Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nadal leżę, chyba się przesiliłam dzisiaj na prawdę. Przestały mnie boleć te więzadła, zaczęłam sobie chodzić po mieszkaniu i znowu zaczęło boleć. Leżę przed telewizorem i chyba zaraz lecę pod szybki prysznic i do łóżka. Jutro na szczęście wyjątkowo nie mam nic do załatwienia więc będę leżeć cały dzień i czytać.
Zosia co jakiś czas daje znać że u niej wszystko w porządku więc się nie martwię. Ale mój organizm ewidentnie daje mi znać że muszę zwolnić tempo.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
U mnie w poprzedniej ciazy tez bylo takie wyzsze tetno i wiecie nikt mi nigdy nie powiedzial ze cos nie tak. Myslalam ze takie 170 to jest norma. Nawet przy porodzie maly mial takie wysokie tetno ze ta aparatura jak bylam podlaczona do ktg wyla jak na alarm. Zrobili mi potem cesarke, ze wzgledu na ryzyko zakazenia, wod juz dawno nie bylo, zero akcji porodowej nawet po oksycotynie. Moj synek nie mial nigdy problemow z sercem i na echo nas nie wysylali ani w ciazy ani potem. Na echo teraz bym chetnie poszla, na wszystkie mozliwe badania, by sobie zapewnic wieksze poczucie spokoju
tylko prywatnie echo serca u dobrego lekarza kosztuje ponad 400 zl. A niestety bede miec teraz niespodziewane wydatki, no i bylam na dodatkowych polowkowych odplatnie. Dzis mialam strasznie zalatany dzien i czuje sie naprawde nietęgo
Jestem potwornie zmeczona, zmartwiona, czuje jakies kłucie w pochwie. Zazwyczaj mam pozytywne nastawienie, nawet jak sie martwie, a dzis mi sil brak i mysli sa z deka czarniejsze. Moze jakies hormony na mnie dzialaja
A mialo byc cudnie w 2 trymestrze
Dziewczyny w szpitalach, pozdrowienia :-*. Tez kiedys lezalam 5 dni na obserwacji w ciazy, okazalo sie ze bez sensu. Dobrze ze internet pomogl mi przezyc pobyt, choc ja mialam fajne dziewczyny w pokoju, a nawet lezala z nami pani chirurg z tego szpitala w ciazy z blizniakami z in-vitro. Spotkalam sie nawet z dwiema po porodzie
-
nick nieaktualnyTu jest taki długi korytarz i jest na początku kilka sal pooperacyjnych i tam leza po CC i słychać te szkraby jak dają czadu potem jest patologia ciazy i dalej ginekologia. I dzisiaj wieźli dziewczyne po „zabiegu” taka młodziutka. Powiem wam,ze bardzo chce do domku.
-
Misiabella wrote:A mialo byc cudnie w 2 trymestrze
malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella No właśnie tylko moja ginekolog jak pisałam nie raz przewrazliwiona wysłała mnie tu a przyjęli mnie z powodu tętna bo uznali ze jest wszystko dobrze i to mowi na prawde każdy lekarz tu, gdzie oni No maja setki pewnie takich przypadków. Ale jestem tu z powodu CRP i tego ze pani doktor lubi przydomowa jak ma wolne łóżka słowo daje nie dali mi tu nic. Poza sterydami a okazało sie ze dają je każdemu profilaktycznie + do tego właśnie magnez w kroplowce.
A jesli masz cukrzyce ciazowo echo serca ci sie należy jedno w ramach NFZ ja sie dowiedziałam właśnie wczoraj tutaj. Ale nie zlecili mi uważają ze jest wszystko dobrze. Jutro bede prosić ze może by tak jednak -
nick nieaktualny
-
Te informacje o wspaniałym samopoczuciu w drugim trymestrze to chyba jakiś mit. Już ostatnio to mojej lekarce mówiłam, ja się lepiej czułam w 1. Teraz obciążenie organizmu jest większe i więcej mamy różnych dolegliwości.
Dzisiaj jakiś smetny dzień mamy na forum.
Misiabella i B_002 dużo lezcie dziewczyny. Takie jednodniowe zmeczenie nie powinno zaszkodzic ale jednak trzeba się oszczędzać żeby później nie żałować.Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:A podobno od 28-30 tygodnia jest juz bardzo cieżko nawet chodzic. Ja juz czuje ze brzuszek zaczyna tak wiecie wadzić, schylic sie by zalozyc majtki czy skarpetki czy nawet spodnie to na prawde nie raz go zgniote
No dramat.
-
Ja po pierwszym trymestrze do niedawna czułam się dobrze. Ale teraz jest mi już ciężko po prostu. Stekam jak stara baba a o schylaniu to już w zasadzie zapominam. Dzisiaj w poczekalni spadł mi mentos pod krzesełko i było mi strasznie głupio ale nawet nie próbowałam go podnieść bo musiałabym po prostu uklęknąć xd
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Martwię się trochę bo od dwóch dni słabiej czuje ruchy
a do tego częściej te skurcze. Zaczynam się poważnie zastanawiać nad IP.
Ale jak bardzo będziesz się martwić to możesz w końcu pójść na wizytę kontrolną.
-
Haha dziewczyny, ale mamy dzisiaj dzień narzekania.
Ja jeszcze dołożę swoje co mnie dziś martwi. Wczoraj w Krakowie 600% normy smogu, dzisiaj 700% jakby wczoraj było mało
Jutro musi być lepszy dzień!
-
B_002 wrote:Haha dziewczyny, ale mamy dzisiaj dzień narzekania.
Ja jeszcze dołożę swoje co mnie dziś martwi. Wczoraj w Krakowie 600% normy smogu, dzisiaj 700% jakby wczoraj było mało
Jutro musi być lepszy dzień!
Dzięki za pocieszenie, myślałam że już teraz raczej powinny być regularne. Coś tam się rusza więc może nie jest źle. -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Z tym smogiem to prawda nawet w telewizji o Krakowie mówią. Bo wczoraj Np Zakopane miało super czyściutkie powietrze reszta Polski tez bardzo ładne tylko Krakow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 22:33