X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam leginsy z h&m, faktycznie są genialne, moje ulubione. W sumie to jegginsy, ale to i to getry tylko grubsze.

Ja w sumie powiem Wam że u mnie drugi trymestr to typowy miły czas. Większość dolegliwości jest bez porównania mniej nieprzyjemna niż w 1. Cieszę się z kopniaków, nie mam żadnych większych boli, z cukrzyca się oswoiłam i nie daje mi specjalnie w kość.
    Ciągle jestem w stanie stopą dotknąć do głowy mimo że nie praktykuje jogi od początku ciąży.

Byłam dzisiaj zawieźć mocz na posiew i nie było kolejki. Byłam w takim szoku że do tej pory nie wierzę ;-) Weszłam i wyszłam.
    Dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka, wczoraj skończyłam polegać pierniczki czekolada (rozpuszczam czekoladę mleczną w śmietanie 30%, zastyga na twardo i jest pyszne). Zostało mi lekko ogarnąć mieszkanko i czytać :-)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mam leginsy z h&m, faktycznie są genialne, moje ulubione. W sumie to jegginsy, ale to i to getry tylko grubsze.

ja kupiłam leginsy w h&m i wzięłam xl... a teraz w nich tonę...:) obawiam się, że za 3 miesiące też będą za duże ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeślijcie linka do tych legginsów :)
    Dziś będę w innym mieście to poszukam bo może ja na co innego patrzę :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasiulka jesli masz maozliwosc jedz! Na prawde jeden raz za dużo, nic poza chwila czasu was nie bedzie kosztowało. Jeszcze te nitki. Niech zobaczą czy z łożyskiem wszytsko Ok. Nie chce wam pisać czego sie tu dowiedziałam bo biegunka sie zdarza przecież nie chce, zeby każda panikowała jak tylko kupa bedzie luźniejsza ;) mowi to naczelna stolcowa! Daj znać Kasiulka jaka decyzje podjęliście.
    Jak Wam napisałam tego posta, to w końcu atak ustał i zasnęłam. Obudziłam się niedawno, więc chociaż te 4 h pospałam. Rano znowu ten dźwięk jelit, trochę spokojniejszy, ale nie ma co się dziwić, już nic tam w środku nie ma :/ Nawet nie mam ochoty na śniadanie. Po porannej toalecie jestem spokojniejsza, nie ma śladu krwi. Ale jestem mega słaba. Dobrze, że dzisiaj wolne i mogę odpoczywać.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka pytam tak w razie "w".... jaki szpital w Krk polecasz gdyby zaszła u mnie konieczność wizyty tfu tfu w szpitalu w święta?
    Jesli IP to tylko UJASTEK. W Żeromskim byłam, super szybko ale badanie po łebkach i same mi powiedziały ze jakby sie cos działo do 35 tyg tylko Ujastek lub Kopernika.
    Byłam tez w Narutowiczu dramat! Serio podchodzą nie jak do człowieka byłam w 10 tyg bo sie wystraszyłam. Moja przyjaciółka odesłana przez prowadząca ginekolog z za słabym tętnem usłyszała „ przez takie jak Pani to ja cały krakow zbadam” jak płakała na ktg bo miała duze spadki i zapytała o nie to sie jej zapytał inny lekarz „ kto studiował medycyne pani czy ah? Jak mi pani nie wierzy to nie mój problem”.

Na Kopernika pojechałam raz, na mierzenie szyjki czekałam 6 godzin mimo, ze lekarz miał info ze bede. Co sie napatrzyłam na smutne przypadki to oj. I położna byla tam ooookropna a lekarz zmierzył mnie złe :/ i mojej przyjaciółce tez zważył złe dziecko

Na ujastku tylko raz była „nie miła pani doktor, ale mimo swego głupiego charakteru” zbadała mnie na prawde bardzo dobrze dokładnie. Tu ci robią, badanie ginekologiczne, pomiar szyjki usg, mierzą dziecko, tętno, pomiar wod, sprawdzają łożysko przepływy i twoje ciśnienie a zawsze tak miałam ze pełne badanie a byłam 3 razy ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

ja kupiłam leginsy w h&m i wzięłam xl... a teraz w nich tonę...:) obawiam się, że za 3 miesiące też będą za duże ;)
    Ja mam M i dotrwaja na pewno do końca ze mną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 09:11

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię inaczej wstawić :(

Pod tym linkiem moja córka :)

https://zapodaj.net/bf7ec5ea14bb6.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 09:13

Paula 90, Fasolka77, Natalia-tosia, Kasiulka90, Daffi, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jesli IP to tylko UJASTEK. W Żeromskim byłam, super szybko ale badanie po łebkach i same mi powiedziały ze jakby sie cos działo do 35 tyg tylko Ujastek lub Kopernika.
    Byłam tez w Narutowiczu dramat! Serio podchodzą nie jak do człowieka byłam w 10 tyg bo sie wystraszyłam. Moja przyjaciółka odesłana przez prowadząca ginekolog z za słabym tętnem usłyszała „ przez takie jak Pani to ja cały krakow zbadam” jak płakała na ktg bo miała duze spadki i zapytała o nie to sie jej zapytał inny lekarz „ kto studiował medycyne pani czy ah? Jak mi pani nie wierzy to nie mój problem”.

Na Kopernika pojechałam raz, na mierzenie szyjki czekałam 6 godzin mimo, ze lekarz miał info ze bede. Co sie napatrzyłam na smutne przypadki to oj. I położna byla tam ooookropna a lekarz zmierzył mnie złe :/ i mojej przyjaciółce tez zważył złe dziecko

Na ujastku tylko raz była „nie miła pani doktor, ale mimo swego głupiego charakteru” zbadała mnie na prawde bardzo dobrze dokładnie. Tu ci robią, badanie ginekologiczne, pomiar szyjki usg, mierzą dziecko, tętno, pomiar wod, sprawdzają łożysko przepływy i twoje ciśnienie a zawsze tak miałam ze pełne badanie a byłam 3 razy ;P

dzięki Karmellla za rekomendację! mam nadzieję, że się nie przyda ale lepiej być zabezpieczonym! :) wiesz już jakie mają plany w związku z Tobą? wypiszą Cię dziś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam M i dotrwaja na pewno do końca ze mną :-)
    Ooo tak! Uwielbiam legginsy z H&M ciążowe! Mam 4 sztuki czarnych i jak stad wyjdę to jadę kupić bordowe i melanż moze w końcu bedą! Ale to jedyne gacie moje ciążowe i jedne dresy mam. Nie kupuje spodni nienawidzę sensu bo ja uwielbiam legginsy do tego sweterki czy tuniczka

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Nie potrafię inaczej wstawić :(

Pod tym linkiem moja córka :)

https://zapodaj.net/bf7ec5ea14bb6.jpg.html

ale śpioszek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana swędzą mnie sutki... hmmm... myślicie, że piersi rosną? :) czy to objaw niepokojący?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dzięki Karmellla za rekomendację! mam nadzieję, że się nie przyda ale lepiej być zabezpieczonym! :) wiesz już jakie mają plany w związku z Tobą? wypiszą Cię dziś?
    Słyszę na korytarzu, ze rozdają wypisy. Poza moja luteina nie dają mi jak na razie nic, jeszcze nie było u mnie diabetologa i nie było internisty. Aha No i obchodu tez nie. Maz mowi żebym sie wypisała na zadanie :):) ale ja nie chce sobie wrogów robic haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    od rana swędzą mnie sutki... hmmm... myślicie, że piersi rosną? :) czy to objaw niepokojący?
    Normalka!!!! Ale jest sposób na to, cześciej smaruj pomaga

Moje piersi wyglądają słabo :/ brodawka jak u murzynki :/ wielka do tego, piersi sa bardzo czerwone i mega popękane. :(:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mnie swędzialy strasznie jak nie smarowalam

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Słyszę na korytarzu, ze rozdają wypisy. Poza moja luteina nie dają mi jak na razie nic, jeszcze nie było u mnie diabetologa i nie było internisty. Aha No i obchodu tez nie. Maz mowi żebym sie wypisała na zadanie :):) ale ja nie chce sobie wrogów robic haha

pewnie, nie ma sensu, lepiej cierpliwie poczekać, ja jak trafiłam z krwawieniem to jedynie zamienili mi luteine dopochowową na podjęzykową.. i tyle.. na drugi dzień usg i tyle... 5 dni leżałam niby bez sensu ale jednak świadomość bycia w szpitalu mnie uspokajała. Po 5 dniach schudłam 1 kg :) na sali fajne dziewczyny poza jedną "patologią"- 16- latka w 6 miesiący od ktorej śmierdziało, paliła fajkę za fajką , mimo nakazu leżenia ciągle jej w pokoju nie było... masakra.. dobrze, że badania na cytomegalię mi wyszło dziś ujemne bo się trochę tym martwiłam.
    Leż i czekaj spokojnie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Normalka!!!! Ale jest sposób na to, cześciej smaruj pomaga

smaruję :) dostałam do K. zestaw MOMME rekomendowany przez Was :) ale jak tak ma być to ok :) mnie w zasadzie piersi w ogóle nie urosły jeszcze...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka kochanie właśnie dziś kończysz 24 tydzień jutro zaczynasz 25 :) jak ja tu panikowałam ze sterydami to mi tłumaczyli jak krowie na rowie :)

KarmeLove No szpital to dramat. Mam nadzieje ze wyjdę dzisiaj bo zwariuje Seriooo
    Co do jazdy samochodem to ogólnie w nie powikłanej ciazy nie ma przeciwskazan, ja pisałam ze moje siostry jezdzily. Ale zaleca sie nawet co godzinę zeby ciazarna miała przystanek na rozprostowanie nog

A ja cały czas liczę zaczęte tygodnie :D nie znam się :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moje współlokatorki maja robione ktg, muzykalna sąsiadka ma 33+3 tc jej mała ma terno 158-160-164-166-170 i wiecie co... ona tak ma i ma prawidłowe parametry a teraz ma nawet 106 i znowu 156 -160

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    smaruję :) dostałam do K. zestaw MOMME rekomendowany przez Was :) ale jak tak ma być to ok :) mnie w zasadzie piersi w ogóle nie urosły jeszcze...

Mi w sumie też nie urosły z czego bardzo się ciesze. Ja smaruje lanolina z ziaji. Jak smarowalam tylko maltańskie to zdarzało się że swędzialo. Może ten Momme Ci nie służy tak jak powinien, poprobuj inne może?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi w sumie też nie urosły z czego bardzo się ciesze. Ja smaruje lanolina z ziaji. Jak smarowalam tylko maltańskie to zdarzało się że swędzialo. Może ten Momme Ci nie służy tak jak powinien, poprobuj inne może?

Paula z Tobie Ziaja z lanoliną Ci służy? to może zakupię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ