X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Od jutra ciuszki, zabawki i artykuły dla maluszków w Lidlu

dziewczyny stresujecie mnie tymi informacjami o promocjach :) bo chciałabym już zacząć coś kupować ale czekam 1. na szkołę rodzenia, 2. aż K. będzie miał wolne i pójdziemy razem... na razie nie mam żadnej listy co muszę kupić a nie chcę nakupić niepotrzebnie czegoś ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka spakowana na szpital? O której jutro musisz sie stawić? Jak myślisz podadzą ci sterydy na płucka? Tutaj to każdemu podają profilaktycznie

Karmellka jakie wieści u Ciebie? wychodzisz dziś/ jutro? jak badania?

Wiewórka Ty na 2- dniowy pobyt tylko, prawda?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja dzisiaj na podwieczorek zjadłam słodycze tak mi sie chciało... a cukier lepszy niż po kanapkach hihi

czytałam o tym na forum, że rano dziewczyny miały lepsze cukry jak zjadły batona przed snem ;) ja wiem, że na mnie lepiej działa sok grejfrutowy niż kakao :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja powoli zaczynam kupować , myśle ze w pod koniec stycznia ruszę już pełna para. W pierwszej połowie marca mam ciąże donoszona i zamierzam się rozpakować wtedy hehehe

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    estrella wspolczuje sytuacji z mama i rozumie wysokie cisnienie przez rozmowa telefoniczna.....ja tak mam zawsze :(

jeszcze 2 tygodnie temu ze mna nie gadala, bo nie chcialam kupic Alpy o 5zl taniej w tym sklepie gdzie ona chciala na drugim koncu miasta ( oj wiele mnie ta sytuacja nerowow kosztowala) a teraz jest jak do rany przyloz, dzwoni codziennie, gada jak najeta.....

przyjezdza do nas na Swieta (to akurat mnie nie dziwi, bo zawsze przyjezdzala albo my do niej jechalismy....ale bylo to tak max. 2-3 dni) a dzis zapowiedziala sie na caly tydzien :(

jak ja to nerwowo wytrzymam to nie wiem :) po 2 dniach mi juz dziala na nerwy.......a po 5 dniach sie czuje jak u siebie w domu i zaczyna sie rzadzic.....i wytykac co zle robie w swoim wlasnym domu, czuje sie jakbym miala 14 lat :(

w koncu zawsze sie poklucimy, bo jej delikatnie zwroce uwage, ze juz ma prawie 40 na karku i 20 lat zyje ze swoim mezem.....a ona mnie traktuje jak mala dziewczynke .......no i pakuje sie w 5 minut odjezdza z placzem i wyrzutami "ze tak mnie nie wychowala" ....co roku szopka....oj szkoda gadac.....tak zle i tak niedobrze :(

narazie zyje z nastawieniem, ze nie bede sie przejmowac, bo teraz najwazniejsze jest dla mnie dziecko....ale co wyjdzie w praniu zobaczymy :) szczegolnie ze w ciazy zrobilam sie jakas nerwowa i wszystko mi przeszkadza :)wiec bede drzec ryja, ze mi kubek do zmywarki zaniosla, albo szmatka ze zlewu kurze powyciarala :)

współczuje Wam dziewczyny... moi rodzice to skarby.... co prawda mama ma czasem wstawki dot. Kościoła ale ona jest już tak zaprogramowana.. na szczęście te gadki szybko gaszę no i tata ją ustawia. Ciekawa jestem czy coś o ciąży będzie komentować :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj tak, jedzenie w szpitalu tragedia. Ostatnio w dniu wyjścia na śniadanie przynieśli nam jakąś mielonkę, oj nie jakby puree z mielonki, z dodatkiem ogórka i papryki, hmm jakby taka pasta ? Nie wyglądało w każdym razie smakowicie :D dobrze, że dali jeszcze chleb i masło, więc były kanapki z masłem :D

nie ma się czego spodziewać jak dzienna stawka szpitalna to 5 zł/ osobę :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! u mnie jakos humor nieswiateczny z ta tesciowa ktora albo w depresij i spi albp rzadzi sie w moim domu.

a propos historii z dobrym zakonczeniem. kolezanka z pracu urodila w 27 ttc (bo zignorowala skurcze od 3 miesiaca) ale synek zdrowy ma 3 latka i zadnych duzych problemow. Medycyna czyni cuda.

Karmelka mam nadzieje ze wychodzisz dzis!!!!

martusiawp lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Powiem wam hit :D mamaginekolog dodała dziś zdjęcie przy laktatorze, był komentarz który moim zdaniem nie obrażal jej ale zleciały się słodko pierdzace laski że przecież to hejt, wiecie że wywaliła mnie ze swojego konta? Haha, ciekawe jak tak poszło fru ponad 500osob wyrzuconych :D słabo, bo mialam zamiar zasilić jej konto i kupić rzeczy dla małego, ale trochę to nie w porządku, że aby ją obserwować musisz słodko pierdziec z resztą, a jeżeli się nie zgadzasz z jedną małą rzeczą, to sio! W dodatku :D nie skomentowałam nic, jedynie polubiłam komentarz :D

takie są uroki internetu właśnie ale z drugiej strony to jej strona i ma prawo otaczać się kim chce. Ja kiedyś sama się usunęłam ze stronki jednej laski (profil jedzeniowo- podróżniczy) i choć fajnie pisała to nie odpowiadały mi jej wstawki na temat ludzi wierzących i ogólnie podejścia do religii chrześcijańskiej

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAFFI dobrze,że mama i psinka już na miejscu :) Dziś niech się wygrzewają na maxa po wczorajszych przygodach

KARMELKA pisz nam tu jak tylko będziesz wiedziała coś o swoim wyjściu do domku :)trzymam kciuki

Ja po wczorajszym maratonie galeriowym padlam tuż przed polnocą i nie obudził mnie nawet poranny budzik męża ale żeby nie było to pół godziny później dzwonił już mój żeby córkę szykować bo dziś już na 7 w szkole musieli być...
    Ja już po śniadaniu,pranie ostatnie chyba już włączone,idę zaraz się jeszcze położyć i może oko zamknąć na trochę :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dojechali? Można ppowiedzieć, że czekam z Tobą, bo tak mnie zgaga męczy, że nie da się spać.
    Dzisiejsza noc ogólnie nnależy do tragicznych. Mąż spał w kuchni na podłodze, bo chrapał tak, że nie dało się wwytrzymać. Macie jakiś pomysł jak zmotywować faceta żeby zaczął zzwracać uwagę na to co je i ile je? Obecnie jest w fazie klinicznej otyłości i już nic do niego nie trafia :( boję się, że jjeszcze kilka lat i zostaniemy z dziewczynami same :-( nie przeżyje tego!

Natalia wyślij go na badania! jest okazja, dzidziuś w drodze i ma dla kogo żyć :) ja mojego wysłałam i wyszedł mu za wysoki cholesterol... skończyły się kabanoski, kiełbaski, sam prosi o dania na parze co z moją cukrzycą ciążową idzie w parze więc wyjdzie nam to tylko na dobre. Przestraszył sie nie na żarty wynikami! Powiedziałam, że nie chcę sama dziecka wychowywać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mas schudł od kwietnia 20 kg :) sam z siebie, któregoś dnia uznał ze złe sie czuje i mu ciężko , zaparł sie i schudł

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Fasolka ja powoli zaczynam kupować , myśle ze w pod koniec stycznia ruszę już pełna para. W pierwszej połowie marca mam ciąże donoszona i zamierzam się rozpakować wtedy hehehe

ja na razie mam parę rzeczy od bratowej, sama nie kupiłam nic... od 5.01 szkoła rodzenia, mam nadzieję, że na wejściu dostanę listę zakupów :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka w 32 tygodniu właśnie w szpitalu. Na wizycie okazało się że skraca się jej szyjka i teraz ma jakieś minimum. Na święta zostaje w szpitalu i pewnie na sylwestra też.
    A wcześniej wszystko wzorowo i nic nie czula

• Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja teraz opcja minimum chociaż już widzę ze mam zapędy do „ a to takie ładne może kupię „ ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde do ssania też można ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Fasolka ja teraz opcja minimum chociaż już widzę ze mam zapędy do „ a to takie ładne może kupię „ ;)

ja nie mam zapędów na razie, jeszcze mnie nie wzruszają te wszystkie rzeczy... jestem praktyczna i wolę mieć listę najpierw i iść zgodnie z planem :) ja w ogóle jeszcze nie mogę w to uwierzyć, że dotrwałam do 23 tc.... właśnie dziś zaczynam (zgodnie z OM) :)

Mistella, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina można

• Mistella Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja odliczam do 30 , dla mnie to jakoś taka bezpieczna granica , znam kilka kobiet które urodziły w 30 i wszystko ok

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dziś noc pod znakiem chrapania, więc mąż standardowo wylądował na kanapie. Mimo wizyt u świetnych laryngologow nie udało się nigdy znaleźć przyczyny, bo mąż szczuplutki, wysportowany i zdrowo się odżywia. Ostatnią deską ratunku będzie wizyta w jakiejś klinice z opcją monitoringu snu. Zaczynam się obawiać czy to chrapanie nie będzie budziło dziecka...

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to ja aktualnie omijam ubranka szerokim łukiem dopóki nie zmobilizuje się do zrobienia jakiejś sensownej listy. Do tej pory kupowałam zupełnie "po omacku" to co wpadło mi w oko. Z rzeczy nie ciuszkowych mam tylko śpiworek i gniazdko tulik, ręcznik z kapturem i otulacze muslinowe

tb739vvj5r83d9nz.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ