Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Kiwona, Estrella - u nas też takie akcje były cały czas. Ale wiecie co? Teraz jak będę mamą wiem czego nigdy nie chce dla swojego dziecka. Stąd czytam tyle o wychowaniu, metodach łagodzenia stresu i konfliktów. Bo wiem że coś takiego jak "urodzisz to zobaczysz" nie działa. Moja mama uważała że poradniki dla rodziców są dla debili którzy nie umieją wychowac własnych dzieci. A moje wspomnienia, piekło bicia kijami, pasami, kablami za to że źle umyłam naczynia w wieku 8 lat jest żywym przykładem na to że nie umiała. I wiele kobiet tego nie potrafi mimo że wydaje im się że są stworzone do macierzyństwa. Na razie czytam książki, ale terapii nie wykluczam.
Natalia, dzięki. A błędy myślę, że popełniamNie ma ludzi idealnych
Estrella, no znam temat. Potrafię się jednak już najczęściej emocjonalnie nie angażować w tego typu akcje i powtarzam sobie, że jasne, mama to mama, ale JA to JA. Jestem jej dzieckiem i też należy mi się szacunek, jak każdemu. I odkąd sama jestem mamą, wiem czego dziecku zafundować nie chcę, a to już duży plus
Wiewiórka, to masz warunki królewskie w tym szpitaluKorzystaj, zbadaj się i wracaj do domu na święta
Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:KIWONA współczuję...Ja jestem dzieckiem alkoholika-ojca.Ehh..
dużo by gadać...Wielokrotnie Jego słowa mnie zraniły ale nie chce teraz tego roztrząsać...w sensie nie dziś i nie przed świętami,na które de facto jadę do rodziców...Mnie już nie kosztuje to tyle emocji, więc mogę się tym podzielić...
stresant wrote:Powiem Wam ze mi jeszcze nikt nigdy nie ustapil miejsca ani nie przepuscil w kolejce.....pomimo tego ze brzuszek wyraznie widac spod kurtki....ludzie specjalnie odwracaja glowe w druga strone, wola nie patrzec niz przepuscic......raz sie sama wepchalam po mieso, bo chcialam tylko korpus z kury a meczyla mnie juz ta kolejka i panie wybierajace po 3 rodzaje szynki......to jeszcze opieprz dostalam jak ze strony kolejki tak ze strony ekspedientki
Mnie też nikt nie przepuścił jeszczeNikt nie widzi tego wielkiego bębna
hahaha
-
Ja dziś w aptece zostałam przepuszczona ale zorientowałam się dopiero po odejściu od lady. Jak weszłam to wszystkie stanowiska były zajęte, a na krzesełku siedział pan. Ja stanęłam i czekałam aż się coś zwolni, ale trochę to trwało same trudne przypadki więc pan chyba zdążył zobaczyć mój brzuch. Zwolnilo się stanowisko widzę że on nie wstaje to pomyślałam że czeka na kogoś i poszłam. A jak odchodzilam od kasy to on wstał i podszedł po mnie do okienka.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyJa już słyszałam pod nosem wymruczane przez najbardziej swietojebliwa babcie w kolejce "ruchać się to miała siłę to niech stoi". A potem te wszystkie babcie idą do kościoła wylizać ksiedzu rodzynki z tyłka bobone takie święte i dobre kobiety.
Ehhh, ja już nawet nie zaczynam tematu kolejek z ludźmi bo to nie ma żadnego sensuKiwona lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja już słyszałam pod nosem wymruczane przez najbardziej swietojebliwa babcie w kolejce "ruchać się to miała siłę to niech stoi". A potem te wszystkie babcie idą do kościoła wylizać ksiedzu rodzynki z tyłka bobone takie święte i dobre kobiety.
Ehhh, ja już nawet nie zaczynam tematu kolejek z ludźmi bo to nie ma żadnego sensuPaula 90 lubi tę wiadomość
-
macie moze wybrany juz lancuszek do smoczka?
ja bym chciala taki z materialu, nie z koralikow, ani nie plastikowych oczek......najlepiej jeszcze jakby mial jakas maskotke w sobie.....mialam cos takiego ze starszakami ale jak wpisuje firme to widze ze albo takiej nie ma albo nie produkuja......to samo jest ze smoczkami....duzo sie pozmienialo..... -
nick nieaktualnystresant wrote:macie moze wybrany juz lancuszek do smoczka?
ja bym chciala taki z materialu, nie z koralikow, ani nie plastikowych oczek......najlepiej jeszcze jakby mial jakas maskotke w sobie.....mialam cos takiego ze starszakami ale jak wpisuje firme to widze ze albo takiej nie ma albo nie produkuja......to samo jest ze smoczkami....duzo sie pozmienialo..... -
Paula i wrzuć gdzie zamówiłas, przez internet?
Ja dzisiaj bardzo przyjemnie spędziłam poranek, pojechałam do pracy na poranek wigilijny, fajnie się było ze wszystkimi spotkaćpomimo nielicznych osób atmosfera jest tam super.
Dziewczyny współczuję sytuacji z rodzicami, mogę sobie tylko wyobrazić takie sytuacje i Wasze uczucia. Może porównanie jest bezduszne ale ja zawsze uważam że egzamin na prawo jazdy trzeba zdać a podstawowej wiedzy o wychowywaniu mieć nie trzeba. Nie jestem za zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek tak jak to wygląda w naszym państwie ale takie kilka godzin szkolenia z psychologii dziecka myślę że wielu by się przydało.
Karmelka i jak, wypisalas się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 14:39
-
nick nieaktualnyWypisałam sie!!
Powiedzieli ze nie ma moich wymazow a sa w dokumentach z wypisu! Co za debile. Wszystko mam ujemne. Wyniki wszytskie dobre, a dostałam globulki clotrimazolum na 9 dni i nie wiem czy braćw sumie tutaj mogłam cos złapać myślicie ze moze to zaszkodzić??
Wiewióreczka tak ja dostałam 2 zastrzyki i dwie butelki magnezu dożylnie i tyle
Aha. Wypisałam sie. Laska juz zajęła moje miejscea ja czekam na krzesełku na męża do 18
bo nie mam ani kluczy od Domu zeby wezwać taksówkę ani kurtki ani butów suuuuuper bolą mnie plecy o chce mi spać o brzuch przez to twardy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 14:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, zadowolona że jednak uda się jechać na święta do rodziny ?
Tak jestem zadowolonaale czuje sie złe
brzuch mam spięty bo nawet łóżka nie mam gniote sie na krzesełku wiec humor mi nie dopisuje
a maz poza Krakowem, koleżanka z sali siedziała 5 godzin na wypis mi jeszcze wypisu nie dali a juz wygonili z łóżka. Dzisiaj przyszło dużo kobiet na cesarki. Rozpakowują sie dziewczyny przed swietami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 15:18
-
nick nieaktualnyPoznałam dziewczyne, której w 27 tygodniu zgladzila sie szyjka dziś ma 36+4 i od wtorku ma rozwarcie 3 cm, bedą ja chyba indukować bo boja sie zakażenia.
Druga poznałam z cholestaza ma kwasy żółciowe 55 jesli po lekach jej nie spadnie to CC
I na moje łóżko przyszła dziewczyna z podejrzeniem cholestazy. Nic ja nie swedzi wyszła jej wysypka na ciele! Zrobiła badania pod cholestaze a tam podwyzszone przyjęli ja na oddział zrobili drugi raz a tam wyniki spadły o polowe! Wiec robią jej jeszcze raz -
Cześć kochane.
Tutaj DoCelu
Wracam do gry
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6bc5356ca47.jpgmalutka_mycha, Karmelllka90, DorotaAnna, Lolka30, Wiewióreczka, Karollinax26, espoir, estrella, Sansivieria, Kiwona, Franka2104, czekoladowa201, Daffi, Fasolka77, Kasiulka90, Natalia-tosia, Syska2202, B_002, Lili90, martusiawp, Misiabella, KarmeLoVe, Nat90 lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Boję się, ale jestem szczęśliwa.
Cykl uważałam za stracony kompletnie. A tu niespodziankaCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny