Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelka ja bym na głowe dostała i mega mocno współczuję! W takich miejscach człowiek zamiast zdrowieć to wychodzi bardziej chory
a co się jeszcze nasluchasz i nastresujesz to Twoje
Ja dziś kolejna noc od północy do 2 bez spania, bo ktoś miał dyskotekęwiem jakie to dziwne uczucie jak dostaje się w szyjke, myślałam, że mały wychodzi i właśnie mam to samo
strasznie nieprzyjemne.
Dzień dobry ciężarówy
Nastawiam pranko, robię dokończenie sprzątanka i pakuję się już na wyjazd na święta.
Mimo, że lekarz pozwolił, nastawienie miałam pozytywne, teraz tak rozkminiam, tak, możecie się śmiać.czy te drgania w samochodzie, na autostradzie i wogole, czy to jakoś wpływa na dzidziolka?
teraz sobie tak myślę czy to pod tym względem jest spoko
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Witam się z Wami w 24 tc, oby jak najdłużej przetrwać!
Ja wstałam, już jestem po śniadaniu, siku zrobione do pojemników, dam na posiew i mocz ogólny, zobaczymy. Ogarnę się i zaniosę. Zobaczymy jak brzuch mój dziś będzie się sprawował, bo będę trochę poza domem, wczoraj wieczorem było w porządku, oprócz bólu KROCZAmasakra.
Karmelka, bidulko Ty!
Kasiulka, daj znać koniecznie czy sytuacja już opanowana.martusiawp, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka kochanie właśnie dziś kończysz 24 tydzień jutro zaczynasz 25
jak ja tu panikowałam ze sterydami to mi tłumaczyli jak krowie na rowie
KarmeLove No szpital to dramat. Mam nadzieje ze wyjdę dzisiaj bo zwariuje Seriooo
Co do jazdy samochodem to ogólnie w nie powikłanej ciazy nie ma przeciwskazan, ja pisałam ze moje siostry jezdzily. Ale zaleca sie nawet co godzinę zeby ciazarna miała przystanek na rozprostowanie nog -
nick nieaktualny
-
Wiesz Karmelka, mamy zamiar robić postoje co dwie godziny, plus jazda w nocy, mam nadzieję się trochę przespać i zarzucić nogi na kanapę, więc może dam radę. Ale jak każda się dygam
zobaczymy jak to będzie idę dziś jakieś rajstopy uciskowe kupić, lekarz mi zalecił żeby te nogi aż tego tak nie odczuły.
martusiawp lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmeLoVe wrote:Wiesz Karmelka, mamy zamiar robić postoje co dwie godziny, plus jazda w nocy, mam nadzieję się trochę przespać i zarzucić nogi na kanapę, więc może dam radę. Ale jak każda się dygam
zobaczymy jak to będzie idę dziś jakieś rajstopy uciskowe kupić, lekarz mi zalecił żeby te nogi aż tego tak nie odczuły.
KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, i ja się witam z mniejszym bólem karku
Córka wyprawiona do przedszkola, ja już po śniadaniu i będę się szykować bo dziś mamy świąteczne spotkanie w przedszkolu. Maluchy będą występować a ja się pewnie poplacze bo zawsze mnie rozczulaja te występy
Później mam nadzieję ruszyć na zakupy bo chce sobie kurtki poszukać... Nie wiem tylko czy typowo ciążową czy luzniejszy krój takiej zwykłej... Myślę, że to będą ciężkie zakupy... I zbieram się żeby zadzwonić do mojej matki... 3 tygodnie nie mam z nią kontaktu ale z uwagi na zbliżające się święta postanowiłam wyciągnąć rękę... Ciekawa tylko jestem co mnie za to spotka... Koleje wyrzuty czy w miarę normalna rozmowa... Stresuje mnie to na maksa...
Ja Wam dziewczyny powiem, że w ciąży z Kinga jeździłam do mojej mamy co dwa tygodnie a to jest 160 km i wszystko było ok ale moja ciaza była prawidłowa. Nic nie bolało, brak plamien, brak skurczy więc nie miałam żadnych obaw, przestałam jeździc dopiero jak ciąża była donoszona bo bałam się tam rodzica że młoda jest z października to miałam mega opuchniete ręce i nogi szczególnie latem... Na szczęście teraz opuchlizny brak i oby tak dalej.
Zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj udało się zobaczyć buzke młodej mimo łożyska na przedniej ścianie. Nawet mi lekarka filmik nagrała jak się uśmiecha i ziewa, trzyma rączkę na głowie i fika nóżka, cudowny widokjak ogarnę wstawianie zdjęć to Wam pokaże moja córeczkę
Karmelllka90, KarmeLoVe, B_002, india, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMusze kupić trzeci rozek! Jakis tańszy do szpitala. Serio tutaj jest zimno, i np jak widzę to noworodki poubierane w rozkach i przykryte ciepłymi kocykami. Pytam czy tak trzeba to każą tak bo inaczej dzieci wyziębia i trzeba je w cieplarkach docieplać 2-3 dni. Powiem wam ze tego nie wiedzialam. W Żeromskim byłam raz na porodówce tam jest cieplutko. Ale tutaj sa mega nie szczelne okna. Kupie jakis tańszy rozek zeby mi szkoda nie było wyrzucić jakby sie po praniu w 90 stopniach zepsuł. A te co ja mam sa z bambusa i nietęgo muślinu to Max 40 st
-
estrella wrote:Dzień dobry, i ja się witam z mniejszym bólem karku
Córka wyprawiona do przedszkola, ja już po śniadaniu i będę się szykować bo dziś mamy świąteczne spotkanie w przedszkolu. Maluchy będą występować a ja się pewnie poplacze bo zawsze mnie rozczulaja te występy
Później mam nadzieję ruszyć na zakupy bo chce sobie kurtki poszukać... Nie wiem tylko czy typowo ciążową czy luzniejszy krój takiej zwykłej... Myślę, że to będą ciężkie zakupy... I zbieram się żeby zadzwonić do mojej matki... 3 tygodnie nie mam z nią kontaktu ale z uwagi na zbliżające się święta postanowiłam wyciągnąć rękę... Ciekawa tylko jestem co mnie za to spotka... Koleje wyrzuty czy w miarę normalna rozmowa... Stresuje mnie to na maksa...
Ja Wam dziewczyny powiem, że w ciąży z Kinga jeździłam do mojej mamy co dwa tygodnie a to jest 160 km i wszystko było ok ale moja ciaza była prawidłowa. Nic nie bolało, brak plamien, brak skurczy więc nie miałam żadnych obaw, przestałam jeździc dopiero jak ciąża była donoszona bo bałam się tam rodzica że młoda jest z października to miałam mega opuchniete ręce i nogi szczególnie latem... Na szczęście teraz opuchlizny brak i oby tak dalej.
Zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj udało się zobaczyć buzke młodej mimo łożyska na przedniej ścianie. Nawet mi lekarka filmik nagrała jak się uśmiecha i ziewa, trzyma rączkę na głowie i fika nóżka, cudowny widokjak ogarnę wstawianie zdjęć to Wam pokaże moja córeczkę
nie wiem gdzie mieszkasz ale ja kupiłam kurtkę w MANGO- nie ciążową ale rozwojową- wzięłam rozmiar większy i jak na razie się sprawdza a jeszcze sporo miejsca na brzuszek zostało
estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Musze kupić trzeci rozek! Jakis tańszy do szpitala. Serio tutaj jest zimno, i np jak widzę to noworodki poubierane w rozkach i przykryte ciepłymi kocykami. Pytam czy tak trzeba to każą tak bo inaczej dzieci wyziębia i trzeba je w cieplarkach docieplać 2-3 dni. Powiem wam ze tego nie wiedzialam. W Żeromskim byłam raz na porodówce tam jest cieplutko. Ale tutaj sa mega nie szczelne okna. Kupie jakis tańszy rozek zeby mi szkoda nie było wyrzucić jakby sie po praniu w 90 stopniach zepsuł. A te co ja mam sa z bambusa i nietęgo muślinu to Max 40 st
Karmellka pytam tak w razie "w".... jaki szpital w Krk polecasz gdyby zaszła u mnie konieczność wizyty tfu tfu w szpitalu w święta?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Musze kupić trzeci rozek! Jakis tańszy do szpitala. Serio tutaj jest zimno, i np jak widzę to noworodki poubierane w rozkach i przykryte ciepłymi kocykami. Pytam czy tak trzeba to każą tak bo inaczej dzieci wyziębia i trzeba je w cieplarkach docieplać 2-3 dni. Powiem wam ze tego nie wiedzialam. W Żeromskim byłam raz na porodówce tam jest cieplutko. Ale tutaj sa mega nie szczelne okna. Kupie jakis tańszy rozek zeby mi szkoda nie było wyrzucić jakby sie po praniu w 90 stopniach zepsuł. A te co ja mam sa z bambusa i nietęgo muślinu to Max 40 st
Mam zamiar też taki kupić do szpitala, ale już tańszy! Na smyku są za 20zl! I później zwyczajnie go wyrzuce. Ze szpitala masę bakterii można przytargac. Ja jestem wyczulona na pranie i gotowanie wszystkiego po szpitalu.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
A jeszcze Wam powiem, nie wiem jak w Polsce, ale wczoraj mamuśka moja skoczyła mi do Hm w Niemczech, nakupila mi masę cudownych ubrań z działu mama. U nas w Belgii jest może 5 par innych spodni, trzy rodzaje sweterkow i już, koniec działu... Zostało mi kupić staniki, polecacie coś? Znalazłam na allegro Alles mama, ale zawsze kupowałam 70D, teraz jak się zmierzylam wychodziłobyy że muszę wziąć albo 80c albo 75F i bardzo się obawiam zakupu przez internet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 08:32
martusiawp lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
KARMELKA obyś jak najszybciej wyszła z tego szpitala...
Pytałas już kiedy to będzie możliwe?
Szpital to katorga psychiczna...
A co do tętna to mój mały od początku ma wysokie.Na ostatnich badaniach w pon.czyli 22tc przez cały pomiar były okolice 160-170 i mieliśmy robione echo serduszka i na szczęście jest wszystko w porządku.
Co do jazdy na święta- nas czeka podróż pociągami łącznie ok.11 godzin...
Pytałam dwóch lekarzy o zgodę to jak usłyszeli, że pociąg to każdy stwierdził, że lepsze to niż samochód ze względu na to,że nie trzęsie i ze co chwile w sumie mozna wstac i pochodzic.
Sprostowałam to trochę bo chyba myśleli, że tory w Niemczech i pociągi to standard w całej UE
-
MamaAga85 wrote:KarmeLove no u Nas w DE dział mama pęka w szwach
Ale tak szybko wszystko z niego znika,że nawet na słynne leginsy ciążowe się nie załapałam...A podobno są genialne
U nas nie ma po co się wybierać, naprawdę pustki.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Jesli chodzi o rodzenie w roznych porach roku no to tez nie mam porownania. Moge jedynie na swoim przykladzie i upodobaniach stwierdzic ze rodzic jesienia i zima nie jest tak zle. Jak mialy mial pol roku i byl bardziej kumaty to zaczelo sie lato co tez mialo swoje plusy. Pewnie kazda prora roku daje rade
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Zamowilam taki zestaw... wzięłam to gniazdko mimo, ze nie jestem przekonana ale zestaw był tani ;P
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c24133c128fe.png
Urodzony 3.05.2019 ❤️