet Karmelka?:P
    Wiewiórcia skarbie ja to padłam o 23:00 napisałam do męża ze go Kochamy i juz nic nie pamietam. O 5:00 mnie obudziła sąsiadeczka soczystym „kchrrraaaappp” ale juz chciało sie sisiusiu wiec. No i 05:09 pani położna temp zmierzyła i poprosiłam ja o zmierzenie tętna małej bo wieczorem miała wysokie mimo ze każdy tu mowi relax to jest wszystko dobrze to jednak mi kochana przyniósł sprząta a tam 153-154-155-154-153 i tak głownie 153. No, o sąsiadeczka tez juz jedzie... taka to ma spanie jakas narkolepsie. Wczoraj o 21:00 zasnęła z telefonem w ręce w dzien spała ze 4 razy i skubana spi cała noc

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja przy opuchnieciaxh kończyn to bym sikała w pojemnik codziennie ;);) haha

Chociaż jak widać muzykalna sąsiadeczka mimo sporej nadwagi nie ma żadnych obrzęków, ciśnienie ma idealne serio tak niskie a mierzą jej 5 razy dziennie a białko ma bardzo wysokie - jej Zosia ma cos ponad 2 kg, i lekarze podali jej 5 dawek sterydów ona ma badane przepływy codziennie i 2 x dziennie KTG a wczoraj na obchodzie zastępca ordynatora powiedział ze ona ma stan przedrzucawkowy i ogromne zagrożenie dla ciąży. Ja bym wyła cały dzien po takim tekście.
    Dostała taki śmieszny duży pojemnik wczoraj i ma sikać w niego do czwartku z tego bedą narastanie czy cos sprawdzać tego białka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dużej ilosci chłopaków u nas w pokoju 3 dziewczynki, i 60% samej patologii ciazy gdzie płeć znana to dziewczynki.

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiedziałam, ze sie cos przyplata :/ zaczyna mnie tam na dole nieprzyjemnie podszczypywać i mam dużo wydzieliny mimo ze biorę dwie 50 luteiny bo tu nie maja setek :/ wrrr

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale się naoglądasz i nasłuchasz przypadków... mam nadzieje ze zaraz wychodzisz do domku!

KasiulkA jedz na IP jak sie denerwujesz!!!

Ja tez dostaje sygnały ze mam zwolnić tempo a poza przerwa świąteczna u mnie jeszcze 2 miesiące pracy.... ale ewidentne mamy jakiś słabszy czas oby na święta było super!
    Miłego dnia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ