X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka daje juz koncert. Ja juz wezme dzisiaj rzeczy i wyjdę spać na sofę na korytarz

• india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia dobrze im powiedziałaś. Ludzie sa naprawde beznadziejni.

Paula.cudowne wiesci

Daffi klusek ładnie sobie rosnie :)

Aga dobrze, ze wizyta w szpitalu cie uspokoila

Ech... dobry czas mija. Ja zauwazylam u siebie, ze puchna mi nogi.:/ na fazie nie ma dramatu ale tu jeszcze 3 miesiace zostały

Mistella zdrowka. Mojego juz tez rozklada, a mnie pomalu drapie w gardle :/

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Natalia Tosia dobrze im powiedziałaś. Ludzie sa naprawde beznadziejni.

Paula.cudowne wiesci

Daffi klusek ładnie sobie rosnie :)

Aga dobrze, ze wizyta w szpitalu cie uspokoila

Ech... dobry czas mija. Ja zauwazylam u siebie, ze puchna mi nogi.:/ na fazie nie ma dramatu ale tu jeszcze 3 miesiace zostały

Mistella zdrowka. Mojego juz tez rozklada, a mnie pomalu drapie w gardle :/
    Przynajmniej możemy się cieszyć że jest zima, w lecie byłby dramat z puchnieciem. A od czego to zależy, to jest w jakiś sposób dziedziczne? Czy można na to jakoś wpłynąć?

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90, chrapanie to jest cos czego sie obawiam w takich miejscach. Niech Ci maz stopery do uszu kupi i przyniesie. Ja nie moge zniesc, jak ktos cala noc chrapie, a zdarzylo mi sie przezyc kilka razy i dla mnie to niebywaly koszmar ;) wspulczuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie lepiej w ciazy chodzilo w lecie osobiscie, przynajmniej sie czlowiek tyloma ubraniami nie obciazal :) Buty latwiej sie zakladalo. No ale mi nie puchly wtedy nogi, wiec mozenie jestem w stanie uwzglednic tego aspektu. Pamietam jak w 5 miesiacu bylam na weselu i tancowalam i siedzialam do rana takiego mialam speeda :) A teraz troche polatalam po miescie i potem ledwo sunelam do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:12

martusiawp lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam czego porównywać, tylko z opowieści wiem o lecie i puchnacych nogach. Pewnie każda pora roku ma swoje plusy i minusy. Ale z malutkim dziećmi będziemy mieć chyba łatwiej niż te co rodzą w zimnych miesiącach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 23:16

B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona.zagladaj do nas koniecznie :*

Paula moja jeszcze ciagle zmienia pozycję. Ale odczuwalam juz silny ucisk na szyjke byc moze wtedy akurat stala na glowie ;)

Lolka fajny wozek ;) i sliczby świąteczny nastrój. U nas juz tez choinks oď niedzieli :)

Lili na jakies mało przyjazne labo trafilas :/

Karmelka dzielnie znosisz ten szpital, ale wiadomo, ze nie ma jak w domku

DorotaAnna.super wieści :*

Lolka30 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie!!!
    Wykasowalo mi czesc koncowa mojej ostatniej odpowiedzi. Juz sobie chyba nie przypomne co pisałam.

Estrella gratuluje, duza dziewczynka :)

Wiewioreczka u mnie w zeszlym tygodniu maka wazyla 828g ;) ale termin z prenatalbych i polowkowych wypada nam na 26.03. ;)

B002 niestety teraz musimy troszke zwolnic. Ja jak przesadze tez wszystko mnie boli :/

Powiem wam, ze ja z brzuchem jeszcze dyskomfoetu nie odczuwam... spokojnie zakladam buty, skarpetki i ogarniam depilacje ;)

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie śpią?? No co Wy ;) Nawet Karmelka?:P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, to na dniach Mała zaliczy kilogram! Szok :)

india, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię :)

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nie śpię :)
    W końcu jakaś porządna ciężarówka...kto to widział spać o tej porze ;) No dobra, lekka zazdrość przeze mnie przemawia :P
    Moje spanie jest zazwyczaj między 3 a 9, a kładę się o 23, więc ta macica może z bezsilności i złości mi się stawia, że tylko się przewracam z boku na bok ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 19 grudnia 2018, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W końcu jakaś porządna ciężarówka...kto to widział spać o tej porze ;) No dobra, lekka zazdrość przeze mnie przemawia :P
    Moje spanie jest zazwyczaj między 3 a 9, a kładę się o 23, więc ta macica może z bezsilności i złości mi się stawia, że tylko się przewracam z boku na bok ;)
    Dlatego ja już nawet nie próbuje wcześniej iść spać, bardzo nie lubię się męczyć w łóżku, właśnie przewracajac się z boku na bok. Po prostu zmieniłam rytm i już wszyscy wiedzą że przed 10 nie można do mnie dzwonić :)
    Ale dzisiaj jakiś słabszy dzień miałam bo pół godz w dzień pospalam :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się męczę z biegunką :((( Analizowałam wszystko, co zjadłam, to nie powinno być od jedzenia. Stres też nie, bo to nie jednorazowa wizyta w toalecie, tylko bieguna z prawdziwego zdarzenia :( Przy podcieraniu kilka razy zauważyłam bardzo lekkie różowe zabarwienie i raz kilka różowych nitek - na pewno z pochwy, nie z odbytu. I się zastanawiam czy jechać na IP czy przeczekać. Brzuch nie jest bardziej twardy niż zazwyczaj, nie boli, dzidzi się trochę rusza, więc chyba ok. Ale zestresowana jestem :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A ja się męczę z biegunką :((( Analizowałam wszystko, co zjadłam, to nie powinno być od jedzenia. Stres też nie, bo to nie jednorazowa wizyta w toalecie, tylko bieguna z prawdziwego zdarzenia :( Przy podcieraniu kilka razy zauważyłam bardzo lekkie różowe zabarwienie i raz kilka różowych nitek - na pewno z pochwy, nie z odbytu. I się zastanawiam czy jechać na IP czy przeczekać. Brzuch nie jest bardziej twardy niż zazwyczaj, nie boli, dzidzi się trochę rusza, więc chyba ok. Ale zestresowana jestem :(
    Kasiulka jesli masz maozliwosc jedz! Na prawde jeden raz za dużo, nic poza chwila czasu was nie bedzie kosztowało. Jeszcze te nitki. Niech zobaczą czy z łożyskiem wszytsko Ok. Nie chce wam pisać czego sie tu dowiedziałam bo biegunka sie zdarza przecież nie chce, zeby każda panikowała jak tylko kupa bedzie luźniejsza ;) mowi to naczelna stolcowa! Daj znać Kasiulka jaka decyzje podjęliście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wszystkie śpią?? No co Wy ;) Nawet Karmelka?:P
    Wiewiórcia skarbie ja to padłam o 23:00 napisałam do męża ze go Kochamy i juz nic nie pamietam. O 5:00 mnie obudziła sąsiadeczka soczystym „kchrrraaaappp” ale juz chciało sie sisiusiu wiec. No i 05:09 pani położna temp zmierzyła i poprosiłam ja o zmierzenie tętna małej bo wieczorem miała wysokie mimo ze każdy tu mowi relax to jest wszystko dobrze to jednak mi kochana przyniósł sprząta a tam 153-154-155-154-153 i tak głownie 153. No, o sąsiadeczka tez juz jedzie... taka to ma spanie jakas narkolepsie. Wczoraj o 21:00 zasnęła z telefonem w ręce w dzien spała ze 4 razy i skubana spi cała noc

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja przy opuchnieciaxh kończyn to bym sikała w pojemnik codziennie ;);) haha

Chociaż jak widać muzykalna sąsiadeczka mimo sporej nadwagi nie ma żadnych obrzęków, ciśnienie ma idealne serio tak niskie a mierzą jej 5 razy dziennie a białko ma bardzo wysokie - jej Zosia ma cos ponad 2 kg, i lekarze podali jej 5 dawek sterydów ona ma badane przepływy codziennie i 2 x dziennie KTG a wczoraj na obchodzie zastępca ordynatora powiedział ze ona ma stan przedrzucawkowy i ogromne zagrożenie dla ciąży. Ja bym wyła cały dzien po takim tekście.
    Dostała taki śmieszny duży pojemnik wczoraj i ma sikać w niego do czwartku z tego bedą narastanie czy cos sprawdzać tego białka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dużej ilosci chłopaków u nas w pokoju 3 dziewczynki, i 60% samej patologii ciazy gdzie płeć znana to dziewczynki.

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiedziałam, ze sie cos przyplata :/ zaczyna mnie tam na dole nieprzyjemnie podszczypywać i mam dużo wydzieliny mimo ze biorę dwie 50 luteiny bo tu nie maja setek :/ wrrr

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale się naoglądasz i nasłuchasz przypadków... mam nadzieje ze zaraz wychodzisz do domku!

KasiulkA jedz na IP jak sie denerwujesz!!!

Ja tez dostaje sygnały ze mam zwolnić tempo a poza przerwa świąteczna u mnie jeszcze 2 miesiące pracy.... ale ewidentne mamy jakiś słabszy czas oby na święta było super!
    Miłego dnia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ